arkadaşlar ilk defa kombili bi evde oturuyoruz daha önceden merkezi sistemdi. kombimiz yanarken ara ara duruyor bu normal mi? 3. seviyede 60 derece iken 5. seviyede de çalıştırdık hala 60 dereceyi geçmedi peteklerdeki sıcaklık 100'ü bulması gerekmez miydi? normalde 2'de çalıştırdık 250 tl fatura geldi. ayrıca bu kombi çift eşanjörlü ama musluktaki sıcak suyu çalıştırınca peteklere sıcak su gönderimi duruyo ve petekler soğuyo. son olarak peteklerin alt tarafı ne kadar hava alsak da çok soğuk oluyor içindeki suyu boşatmaya kalktık içinden kahverengimsi bi sıvı çıktı buna rağmen düzelmedi ne yapabilirim?
şimdiden çok teşekkür ederim haliyle yeniyiz bilmiyoruz kombiyi
arkadasım burda doğalgaz kombi öneri topic i var ama anlasılanorayı görmedin ve orda yazılanları okumadın her neyse elimden geldiğince yardımcı olmaya calısayım 1- cihazın cift eşanjörlü olması aynı anda hem ısı üretip hem sıcak su vermesi anlamına gelmez şu anda piyasada böyle bir kombi yok sadece boylerli kombiler var onlarda belli oranda suyu haznelerinde hazır bekletiyorlar istenildiği anda kullanıma sunuyorlar 2- kombi yanarken ara ara duruyor lafını biraz acarmısın kombiler normal sartlarda ilk ısıtma anı dısında istenilen sıcaklığa ulastıktan sonra dururlar buda kombiden kombiye kisisel ayarlamalara göre 3 dakika 5 arasında değisebilir daha uzun süre uygulamalarıda yapılabilir 3- son olarak şunu söylemek istiyorum kombiniz yenimi siz yeni kullanıyorsunuzda ne zamandır kullanılan bir cihaz en son nezaman bakım yapılmıs ayrıca petek temizliği yapılmısmı peteklerde pis su olması normal ama bu belli bir oranı aşarsa peteklerde ısınma sorunu olur bence siz yukarda bahsettiğim şeyleri detaylıca sıra sıra yazarsanız durumu çözmeye calısalım
orayı gördüm ama sayfalarca uzun buradan daha iyi cevap alabilirim diye düşündüm ilgilendiğin için teşekkürler. 1- musluktan akan su uzun süreli olursa ikisi aynı anda çalışıyor 2-tamam o zaman bizim kombi 5-10 dakika bekliyor bi problem yok. bi kaç saniye yanıp söndüğü de oluyor. gaz birikiyormuş servis öyle dedi şimdi. 3- kombiyi 3 ay önce sıfır aldık 1,5 aydır kullanıyoruz. apartman daha yeni ilk oturan biziz. petek temizliğinin yapılıp yapılmadığını bilmiyorum ama içinden çok koyu kahverengi sıvı çıkıyor. sadece petekte olduğunu sanmıyorum borularda da olabilir. bunlar nasıl temizlenir?
quote:
Orijinalden alıntı: K.a.a.N
orayı gördüm ama sayfalarca uzun buradan daha iyi cevap alabilirim diye düşündüm ilgilendiğin için teşekkürler. 1- musluktan akan su uzun süreli olursa ikisi aynı anda çalışıyor 2-tamam o zaman bizim kombi 5-10 dakika bekliyor bi problem yok. bi kaç saniye yanıp söndüğü de oluyor. gaz birikiyormuş servis öyle dedi şimdi. 3- kombiyi 3 ay önce sıfır aldık 1,5 aydır kullanıyoruz. apartman daha yeni ilk oturan biziz. petek temizliğinin yapılıp yapılmadığını bilmiyorum ama içinden çok koyu kahverengi sıvı çıkıyor. sadece petekte olduğunu sanmıyorum borularda da olabilir. bunlar nasıl temizlenir?
sevgili dostum o sayfayı iste tam bu yüzden önermistim gecen gün bende bi temizlik uygulaması yaptım ama pek randımanlı olmuyor en iyisi peteklerin sökülüp dış ortamda tazyikli suyla temizlenmesi cünkü ne kadar temizlersen temizle arada pislik kalıyor tam cıkmıyor en iyisi tazyikli suyu her tarafına ulastırmak ve temizlemek onun dışında bu işi yapanlarda var ben uğrasmam dersen yaptırabilirsinde birde kimyasal bir ilac ve bir cihazla temizleyenler var o çok basarılımı onu bilemiyorum ama 150 ile 250 tl arasında fiyat istiyorlar zaten 5 tane petek alsan 500 tl tesisat bir kac senelikse sorun yok ama çok uzun yıllardır kullanılmıs ve temizlenmemisse temizleyin yada temizletin o bilgiyi mutlaka öğrenin ama gaz birikmesi olayını acıkcası anlamadım allah korusun birikip ani den yanarsa büyük tehlike servis baska birsey söylemek istemis olabilir kombiniz eğer örnek veriyorum 45c ayarladınız bu dereceye ulastı sonra durdu 3 dakika yada 5 dakika fabrika cıkıs değerini bilmiyorum tekrar devreye girecektir diyelim tesisat ısısı bu sürede 35 dereceye indi bu defa 35 den 45c ulasıncaya kadar yanacaktır artık buda 1 dakika ile 5 dakika arasında olabilir buda normal ha siz bu ısıda ısınamıyorsanız bakmanız gereken iki şey var 1 petekler ısınıyor ve siz ısınmıyormusunuz 2 petekler bu sıcaklıkta ısınmıyor hic ısınmıyor altı soğuk üstü sıcak bir kenarı sıcak diğer kenarı soğuk sizde bu durumlardan hangisi oluyor?
hafta sonu babamla petekleri tek tek söküp yapacağız artık. boruların içindeki pislik nasıl geçecek onu bilmiyoruz. o gaz birikme olayı da şu sadece 5 sn falan yanıyo sonra sönüyor. evde ısınıyoruz fakat peteğin aşağısıyla yukarısı arasındaki sıcaklık farkı çok fazla. kombi 6 kademeli 3te de 60 derecede 5 te de 60 derece bunu anlamadım