Şimdi Ara

Vikings dizisi mantık hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Vikingler (norveç-isveç-finlandiya bölgesinde yaşayan adamlar) ingiltereye saldırıyorlar. İngiliz bir rahibi esir alıp ülkelerine götürüyorlar. Daha sonra ingilizce konuşuyorlar ve vikingler rahibe ''bizim dilimizi nereden biliyorsun?'' diyorlar. o sırada konuştukları ses ingilizce. diziyi netflixten türkçe altyazılı izliyorum. acaba gerçekten çok büyük bir mantık hatası mı var, benim kaçırdığım bir şey mi var, yoksa bunun altında yatan bir anlam mı var?

not: sorunun tarihi gerçeklerle alakası olabileceği için ne dizi bölümüne ne de tarih bölümüne açmanın doğru olacağını düşündüm, konu dışına açtım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pismanimm -- 20 Temmuz 2020; 15:37:29 >

• çok net hatırlamıyorum ama Athelstan'dan bahsediyorsun sanırım,

adamı esir alıyorlar ve adam paganların arasında öğreniyordu diye hatırlıyorum

dizi hristiyanlık propagandası yapıyor zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: riaz

çok net hatırlamıyorum ama Athelstan'dan bahsediyorsun sanırım,

evet athelstan dı rahibin adı. vikingler zaten kendi aralarında ingilizce konuşuyor, daha sonra athelstan ile ingilizce konuşuyorlar ve vikingler ingilizceyi sahiplenerek ''bizim dilimizi nereden öğrendin'' diyorlar. asıl rahibin vikinglere bu soruyu sorması gerekmez mi?

• Dizi Kanada yapımı. Doğal olarak dili ingilizce. O yüzden vikingler konuştuğunda onların ingilizce değil, o dönemdeki vikinglerin dilini konuştuğunu anlamalıyız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • john ciga J kullanıcısına yanıt

Hocam çok saçma geliyor, madem tarihi gerçekleri anlatan belgesel tadında bir dizi en azından norveççe ya da gamé of thrones daki dothrakça gibi uydurma bir dil konuşulmalıydı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: riaz

çok net hatırlamıyorum ama Athelstan'dan bahsediyorsun sanırım,

• Vikinglerin ilk ciddi savaşıydı galiba ordular karşılaşıyorlar sonra ikisi de birbirinin saldırmasını bekliyor derken gece çöküyor ingilizler kamp kuruyor koca kampa 10 kişi bekçilik ediyor vikingler bütün orduyu kampa yakalanmadan sokmayı başarıyor ve ingilizleri uykularında öldürüyor. Savaş bir gece 0 viking kaybıyla neticeye bağlanıyor. Bu sahneden sonra ulan resmen izleyenlerle dalga geçiyorlar diyip kapattım daha da izlemedim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dram-Komedi Tarzı dizi önerisi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TherafluForte

Vikinglerin ilk ciddi savaşıydı galiba ordular karşılaşıyorlar sonra ikisi de birbirinin saldırmasını bekliyor derken gece çöküyor ingilizler kamp kuruyor koca kampa 10 kişi bekçilik ediyor vikingler bütün orduyu kampa yakalanmadan sokmayı başarıyor ve ingilizleri uykularında öldürüyor. Savaş bir gece 0 viking kaybıyla neticeye bağlanıyor. Bu sahneden sonra ulan resmen izleyenlerle dalga geçiyorlar diyip kapattım daha da izlemedim.

hocam ben de nasıl bu kadar sevilen bir dizi anlamıyorum utanmadan got la kıyaslıyorlar bir de. şu an sırf millet vikings başyapıt abii diyor diye zorla izliyorum.

• 5.sezondan sonra sıkıyor dizi saçmalamaya başlıyorlar bıraktım bende

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-14A7C28F5 -- 23 Temmuz 2020; 21:18:50 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.