Şimdi Ara

ViewSonic FULL HD 1080p HDMI 3Ms VX2835wm HAKKINDA (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
491
Cevap
1
Favori
36.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostum görüş açısı olarak yazılı değerlerinden ödün vermiyor, yani 160 derecede görüntüyü bozmadan veriyor, yalnız bu monitöre 1.5 m den daha yakından bakarak değerlendirme yapmamalıyız,
    bu önemli zira göz yorması vs. bir yana yakın bakışta kontrast ciddi problem oluyor..

Uzağa koyun uzağa...

quote:

Orjinalden alıntı: nelson

Görüş açılarıyla ilgili bir yorum yapilmamış sanırım? Görüş açısı nasıl arkadaşlar? Yanlardan falan bakınca çok bozuluyor mu görüntü? TN panel'e pek sıcak bakmam ama bu fiyata 28" full hd insanı cezbetmiyor değil.

• Görüş açıları konusunda şu ana kadar kullandığım tüm TN panellerden daha başarılı (Samsung 205BW, 226BW, Viewsonic VG2230wm, Benq G2400WA)..

Ayrıca cihazda WoW'dan, CoD4'e kadar bir çok farklı tür oyun oynadım. 3ms tepki süresiyle herhangi bir bozulma göre şansınız zaten yok.

Ben de geçtiğimiz hafta cihazı EXA'dan aldım. Aynı gün kargoladılar ve Cumartesi gününden beri keyfini sürüyorum.
  • Herkese selamlar

Ben bir ara eski msg larımda 32" Sharp GP1(USA versiyon--Avrupadaki X20E ler) ler bahsetmiştim ve özellikle yeni trend olarak
    USA daki bazı uygulamaları v.s bahsetmiştim......

1-Bugün artık gelinen nokta şudur;Monitör>>Konsol+BR/HDDVD/PS3/Wii/XBox v.s gibi
    oyun+film konsepti
    İşte bunlar için gerek fiyatların düşmesi gereksede bunlar için 1920X1080 gibi pixel değerleri istemesi sebebiyle
    24" ten başlayarak büyük panellere doğru çıkılmıştır,bugün 22" örneğin "out" olmuştur bile,yakında 24" te olacaktır
    bu yukarıda konsept çerçevesinde!!

2-Desktop uygulamaları ise artık tamamen LCD monitörlerden hele hele 22" ten büyüklerden bile kalkmıştır!
    -Çünkü bu desktop için CRT nin verdiği kaliteyi hiç bir LCD de yakalıyamıyoruz bu kesin,veya Grafik/Photo v.s
    gibi profesyonel uygulamalarda da CRT vazgeçilmez gibi hala!
    -ondan dolayı bugün dünyada tahmin edemeyeceğiniz kadar insan masasında 2 hatta 3 monitör bile kullanabiliyor!!!!
    CRT hala baş köşede ve bütün PC işlemlerini buradan hallediyor(yakında bende böyle yapacağım,büyükçe bir masa alıp
    LCD+CRT ile yola devam,geçenlerde yaptım ama masa çok küçük ve estetik olmadı kaldırdım,ama masa büyüyünce olay
    böyle oalcaktır!!)

3-Bugün çoğu insan şöyle yapıyor USA da,masada CRT+normal ebat bir LCD ve duvarda veya farklı bir yerde büyük ekran
    LCD 26"/28"/32" ve hatta 37"/40" bile oluyor

4-Artık insanlar eskiden olduğu gibi sadece oyun değil panelden PS3/BRay konsol uygulamaları ile FİLM olayına çok ciddi
    girdiler!dolayısıyla bit kadar ekrandan hele hele HD kaynaklı görüntüler hiç güzel izlenemiyor,bugün ondan dolayı 24" bile
    ufak geliyor çoğu insana
    -----------------
    Kısaca toparlarsak bu dediğim kaynaklar ile normal bir PC kullanımını artık kesinlikle ayırt etmek gerekmektedir,desktop için
    CRT zaten yeterde artar bile!!!üstelik dahada iyi olmaktadır,hatta SD filmleri izlemek içinde süper hala!!
    Ben 22" HP ile SD filmleri izlerken "sinir hastası" olmaktayım,sizi bilemem ama çamur gibi görüntü oluşuyor ama HD film de ise süper!!
    Geçenlerde SD filmlerimi kontrol ettim...yaw benim panelmi dandik gösteriyor dedim,CRT yi çıkarıp bağladım çok iyi halbuki filmler,
    sonra panele HD leri verdim yine süper yani panelde HD izlemek şart!

Dolayısıyla 28" panel alan arkadaşlar çok doğru bir tercih yapmışlardır,ama bundan desktop çalışması maalesef olmuyor,zaten gerekte yok
    bağlayın bir CRT yada 17" LCD yanına olsun bitsin,hiç olmazsa büyük paneldede HD ler ve diğer tüm HD kaynaklı görüntülerde süper olacaktır!

Selamlar

• Yani özetle diyosun ki HD GÖRÜNTÜLER (blu-ray hd-dvd) ve büyük ekran için LCD,
    Profesyonel grafik tasarım ve küçük ebadın yettiği PC işlemleri için hala CRT.

Evet bencede haklısın katılıyorum..
  • Peki PC Oyunları için ???
  • Albani, sırf bu dediğin şeyler yüzünden aylardır kararsız bir şekilde lcd'ye geçsemmi geçmesemmi, hangi model alsam diye defalarca karar değiştirip durdum. Hala 19" CRT ile takılıyorum kararsızlıktan. LCD'ler filmlerde oyunlarda vs iyi ama geçenlerde arkadaşa acer 24" full hd ekran aldık, yarim saat kullandım gözlerim ağrıdı başım ağrıdı. Oysa benim LG F900P CRT monitörde gün boyu pc başında duruyorum ve en ufak göz yorulması veya başağrısı yok. Arkadaşın lcdyi bir süre kullandıktan sonra benim montiöre geçtim gözlerim dinlendi çok rahatladım. Gün boyu pc başında oturan bir insanım, pcyi desktop ağırlıklıda kullanıyorum, websitesi işlemleri vs için, ama çok fazla filmde izliyorum. LCD alırsam beni desktop işlerinde rahatsız edecek eski CRT'mi aratacak diye korkuyorum o yüzden LCD alamadım daha. Şu an 1280*1024 100 HZ'de çok rahat bir ortamım var CRT'de. Ama 720p filmler indirip izliyorum widescreendeki kadarda tatmin edici olmuyor tabiki. Ne yapacağımı şaşırdım. İki monitör yanyana kullanmak aklıma geldi ama zaten crt yeteri kadar büyük, yanına bir 28" lcd koyacak yerim yok. Pratikde gelmiyor bana açıkçası.

Aslında olay dönüp dolaşıp maddiyata dönüyor, bu dediğin desktop için CRT film vs için LCD durumu üst düzey S-IPS panel LCD'lerde sözkonusu değil. Hatta desktopta kullanmanın çok daha zevkli olduğunu söylüyorlar yorumlarda. Türkiye'ye HP'nin 30" S-IPS paneli girmiş ama tükenmiş, ne ara girdi ne ara tükendi anlamadım :) Ama fiyatı 2500 YTL idi. Bu monitörü alabilecek durum olsa iki ayrı monitör gereksinimi falan olmayacak. Şu monitörden bahsediyorum:http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=986&productid=bd50196 2560 x 1600 desktop alanı sunuyor bu alet :)

Ama 2500 YTL az rakam değil, ve filmlerde oyunlarda viewsonic 28" ten çokda farkı yok kalite olarak. Ama desktop kullanım kalitesi olarak çok üstün. Bir kere viewsonic TN panel, ben web tasarım işleriyle uğraşan bir insanım, evarkadaşımın odasında TN panel samsung LCD var, kendi montiörümde gördüğüm değişik bir ton yeşil, onun monitörde bildiğiniz gri olarak gözüküyor. Ara renkleri vermede başarısız yani TN paneller. Benq'nun yeni 22"'i bu konuda bir istisna, TN panel olmasına rağmen %92 renk gamutu var. Ama viewsonic'te böyle bir şey sözkonusu değil maalesef. Standart %72 renk gamutu sunabiliyor. Oysa S-IPS paneller standart %92 renk gamutu ve yüksek görüş açılarıyla CRT'leri aratmıyorlar.

Yani yukarı tükürsem sakal aşağı tükürsem bıyık öyle garip bir durum. Biryerden 2500 ytl gelse havadan herşey çözülecek :) Ama şu an için S-IPS panellerin makul fiyatlara inmesini bekliyeceğim gibi gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nelson -- 11 Mart 2008; 11:13:37 >

• Birde şunu unutmayalım evet belki LCD ekranlar parlaklık olarak baş ağrıtıyor göz yoruyor,
    ama CRT lerin yaydığı radyasyonu unutmayalım hele de 19 inç veya üstü katod ışın tüpünün karşısında gün boyu oturan arkadaşların vay haline..

RADYASYON yaydığını unutmayalaım arkadaşlar CRT ekranların..ve çok fazlada güç tükettiklerini..
  • thai hocam sagolasın ancak beni sinir eden 2 sorunum var,daha evelde bana yardımcı olmaya calıstın ancak beceremedim sanirim
    birincisi,monitorden vga ve digital receiverdan ses alıyorum,ancak hdmi dan ses halen alamiyorum sadece muzik sistemim sayesinde dinliyorum...herseyi denedim belkide unutdugum vede gozden kacırdıgım nokta var acemiligimden olacak

ikinci,bize gonderdikleri dvi cikıslı hdmı ancak direk hdmi kablosu ilede biriakin sesi goruntu alamıyorum sasırtıcı bir durum bu kablo ile pc yi acınca 2 sn kadar acılıstaki goruntu gelip sonra yok oluyor

sen yada diger ustadlar yardımcı olursa sevinirim, ( valla kasayı fenomen hocama kadar tasımaya hic niyetim yok )

tesekkurler

• Dostum,
    senin sistemi bi yaz bana bi araştırayım, ama bu arada sen dir diğer kaliteli HDMI kablo ile deneme yapmalısın, yada yaptın ve aynı durum mu oldu bana yaz ok ?

quote:

Orjinalden alıntı: gunti33m

thai hocam sagolasın ancak beni sinir eden 2 sorunum var,daha evelde bana yardımcı olmaya calıstın ancak beceremedim sanirim
    birincisi,monitorden vga ve digital receiverdan ses alıyorum,ancak hdmi dan ses halen alamiyorum sadece muzik sistemim sayesinde dinliyorum...herseyi denedim belkide unutdugum vede gozden kacırdıgım nokta var acemiligimden olacak

ikinci,bize gonderdikleri dvi cikıslı hdmı ancak direk hdmi kablosu ilede biriakin sesi goruntu alamıyorum sasırtıcı bir durum bu kablo ile pc yi acınca 2 sn kadar acılıstaki goruntu gelip sonra yok oluyor

sen yada diger ustadlar yardımcı olursa sevinirim, ( valla kasayı fenomen hocama kadar tasımaya hic niyetim yok )

tesekkurler

• arkadaşlar,

cihazımız PIP özelliğini sadece AV ile S-VIDEO arasında yapabiliyor ve max 640 x 480 bir pencere açabiliyor.

Ekranın 4 farklı yerine görüntüyü konumlandırabiliyorsunuz.
  • İyi akşamlar

*** Aslında olay dönüp dolaşıp maddiyata dönüyor, bu dediğin desktop için CRT film vs için LCD durumu üst düzey S-IPS panel LCD'lerde sözkonusu değil. Hatta desktopta kullanmanın çok daha zevkli olduğunu söylüyorlar yorumlarda. Türkiye'ye HP'nin 30" S-IPS paneli girmiş ama tükenmiş, ne ara girdi ne ara tükendi anlamadım :) Ama fiyatı 2500 YTL idi. Bu monitörü alabilecek durum olsa iki ayrı monitör gereksinimi falan olmayacak. Şu monitörden bahsediyorum:http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=986&productid=bd50196 2560 x 1600 desktop alanı sunuyor bu alet :)***

Evet tam benlik bir panel ama bu kadar para veremem ben!!fazla incelemedim ama çok iyi olduğu kesin,bende 22" HP var kalite olarak çok çok
    memnunum ama acele edip almıştım ben,bugüne kalsaydım kesin 24" alırdım,yada dahada bekler 28"/30" ebatında bir şey alırdım..................

Benim anladığım artık 2 şey vardır

1-Desktop uygulamalarında,nette takılmak,chat yapmak,sitelerde gezmek v.s v.s CRT şarttır hemde kesinlikle!
    Ben önce bu HP yi alınca,CRT yi sokağa atayım dedim,toplayıcılar alırlar nasılsa,sonra dedimki,yaw bana bir gün bir şekilde
    lazım olur deyip,görürüp bodrumdaki depoya kaldırdım!hatta adete pat diye attım!!
    Geçenlerde baktım CRT siz olmuyor gidip çıkardım,baktım çalışıyor,sonra masaya koydum ama sığmadı gibi oldu,çünkü ikisi yan yana yeterli alan yok
    koyacak,tekrar indirdim,ama masayı şimdi değiştiriyorum güzel ve büyük bir masa alıyorum ce ikisini birlikte kullanacağım,çünkü SD kaynaklar kesinlikle
    güzel göstermiyor 1680X1050pixel LCD lerde!!!
    Senin CRT de sanırım bendeki gibi Flatron LG var bende F700 tam kare,zaten tam kare olması LCD gibi görünmektedir!görüntüde süper...

2-Ama HD kaynaklar içinse kesinlikle bu saatten sonra 24" ve büyüğü şarttır 1920X1200pixel gerekiyor,PS3/BRay ve diğer tüm HD li kaynaklar için
    24" ten başlayarak LCD

--tabi bana göre 2 panel şart CRT+LCD

Ancak yukarıda 30" HP de bir şey dikkatimi çekti dot.pixel .025!!!!! bu çok çok iyi bir değerdir desktop için!!

Selamlar

• Bende aynı naneyi yedim...Bi dünya para verdim gittim 22 Philips lcd aldım ama masaüstünde ve grafik tasarım programlarında görüntü resmen nokta nokta ve daha önemlisi yan yana çalıştırdığınızda CRT deki kadar doğru vermediğini görüyorsunuz renkleri...Gerçi yanyana çalışmalarınada gerek yok, işi print ettiğinizde ekranda gördüğünüz renklerle alakası yok...? Sonuçta elime hiçbirşey geçmedi. Yine işlerim için emektar trinitron u kullanıyorum... yakın zamandada bir imza kampanyası düzenlemeyi düşünüyorum...Sony yeniden türkiyeye sıfır Trinitron göndersin... Monitörlerimiz yoruldu artık. Mecburmuyuz bi dünya para payılıp oyun oynamaktan başka bi halta yaramayan monitörleri kullanmaya, yada bi S-IPS panele bi damper dolusu para vermeye?

• THAİ HOCAM YAKIN İLGİNDEN DOLAYI HERKESIN HUZURUNDA TESEKKUR EDERİM
  • Sağol inceliğin için,
    tabii ki elimizden gelen yardımı yapacağız birbirimize...
  • Arkadaşlar monitörün kullanımı konusunda inceleme yapacak olan var mı? özellikle oyunlardaki performansı hakkında...
  • Evet arkadaşlar yaşadığım bir sorunu yazmalıyım,

Bu monitörden HDMI-HDMI kablo ile 1920 x 1200 çözünürlük alamıyorum,
    HDMI çıkışlı notebook umdan HDM-DVI ile sorunsuz ve gayet mükemmel görüntü alıyorum,
    Biri orta halli biri daha iyi ( BANDRIDGE ) Kablo ile denedim, ama durum aynı,

Notebook umun DVI çıkışından monitörün HDMI çıkışına hiçbir sorun yok ve tabii doğal olarak ses te yok..
    Notebook un HDMI çıkışından ise sadece 1920 x 1080 alabiliyorum sizce sorun nedir bunu yaşayan var mı,

HDMI kendi standardı normal olarak 1920 X 1200 desteklemiyordur,
    Benim notebook un ekran kartı HDMI den 1920 x 1200 desteklemiyordur,
    Monitörde suç bulamıyorum zira notebook tan nasıl çıkış yaparsam yapayım monitörde hep HDMI ye giriş yapıyorum..

Aslında bu durumda HDMI 1920 x 1200 destekliyor mu diye ayrı bir başlık açmalımıyım monitörle ilgisi var mı diye düşünmedim değil..

• Bu monitörü alan arkadaşlara hayırlı olsun ve güle güle kullanın diyorum. umarım bizde sebepleniriz Bendeki 22" Viewsonic de küçülmeye başladı gözümde artık. iyi oldu bunu gördüğüm. Bendekini satıp en kısa zamanda almayı düşünüyorum..
  • Arkadaşlar HDMI-HDMI bağlayan yok mu bu cihazı PC ye ???
  • HDMI - DVI bağladım sadece, HDMI girişim yok bilgisayarda :P
  • Arkadaşlar oyunlarda nasıl monitör? izlenimlerinizi yazabilir misiniz..
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.