Şimdi Ara

VIEWSONIC PX701-4K mi EPSON EH-TW6250 4K mi yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

EPSON EH-TW6250 4K ile VIEWSONICPX701-4K arasında kaldım

13 bin TL fark var aralarında

God of War

Rdr 2

4 k film

Bazen Rise online

Forza horizon gibi oyunlar çoğunlukla oynayacağım

İki ürün arasında kaldım

Teknolojilerini biraz araştırdım

Fakat kararsız kaldım

Bir kısım Epson tartışılmaz diyor

Bir kısım viewsonic oyun için iyi diyor

30 bin bandı bütçem vardı

30 vermişken 15 daha verip Epson mu alayım bı 15 daha verip üst modeli alamam en üst verebileceğim miktar 45 olur

İkisi arasında hangisini tercih etmeliyim yada 45 bin en fazla başka güzel cihaz varsa onumu alayim bu ikisi araştırmalarım da hep karşıma çıktığı için aralarında kaldım

Bilgili arkadaşların yardımlarını rica ederim

Viewsonic 33 k

Epson 45 k

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benq tk700 amazonda şu an 39.000 TL,

• Merhabalar, ben kısa bir süre önce VIEWSONIC PX701-4K aldım ,benim ilk projeksiyonum, bu nedenle tecrübesizim ve bekledim ki belirtiğiniz cihazlar nezdinde daha çok tecrübeli arkadaşlar yorum yapsın, ama forumun bu bölümüne pek girin yok gibi, neyse ben yeni bir kullanıcı ve sadece VIEWSONIC PX701-4K hakkında az tecrübesi olan biri olarak birkaç yorum yapayım.

Sizin cihazlardan beklentilerinize karşılık

1-maddi yönden;

Açıkçası ben ilk cihazda tecrübe edinebilmek ve projeksiyon(dev ekranda film keyfi için)deneyimlemek amacıyla ,nispeten ucuz(1080p olan Viewsonic m2e ve Epson fh01/02 modellerine bile baktım), tam ara fiyatta ,yani en ucuz 4K(indirimle 31.799.000'e Vatan'dan)VIEWSONIC PX701-4K aldım. Arada %25 lik fark var ve Kağıt üzerinde görüntü teknolojileri hariç aynı gibi, hatta VIEWSONIC PX701-4K daha iyi gibi,

2.Oyun ;

Bu konu, beni pek ilgilendirmediği için net bir cevap veremeyeceğim, ama yine de basit bir oyunu denedim ,en düşük mod da bile gayet güzel görüntüler veriyor ve akıcı, kağıt üzerinde 1080p'de 240hz olarak VIEWSONIC PX701-4K Çok önde

Ve benim için Önemli konuya gelelim

Video(film, maç, YouTube 4k)performansı ;

Birincisi, görüntü teknolojileri, Epson sadece kendilerine has 3LCD teknolojisi kullanıyor

eksisi okuduğum kadarıyla daha pastel(soluk)bir görüntü veriyor

artısı renk doğruluğu(siyah özellikle)

VIEWSONIC PX701-4K ise DLP cip kullanıyor, ve daha canlı imiş(Canlı görüntüleri seven biri olarak gayet memnunum)

Ve malum şansa, eksi olarak DLP chipli cihazlar da olan Gök kuşağı etkisi Epson (LCD)lar da çok daha az çıkarmış.

ayrıca VIEWSONIC PX701-4K da parlaklık için 4 ayar var, ben en düşük parlaklık ayarında kullanıyorum gayet te memnunum(görüntüyü açık yeşil duvara veriyorum benim için gayet tatminkar, hatta görmeye gelen arkadaşlarımda beğendi.)

Yine diyorum sadece kağıt üzerinde +8000 saatlik fazladan lamba ömrüne sahip VIEWSONIC PX701-4K (ben daha 1 aydır 50 saatlik bir kullanıma sahibim)

• Px749-4k 39 bin bandında satılıyor. Yeni cihaz bir de type c girişi de var. Ona da bakın isterseniz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • izmirden kullanıcısına yanıt

viewsonic px701-4k ile epson co-fh01 arasında kaldım. 4k ve 1080 cihazlar. yarı yarıya fiyat farkı var. başlangıç olacak ve tv yerine de kullanılacak. ayrıca xbox ile de kullanılacak. rekabetçi değil hikaye modu oyunlar. gündüz performansı da önemli. öneriniz nedir?

• ebedidevlet kullanıcısına yanıt

Merhaba,

İlk projeksiyonuz olacağı için(ilk defa projeksiyon sistemleri ni deneyimleyeceğin için) mümkün mertebe az para verin,fh01 bence başlangıç için iyi olur,

gerçi şuda var,px701-4k ,4K modellerin neredeyse hepsinden yarı yarıya ucuz(37.000 TL.) ,ama kalite olarak onlardan aşağı kalmaz, görüntü anlamında gayet iyi, sonuçta lambalı ve yüksek ANSİ lümen li

Şunu ayrıca belirteyim; Şuan hiç bir PJ Makinası Televizyon yerine 'kısmen' geçmez

'kısmen' den kastım, eğer günde maksimum 3-5 saat kullanacaksanız belki, ancak ben sabahtan akşama, en az 10 saat kullanırım derseniz, şuan(2024 ve öncesi için bütün makinalar dahil) imkansız,(ömürleri saat bazında olduğu için) ileride ne olur bilinmez

Ayrıca şunu da belirteyim, LED modeller çok daha uzun saatler çalışmayı vaat eder, ama, ışıkları çok soluktur ve neredeyse hepsi karanlık ortam ister.

Eğer ışıklı ortam(tabi full güneş te değil, mesela hafiften vuran güneş yada gece lamba açık bir ortam da) Lambalı veya yeni teknoloji sayılan(pahalı) lazer projeksiyonu tercih edin

Ben gündüzleri salonumda, karartma perdeleri kullanarak az ışıkta film seyredebiliyorum(haftada 20 saat)ve gayet memnunum

Size bir kaynak link vereyim, inceleyin, az çok projeksiyon sistemleri ve ışık güçleri hakkında bilginiz olsun

https://www.benq.com/tr-tr/business/resource/trends/difference-between-ansi-and-led-lumens.html#:~:text=Bu%20nedenle%2C%20bir%20projekt%C3%B6r%C3%BCn%20LED,2%2C4%20ile%20%C3%A7arpman%C4%B1z%20yeterlidir.

birde yabancı:

www.projectorcentral.com
    ProjectorCentral
    https://www.projectorcentral.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmirden -- 20 Ocak 2025; 20:34:47 >

cevap içi teşekkür ederim. bahse konu siteyi keşfettim araştırırken. eleyerek 2 cihaz arasında kaldım. gündüz performansı önemli ve rainbow tarzı sorunlarla karşılaşmak istemiyorum.

px701-4k modeli şuan sıfır olarak 35000tl, co-fh01 modeli sıfır olarak 19000tl. epson'un gündüz performansının fena olmadığını internette dolaşarak bulabildim ama px701-4k'da durum nasıl bilmiyorum.

ayrıca px701-4k'nın (eski kendini kanıtlamış model) true ya da native 4k olmadığını pixel shifter, 4k upscale olduğunu öğrendim. 4metre mesafeden farkedilir bir fark oluşturacak mıdır merak ediyorum 1080p ve upscale 4k görüntü. xbox series x ile arada bir kullanılacak ve genellikle bir tv box ile kullanılacak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Size net şunu belirteyim arkadaşım,

PX701-4k aldığıma çok memnunum, tek sorunum, pj-ekran uzaklığı, ne yazıkki salonumun uzunluğu 5 metre ve o mesafeden anca 135 veriyor(ben 4,5 metreden 125 in alıyorum yetiyor bana) , ayrıca ( gündüz parlak ışıkta denemedim)dediğim gibi ,gece lamba açıkken de seyrediyorum.

Diğer sorunuzun cevabı > 2 metreden 125 inç(tabi kaynak film de önemli)Youtube deki 4K videolar gayet iyi, net ,bu ve benzeri bir çok makina gerçekte 4K olmasa da, 1080p ye nispeten daha net. Bence kaynak(1080p için)kaliteli ise 3.5-4 metreden zannetmiyorum ki fark olsun

Rainbow efekti tamamen şansa, bir markanın A modelini alırsın olmaz, başkası aynı markanın A modelini alır, onun şansına rainbow olur. Ben PJ almadan önce Youtube de bir çok marka/model incelemesine baktım ,olmaz dediğim pahalı modellerde bile gördüm.

Eğer bu Projeksiyon nun (büyük ekranda sinema/video/spor keyfine alışırsanız) tadını alırsanız ,ve de maddi durumunuz müsait olursa, en fazla 2-3 sene sonra daha üst seviye makina arayışına girersiniz. Bence fh01 yeter, ilk deneyim için kaliteli + uygun fiyatlı, son karar sizin( şahsen 2-3 sene sonraya kaliteli bir lazer e geçicem )

px701-4K ile ilgi ,şu video yu seyredin, emin olun görüntü kalitesi aynı(şahsen ben makinanın kullanım saatini arttırmak için süper eco(20.000 saat) da kullanıyorum, onda bile görüntü kalitesi gayet iyi, hatta gece karanlığında ,salonumda lamba bide açıyorum.

Olgu Erhanyoutube
    Bu oyun canavarı makineyi çok detaylı olarak inceledim, ayrıca Sinema kısmında ise kesinlikle geri kalan bir model değil. Video'nun içinde örnek çekimleri ve oyun testlerini bulabilirsiniz. Ayrıca bana Facebook'tan yazmayı unutmayın. Keyifli seyirler.
    https://www.youtube.com/watch?v=Qu0sC3LVn9M

tabi hiç bir zaman görüntü(parlaklık anlamında) Qnet TV lerle boy ölçüşemez, ama (px701-4k için) %70-80 karşılıyor gibi. Üst model 4K PJ ler+ kaliteli perde ile QLED(mini ledler hariç)görüntü parlaklığını da yakalıyor.

teşekkür ederim. 701-4k ve 701-4kc arasında fark var mı bilginiz var mı? epson'da lamba ömrü 12000 saat. viewsonic bu konuda daha başarılı ama lamba teknolojileri de iki cihazın farklı. sanırım bütçe sebebiyle epson'u tercih edeceğim. xiaomi mi box s ile kullanmayı düşünüyorum. veya uydu yayını da alabileceğim bir cihaz olursa daha iyi olacak. tek hdmi sebebiyle de hdmi splitter ile kullanmak gerekiyor kabloyla uğraşmamak için. ve tabii bir de harici soundbar veya ses sistemi de gerek bu bağlantı da tv box üzerinden veya konsol üzerinden olacak çünkü cihazda bluetooth yok. kendi ses altyapısı da kullanıma uygun değil.

İlk olacağı için, bence epson fh01 daha uygun(alırken bende, bu ikilemde kalmıştım, o zaman Vatan ticaret px701-4k yı kampanya 32 yapınca, bir anda o tarafa kaymıştım)

Bu arada bende TVbox + tuner li box bakıyorum, ama okuduğum, yorumların sonlarında '' hep sorun çıkıyor'' diye postlar var

Birde şu var, şuana kadar ben hiç TVbox kullanmadım(hep PC den bağlandım, kullandığım TV de de kendi smart özelliği var), acaba diyorum büyük ekranda, yüksek kaliteli içerikler de donma olur mu?

Siz ,önce elinizdeki box ile bir deneyin, hatta internetiniz güçlü ise Youtube 4k video açıp test edin.

Ben ses olayı için stereodan ,taa zamanından kalma yine stereo olan sistemime bağlıyorum(Technics amfi + hoparlör > 2x100w)

Bu cihazların(PJ) sesi çok cılız oluyor, üst seviye modellerin de bile 30-40w civarı, kısaca ayrı bir ses sistemi şart.( stereo ses sistemi ,veya bluetooth soundbar gibi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmirden -- 21 Ocak 2025; 18:45:58 >

kullandığım tv android özellikli. hiç tv box kullanmadım kısa bir araştırmayla 4k destekli xiaomi mi box s i gördüm. ses çözümü için de lenovo lecoo ds2 bluetooth düşünüyorum. epsonla birlikte epey uygun fiyata yüksek lümenli FH bir PJ çözümü olacak. 100" TVler ile karşılaştırırsak bedava sayılır. şuan piyasada en uygun 86" led tv 38500₺. dezavantaj olarak epsondaki kendine özgü 3 led teknolojisinde siyahlar kontrasttan ötürü gri gözüküyormuş. ona da yapacak bir şey yok. ışık şiddeti ayarıyla azaltılabilir bir durumdur umarım.

Hayırlı olsun arkadaşım, inşallah memnun kalırsınız,

'' xiaomi mi box s ile kullanmayı düşünüyorum. veya uydu yayını da alabileceğim bir cihaz olursa daha iyi olacak'''. He he ben yanlış anlamışım, bende taktım tunerli TVbox'lara

Ayrıca merak ediyorum bu TVbox 'lar 130 inç te 4K remux sorunsuz oynatabilir mi.(TVbox'ların çoğu, halen 2 gb ,iyisi 4 gb ddr4)Apple TVBox iyidir ama, ondada usb giriş yok ve pahalı

teşekkür ederim.

tv box olarak kickpi kp1 cihazı düşünüyorum. android 12 güncellemesi almış ve lisanslı. ayrıca tuner takılabiliyor. hafıza 32gb. s905y4 cpu.

Hayırlı olsun, ben laptop la devam etmeyi düşünüyorum ,( TVbox alıp, almama konusunda kararsızım )siz memnun kalır da , bana bilgi verirseniz, çok makbule geçer.

kickpi kp1 cihazı ben aslında beyaz olmasından dolayı projeksiyonla uyumlu olması açısından tercih etmek istedim, hdmi kablosu da beyaz. özelliklere gelirsek micro sd, type c usb destekliyor yani tuner desteği var. cihaz premium kalitede yapılmış. sei robotics üretimi yani homaticsle aynı firmanın. android kendi launcheri hafif yavaş çalışıyor bazı anlarda ama ben öneri üzerine projectivy launcher yükledim çok iyi oldu. 4k hdr10 hlgmax destekliyor. dolby vision* da var. hdmi 2.1. youtobe 4k bu özelliklerde tv de denedim sorun yok. usbden film vb. denemedim ancak destekliyor. benim için önemli olan tuner desteğiydi. xiaomi mi box s'e göre 32gb hafıza, tuner desteği avantajı var. performans olarak karşılaştırma şansım olmadı. 1850tlye geldi ve bu fiyata en iyi cihazı aldığımı düşünüyorum. muadili dreamstar nova'ymış sanırım.

düzeltme: dolby vision değil dolby audio var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebedidevlet -- 25 Ocak 2025; 14:5:23 >

Selam, bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim, daha üstteki yazınızda bu cihazdan bahsettiğini görünce, cihazı EPEY karşılaştırma sitesinden incelemek için aradım, maalesef bulamadım, bizde ki çoğu site 4k lisanslı deyip geçmiş, ama Alı ekspres te 2gb olduğu yazıyor.eh buda anca yeter

Yani internetten 4K, ama çokça sıkıştırılmış(WEP-DL) videolar seyrettirir(YouTube de okey)

Benim merak ettiğim USB 'den ham 4K(yani remux) ,özelliklede 120-130 inç te donma, takılma yapmadan oynatır mı?

bir ara şu cihaz dikkatimi çekti, ama 2gb-ddr3 olduğundan vazgeçtim.

Botech Wzone Medya Oynatıcı (32 GB)

Sonra şunu gördüm, çok popüler, ama onun da yorumların da, sonradan çıkan sorunlardan bahsediyor.4gb-ddr4

Homatics Box R 4K Plus

Açıkçası şuan vazgeçtim, laptopla devam. Ben lisans aramıyorum, güçlü ,sağlam(sorunsuz) ve mutlaka USB girişi olan(USB şart çünkü harici diskte 1080p remux ve 4k remux arşivim var(4 Terebayt)

Sizden son bir rica , bakalım bu video yu rahat oynatacak mı(projeksiyon da ve 100+ inç mesela)

Kullandığınız İnternet hızı nedir ve nasıl bağlanıyorsunuz(PJ ye kablo ile mi, yoksa Wifi ile mi)

İnternetten dolayı Youtube de video yu 4k da açamazsanız 2k da olabilir, yeterki donma yapmadan oynatsın

LG Globalyoutube
    The Power of SELF-LIT PiXELS Meet all new LG OLED with 100 million of SELF-LIT PiXELS. When every pixel lights by itself, what you see becomes more Expressive, Realistic, Responsive, and Artistic. The Power of SELF-LIT PiXELS Learn more : https://www.lg.com/uk/oled-tvs #LGOLED, #Black, #4KHDR, #SELFLIT, #4KHDR60fps, #SELFLITPiXELS, #SELFLITOLED
    https://www.youtube.com/watch?v=njX2bu-_Vw4

İnternet hız ve bağlanma şeklinizi ve kaç inç ekran açtığınızı yazarmısınız

bu tip cihazların beklentilerinize cevap vereceğini sanmıyorum. 4gb ddr4 homatics box 4 4k 4/32 var ama bu cihazında yeterli olacağını düşünmüyorum. apple tv, nvidia shield tv box gibi üst düzey bir cihaz işe yarayabilir. ya da uygun fiyatlı tv box ile gündelik kullanım olur PC ile yüksek çözünürlük ve boyutlu medyalar kullanımı olur gibi.

deneyip dönüş yapacağım.

buna benzer videolarla test ettim donma olmamıştı ama tekrar test edeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebedidevlet -- 25 Ocak 2025; 17:18:3 >

Cevaplar için teşekkürler,

Benim için USB(hard disk bağlayabileceğim) 1 tanede olsa şart, yoksa hiç anlamı kalmıyor

Apple TV de yok

NVIDIA Shield TV 'de de yok, pro modelinde var, ama saçma olacak şekilde pahalı(belki gamer özelliği vardır).ben o fiyata çok rahat medya PC kurarım, hatta internette 7000 TL 'ye Mini PC 'ler bile var.

Bu arada sizin aldığınız cihaza ,uydu tuner bağlanabiliyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmirden -- 25 Ocak 2025; 19:33:38 >

evet type c tuner bağlantısı mevcut

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.