Şimdi Ara

Viofo A118C ile A118C-B40C Karşılaştırma/İnceleme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
2
Favori
1.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Son zamanlarda üretilen ucuz versiyonlarda ciddi sıkıntılar çıkıyormuş. Şikayetler artmış. Dikkate almanızı öneririm.



    Araç içi kamera deyince Viofo A118C yi duymayan yoktur herhalde. Fiyat/performans/dayanıklılık açısından üzerine kamera yok diyebilirim.

    Viofo A118C

    Cihazın popülerliğini farkedip aynı kamerayı farklı firmaya ürettirmişler;

    Referanslı adres, ( Şu an indirimde 41,79 $ )


    http://goo.gl/4RfwBJ


    Direk adres;

    http://www.gearbest.com/car-dvr/pp_375217.html?vip=192696

    İNDİRİM KUPONU : A118CGB

    Kupon ve anlık kampanyalarla ciddi fiyat farkı ortaya çıkabiliyor.

    Kameraların ikisi dewww.gearbest.com adresinden alındı.

    GPS bağlanma testi de mevcuttur.

    Genel bilgiler,detaylı inceleme ve özel bilgiler için;

    https://www.youtube.com/watch?v=NnSn_ZV6hbE

    Sadece detaylı inceleme için;

    https://www.youtube.com/watch?v=oOcUymrBuKQ

    Viofo A118C ile A118C-B40C Karşılaştırma/İnceleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lowradiation -- 10 Haziran 2017; 17:23:6 >



  • Görüntülerde çok net belli olmamış, GPS her ikinde de bağlandığında kırmızı renk görünüyor. Yani GPS ikisinde de çalışıyor. Araca bağlandığında da uyduya bağlanınca ekranda hızımızı görebiliriz. Ancak normal görüntü oynatıcılarda açtığımızda hız verisini göremiyoruz, ayrı programı varmış.

    Bahsettiğiniz çift kameralı model de kamera girişi var , ancak A118C lerde bu giriş olmadığından başka bir kamera daha bağlayıp A118C ye kayıt ettirmemiz mümkün değil ( Bildiğim kadarı ile )

    Yedek çift taraflı bant bende çıkmadı, belki de vardır.

    Malzeme ve dış görünüşte hiç bir fark göremedim, tamamen aynı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lowradiation -- 8 Ağustos 2016; 15:36:24 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lowradiation

    Görüntülerde çok net belli olmamış, GPS her ikinde de bağlandığında kırmızı renk görünüyor. Yani GPS ikisinde de çalışıyor. Araca bağlandığında da uyduya bağlanınca ekranda hızımızı görebiliriz. Ancak normal görüntü oynatıcılarda açtığımızda hız verisini göremiyoruz, ayrı programı varmış.

    Bahsettiğiniz çift kameralı model de kamera girişi var , ancak A118C lerde bu giriş olmadığından başka bir kamera daha bağlayıp A118C ye kayıt ettirmemiz mümkün değil ( Bildiğim kadarı ile )

    Yedek çift taraflı bant bende çıkmadı, belki de vardır.

    Malzeme ve dış görünüşte hiç bir fark göremedim, tamamen aynı.

    bilgilendirmeniz için tekrar teşekkür ediyorum. arka kamera kayıt yapanda aslında girişler aynı görünüyor ama bende anlamadım pek fazla.

    https://yadi.sk/d/CHzg38w3qZpNt
    GPS hızını gösteren program buymuş ama normal izlemede neden ekrana yansıtmıyor saçma olmuş acaba biz ekrana bunu gömebilir miyiz? Çünkü lazım olduğunda polise al bu programı yükle buradan izle demek saçma olur.
  • ercan_wrc kullanıcısına yanıt
    ÇİFT KAMERA

    Bahsettiğiniz ürün muhtemelen bu,

    görüntüsü aynı olsada giriş/çıkışlar aynı değil muhtemelen. A118C de GPS in ve Av out var, bunda GPS desteği yokmuş, demekki AV out ve AV in var diye bir tahminde bulunuyorum. Forumda inceleme konusu vardı, ayrıntıları konuyu açan arkadaştan öğrenebilirsin belki de inceleme görüntüsünde anlatmıştır.

    Ekrana gömme olayını hiç düşünmedim, en kötü ihtimalle hızı gösteren programla açıp ekran kaydı yapabiliriz. vlcile akış kaydı falan var belki onunla olur. Ya da görüntü kodlayıcı programlar hız verisini görürse onlarla format dönüşümü yapılabilir..
  • Müthiş fiyat !!!!!!!!!!


    Viofo A118C ile A118C-B40C Karşılaştırma/İnceleme
  • İyi akşamlar peki bu iki ürün arasında görüntü kalitesinde fark var mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiçbir fark yok, zaten son çıkan yazılım ikisi içinde uyumlu.
  • Tşk ederim

    Bugün kamerayı kurarken böyle bi uyarı geldi,

    Sizce sebebi nedir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rec tuşuna basınca

    Cluster size wrong please format

    Yazısı cıkıyo,resim attım ama gelmedi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kamerayı fabrika ayarlarına döndürün ve hafıza kartını cihaz üzerinden formatlamayı deneyin. Yine olmazsa bilgisayarda formatlayın, yine olmazsa farklı kart deneyin. Yine olmazsa sorunu kameraya çekin bi bakalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lowradiation -- 30 Ağustos 2016; 20:43:39 >
  • Tşk ederim yardımlarınız için sorun çözüldü,hayırlı bayramlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi günlerde kullanın, hayırlı bayramlar.
  • A118C versiyonları arasında çok önemli ve kritik farkların olduğu konusunda şüphelerim var.

    İncelemede ucuz olan A118C'nin güç kablosunun Viofo'nunkinden kısa olduğu belirtilmiş ve diğer bazı küçük farklara değinilmiş:

    Viofo A118C ile A118C-B40C Karşılaştırma/İnceleme

    Benim videoada görebildiğim diğer bazı kayda değer farklar ise şöyle:

    1) Ucuz A118C-B40C versiyonunun LCD ekranı daha kalitesiz görünüyor. Viofo'nun ekranındaki kontrast ve parlaklık düzgün ve netlik iyi iken, ucuz A118C'nin ekranı daha bulanık ve kontrast düşük. Bunun direkt cihazın ekran kalitesi ile alakalı olduğunu ve LCD ekran ayarları ile düzeltmenin mümkün olmadığını düşünüyorum. Genelde elektronik cihazlarda kalitesiz ekranların karakteristiği bu şekilde oluyor ve kendini bu şekilde belli ediyor.

    Bu iddiam tamamen teyite muhtaç, yakından inceleyenlerin onaylaması gerek. Zaten ucuz olan cihazda daha düşük kalitede ekran kullanılmış olması da gayet beklenilebilir bir durum. Cep telefonu değil ki bu satın almamıza engel bir kriter olsun, ekranla çok işimiz yok. Ancak bu genel kalite konusunda bize bir fikir verecektir. Ayrıca düşük kalite parçaların kullanım deneyimi bir tarafa, ömrünün daha kısa olması riski de göz önünde bulundurulmalı.

    2) Ucuz A118C-B40C versiyonunda kablolar daha ince ve -Komik gelebilir ama- parlak, yani muhtemelen daha kalitesiz! Şimdiye dek gözlemlediğim kadarıyla benzer kategorideki şarj ve data kablolarında kalınlık arttıkça kalite de artar. Nispeten ince kablolarda kalitesiz iletken kullandıkları için üzerlerinde gerilim düşümü fazla olur ve akımı iyi iletemezler. Bu da elektronik cihazların yeterince güç çekemediği için kararsız çalışmasına, uzayan şarj sürelerine, ayrıca enerji kaybına sebep olur.

    İlaveten; ince kabloların yalıtımı da iyi değildir, ferrit core da eklenmemişse gereksiz parazit ve girişim yaratarak çevredeki radyo gibi elektronik cihazları olumsuz etkilerler. Hangimiz arabada parazitli radyo dinlemek isteriz ki örneğin.

    Tabii bu dediklerim uygun fiyatlı kablolar için geçerli. Üst düzey ürünlerde yüksek kalitede malzeme ve teknikler kullanılarak gayet ince ve flexible kablolar üretilebiliyor, ancak bu bizim sözkonusu durumlar için pek geçerli değil.

    Gelelim kabloların parlak olması meselesine. Viofo'da kablolar (ve bazı plastik aksam) mat renkli olmasına rağmen, ucuz olan versiyonda parlak siyah olduğunu farkedebiliyoruz. Burada yine bir genelleme yapacağım ama doğru olduğunu düşünüyorum; parlak plastik ve PVC türleri mat olanlara göre daha düşük kalitede oluyor. Bunun sebebinin kullanılan petrol ürünü türevinin ve/veya geridönüşüm hammaddenin kullanılması olduğunu tahmin ediyorum. Düşük maliyetle elde edilen bu parlak plastiğin kullanımda daha dayanıksız ve bazen kötü kokulu olduğuna şahit olabiliyoruz.

    Ucuz A118C'de kablonun daha kısa olması çoğumuz için önemli olmayabilir, sanıyorum uzunluğu yeterli olacaktır çoğu durumda. Ancak kablonun kalitesiz olması daha dramatik ve istenmeyen sonuçlara yol açabilir, not düşelim.


    Videoada farkettiğim bu 2 mesele haricinde bir de internette, özellikle de dashcamtalk.com sitesinde yazılanlardan çıkardığım bazı sonuçlar var. Viofo A118C'nin orijinal üreticisiymiş ve cihazın başarısı üzerine başka firmalar da aynı konseptin üretimini yapmaya başlamışlar. Ancak noname üreticiler arttıkça kalite ve yazılım sorunları da ortaya çıkmaya başlamış (Aynısı daha önce G1W modellerinde de yaşanmış). Ucuz taklit/sahte/yan sanayii A118C cihazlarda karşılaşılabilen bazı sorunlar şöyle:

    * Malzeme/işçilik problemleri. (microSD kart slotu, mikrofon, speaker vs. Açıp müdahale etmek gerek gerekebiliyor)
    * RTC pil kullanılmaması ya da muhtemelen kalitesiz kullanılması sebebi ile sıfırlanan tarih/saat.
    * Muhemelen düşük kalite kapasitörler kullanılması sebebi ile cihazların çok kısa sürede problemli kapanması.
    * Muhemelen düşük kalite kapasitörler ve/veya firmware sebebiyle marş esnasında cihazın kapanıp sonrasında açılmaması, manuel olarak açmak gerekiyor. Gerçek üretim Viofo cihazlarda bu sorunun olmadığını iddia edenler olduğu gibi pahalı versiyonlarda da görüldüğünü söyleyenler de var.
    * Muhtemelen düşük kalite Ram modülü vs. sebebi ile Viofo'ya ait firmware'i tam randımanlı çalıştıramaması.
    * Muhtemelen daha düşük kalitedeki lens sebebi ile (ve/veya firmware yüzünden) daha düşük kalitede videolar.

    Şimdi bu tür olası problemleri görünce ben kesinlikle markasız cihaz almamaya karar verdim. A118C özelinde söylersem de 8-10$ için kesinlikle riske girmeye değmez bence. Hatta kullanım deneyimi ve cihazın ömrü olarak bakacak olursak fiyat farkı bize çok daha fazla olarak yansıyabilir. Ayrıca gerçek üretici olan Viofodan almak adamların düzgün cihaz geliştirmelerine ve uygun fiyatla satmalarına da teşvik olabilir. Adamlar forumda aktif olarak kullanıcı deneyimlerini, önerilerini dikkate alarak cihaz ve firmware geliştiriyorlar görünüyor, bu bile başlı başına tercih sebebi bence.

    2-3 haftadır vakit bulduğumda araştırma yapmaya çalışıyorum. G1W-C ve ucuz A118C-B40C modellerini üstte bahsettiğim sebeplerle listemden çıkardım. Mini serilerinin de özellikle "güvenirlik" sebebi ile yabancı forumlarda pek önerilmediğini görüyorum, sıkıntı yaşayan çok kullanıcı var. 0805P ve 0903NanoQ'yu çok beğenmeme rağmen listemden çıkarmak zorunda kaldım. Şu durumda ilgi alanımda sedece Matego XP1, Viofo A118C ve Viofo A119 kaldı. 100$ üstünde başka güzel cihazlar var ama ben düşük bütçe ayırmak zorundayım, özellikle de ilk dashcam için.


    @lowradiation,
    Öncelikle açtığınız konu ve incelemeniz için teşekkürler.
    * Siz bu incelediğiniz iki farklı A118C modelini hala kullanıyor musunuz?
    * Uzun süreli kullanım sonucunda videoda belirttikleriniz haricinde gördüğünüz başka farklılıklar oldu mu?
    * Cihazların içini açma şansınız oldu mu?
    * Ucuz olan A118C 36$, pahalı olan Viofo A118C 45$ iken , şu an hangisinin alınmasını önerirsiniz?
  • @Be-Mine,

    Her 2 konuya da yazdığınız bu yorumu bir kaç kez okudum.

    https://forum.donanimhaber.com/arac-ici-kamera-tavsiyesi-1-msj-hep-guncel-mart-2017--74988670-1125#124746176

    Öncelikle iyi niyetinizden şüphem yok bunu belirteyim, amacınız karalamak değil, anlamak, öğrenmek, gözden kaçanları yakalamak, farklı fikir/görüşlerinizi belirtmek. Konuşmayı/yazmayı da seviyorsunuz :) ( kendiniz için benzer bir söyleminiz vardı, buradan önceki yorumlarınızı da takip ettiğimi anlarsınız :) ) Umarım benim yazacaklarım da sizde aynı düşünceleri uyandırır.

    Diğer konuda @Olgu benim yapacağım yorumların benzerini yapmış, aynen katılıyorum. Özetle; bunlar ucuz cihazlar, büyük sonuçlar doğurmuyorsa aşırı ayrıntıya girmeye gerek yok. Aradaki fiyat farkı (eğer tamamen kar marjı farkı değilse ) zaten ucuz modelde bazı şeylerin daha az kaliteli olduğunun göstergesidir. Ama bizim için önemli olan sonuçtur, yani çekim kalitesi. Onlar da aynı zaten. O yüzden "Tamamen aynıdır" demek cümle olarak fazla iddialı olsa da, anlatmak istediğimizi tam vermese de, sonuçların aynı olduğunu anlatmaya yeter bence.

    Öncelikle sorularınıza cevap vereyim sonra eleştirilerimi sıralayacağım :)

    *Viofo olan model yaklaşık 1 yıldır aracımda takılı, hatta yazdan bari arka camdan hiç çıkmadı desem yeridir. Sorun yok, maşallahı var.

    *Ucuz modeli bu kadar uzun süre test edemedim ve sattım ( ucuz modelden isteyenlere 7-8 tane alıp sattım, hiç birinden şikayet gelmedi henüz, 2 tane alanlar bile oldu, başka yok mu diyenler de oldu :) ) Ucuz modelin uzun süreli testinin sonuçlarını @Olgu dan bekleyeceğiz.

    * gearbest ten ilk alışverişim viofo ile oldu ve sorunlu geldi :), müşteri hizmetleri ile iletişime geçtim kamerayı geri gönderip haftalarca beklemek yerine 15$ ödeyerek yenisini göndermelerini istedim.

    Buradan @Olgu nun şu mesajı da doğrulanmış oluyor;

    “ ….. Malzeme kalitesinde ucuz diye daha düşük kalite olayı da çok mantıklı gelmiyor çünkü bu cihazların maliyeti 10 Ş gibi birşey zaten onlar için. Gearbest 14-15 $ dan toptan alıp 35 / 40 $ gibi veriyor. ( tahminimce )…. “

    Bozuk olduğu için , dayanamadım, içini açtım ve işi elektronik/tamir olan arkadaşıma gösterdim. Kalite konusunda hassastır, bu cihazın içi için olumsuz bir yorum yapmadı, ki zaten içinde çok bir şey yok :) Ancak ucuz modelin içini açmadığım için karşılaştıramayacağım ve sonuçta bu paragrafın çok önemi yok. (Sizin gibi uzun yazmak istedim sadece )

    @Olgu nun ford forumdan bir arkadaşında (Ercan ….. soyadını unuttum :( ) da viofo vardı ve sorunluydu. Cihazı göndermesini istedim benimki ile karşılaştırmak için. Gönderdi sağ olsun, onun içini de açtım, bendekinden farklıydı. Dolayısıyla viofo da farklı üreticileri ürettirmiş olabilir ya da daha olumlu bir yaklaşımla üretim partileri arasında fark var.

    *Daha önce belirttiğim gibi ucuz modelden epey alıp sattım ve hiç birinden şikayet gelmedi. Arada 8-10 $ fark var, bu da %20-25 fark demek. Kendi alan istediğini alır tabi ama ben şikayet olmadığı sürece ucuz modeli alırım, kullanırım ve isteyene alıp-satarım.

    Şimdi gelelim eleştirilerime :)

    *Ekranlar konusu; öncelikle herhangi bir kamera ile (ben önceleri cep telefonu kamerası sonra aksiyon kamera kullandım :) ) ufak bir ekranın görüntüsü(videosunu) çekmeyi deneyin. Netlemenin ve sürekli düzgün bir görüntü elde etmenin ne kadar zor olduğunu göreceksiniz. Eğer izlediyseniz pek çok inceleme kayıtlarında bununla karşılaşabilirsiniz, düzgün çekilebilenler de mevcuttur tabi ki. Burada anlatmak istediğim benim yaptığım çekimlerde açıyı bir türlü düzgün ayarlayamadım ve net görüntü elde edemedim, hareketli çekimde o ufak ekranı düzgün yakalamak o kadar hassas ki anlatamam. Yazınız üzerine çektiğim kaydı tam ekran tekrar izledim. Kameralar farklı açıda ve hiç net görüntü yok nerdeyse. Buna rağmen ekran kalitesini bu kadar ayrıntılı değerlendirmenize şaşırdım.
    (Gerçi ekranla işimiz yok ve yorumlarınızın teyide muhtaç olarak belirttiniz yorumunuzu ama “tamamen aynı” cümlesinin yanlış olduğunu düşünüp, onun kaldırılmasını isterken, canlı olarak görmediğiniz ekranların kalitesine karar verip olumsuz yorum belirtmek çok tezat geldi bana. Bu durumda bende sizden ekranlarla ilgili yorumunuzu kaldırmanızı istersem haklı olmuş olur muyum? )

    Ben 1080P hatta, kota sınırı yokken, trueHD film izleyen biri olarak yani çözünürlüğe bu kadar düşkün biri olarak canlı olarak gördüğüm iki ekran arasında anlattığınız farkı göremedim. Görüntülerde bahsettiğim gibi sadece font yani karakter büyüklüğünde fark var o an fark ettiğim. Kargo da olan ucuz model geldiğinde isterseniz ekranlarını sizin için düzgün çekimle tekrar karşılaştırırım ama çok ciddi fark yoksa sağlıklı sonuç vermeyecektir. Görüntüde birkaç derecelik açı farkı bile ekranların farklı görünmesine yol açar.
    Ayrıca belirtmek isterim ki, benim karşılaştırma da kullandığım ucuz model ile şu an gönderilenler arasında kutu ve yazılım farkı var. Ayrıntılı incelemedim, ilk gördüklerim bunlar.

    *Kablolar konusu; Yine görüntülerde belirttiğim gibi her iki çakmaklık kablosunu elime aldığımda ucuz olan modelinki daha hoş geldi bana, kalitesi için bir yorumda bulunamam ve anlattıklarınıza bakarak sizin kadar tecrübeli değilim bu konuda. Ama en azından dış yüzeyinden kablo kalitesi konusunda ( dışı iyi içi kötü olabilir, onu açmadan kullanmadan bilemeyiz) az çok tecrübem var. Ben bu çerçevede o farkı dış yüzden fark edemedim. Ucuz olan daha hoştu sadece. Sanırım kalınlık farkını siz normal usb kablolarında fark ettiniz, görüntüleri tekrar inceleyince o farkı ben de gördüm. Ama kendi kutusundan çıkan kendi usb kablolarını mı kullandım ondan emin değilim,(muhtemelen farklı bir cihazın kablosuydu ama emin olamıyorum) görüntülerden de bir sonuca varamadım bu konuda. Sonuçta burada kablo kalınlığı konusunda haklı olabilirsiniz ama yine kesin bilgi olmayacak.

    Orijinalinin viofo olduğu konusunda haklısınız, bunu ilk mesajımın ilk satırlarında zaten belirttim. Ucuz modelleri farklı firma üretiyor (olabilir), aynı firma ucuz model çıkarmış bile olabilir.(bu ihtimal matematiksel olarak düşük ama yine de ihtimal :) )

    Gerçekten yan sanayi ve sahte cihazlar da vardır piyasada, daha önce çok karşılaşıldı farklı kameralarda, farklı ürünlerde, @Olgu daha tecrübeli bu konuda ya da aliexpres ten alışveriş yapanlar daha çok karşılaşmış olabilir bu tür durumlarla. Hem @Olgu hem ben bu cihazlar için gearbest i öneriyoruz. Tabi ki ihtimaller arasında ama sahte, sıkıntılı cihaz satmayacağını düşünüyoruz.

    @Olgu ilk xiaomi dvr ını çok öneriyordu ilk zamanlar sonra sıkıntıları çıktı ortaya (bu durumda ilerde bizim modellerde de bu sıkıntılar çıkabilir, haklısınız) site satışı durdurdu.
    Ben bir ip kamera almıştım, açıklamalardaki ürün özellikleri gelen ile farklıydı, siteye bildirdim, hemen satışını durdurdular. Burada sitenin güvenirliğini anlatmaya çalışıyorum. Hee çok şikayet eden de oldu gearbest ten.

    Bahsettiğiniz muhtemel durumlarla henüz karşılaşana ben denk gelmedim, ne sattığım kameralarda ne de forumdaki mesajlar arasında. Zaten muhtemel diye özellikle belirtmişsiniz ama yine “ihtimaller” üzerinden gidip kesin bir yargıya varmışsınız ben markasız almam diyerek. Tabi ki kendi fikriniz saygı duyarım.
    Elime geçen 3 viofo nun 2 si sıkıntılıydı, 7-8 ucuz modelde hiç sıkıntı yaşamadım, bu durumda bende viofo yu kesinlikle almam diyebilir miyim? Derim ama ne kadar doğru olur? Genele bakmak lazım, bu forumu ve yabancı forumları takip ettiğinizi söylemişsiniz, yabancı forumlarda viofo A118C nin sorunları hakkında çok mesaj var, ben de az önce (bana gelen ) %66 sının bozuk olduğunu söyledim. A119 ile ilgili bu forumda birkaç şikayet okumuştum, yabancı forumlarda da var. (XP1 i çok incelemedim ). Canlı gözlemleriniz olmadan edindiğiniz bilgilerle ve olası muhtemel durumlar yüzünden ucuz modelden vazgeçiyorken, bu durumda bunlardan da vazgeçmeniz gerekmez mi!!??

    Son olarak @Olgu dan yeni bir karşılaştırma istemişsiniz hem gözlemlerinizin teyidi için hem de bence tam olarak vazgeçmediniz ucuz modelden :)
    Benim sizden ricam , bu kadar güzel gözlem yapıyorken, diliniz ve kaleminiz/klavyeniz bu kadar iyiyken bu karşılaştırmayı siz yapın lütfen. Eminin, en azından, benim karşılaştırmamdan daha başarılı olur ve dikkat çeker :) Üstelik beğenmezseniz rahatça satabilirsiniz ürünleri, size müşteri de bulurum :)

    (Amacım cihazı/siteyi savunmak değil, gereksiz bir tartışmaya girmek hiç değil, yanlış cümleler kurduysam, istemeden kırdıysam affola. Sevgiler, saygılar. )
  • Ben de ucuz olan modeli kullanıyorum. Karşılaştığım tek sıkıntı(ki başlıbaşına bir sorun bence) kontak anahtarını cevirdiğimde aracı hemen çalıştırmazsam cihaz önce devreye giriyor, ardından arabayı çalıştırdığımda cihaz kapanıyor. Yine yolda giderken bozuk bir satıhtan geçtiğimde ya da herhangi bir sebep yokken cihaz kapanıyor. Tabiki bu iki durum da can sıkıcı. Gerçi bu aralar yolda giderken pek kapanmıyor. Ancak ilk çalıştırmadaki durum aldığım ilk günden beri devam ediyor. Bunun haricinde görüntüsü kesinlikle kaliteli, ses kaydı iyi, kablosu uzun gibi ama benim araçta arka cama ucu ucuna yetti. Ben arka cam için aldığımdan dolayı pek sorun etmedim ama ilk kamera olarak almayı düşünenler varsa bu durumu dikkate almalı, belki de diğer modele yönelmeliler.
    Bu kameraları gündemimize sokup araç ve trafik kültürümüzün bir parçası haline getirmedeki katkılarından dolayı OlguErhan'a teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mersin123

    Ben de ucuz olan modeli kullanıyorum. Karşılaştığım tek sıkıntı(ki başlıbaşına bir sorun bence) kontak anahtarını cevirdiğimde aracı hemen çalıştırmazsam cihaz önce devreye giriyor, ardından arabayı çalıştırdığımda cihaz kapanıyor. Yine yolda giderken bozuk bir satıhtan geçtiğimde ya da herhangi bir sebep yokken cihaz kapanıyor. Tabiki bu iki durum da can sıkıcı. Gerçi bu aralar yolda giderken pek kapanmıyor. Ancak ilk çalıştırmadaki durum aldığım ilk günden beri devam ediyor. Bunun haricinde görüntüsü kesinlikle kaliteli, ses kaydı iyi, kablosu uzun gibi ama benim araçta arka cama ucu ucuna yetti. Ben arka cam için aldığımdan dolayı pek sorun etmedim ama ilk kamera olarak almayı düşünenler varsa bu durumu dikkate almalı, belki de diğer modele yönelmeliler.
    Bu kameraları gündemimize sokup araç ve trafik kültürümüzün bir parçası haline getirmedeki katkılarından dolayı OlguErhan'a teşekkürler.

    Rica ederim,



    Ekleme yapmak isterim.



    İsimsiz ve markasız olan A118c yi son zamanlarda üreten firma iyice kaliteyi bozdu. Ucuz A118c şu anda alınabilir bir kamera değil üretici çok kötü.



    Çeşitli arkadaş ve akrabalarıma aldığım 4 kameradan 2 tanesinde ciddi problemler olduğu için iade yoluna gittim.

    Kamera tercih edecek arkadaşlar :

    Smarnoo S1 ve Junsun H030 ikiside kaliteli cihazlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OlguErhan -- 10 Haziran 2017; 8:12:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mersin123 kullanıcısına yanıt
    Kontak olayında benzer şeyi viofo da yapıyor bende :) bazen açılmıyor bazen de ekran bembeyaz olup kalıyor. Yani bu sıkıntı ucuz versiyona özgü değil galiba. Yolda giderken kapanması temassızlıktan olabilir, bağlantılarınızı kontrol etmelisiniz.
  • Merhaba, A118C kameramdabir kaç gündür düşük pil uyarısı alıyorum ve cihaz açıldıktan 5 - 10sn sonra kapanıyor. kapasitörlü modeli kullanıyorum. viofo yazılım güncelledim, hafıza kartı değiştirdim ama yine ara ara düşük pil uyarısı alıyorum. benzer sorunla karşılaşan oldu mu?
  • Evorez E kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Güç bağlantılarını kontrol edin, temassızlık veya enerji dalgalanması olabilir.
    Kapasitör özelliğini yitirmiş olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.