Şimdi Ara

dubleks eve klima

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
9.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • dubleks ev için çatı katına 9000 btu klima koyacağım. ısınan hava yükselirse soğuyan havada aşağı inermi? yani üst katın kapı açık olduğunda alt katada soğukluk gelirmi?

• ısınan hava yükselir soğuyan hava çöker sabit bir kuraldır
    mutlaka kapaıyı açarsanız soğuk hava aşşağa katada iner ama bunu siz yani vücütunuz ne kadar hisseder orası muamma çünkü hava difüzyon yoluyla yayıldığından soğuyan hava aşşağa inene kadar tekrar ısınır
    halk tabiriylr eğer 9000lik bir klimayı üst kata koyup tüm ev serinlesin derseniz çok çok az belkide hissetmeyeceğiniz kadar serinletirsiniz.
    en mantıklısı evin içinde en çok kullandığınız odaya koymanız.
    ben 33 metrekare 2 oda bir holden (hepsi yanyana) oluşan yere 12000lik klima takdırıcam inşallah gelen ustalar takdırdığım yerdeki sıcaklık 18 derceyken yan odadnın sıcaklığının en fazla 22 derceye kadar düşeceğini belirttiler hava haraket ederkende ısınmakta.
  • Metrekareler uzerinden konusmak daha saglikli olur ama 9bin btu klima ila ust kati sogutabilirseniz buna sukredin cunku cati arasinda biriken isidan dolayi normal bir daireyi sogutmaktan daha zordur.

Insaat muhendisiyim ve dubleks dairede oturuyorum.
    Muazzam yalitimli ust kata 12binlik anca yetiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Helcaraxe

Metrekareler uzerinden konusmak daha saglikli olur ama 9bin btu klima ila ust kati sogutabilirseniz buna sukredin cunku cati arasinda biriken isidan dolayi normal bir daireyi sogutmaktan daha zordur.

m2 değilde m3 daha doğru olur sanırım:) klima bugün takıldı. üst kat çok güzel soğuyor. (aslında temmuz ağustosu görmeden konuşmamak lazım:)) Sorumdaki amaç alt katı üstten soğutmak değilde soğuk havanın aşağıya kaçışı ne düzeyde olur onu merak etmemdi. Sonuçta kapı altındaki boşluğada izalasyon gerektirecek kadar ciddi bir durum oluşmayacak anlaşılan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zekiz -- 6 Haziran 2013; 0:22:29 >
  • şimdi sıkıntınız anlaşıldı
    merak etmeyin kapı altına izalasyon yaptıracak kadar ısı kaybı olmaz sıkıntısızca kullanırsınız inşallah.
    bende üst kata takacağınız klimayla alt katıda soğutmak istediğinizi zannetmiştim.
    hayırlı olsun klimanız
  • quote:

Orijinalden alıntı: zekiz

quote:

Orijinalden alıntı: Helcaraxe

Metrekareler uzerinden konusmak daha saglikli olur ama 9bin btu klima ila ust kati sogutabilirseniz buna sukredin cunku cati arasinda biriken isidan dolayi normal bir daireyi sogutmaktan daha zordur.

m2 değilde m3 daha doğru olur sanırım:) klima bugün takıldı. üst kat çok güzel soğuyor. (aslında temmuz ağustosu görmeden konuşmamak lazım:)) Sorumdaki amaç alt katı üstten soğutmak değilde soğuk havanın aşağıya kaçışı ne düzeyde olur onu merak etmemdi. Sonuçta kapı altındaki boşluğada izalasyon gerektirecek kadar ciddi bir durum oluşmayacak anlaşılan

Güvenilir bir M^3 hesabı yapabilecekseniz elbette doğru sonuca varabiliriz :)

İlk mesajınızdan, 9bin BTU klima ile tüm evi soğutmaya çalıştığınız anlaşılıyor. Eğer asıl yapmak istediğiniz üst katı soğutmak ise ve alt kattan sıcaklık geleceği için bunu başaramamaktan endişe duyuyorsanız merak etmeyin gelen havanın debisi çok düşük olacağı için problem yaşamaz üst katı soğutabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: kramerica

şimdi sıkıntınız anlaşıldı
    merak etmeyin kapı altına izalasyon yaptıracak kadar ısı kaybı olmaz sıkıntısızca kullanırsınız inşallah.
    bende üst kata takacağınız klimayla alt katıda soğutmak istediğinizi zannetmiştim.
    hayırlı olsun klimanız

cevaplarınız için teşekkürler...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    100m2 ev kombi önerisi
    3 yıl önce açıldı
    Dubleks ev için kombi tavsiyesi
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.