Şimdi Ara

Vipose iFever Bluetooth Akıllı Ateş Ölçer (iPhone ve Android tabanlı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Vipose iFever Bluetooth Akıllı Ateş Ölçer (iPhone ve Android tabanlı)

    Bildiğiniz üzere çocuklu ailelerde ateşli hastalıklarda kullandığımız ateş ölçerler her zaman sorun olmuştur. Kimi zaman bir kaç derecenin birbirini tutmaması ve her ölçümde farklılıklar göstermesi kafamızda soru işaretleri bırakmaktadır. Bir başka sıkıntı da çocukların hastayken huysuz ve derecelerini ölçtürmediklerini biliyoruz. Bu sorunlarla çok uğraşan bir baba olarak yurtdışında bulduğum bir akıllı dereceyi nacizane elimden geldikçe sizlere tanıtmak istedim.

    Konu başlığında gördüğünüz üzere ürün Vipose şirketinin ürettiği "iFever Bluetooth Akıllı Ateş Ölçer" isminden de anlaşıldığı gibi çok basit bir mantıkla çocuğunuzun vücut ısısını anlık ölçüp bluetooth 4.0 teknolojisi ile anlık mobil cihazınıza aktarıp 24 saat boyunca mobil uygulamanız bulut tabana verileri arşivler.

     Vipose iFever Bluetooth Akıllı Ateş Ölçer (iPhone ve Android tabanlı)

    Saat görünümündeki olan iFever yumuşak dokulu bir kumaşa sahip kordonu ile çocuğunuzun koltukaltı hizasına takılıp resimde gördüğünüz sıcaklık sensörü tenine değiyor ve ısı ölçümü sağlıklı bir şekilde başlıyor.

     Vipose iFever Bluetooth Akıllı Ateş Ölçer (iPhone ve Android tabanlı)

    Burada direk çocuğumun sağlığını etkilermi kumaşı yada kol pazusunu sarması diye aklıma gelmişti. Önce şunu söylemeliyim kolunu çok sıkmanızı gerektirecek bir şey yok metal kısmın resimde ki gibi koltuk altı hizasına gelmesi yeterli oluyor. Kumaş kordonun kalitesini de üretici yüksek teknoloji ile üretilmiş nefes alan yumuşak bir dokusu ve Japon medikal uzmanlar onaylı olduğu belirtmekte.

     Vipose iFever Bluetooth Akıllı Ateş Ölçer (iPhone ve Android tabanlı)

    Ateş ölçer üzerinde ufak bir Lcd ekran ve bir kapatıp açma düğmesi bulunmakta. Üst resimde gördüğünüz gibi cihazı açıp mobil cihazımıza iFever uygulamasını indirip uygulamanın bizi yönlendirmesi üzerine bluetooth eşleştirmesi yaptıktan sonra cihaz kullanıma hazır hale geliyor. Benim direk aklıma üzerinde ki düğmeden ya çocuk kaparsa diye bir soru gelmişti :) üretici bunu düşünmüş cihazla herhangi bir bluetooth bağlantısı varsa açma kapatma tuşu cihazın bağlantısını kesmiyor sadece Lcd ekranı kapatıyor. Zaten kurulumdan sonra baglantı aktifken Lcd belirli bir süre sonra kapanıp uyku moduna geçiyor.

     Vipose iFever Bluetooth Akıllı Ateş Ölçer (iPhone ve Android tabanlı)

    Bluetooth 4.0 teknolojisi ile enerji tüketimi çok az. iPhone 5c cihazımla yaptığım testlerde genel olarak çekimi çok iyi. 90m2 lik evimizde her yerden çekiyor. Sürekli anlık vücut ısısını mobil cihazıma aktarıyor ve arka planda veri iletişimi devam ediyor. Üreticiye göre pil tüketimi 24 saat kullanımla 45 gün sürüyor. Tabi ateşli hastalıklarda birkaç gün kullanılacağı için bu süre çok daha uzun sürebilir. CR2032 kodlu pil kullanılmakta. Pil azaldığında ekranın sağ üst köşesinde pil uyarısı çıkıyor. Ateş ölçer cihazları kullananların kesinlikle yedek pillerini evlerinde bulundurmalarını öneririm. Defalarca başıma geldi gecenin bir yarısı çocuğun ateşli olduğunda başka marka ateş ölçerler kullanıyorken pilin bittiği ve yedek pili taktığımı çok bilirim.

     Vipose iFever Bluetooth Akıllı Ateş Ölçer (iPhone ve Android tabanlı)

    iFever Bluetooth Akıllı Ateş Ölçerin beni en çeken özelliği de ayarladığımız dereceye ulaştığında alarmla bildirim uyarı vermesidir. Çocuklu aileler bilir ateşli hastalıklarda en çok geceleri vücut ısısının yükseldiği zamanlardır. Çocuklarımız ateşliyken hiçbir anne baba rahat olamaz hepimiz en az çocuklarımız kadar huzursuz oluruz. Çocuk ateşle uğraşır yarı uykulu yarı ayık bir şekildeyken bazen anlık sıcaklık artış takibini yapmak tabiki bizlere düşüyor. Bu cihaz bize bu konuda biraz yardım ediyor. Ateş düşürücüleri belli vücud ısılarına ulaşmadan eşimde bende kullanmayız. Mesela 38 dereceye gelmeden bu cihazla 37.8e alarm kurup o dereceye ulaşana kadar defalarca ölçüm yapmıyoruz. Koltukaltı derecelerini kullanırken belirli aralıklarla ölçüm yapıyorduk. Genelde o gecelerde uyku bizler için pek olmuyor ara ara tavşan uykularına dalıyorduk. Bu cihazla alarımı ve sesi kurup biraz daha içimiz huzurlu.
    iFever Bluetooth Akıllı Ateş Ölçerin ölçüm aralığı 32.0 derece ile 43.0 derece arasıdır. Açıkken Lcd ekranda 32.0 derecenin altındaysa “LO” uyarısı 43.0 derecenin üzerindeyse “HI” uyarısı bulunmaktadır. Isı ölçüm hassasiyeti 0.1 derecedir. üretici “Dijital Elektronik Ürün Kalite Denetim ve Gözetim Merkez”inde yüksek ölçüm cihazları ile cihazın sensor kalibrelerinin yapıldığı bilgisini veriyor.

     Vipose iFever Bluetooth Akıllı Ateş Ölçer (iPhone ve Android tabanlı)

    Ben yinede içim rahat etsin diye evde bulunan Chicco marka koltuk altı ateş ölçerle test ettim. Benim elimde yüksek teknoloji cihazlar olmasada testim olumlu sonuçlandı. Her ikisinin sensor kısmını elimde sıkarak gözlemledim. İkiside birbirine çok yakın yükseldi ve sabitlenince aynı çıktı. Hemen arkasından Arzum kulaktan ölçer ile elimi ölçtüm oda 34.8 gibi bir değer verdi. Aynı testi 4 yaşındaki kızımın kolunda yaptım ve aynı sonucu aldım.

     Vipose iFever Bluetooth Akıllı Ateş Ölçer (iPhone ve Android tabanlı)

    Çocuklar hastayken haklı olarak huysuz olabiliyor ve ara ara sürekli ölçüm yapmak bizler için sıkıntı oluyor.

    Biraz mobil uygulamasından bahsetmek istiyorum. IOS ve Android işletim sistemli mobil cihazlarınızın uygulama marketlerinden iFever adıyla aratarak bulabileceğiniz uygulama ingilizce olarak karşımıza çıkıyor. Program ilk açılışta üyelik gerektiriyor sebebi verileri bulut tabanda kayıt altına alıp arşiv tutmak için ve her çocuk için ayrı seçim yapabilmemiz için. Basit bir şekilde kayıt olduktan sonra menüden “Baby” kısmından çocuk ismi ve bilgileri giriyoruz.

     Vipose iFever Bluetooth Akıllı Ateş Ölçer (iPhone ve Android tabanlı)

    Ekranda görülern “Connect to iFever” kısmına dokunduğumuzda Bluetooth taraması başlıyor ve listeden iFever seçtiğimizde ana ekrana sıcaklık derecesi düşüyor. Cihazın ekranı ile telefondaki değerler aynı anda değişiyor herhangi bir gecikme göremedim.

     Vipose iFever Bluetooth Akıllı Ateş Ölçer (iPhone ve Android tabanlı)

    Menüden “Alarm” bölümünde uyarı almak istediğiniz sıcaklığı ayarlayabiliyor ve 18 adet uyarı tonlarını seçebiliyor titreşimi aktif hale getirebiliyoruz.
    Settings bölümünden sıcaklık birimini Fahrenheit olarak değişebiliyor, bulut tabanıyla eşleşmeyi açıp kapatabiliyor hesap şifresini unuttuysak sıfırlayabiliyor ve son olarak cihazın pil durumunu yüzde olarak takip edebiliyoruz. Üreticinin güncellemelerini de atlamadan belirteyim alt kısımda Version update kısmında hem mobil uygulama versiyonu hemde cihazın versiyonu görünüyor. Gelecekte ne gibi güncelleme yapılır bilinmez ama bu kısımdan cihaz güncellemeleri de Bluetooth üzerinden yapılabilmektedir.
    Vücut ısılarını bulut tabana kaydetmesi “Medical Record” yukarıdaki resimde çizelgede gördüğümüz gibi kayıt altında tutuyor. Takvimde de kırmızı işaretli olan günlerde iFever kullandığımızı belirliyor ve o güne girdiğimizde çizelge önümüze çıkıyor. (Şuan resimdeki veriler size yanıltmasın resimler elimin sıcaklığını gösterdi) Bu tür kayıtları doktorunuza gittiğinizde tüm ısı verilerini paylaşabiliriz ve değerlendirme yapılabilinir. Çizelgenin olduğu ekranda paylaş butonuyla yakınlarınıza whats app veya mesajlar aracılığıyla paylaşabiliyoruz.

     Vipose iFever Bluetooth Akıllı Ateş Ölçer (iPhone ve Android tabanlı)

    iFever Bluetooth Akıllı Ateş Ölçer karşımıza üç renkte çıkıyor. Turkuaz sarı ve fuşya rengi olarak çerçeve farkları var. Bu renk seçenekleri benim için hiçbir anlam ifade etmiyor. Özelliklerine daha önem veriyorum. Sonuçta her an kullanılan bir ürün değil tabi zevk meselesi. Bant açık halde 20cm civarı bir ölçüde. Bana gore 10 yaşa kadar rahatlıkla kullanılabilir. Yetişkin çocuklarda da koltukaltı pazu seviyesi ölçülüp kullanılıp kullanılamayacağı hakkında fikir edinilir.

    Tüm testleri iphone 5c cihazımla yaptım. Üreticinin destekleyen mobil cihaz listesi;

    iPhone 4S,iPhone 5,iPhone 5C,iPhone 5S,iPhone 6/6+;
    Samsung:Galaxy S4、S5、note 3、note 4
    MI:M3、M4
    HUAWEI:Honour6、Ascend P7、
    Google Nexus:Nexus 5、Nexus 7
    SONY L39h Smartisan T1 OnePlus;MEIZUMX4,

    Apple cihazlarda ios7 ve üzeri, Android cihazlarda 4.3 ve üzerini desteklemektedir. Uygulamanın indirilebildiği ve Bluetooth 4.0 destekleyen cihazlarda çalışacağını düşünüyorum. Yukarıdaki listede adı geçmeyen mobil cihazlarınızın iFever ile sorunsuz çalışıp çalışamayacağı üreticiye mail atılıp sorulabilir.

    iFever Bluetooth Akıllı Ateş Ölçer video incelemesini Youtube da buldum buradan izleyebilirsiniz.
    https://www.youtube.com/watch?v=7rEEleZaF2s

    Umarım faydalı bir inceleme olur. Tüm ateş ölçerler çocuklu aileler için olmazsa olmazlardandır. Bu veya başka markalı ateş ölçerleri inşallah kullanmak zorunda kalmayız sağlıklı günler diliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GokhanTR -- 5 Kasım 2015; 15:42:28 >







  • güzel inceleme olmuş elinize sağlık.
  • merhaba,

    inceleme ve bilgiler için teşekkürler;ancak devamlı Bluetooth açık olması zararlı olmayacak mı ?

    11 şubatta kısmetse ikizlerim olacak hazırlıklar tam gaz devam ediyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mbaydar76 -- 3 Eylül 2015; 11:51:02 >
  • Mbaydar76 kullanıcısına yanıt
    Bluetooth 4.0 ın sağlık sektöründe kullanıldığını çok duymuştum. Kızım yeni doğduğunda babycam kullanmak için tereddüt etmiştim. Wifi sinyali kafamda soru işareti olarak kalırken ben kullanmasam evde modemi kapatsam eve cep telefonu sokmasam elt üst komşumda var kullanacaklar ve günümüzde ne kadar koruyabilirim cevabı aklıma geldi ve kullandım.

    Şimdi ateşli hastalıkta bluetooth zararı mı yoksa ateş takibi yaparken bize sağladığı fayda ve rahatlıkmı diye sormak lazım.

    Yeni doğan bebeğe en mantıklısı koltukaltından ölçme dir ama bir kaç aylık olan bebek için bence rahatlıkla kullanılır. Hele ki anasınıfına başladığı ve evden hastalığın hiç eksik olmadığı zamanlar da çok faydasını göreceğim

    Bebeklerinizi hayırlısı ile sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GokhanTR

    Bluetooth 4.0 ın sağlık sektöründe kullanıldığını çok duymuştum. Kızım yeni doğduğunda babycam kullanmak için tereddüt etmiştim. Wifi sinyali kafamda soru işareti olarak kalırken ben kullanmasam evde modemi kapatsam eve cep telefonu sokmasam elt üst komşumda var kullanacaklar ve günümüzde ne kadar koruyabilirim cevabı aklıma geldi ve kullandım.

    Şimdi ateşli hastalıkta bluetooth zararı mı yoksa ateş takibi yaparken bize sağladığı fayda ve rahatlıkmı diye sormak lazım.

    Yeni doğan bebeğe en mantıklısı koltukaltından ölçme dir ama bir kaç aylık olan bebek için bence rahatlıkla kullanılır. Hele ki anasınıfına başladığı ve evden hastalığın hiç eksik olmadığı zamanlar da çok faydasını göreceğim

    Bebeklerinizi hayırlısı ile sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah

    amazondan geçtim siparişi : artık gelmesini bekleyeceğim teşekkürler.Estimated delivery: Sept. 21, 2015 - Oct. 6, 2015 demesine rağmen 15 Eylül de elime ulaştı; Amazon.com dan sipariş ettiğim halde ürün HKG dan geldi DHL ile.


    edit: sipariş elime ulaşması



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mbaydar76 -- 18 Eylül 2015; 12:25:45 >




  • Başka alan kullanan varmı acaba?
  • kolda sabit durmaması ve sensörün stabil ölçüm yapamaması pratiklik ve sensitivite açısından sorun teşkil edecektir, pek tavisye etmiyorum bu tarz ürünleri bebeklerde.

    yoksa teknoloji olarak faydalı bir uygulama aynı tansiyon holter cihazları gibi.
  • frostburn F kullanıcısına yanıt
    Kullanımınız oldu mu? Kolda sabit durmama sorununu hiç yaşamadık. Son çıkan modeli hem daha hassas hemde kol saati tarzında yapılmış, çocukların kolayca açabileceği bişey değil.

     Vipose iFever Bluetooth Akıllı Ateş Ölçer (iPhone ve Android tabanlı)

    Gördüğüm en büyük sıkıntı kullanım tecrübeme göre konuşuyorum; çocuk cihazın üstüne yatarsa rahatsız edici olabilir ve üstüne yattığı için daha sıcak olacaktır. Bebeklerde sorun olmaz çünkü üstüne yatma gibi birşey söz konusu değil. Biraz daha yetişkin çocuklarsa sorun gibi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GokhanTR

    Kullanımınız oldu mu? Kolda sabit durmama sorununu hiç yaşamadık. Son çıkan modeli hem daha hassas hemde kol saati tarzında yapılmış, çocukların kolayca açabileceği bişey değil.

     Vipose iFever Bluetooth Akıllı Ateş Ölçer (iPhone ve Android tabanlı)

    Gördüğüm en büyük sıkıntı kullanım tecrübeme göre konuşuyorum; çocuk cihazın üstüne yatarsa rahatsız edici olabilir ve üstüne yattığı için daha sıcak olacaktır. Bebeklerde sorun olmaz çünkü üstüne yatma gibi birşey söz konusu değil. Biraz daha yetişkin çocuklarsa sorun gibi.

    açıkçası pratiklik anlamında ne kadar artısı var ona bakmak lazım bence çok büyük bir avantaj kazandırmıyor kaldı ki sensörleri sabit kalması için hareketsiz kalması lazım o zaman da epey bir sıkmanız gerekecek, çocuğa özellikle 4 yaş altına rahatsızlık yaratacaktır.

    bir de ölçümü yüzeyel damarlardan yapıyorsa zaten duyarlılığı düşecektir , illa ki hareket edip yeri bozulacak.

    Bu tarz ürünler genelde damarların yüzeyelleştiği bölgelerde efektif olurlar, koltuk altı, el bileği , dirsek iç yüzü gibi , buralarda hareketli eklem bölgeleri..

    Yalnız ben ürünü kullanıp test etmedim siz kullanıp bu konularda sıkıntı yok derseniz , birşey diyemem..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frostburn -- 12 Temmuz 2016; 16:17:58 >




  • Bu bilgileri kesinliğinden emin bir şekilde bizimle paylaşıyorsunuz ve eminim araştıran veya fikir edinmek isteyen insanlar bu satırları okuyacaktır. Beni bağışlayın ama şu iki soruya da yanıt verirseniz eminim ilerde bu satırları okuyan insanlar da kafasında şekillendirenilir bilgilerin doğruluğunu;

    1) ürünü kullandınız mı?

    2) ateş ölçer yada sıcaklık ölçümü ile ilgili bir uzmanlığınız varmı? Sağlıkçısınızdır yada doktorsunuzdur o yüzden bilmek istedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende aldım bakalım. Umarım memnun kalırız. Teşekkürler inceleme icin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uygulamasina login olabilen var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu hortlatim.


    Deneyimleriniz sonucu ürünü yada benzer ürün kullanıp tavsiye edebilir misiniz.

    Bebeğimiz ateşlenip havale geçirdi sürekli takibi gerekiyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.