Şimdi Ara

Vietnam savaşında hep bu müziği mi dinliyorlardı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
2.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• bu şarkıyı dinlettirmiyorlardı tam tersine.Çünkü bu şarkı savaşın kötülğünden falan bahsediyor ve vietnamdakilerin hiçbiri böyle bir savaşa girmek istemiyorlardı.Ama yinede gizliden gizliye dinliyor olabilirler.
    Şunu dinle dinle öl
    http://www.youtube.com/watch?v=fuYL-keoGvU
    edit:Hey joe deep purple falan savaşın unutulmaz şarkılarındandı.
    Öldükten sonra eğer dünyadaki bazı zaman aralığını yaşama hakkımız olsa kesinlikle ve kesinlikle vietnam savaşını amerika olarak yaşamak isterdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Illusive Man -- 8 Ağustos 2012; 3:49:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HacıTaşlayanŞeytan

bu şarkıyı dinlettirmiyorlardı tam tersine.Çünkü bu şarkı savaşın kötülğünden falan bahsediyor ve vietnamdakilerin hiçbiri böyle bir savaşa girmek istemiyorlardı.Ama yinede gizliden gizliye dinliyor olabilirler.
    Şunu dinle dinle öl

Evet öyleymiş. Ama içinde Vietnam geçen çoğu oyunda veya filmde bu şarkıyı duyuyoruz.
  • White Rabbit

Bilen bilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fermiyon

quote:

bu şarkıyı dinlettirmiyorlardı tam tersine.Çünkü bu şarkı savaşın kötülğünden falan bahsediyor ve vietnamdakilerin hiçbiri böyle bir savaşa girmek istemiyorlardı.Ama yinede gizliden gizliye dinliyor olabilirler.
    Şunu dinle dinle öl

Evet öyleymiş. Ama içinde Vietnam geçen çoğu oyunda veya filmde bu şarkıyı duyuyoruz.

İşte o zamanların modası blues rock ve o şarkı vietnam savaşı olmasada ünlü olcakmış zaten.Sadece 2 si aynı ana denk gelince vietnam savaşıyla Blues şarkılar özdeşleşti.
    Gidenlerin hepsi genç yaşlarda dinledikleri şarkıda bunlar.Aslında çok acıklı geliyor bana niyeyse bu vietnam savaşı.Birde Vietcong oyunun etkisinden 6 yıldır kurtulamadım o da ayrı bir sebep heralde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Illusive Man -- 8 Ağustos 2012; 3:56:05 >

• Amerikanın yanındamı savaşmak istiyordunuz ? O milletin ne geçmişi temizdi nede geleceği temiz olacak ....
  • quote:

Orijinalden alıntı: CooL_ROMEO

Amerikanın yanındamı savaşmak istiyordunuz ? O milletin ne geçmişi temizdi nede geleceği temiz olacak ....

Sen sivil insanlarla politik leri ayrı görmediğin sürece Amerika senin gözünde hep suçlu olarak kalacak.
    Amerika Irak savaşında niye sadece paralı askerleri kulanndı sanıyorsun ? Çünkü vietnam dan biliyorduki kimse orada Amerika için savaşmak için gönüllü değildi.Ve böyle oluncada kaybettiler zaten.Boksör muhammed ali nin tutuklanışı vs. Sivil Amerikan halkını zorla bir savaşa soktular,kendilerinin olmadığı bir savaş.Muhammed alinin lafı vardır tutuklanmadan önce "Vietcong lular bana hiçbirşey yapmadı neden onlarla savaşayım ki ?"
    özeti:Kime orda savaşmak istemiyorsu zaten politik ler haricinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Illusive Man -- 8 Ağustos 2012; 4:00:41 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Amerikanın yanındamı savaşmak istiyordunuz ? O milletin ne geçmişi temizdi nede geleceği temiz olacak ....

Sen sivil insanlarla politik leri ayrı görmediğin sürece Amerika senin gözünde hep suçlu olarak kalacak.
    Amerika Irak savaşında niye sadece paralı askerleri kulanndı sanıyorsun ? Çünkü vietnam dan biliyorduki kimse orada Amerika için savaşmak için gönüllü değildi.Ve böyle oluncada kaybettiler zaten.Boksör muhammed ali nin tutuklanışı vs. Sivil Amerikan halkını zorla bir savaşa soktular,kendilerinin olmadığı bir savaş.Muhammed alinin lafı vardır tutuklanmadan önce "Vietcong lular bana hiçbirşey yapmadı neden onlarla savaşayım ki ?"

+1

• quote:

quote:

Amerikada yaşayan insanlara zaten lafım yok benimde lafım politiklere idi ama sen amerikanın yaninda savaşırım!(paralı askerler gibi) diyorsan işte orada işler değişiyor

Şimdiden gençliğimiz bir amerika sevdasıdır gidiyor ilerde bir gün savaş çıksa yer değişirler diye KORKUYORUM , amerika kendi insanınıda yeri geldiğinde hiçe sayıyor bunların amacı çok başka önlerine geçilmedikçe büyüyecekler

Ha bu arada Amerika benim gözümde hep suçlu kalacak doğrudur , ama bir amerikan vatandaşı benim senin gibi insan olduğu için tutupda ona kin beslemem nasıl şimdinin yunanlılarına,kürtlerine,ermenilerine kin beslememem gibi.

Ha eğer halkının yanında dururdum,o başkaldırışa destek verirdim diyorsan başgöz üstüne .

• quote:

quote:

quote:

Amerikada yaşayan insanlara zaten lafım yok benimde lafım politiklere idi ama sen amerikanın yaninda savaşırım!(paralı askerler gibi) diyorsan işte orada işler değişiyor

Şimdiden gençliğimiz bir amerika sevdasıdır gidiyor ilerde bir gün savaş çıksa yer değişirler diye KORKUYORUM , amerika kendi insanınıda yeri geldiğinde hiçe sayıyor bunların amacı çok başka önlerine geçilmedikçe büyüyecekler

Ha bu arada Amerika benim gözümde hep suçlu kalacak doğrudur , ama bir amerikan vatandaşı benim senin gibi insan olduğu için tutupda ona kin beslemem nasıl şimdinin yunanlılarına,kürtlerine,ermenilerine kin beslememem gibi.

Ha eğer halkının yanında dururdum,o başkaldırışa destek verirdim diyorsan başgöz üstüne .

Amerikanın yanında savaşırım derken o ortamı onların gözüyle görmek istediğimdendi.Tuzağa düşürülen helikopterleri düşen vs. Amerikaydı.Amerikan askeri gözüyle orda yaşamak daha eğlenceli olurudu vietnamlı olup bubi tuzakları kurmaktansa.
    US askerlerinin stressli hayattan bezmiş halini görmek.Geceleri korkudan uyuyamamak ya da ormanda rahatça 1 adım atamama hissi.
    edit:Zaten dünyanın her yerinde sivil halk birbirini seviyor.Arada çıkan ırkçılar politiklerin veya aşırı milliyetçilerin elinde büyümüş kişiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Illusive Man -- 8 Ağustos 2012; 4:17:53 >

• bunu dinliyolardı

• quote:

quote:

quote:

quote:

Amerikanın yanında savaşırım derken o ortamı onların gözüyle görmek istediğimdendi.Tuzağa düşürülen helikopterleri düşen vs. Amerikaydı.Amerikan askeri gözüyle orda yaşamak daha eğlenceli olurudu vietnamlı olup bubi tuzakları kurmaktansa.
    US askerlerinin stressli hayattan bezmiş halini görmek.Geceleri korkudan uyuyamamak ya da ormanda rahatça 1 adım atamama hissi.
    edit:Zaten dünyanın her yerinde sivil halk birbirini seviyor.Arada çıkan ırkçılar politiklerin veya aşırı milliyetçilerin elinde büyümüş kişiler.

Bubi tuzakları stresinden haberim var hocam saolsun history her pazar bize amerika savaşılarını anlatıyor 3 başlı zehirli toplar felan savaş her zaman zordur zor olacaktır .

Bu arada yukarda ilk yazımda hatalıydım sizi tam anlayamamışım , özür dilerim .

• quote:

quote:

quote:

quote:

Stresli hayattan bezince jonilerin yaptığını yapardın rahatlardın.. Vietnamlı masum köylü kadınlara tecavüz ve ardından işkenceyle öldürmek..

• quote:

Orijinalden alıntı: Morgue

Stresli hayattan bezince jonilerin yaptığını yapardın rahatlardın.. Vietnamlı masum köylü kadınlara tecavüz ve ardından işkenceyle öldürmek..

orası işin ayrı boyutu hocam.
  • quote:

quote:

orası işin ayrı boyutu hocam.

Sabah 08.00’de geldiler...
    16 Mart 1968 günü, Americal tümeninin Charlie bölüğü, Vietnam’ın Son My yöresindeki My Lai köyü ve çevresine yönelik bir operasyon için helikopterlere bindirildi. Bölüğe Yüzbaşı Ernest L. Medina, bölüğün 2. müfrezesine Teğmen William Calley komuta ediyordu. Vietnam Halk Ordusu gerillalarını “bulmak ve yok etmek”le görevlendirilmişlerdi.
    Sabah saat 08.00 sularında helikopterler Charlie bölüğünü My Lai’nin biraz uzağına indirdiler. Köy önce topa tutuldu. Sonra 1. ve 2. müfrezeler ateş ederek köye daldı.
    Gerilla bulamadılar. Onun yerine, insan, hayvan, canlı kimi buldularsa onları yok ettiler. Yaralıları süngülemek, kızların ırzına geçmek, insanların çocuklarını saklamaya çalıştığı barakalara elbombası atmak, 100’den fazla insanı bir hendeğe doldurup taramak gibi caniyane işler yaptılar. Dört saat süren katliamın sonunda tam 504 insan öldürdüler. Öldürdükleri, kadınlar ve çocuklardı. Ve çok yaşlı erkekler... Ortalıkta ne gerilla ne de gerilla olabilecek yaşta erkekler vardı.
    Katliama tanık olmuş bir helikopter pilotu olan Hugh Thompson, olayı şöyle anlatıyordu: “O sabah, My Lai’deki bir kara operasyonuna destek sağlamakla görevliydik. Görevim, dost kuvvetlerin cephe hizasında uçup ateş açmak, düşmanın yerini saptayıp onlara bildirmekti... Köy, birliklerimiz oraya yaklaşmadan önce top ateşine tutulmuştu... Birliklerimizin üzerinde ileri geri uçmaya koyulduk. Ve kısa süre sonra her tarafta cesetler görmeye başladık. Nereye baksak ceset doluydu. Çocuklar vardı, 2, 3, 4, 5, yaşlarında; kadınlar, çok yaşlı adamlar; ama genç erkekler yoktu aralarında. Genç erkekleri arıyor olmamız gerekiyordu. Nişancım, ‘Silahları nerede bunların?’ diye sordu...
    Dolaşıyor ve yaralı insanları görüyorduk. Yolun kenarında yaralı bir kadın vardı, onu görünce, yanlış birşeylerin olduğunu düşündük... Her yere bakıyor ve neler döndüğünü anlayamıyorduk... Birkaç dakika sonra dönüp geldik ve yaralı kadını tekrar gördük. O fotoğrafı hepiniz hatırlıyorsunuzdur. Şapkası yanına düşmüştür. Çıplak gözle iyice yakından bakınca, hemen yanındaki öbür nesnenin ne olduğu da seçilebiliyordu. Beyniydi. Hiç hoş değildi. Başka bir yaralı kadın gördük. Telsize sarıldık, yardım istedik... Birkaç dakika sonra bir yüzbaşı geldi, kadına bir tekme attı, geri çekildi ve onu vurdu.
    Bir hendeğin üstünden geçerken, bir sürü insanın oraya doluşmuş olduğunu, kıpırdadıklarını gördük. Aşağı indim ve bir çavuşa, onları oradan çıkarmak için yardım edip edemeyeceğini sordum. Yaralılar vardı aralarında. Çavuş bana yardım etmenin tek yolunun onları ıstıraplarından kurtarmak olduğunu söyledi. Şaka yapıyor sandım, söylediğini şaka kabul etmiş olmalıyım. Tekrar havalandığımızda, mürettebatımın ekipbaşı, ‘Aman Allahım, hendeğe ateş ediyor!’ diye bağırdı. İki defa daha yardım istedik; yani toplam üç defa. Her seferinde insanlar öldürüldü.
    Biraz sonra, ahşap bir sığınak gibi bir yere sığınmış bir kadın gördüm. Ben de helikopteri tekrar indirdim. Kara birliklerine doğru yürüyüp, o sığınakta siviller var, onların oradan çıkmasına yardım edin, dedim. Biri, ‘Bir elbombası atalım, çıkarlar,’ dedi. Onları durdurdum, gidip insanlara çıkmalarını işaret ettim, çıktılar.
    Sandığımdan daha çok insan varmış orada. 9-10 kişi kadardılar. Onları burada bırakırsam ölecekleri kesindi. Amerikalılar hazır bekliyordu. Oysa bu 9-10 insan kimse için bir tehdit oluşturmuyorlardı. Mürettebatım da ben de o sırada çılgına dönmüştük. Bu insanları ne yapacaktım? Burada bırakırsam öldürülecekleri kesindi. Helikoptere yürüdüm, hepsini etrafıma topladım. Telsizle başka bir helikopteri kullanan arkadaşımı aradım. Gelip bu insanları buradan götürmesini istedim. Geldi, onların ancak yarısını alabildi, götürüp 10 mil öteye bıraktı. Geri döndü. Sonra hepsini toparlayıp kalktık.
    Dönüp tekrar hendeğin üstünden geçtik. İçinde hâlâ biraz hareket vardı. Yere indik. Ekip şefi Glenn Andreotta hendeğe indi, biraz sonra kucağında kanlar içinde bir çocukla geldi. Onu ne yapacağımızı da bilemiyorduk, ama helikoptere aldık, Quang Ngai’deki yetim hastanesine götürürüz diye düşündük. Müthiş hayal kırıklığına uğramıştım...”

...

Bence böyle caniliğine karşı direnip, bubi tuzakları hazırlamak, direnmek, elde bıçakla son model silahlara karşı gelmeye çalışmak daha heyecanlı olurdu..

• quote:

Bence böyle caniliğine karşı direnip, bubi tuzakları hazırlamak, direnmek, elde bıçakla son model silahlara karşı gelmeye çalışmak daha heyecanlı olurdu..

Böyle diyorsun fakat Amerikanın yaptığı kötü olsada.Savaşı kazana Vietnam da hala daha kötü kalmaya devam diyor.Ogün orda amerikaya karşı koyan halk (ki zaten pek fazla halk karşı koymadı komunist tarafta olanlar hariç) çok pişman.Şunaki komunizm yönetiminde çok mu rahat yaşıyorlar ? Amerika yı yendiler ve ülkelerine özgürlük mü geldi ? Hayır sadece Amerikanın sömürgesi olmak yerine kendi devletlerinin sömürgesi oldular.Halkın çoğunluğu komunist rejimi reddediyordu bu bir gerçek ve ne yazıkki tek çareleri amerikaydı.Yukarıdaki metindeki kişler komunizm yancıları.
    Amerikanın yaptığı yanlışlar var evet ama sen öyle bir yazmışsınki sanki suçlu olan taraf amerika.İnsanlara zorla bir rejimi dayatmak istediler.Kimileri kabul etti kimileri etmedi ama büyük çoğunluk bu rejimden yana değidli.Kuzey kore Güney kore deki gibi olmadı malesef ve ülkeyi 2 kötüden birisi ele geçirdi.
    Vietnam Irak savaşından çok farklıydı yani.Ama işte çocukluktan beridir evde işte okulda amerika kötüdür edalarıyla büyütülmüşüz.Sonrada avrupalılara derler kuyruk acısı diye.Yanlış anlama lafım sana değil.
    Ekleme edit:Devletin varolan rejimini yıkmaya çalışan herhangi bir kişi veya örgüt teröristtir.Yani ordaki masum insanları savuncam diye komunist teröristleride masum olarak gösteriyorsun.
    edit2:Bu köyü bombaladılar ,masumlar öldü , onlar aslında terörist değildi hikayesini o kadar çok duydukki.Daha bu yıl Türkiye nin başına geldi.
    neyse konu blue müzik 69 yılları çok dağıldı zaten dağılacağı kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Illusive Man -- 8 Ağustos 2012; 4:49:45 >

• quote:

quote:

Böyle diyorsun fakat Amerikanın yaptığı kötü olsada.Savaşı kazana Vietnam da hala daha kötü kalmaya devam diyor.Ogün orda amerikaya karşı koyan halk (ki zaten pek fazla halk karşı koymadı komunist tarafta olanlar hariç) çok pişman.Şunaki komunizm yönetiminde çok mu rahat yaşıyorlar ? Amerika yı yendiler ve ülkelerine özgürlük mü geldi ? Hayır sadece Amerikanın sömürgesi olmak yerine kendi devletlerinin sömürgesi oldular.Halkın çoğunluğu komunist rejimi reddediyordu bu bir gerçek ve ne yazıkki tek çareleri amerikaydı.Yukarıdaki metindeki kişler komunizm yancıları.
    Amerikanın yaptığı yanlışlar var evet ama sen öyle bir yazmışsınki sanki suçlu olan taraf amerika.İnsanlara zorla bir rejimi dayatmak istediler.Kimileri kabul etti kimileri etmedi ama büyük çoğunluk bu rejimden yana değidli.Kuzey kore Güney kore deki gibi olmadı malesef ve ülkeyi 2 kötüden birisi ele geçirdi.
    Vietnam Irak savaşından çok farklıydı yani.Ama işte çocukluktan beridir evde işte okulda amerika kötüdür edalarıyla büyütülmüşüz.Sonrada avrupalılara derler kuyruk acısı diye.Yanlış anlama lafım sana değil.
    Ekleme edit:Devletin varolan rejimini yıkmaya çalışan herhangi bir kişi veya örgüt teröristtir.Yani ordaki masum insanları savuncam diye komunist teröristleride masum olarak gösteriyorsun.
    edit2:Bu köyü bombaladılar ,masumlar öldü , onlar aslında terörist değildi hikayesini o kadar çok duydukki.Daha bu yıl Türkiye nin başına geldi.
    neyse konu blue müzik 69 yılları çok dağıldı zaten dağılacağı kadar.

Öncelikle şunu söylemem gerekir ki yukarıda ki metin Abd'li bir askerin anlattıklarını içeriyor.. Komünizme tamamen karşı olduğumu belirterek başlayayım öncelikle.. Ama her ülkeye özgürlük adı altında kendi sömürüsünü bağımsızlık balonuyla servis etmek bu Abd isimli beyaz, aç, katil, sömürücü adama mı kalmış..? Güney Kore, ruhunu Abd'ye sattı şuanda bedeni rahat ediyor.. Dediğiniz gibi daha uygun bir konuda bunu tartışmak daha uygun olur.. İyi geceler..

• quote:

İyi geceler..

Son bunu eklemden bitirmiyeyim bari;
    Dediğim gibi ülkeyi 2 kötüden birisi işgal edecekti ve etti.Her savaşın değişmez kuralı, yine sivil halk zararlı çıktı.
    iyi geceler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.