Şimdi Ara

Vınn' da Sabit DNS ayarlama yok mu acaba?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
5.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu vınn'da kalıcı DNS ayarı yapabilme yok mu? Her pc yi yeniden açışta ya da vınn programını kapatıp açtığımda DNS ayarlarını unutuyor. PC deki ağ bağlantılarımda kayıtlı olan 3g modem ayarlarından da dns ayarı yapıp kaydediyorum pc ye reset atıyorum dns sıfırlanmış yine. Her nete girmeden önce dns girmek zorunda mıyım?

Ayrıca Turkcell yeni vınn yazılımı çıkartmış 2.0 version. Fakat tavsiye etmem bug var programda bir iki kere bağlanıp kapattıktan sonra pc de programın bir parçası kapanmıyor ve internete bağlandırmıyor hiç. Ayrıca yeni vınn 2.0 sıfır yazılımında kısıtlı ayar var, sanırım yasaklı sitelere girilmesin diye dns ayarlarını kaldırmışlar göremedim hiç.

• Neyse çözdüm sorunumu. Turkcell'in eski ve yeni vınn programları beş para etmez. Windows üzerinden bağlanarak sorunu çözdüm her seferinde dns girmek zorunda kalmıyorum artık.
  • yöneticimiz bir soru sormuş cevaplayan çıkmamış saatlerce . herif sonra bakmış cevap veren yok kendi kendine çözmüş olayı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Neyse çözdüm sorunumu. Turkcell'in eski ve yeni vınn programları beş para etmez. Windows üzerinden bağlanarak sorunu çözdüm her seferinde dns girmek zorunda kalmıyorum artık.

Selamlar,

Ben de bugun 2.01 versiyonuna guncelledim. Ancak dns ayarlari secenegi yok. Bir onceki versiyonunda yeni baglanti profili olusturarak bu sorunu cozebiliyorduk, bu versiyonda yeni profilde boyle bir secenek goremedim.

Dns problemini nasil astiginizi paylasirsaniz sevinirim.

Simdiden tesekkurler...
  • Anlatım Win 7 için. Diğer win işletim sistemlerinde de benzer zaten.
    Ağ ve paylaşım merkezinden, cihaz bağlantısının özelliklerine girin.
    Ağ iletişim sekmesine geçin. Orada internet protokolü sürüm 4 yazan yere çift tıklayın özellikler açılacak, buradan istediğiniz DNs'yi girersiniz.

quote:

Orijinalden alıntı: dellez

quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Neyse çözdüm sorunumu. Turkcell'in eski ve yeni vınn programları beş para etmez. Windows üzerinden bağlanarak sorunu çözdüm her seferinde dns girmek zorunda kalmıyorum artık.

Selamlar,

Ben de bugun 2.01 versiyonuna guncelledim. Ancak dns ayarlari secenegi yok. Bir onceki versiyonunda yeni baglanti profili olusturarak bu sorunu cozebiliyorduk, bu versiyonda yeni profilde boyle bir secenek goremedim.

Dns problemini nasil astiginizi paylasirsaniz sevinirim.

Simdiden tesekkurler...

• quote:

Orijinalden alıntı: propesyonel

yöneticimiz bir soru sormuş cevaplayan çıkmamış saatlerce . herif sonra bakmış cevap veren yok kendi kendine çözmüş olayı

adam gibi program yapamamışlar yav. Ayar tutmuyor program.

@dellez , sonkurt 'un dediğine ek olarak bişey diyeceğim. Ayarları yaptıktan sonra vınndan bağlanma seçeneğini kullanma vınn'ı aç dursun öyle bağlantıyı ağ simgesine tıklayınca açılan pencerede 3g bağlantısı falan filan gibi bişey var ordan bağlan ya da adı her neyse :) Vınn programı ordan bağlandığında da otomatik olarak bağlanıyor ve kota sayımı yapabiliyor.

• Cevaplar için teşekkürler.

Ben de sorunu kendi kendime sanırım Yazılımcı Online arkadaşın dediğine benzer (ya da aynı) şekilde çözdüm.

VINN'ın bir önceki sürümünü kullanırken yaptığım yeni bir profil vardı, ismini sallıyorum sansürsüz koymuştum. Windows bu bağlantıyı ağ bağlantıları (İngilizce versiyonunda Network Connections) altında saklıyordu.

Az önce VINN'da bağlan demeden, direk ağ bağlantılarındaki o bağlantıyı seçip buna bağlan dedim. Çevirmeli bağlantı seçeneği çıktı. Bağlan deyince eski versiyondaki o sansürsüz isimli bağlantı üzerinden bağlandı internete. Şu anda mesela youtube'a giriş yapabiliyorum.

Ancak şimdi merak ettiğim, VINN'dan bakınca mesela internete bağlı görünmüyorum. Haliyle, örneğin önümüzdeki zamanlara kotamdan ne kadar kullandığımı falan göstermeyecek bana. Hani eski versiyonunda vardı ya, bu ay şu kadar gB veri kullandınız falan şeklinde...

Böyle ufak tefek sorunlar olacaktır muhtemelen...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Uydunet'e normal modem olur mu?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • http://www.frml.org/turkcell-vinn-dns-ayari.html bu adreste 2.0 için DNS ayarlarını anlatmışlar.
  • VINN'ı 2.0 versiyonuna güncellediğinizde cihazın içindeki firmware değişiyor ve geri dönüşü olmuyor. 2.0 versiyonuna güncelleyip pişman olanlar eski 1.01 versiyonunu aşağıdaki linkten indirebilirler.

http://hotfile.com/dl/107839487/19c7451/Vinn.rar.html
  • Turkcell V2.0 yeni versiyonunda DNS ayarı:

1) Belgerimin/Belgeler içerisindeki WINN klasörünü açıyorsunuz
    2) Kitaplıktan "Rasphone" tıklıyorsunuz.
    3) Bir bağlantı seçin hanesinden "Turkcell 3G" hanesinden Alta "Özellikler" kısmınını tıklıyorsunuz. Eğer evde +18 küçükler varsa Kendininize özgü "DNSayarı" oluşturabilirsiniz
    4) "Özelliklerden" tıkladıktan sonra "Ağ İletişimi" hanesine giriyorsunuz.
    5) TCP/IPv4 tıklıyorsunuz
    6) "Aşağıdaki DNS sunucu Adreslerini Kullan" işaretleyip
    7) Daha sonra aşağıdaki kısıtlaması olmayan DNS'lerin girişini yaparsınız.

Hızlı DNS Numaraları ve Adresleri 2011

Google DNS:

8.8.8.8
    8.8.4.4

Open DNS:

208.67.222.222
    208.67.220.220

Dnsadvantage DNS:

156.154.70.1
    156.154.71.1

Norton DNS:

198.153.192.1
    198.153.194.1

• quote:

Orijinalden alıntı: gizemli77

Turkcell V2.0 yeni versiyonunda DNS ayarı:

1) Belgerimin/Belgeler içerisindeki WINN klasörünü açıyorsunuz
    2) Kitaplıktan "Rasphone" tıklıyorsunuz.
    3) Bir bağlantı seçin hanesinden "Turkcell 3G" hanesinden Alta "Özellikler" kısmınını tıklıyorsunuz. Eğer evde +18 küçükler varsa Kendininize özgü "DNSayarı" oluşturabilirsiniz
    4) "Özelliklerden" tıkladıktan sonra "Ağ İletişimi" hanesine giriyorsunuz.
    5) TCP/IPv4 tıklıyorsunuz
    6) "Aşağıdaki DNS sunucu Adreslerini Kullan" işaretleyip
    7) Daha sonra aşağıdaki kısıtlaması olmayan DNS'lerin girişini yaparsınız.

Hızlı DNS Numaraları ve Adresleri 2011

Google DNS:

8.8.8.8
    8.8.4.4

Open DNS:

208.67.222.222
    208.67.220.220

Dnsadvantage DNS:

156.154.70.1
    156.154.71.1

Norton DNS:

198.153.192.1
    198.153.194.1

Teşekkürler. 2 gün sonra 1 ay boyunca VINN kullanmak durumunda olduğum için işime yaradı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.