Şimdi Ara

Virajda Takla Atacaktım (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
70
Cevap
2
Favori
2.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Kaptân-ı Cihan

Onu tecrübe ettim,

Sanırım biraz meraktandı sol ayakla frene bastım , yalnız ayağımı geri çekmeyi başaramadım, kasıldı kaldı fren pedalının üstünde, koca yolun ortasında kalakaldım pat diye.

Iyi yine ucuz atlasmissiniz daha kotusude var bizim bayanlarimiz; ehliyetli bayanlar debriyaj gaz fren yerini karistirirken solla frene basmayi beceriyorlar, sonrasinda ön cama kafa atiyorlar.. Dikkat edin.. Hizliyken sakin denemeyin fren yok dediginiz araclarda solla deneme yapin bakin bakalim fren var mi yok mu. Yoksa zaten fren bitmis demektir..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karahancer2 kullanıcısına yanıt
    dostum senin viraj konusuna rakip gelmiş. Hem de A6 ile. Gerçekten sen bu virajı döndünmü? ulan ben yoksa 4-5 sene başka bir sümbülmü kullandım.
  • Döndüm ama allahtan rüzgar yoktu rüzgar olsa biliyosundur araba nasıl geziyor

• karahancer2 kullanıcısına yanıt
    Dostum o sümbül satılmaz sana diyeyim. Artık yadigarın olmuştur. Ciddi ciddi makinelerin ruhu olduğuna dair şüphelerim artıyor.
  • 2008 de sifir alindi ilk sahibiyiz niye satılmasın yadigar olsun :)

• bugün virajlarda hep solayak freni çalışması yaptım.
    gerçekten güvenli şekilde-şeritte kalarak yavaşladı araç.7
    benden bu kadar . bu foruma bi hada yazmam.
  • akyurt kullanıcısına yanıt
    Daha önce de buna benzer bir konu okumuştum, tamamen merak benim durum. tecrübe ettim, uyarıyorum

SAKIN DENEMEYİN !
  • O viraj için 140 yavaşmış, bir dahaki sefere 160 ile deneyin...

Şaka bir yana bir kaza yaşamamış olmanız sevindirici, her zaman bu kadar şanslı olmayabilirsiniz.

Bir musibet bin nasihatten iyidir demişler daha dikkatli olursunuz bundan sonra.
  • Bende aveo var 120 yi gecmiyorum millet sumbulle ne hareketler yapiyor

• Evet önden çekişli bir araçta understeer hissedildiğinde (yani araç virajı alamayıp önden kaymaya başladıysa) her zaman değil ancak doğru şartlarda gazı bırakmak yerine gaz verilerek ve doğru direksiyon hareketleri ile aracı tekrar çizgiye oturtmak doğru olandır. Ancak bu her zaman geçerli değildir, doğru şartların oluşması lazım. Her şartta geçerli olan şey ise; o viraja uygun olmayan hızla girmemek ve ne kendinizi ne de trafiği tehlikeye atmamak.
    Bilmiyorsanız, sonunu görmüyorsanız; 30' la dönün. Kaza yapmaktan iyidir.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.