Şimdi Ara

vie.valve.net ping sonucumuzu paylaşalım. (67. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.472
Cevap
32
Favori
88.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam turknet kullanan arkadaşımda bu testi yaptığımda istanbul sunucusuna 20 25 ms gibi değerler alıyordum.Servis sağlayacısının ülke içi routingin az çok etkisi vardır.Siz mesela avrupa ve istanbul sunucusunda kaç ms alıyosunuz hocam.Tek bir kişinin interneti üzerinden yorum yapmış olmayalım..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu ile ilgili gayet detaylı bilgi sahibiyim, olay yurt içi ile alakalı değil, yurtdışı çıkışını Riot kendi yapıyor. Riot sistemi sizin tüm sunuculara olan pinginizi izler, en yakın sumucuya sizi aktarır ve o sunucuya özel bağlantı üzerinden bağlanıp ara sunucu olarak kullanır.

Türkiye'de yaşayan herkes Riot Frankfurt sunucusuna İstanbul Riot üzerinden bağlanır, iki sunucu arası 4 yıldır sabit 33 ms veriyor.

Siz İstanbul Riot'a 5 ms aldığınızı var sayalım, bu durumda Riot Frankfurta da kesinlikle 38 ms alacaksınız başka yolu yok. Riot sizi zorla kendi sisteminden aktaracaktır.

Oynadığımız bazı oyunlar bu özel aktarım sistemlerine ait, bu olayın Turkcell ile hiçbir alakası yok.

Gidin istediğiniz internet ile deneyin, Valorant'ı açıp herkes baksın, İstanbul sunucusu ile Frankfurt sunucusu arasında 33 veya 34 ms olduğunu görecektir.

İstanbul 10 ise Frankfurt 43-44

İstanbul 15 ise Frankfurt 47-49

İstanbul sunucusuna ben 2 ms alıyorum, Frankfurta da 35

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 10 Nisan 2025; 14:26:29 >

• miskindvd kullanıcısına yanıt

Dediklerinize katılıyorum hocam bir yanlışınız yok :) ama benim asıl değindiğim nokta acaba superonline, istanbul riot sunucularına özel bir rota mı kullanıyor.İstanbuldan frankfurta zaten dediğiniz gibi.Ben şahsen bölgemde benim kadar İstanbul sunucularına düşük ping atan görmedim.

• AKonFire A kullanıcısına yanıt

Sizin ip değişiyorsa iyi, benim uzun süredir ip adresi değişmiyor.

• Superonline suncuları ile Riot sunucuları İstanbul'da yan yanaysa böyle güzel sonuç alınıyor olabilir. Bu da benim Riot İstanbul pingim :D

vie.valve.net ping sonucumuzu paylaşalım.
  • miskindvd kullanıcısına yanıt

Olayın Turkcell ya da herhangi bir ISS ile şöyle bir alakası var ülke içinde en saçma rotadan gönderirse doğal olarak İstanbul pingin yüksek olacaktır. Örneğin geçen ay Gebze'de TT kullanan arkadaş 3-4 gün İstanbul'a erişmek için Ankara'dan dolaşmış. Turkcell yıllardır İzmir'deki abonelerini Antalya-Ankara güzergahından çıkarıyor. Bırak başka şehirleri yapılan bir hata sonucu İstanbul'daki aboneyi Ankara'dan bir tur attırıp tekrar İstanbul'a getirme başarısını gösteren ISS'lerimiz var.

• Modemi yarım saat kapalı tutun cihaz sizi SSR/BRAS cihazı sizi cache'den siler modemi yeniden açtığınızda size yeni IP tanımlar. Tek sorun Ümraniye için çok fazla IP değişikliği seçeneğimiz bizim yok hepi topu 8 Bin küsur IP var bunlardan iki tanesi 78 bloğunda bir tanesi de 88 bloğunda. Allahtan biz ZXR-2'deyiz ZXR-1'de durum çok daha vahim. Tam küçük ISS'ler için üretilmiş cihazlar bir IP'den 768 kişiyi internete çıkarabilme kapasitesi varmış.

• Şehir Sakarya mı? Sakarya ise 5ms normal hatta biraz daha kısa sürede varması lazım. Düzce'den İstanbul 5ms'den daha kısa sürüyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustifb M kullanıcısına yanıt

Ericcson Authentication'a bağlıyken daha fazla IP değişiyordu. Bu ZXR BRAS da daha az değişiyor. Mesela ben 3 saat kapalı tuttuğum halde IP hiç değişmedi. Hani değişse bile daha kötü bir IP bloğuna denk gelme ihtimalin var. Başlangıç ping 5ms ise olur bu sefer 15ms. Hele birde BGP değişir, seni taa öbür uçtan IP'ye çıkarır, uğraşıp durulur sonra.

• Ericsson cihazlarda CGNAT kapasitesi daha sınırlıydı yani bir IP ile 10-20 abone ancak internete çıkabiliyordu ama ZTE'lerde bu rakam 1024'e kadar ulaşabiliyormuş. Doğal olarak Ericsson cihazlara daha fazla IP tanımlanmak zorundaydı. Yine Ericsson'larda bellek kapasitesi daha düşüktü, ZTE'lerde bu çok daha yüksek.

Ama TT'de öyle IP bloğuna göre rota değişmiyor hangi IP'yi alırsanız alın rotanız değişmez dolayısıyla başlangıç pinginizde değişmez. Sadece bazı IP bloklarının QoS önceliği düşük olduğu için maximum 5-10 ms yüksek ping olur.

3 saat IP değişmiyorsa cihazdaki abone sayısı çok düşük demek ki. İstanbul'da en fazla 30-40 dakika modem kapalı kaldığında IP değişir.

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt

Evet hocam sakarya.Kablosuz olarak yaptım testi onunda farkı vardır.

• Atlantisnet 1000/1000 istanbul esenyurt.

Çok daha uzun süreler kapalı olduğu oldu elektrik kesintileri sebebiyle. Hiçbir şekilde ip değişmiyor hep aynı ip adresi var modem arayüzünde. (10 ile başlıyordu 100 ile başlıyor bir süredir) Sitelerde gözüken ip de hep aynı. Bir eksisini yaşadın mı dersen şu ana kadar rahatsız eden bir durum olmadı. 88 ile başlayan bir ip var başını boşver sonu da hiç değişmiyor. Online oyunlar da oynayan biriyim (özellikle Fifa 25) şu ana kadar bundan dolayı bir sorun ile karşılaşmadım.

• Gigaspeed kullanıyorum ip değişimi çok güzel her kapatıp açtığımda ip değişiyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Zaten TT yıllardır CGNAT işini başarıyla yürütüyor ekstrem durumlar haricinde sorun olmuyor. Ama IP değişmiyor dediniz şaşırdım çünkü aynı cihaza bağlıyız ve bu cihaza bağlı iki kişide de yaptığım denemelerde modemi 20-30 dakika kapalı tutunca IP değişiyor. Değişiyor dediğim genelde sondaki rakam değişiyor. Israrlı bir şekilde denerseniz diğer blokta denk gelebiliyor. Ama çok işsiz olmanız lazım modemi yarım saat kapalı tutacaksınız sonra tekrar tekrar aynı döngüyü yapacaksınız neredeyse günü tamamen internetsiz geçireceksiniz ne için? Farklı bir bloktan IP gelsin diye.

Musti hocam ben Eskişehirde tt ftth kullanıyorum riot istanbul sunucusna tracert attığımda acıbademe bağlanıyor ve 8ms alıyorum ancak cloudflare ve öbür çoğu sunucu gayrettepeden çıkıyor ve 13-14e kadar pingim çıkıyor bu fark neden olabilir

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yorumlayabilen ?

• Gencbeyiin kullanıcısına yanıt

Şehir? Vdsl veya Fiber?

• Efe R.A. E kullanıcısına yanıt

Malatya VDSL2 Sokak saha dolabına uzaklık 152 metre

• Gencbeyiin kullanıcısına yanıt

Değerler normal görünüyor. Bende Turknet Vdsl Konya - 45 ms.

• 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.