Şimdi Ara

Victor U2 İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
3
Favori
7.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar. Ben Dr. Victor. Uzun zamandır forumda merakla beklenen bir ürün olan Victor U2’yi inceleyeceğim size. İncelemeye geçmeden önce Victor markasını kısaca tanıtalım.

Pro2000 ve benzer markaları bünyesinde bulunduran 20 yıllık bilişim firması Inselberg, geçen sene içinde özelleştirilebilen notebook pazarına Victor markasıyla girdi. Victor ürün konsepti olarak ileri düzey performans isteyen mobil bilgisayar kullanıcılarını ve oyuncu kesimini hedef alan bir marka. Hazırladıkları üst düzey ürünlerle ve kullanıcı dostu çözümleriyle (forum, Facebook vs.) dikkat çekiyor firma. Son aylarda fiyat / performans politikasını telefon pazarına da adapte eden Victor uygun fiyatlı P1 telefonunun ardından U2 modelini duyurdu.

Birazda kendimden bahsedeyim. Eski bir editör ve Dijital Pazarlama uzmanı olarak, Victor ürünlerini ve ürünlerin bileşenlerini inceleyeceğim sizlere. Aynı zamanda extreme donanım ve bilgisayar oyunları hobilerim arasında. Bu incelemelerde herhangi bir taraf tutmayıp gördüğüm eksiklikleri veya fazlalıkları abartmadan size bir kullanıcı gibi aktaracağım. Hatalarım, gözden kaçırdıklarım olursa bana özel mesaj yazmaktan çekinmeyin. Victor markasının ve Dr. Victor olarak benim hedefim Victoristlere (Victor Kullanıcılarına) keyifli, kullanıcıyla dost bir ürün deneyimi yaşatmak. Lafı uzatmadan incelememize başlayalım.

U2 gerçek 8 çekirdekli (1.7 GHz Mediatek MTK 6592) işlemcisi, 5.5” OGS IPS 1280*720 ekranı ve çift SIM desteği, 800 ₺ fiyatı ile fiyat / performans kategorisine giren bir ürün. Ürünün teknik özelliklerini resmi sayfamızdan inceleyebilirsiniz.

KUTU İÇERİĞİ

Ürün iPhone vari bir kutuyla gelmekte. Kutu içeriğinde ise; U2, Ekran koruyucu film, Türkçe kullanım kılavuzu, Şarj Aleti, USB veri kablosu ve Mikrofonlu kulaklık ile gelmekte. Firma ürünün 16 GB dahili hafızaya sahip olması nedeniyle ekstra hafıza kartı koyma gereği duymamış. Aksesuar kalitesi mikrofonlu kulaklık dışında başarılı buldum. Eğer benim gibi müzik sever değilseniz, konuşma için kullanılacaksa kalitesi idare eder kulaklıkların.

Victor U2 İncelemesi Victor U2 İncelemesi

TASARIM

5.5” ekranlı U2, Phablet kategorisinde bir cihaz. Onun için tek el ile kullanımı zor. Phablet ince ve arka kısım hafif eğimli olduğu için genel olarak ele oturuyor. Bazen ekranın uç noktalarına erişmeye çalışırken düşürecek hissine kapılabiliyorsunuz. Aman dikkat! :D

170 gr ağırlığındaki U2’nin ağrılık merkezi güzel bir şekilde dengelenmiş. Telefonu tutarken 170 gr bir cihaz tutuyormuş gibi hissetmiyorsunuz.

5.5” ekranın üzerinde ahize, sensörler ve ön kamera yer alıyor. Ahizenin üstünde kalan 2 sıra noktalı alanın bir işlevi yok. Ekranın altında ise kapasitif (dokunmatik) menü tuşlarını görüyoruz. Bu tuşlar uzaktan bakıldığında belli olmayan noktalı bir yapıya sahipler. Menü alanına dokunduğunuzda aydınlatılıyorlar. Uzaktan şık bir görüntü yakalarken işlevsellikten vazgeçmemiş Victor. Tuşların altında metal şık bir parça kullanılmış. Bu sayede ekranın burada bittiğini hissediyorsunuz. Üst bölümdeki gibi tek sıra noktalı bölgenin bir fonksiyonu yok.

U2’nin arkasına bakarsak ortada 13 MP’lik kamerasını ve tek LED flaşını görüyoruz. Kamera arka yeni iPhone 6 kadar olmasa da hafif kapağın üstünde kalıyor. Bunların altında dev Victor logosu var. Açıkçası logo hoşuma gidiyor. Onun için büyüklüğüne aldırmadım. Bazı kullanıcılar beğenmeyebilir.

Arka kapağın altında ise marka-model bilgileri, ses çıkışı ve standart logoları var. Victor logosunun büyüklüğü dışında sade ve şık bir arka kapak tasarımına sahip U2.

Victor U2 İncelemesi

Büyüklüğünü karşılaştırmanız için P1 ve normal Clipper çakmak ile fotoğraflamaya çalıştım.

Arka kapak ince plastik materyalden yapılmış. Fakat birçok çentik ile tutunmakta gövdeye. Bu sayede kapak sallanması kolayca çıkma gibi sorunların hepsi önlenmiş. Hatta açarken zorlandığımı bile söyleyebilirim. Gövdenin alt kısmında 3D Ses hoparlörünü görüyoruz. Bu hoparlörü ses kalitesi olarak başarılı buldum. Fakat ses düzeyinin yetersiz olduğu durumlar olabiliyor. Kot pantolonun cebinde ses çıkış yönünü bacağınıza doğru getirirseniz kalabalıkta duyamayabiliyorsunuz.

Gelelim üst gövdeye. Pilin hemen üstünde kart girişleri yer alıyor. Girişlerde 2 kat var Alt kata Normal SIM (SIM1) takılırken üst kata Micro SIM (SIM2) ve hafıza kartı (microSD) koyabiliyorsunuz. Hafıza kartı ile toplamda 144 GB’a kadar (128 GB Hafıza Kartı + 16 GB Dâhili) depolama alanına sahip olabilirsiniz. Kart değişiklikleri batarya çıkarılamadan yapılamıyor. Bu durum U2’nin en büyük eksisi diyebiliriz. Batarya deneyimlerimi PERFORMANS VE BATARYA TESTLERİ bölümünde anlatacağım.

U2’nin sağında tek el ile bile basışı kolay güç düğmesi bulunuyor. Sol bölgede de ses düğmeleri yine tek el kullanımında bile rahatlıkla basılabiliyor. Ürünün altında Micro-USB girişi ve mikrofon yer alıyor. U2’yi şarja takarken dikkat etmenizi öneririm. Kabloyu düzgün takamazsanız sokete zarar verebilirsiniz. U2’nin üstünde ise 3.5mm mikrofonlu kulaklık çıkışı bulunuyor.

Victor U2 İncelemesi Victor U2 İncelemesi Victor U2 İncelemesi Victor U2 İncelemesi

EKRAN VE DOKUNMATİK

5.5” OGS IPS 1280*720 (HD) çözünürlükteki ekranı başarılı bulduğumu söylemek isterim. Ürünün görüntü kalitesini çok iyi buldum. Ürüne yüksek ışık vurduğunda bile ekranı rahatlıkla görebiliyorsunuz. Sunduğu renkler doygun, parlak ve gerçekçi. IPS ekran olduğundan dar açılarda bile güzel bir görüntü deneyimi sunuyor U2 bizlere ;)

Victor U2 İncelemesi

Dokunmatik kısmında herhangi bir algılama problemine rastlamadım. Aynı anda beş farklı noktaya kadar çoklu dokunma desteği verdiğini gözlemledim. İster yatay isterse dikey kullanımlarda klavyede dokunduğunuz tuşu algılıyor. Yani dokunmatik kalibrasyonu düzgün yapılmış. Dokunmatik menü tuşları da ekran gibi hassas ve problemsiz olmuş.

KAMERALAR

Forumda çok tartışılan bir konu U2’nin kamerası. Bazı kullanıcılar pembeleşme probleminden bahsetmişler. Yazılım güncellemesi yapılmadan önce kırmızı renklerde çok hafif bir pembeleşme bende gözledim. Fakat yeni yazılımla birlikte sorun minimuma indirilmiş. Çekim denemelerimde 1-2 kare dışında gözle görülür bir pembeleşmeye rastlamadım. Dilerseniz kameranın; Görüntü Özelliklerinden Doygunluğu Yüksek ve Parlaklığı Düşük şekilde ayarlarsanız kalan pembeleşmeyi büyük oranda giderebilirsiniz.

Genel olarak arka kamera fena sayılmaz. 13 MP çözünürlük sunsa da görüntü kalitesi normal. Bu tarz telefonlarda zaten fazla kaliteli bir kamera beklememek gerekir. U2 rakipleriyle benzer özellikte bir kamera sunmayı başarmış. Flaşı tek LED olmasına rağmen görevini yerine getiriyor. Alaçatı’da çektiğim fotoğraflara bakıp kamera kalitesini kendiniz görebilirsiniz. Fotoğraflarda hiçbir oynama yapılmadı ;)

Victor U2 İncelemesi Victor U2 İncelemesi Victor U2 İncelemesi Victor U2 İncelemesi

Normal Çekim vs Doygunluğu Yüksek, Parlaklığı Düşük Çekim

Ön kamerada 5 MP oto fokus bulunmayan kamera kullanılmış. Kalite arka kameraya yakın. Görüntülü konuşma için ideal bir kamera. Öz çekimlerde (selfie) oto fokusun yokluğunu hissedebilirsiniz.

YAZILIM VE ARA YÜZ

Victor Android 4.4.2 ile birlikte geliyor. Victor U2’ye ekstra bir yazılım veya ara yüz eklememiş. 4.4.2’yi stok olarak kullanıyoruz telefonda.

Ara yüzde geçişler ve efektler oldukça akıcı. Arka planda birçok uygulama açık olmasına rağmen ara yüzde kasılmalara rastlamadım. Özellikle görev yöneticisindeki tüm işlemleri kapatma tuşu sizi gereksiz parmak hareketlerinden kurtarıyor.

Ürüne farklı bir rom kurmayı denemedim. İlerleyen zamanlarda denemeyi düşünüyorum.

Bu ara ürünün V1 yazılım güncellemesini kurmanızı öneririm. Bu adresten temin edip kurabilirsiniz. Kurulum biraz karışık dikkatli olmanızı tavsiye ederim. V1 yazılımı birkaç yazılımsal hatayı giderip sistem performansını arttırdı. Telefon bu yazılımla optimize edilmiş.

PERFORMANS VE BATARYA TESTLERİ

Victor U2’ye 1.7 GHz sekiz çekirdekli MTK6592 işlemcisi ve ARM MALI 450 grafik işlemcisi hayat veriyor. Cihaz 2 GB RAM ve 16 GB depolama sunuyor. Bu özellikleriyle ara yüzde herhangi bir kasılma yok. Geçişler uygulama açılmaları baya hızlı. Ayrıca Asphalt 8, Real Racing 3 ve Dead Trigger 2 gibi oyunlara da kasma yaşamadım. Fakat ürünün ısındığını hissedebiliyorsunuz. Karşılaştırma yapabilmeniz için güncel testlerden sonuçlar aldım. Bu testlerin yeni V1 yazılımıyla puanlarında artış oldu. Doğal olarak yeni testleri paylaştım. Artış kabaca %10 seviyesinde merak edenler için. Son yazılımla U2 daha optimize edilmiş durumda performans açısından da.

3D Mark Ice Storm Unlimited, Antutu 5.1, GFXBench 3

Victor U2 İncelemesi Victor U2 İncelemesi Victor U2 İncelemesi

GeekBench 3, Vellamo Browser ve Metal

RealpiBench, Androbench, Passmark

NenaMark 2 ve Antutu Video Tester

Aklınıza gelen başka testler varsa yorum bölümüne yazın almaya çalışırım ;)

Gelelim batarya performansına. U2 3100 mAh bir bataryayla geliyor. Bataryada ilk dikkatimi çeken ilk %20 lik dilimin hızlı bir şekilde tükendiği. Daha sonra son %20 ye kadar düzgün bir şekilde azalıyor şarjımız. Kalan son %20 de sanki bitmiyor gibi. Sanırım yazılımsal olarak batarya tam kalibre edilememiş. (Bu konuda önerilere açığım. Kalibrasyon denemeleri yapabiliriz.)

Ayrıca değinmek istediğim bir konu var. Ürünü şarj ettiğimizde %100’e ulaşınca şarj etmeyi bırakıyor telefon. Dolar dolmaz ürünü alıp kullanırsanız sıkıntı yok fakat gece bırakıp sabah alırsanız şarj o an için %100 gibi gözükse de telefon bataryanın bir kısmını tüketiyor. Tükenen güç yeniden şarj edilmiyor. Sonrasında cihazın bataryasının hızlıca gerçek değere geldiğini gözlemledim. Bu yazılımsal bir sıkıntı. Sanırım Android’den kaynaklanıyor. Benzer durumu yaşayan kullanıcılar var mı? Test edip konuya yazarsanız beraber bir çözüm arayabiliriz.

Çok yoğun kullanımda 8-10 saat gibi bir dayanma süresi var. Günü çıkartıyor. Normal kullanımda ise 1 günden fazla dayandı bana. Seyrek kullandığım günlerde 2 günü çok rahat gördüm. Kalibrasyon eksiği dışında bence U2’nin bataryası ihtiyacı karşılar nitelikte. Pilin gerçek 3100 mAh olup olmadığını kestirmek zor fakat 8 çekirdekli ve 5.5” ekranlı bir telefonu yoğun olarak çalıştırmak için bu düzeyde bir pil gerektiğini düşünüyorum. Pil kapasitesi ne kadar yüksek olursa olsun güç tüketimi de yüksek bir ürün U2.

GPS ve A-GPS performansını da beğendiğimi söylemek isterim. Konumunuzu hızlı ve doğru bir şekilde kolaylıkla bulabiliyor U2. Aynı başarıyı P1 modelinde görememiştim.

Wi-Fi çekim alanı iyi. Hız açısından b/g/n protokollerinde bağlantı yapabiliyor U2 buda 300 Mbps ağ hızına kadar çıkabiliyor demek. Destekleyen bir ağ bağlantınız varsa aktarım gayet hızlı. 3G bağlantıda yeterince hızlı.

Tarayıcı testlerinde de görüldüğü gibi ürün hızlı bir internet deneyimi sunuyor. Sayfa açılışlarını gayet hızlı buldum. Tabii bu deneyimi ağ bağlantınız veya mobil şebekeniz etkileyebilir. 3G testi yapmadım ama dilerseniz hız testi alabilirim. Operatörlere ve internet hızına göre değişiklik gösterebileceği için pek doğru bir test olmayacağı kanısındayım.

SONUÇ

U2 gerçekten fiyatına göre performansı yüksek bir ürün. Rakiplerine göre alınabilirliği yüksek bir Phablet yapmayı başarmış Victor. Banka kampanyaları ve hediye çekleriyle 650 ₺’ye kadar alınabiliyor ki bu fiyatta böyle özellikli telefon bulmak çok zor. Kamerayı aktif olarak kullanıyorum derseniz başka cihazlara yönelebilirsiniz. Benim gibi DSLR makinanız varsa çok gerek kalmıyor. Kameramı taşımadığımda ise bana yetecek kaliteyi sunabiliyor U2. Batarya ve ses düzeyleri normal. Malzeme kalitesi iyi. Tasarımı güzel. Bütçesi iPhone 6 Plus ve Note 4 alacak kadar geniş olmayan ama yakın bir kullanıcı deneyimi isteyen kullanıcılar U2’yi tercih edebilirler. Özet olarak

ARTILARI
    Fiyat / Performans telefonu
    Çift hat takılabiliyor. (Hatlar aynı anda kullanılamıyor.)
    3100 mAh bataryası var
    Ekstra 128 GB arttırılabilir depolama
    Hat üzerinden direkt görüntülü görüşme yapılabiliyor.
    GPS stabil çalışıyor.
    Telefon ekran koruyucu ile geliyor ve ayrıca kutuda yedeği de geliyor.
    Kapıdan kapıya garanti hizmeti sunuluyor.

EKSİLERİ
    Güncelleme yapması zor. (Forumdaki ana konusunda bir rehber bulunmakta)
    Arka kamerada nadir pembeleşme var. (V1 yazılımıyla iyileştirilmiş hali)
    Kutu içerisinden çıkan kulaklık müzik için yeterli değil.
    İlk getirilen ürünlerde NFC desteği bulunmayabiliyor.
    Şuan için aksesuar bulunamıyor, kılıf ekran koruyucu vs. (Çok yakında bulunacak :) )
    Ön kamerada oto focus yok. Öz çekimlerde (Selfie) sıkıntı yaşayabilirsiniz.

• Her şeyi bir kenara bırak.
    Telefon çok karizmatik geldi bana sırf onun için bile alınır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Sırıtan Adam

Her şeyi bir kenara bırak.
    Telefon çok karizmatik geldi bana sırf onun için bile alınır
    Hahaha verelim bir tane
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Victor

Hahaha verelim bir tane

Alıntıları Göster
    Hocam okudum fakat kaçırmış olabilirim tek tip renk seçeneği mi var?

• quote:

Dr.un yerine ben cevaplayayim 2 renk var. Siyah ve beyaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Victor Gaming Machine

quote:

Dr.un yerine ben cevaplayayim 2 renk var. Siyah ve beyaz.

Alıntıları Göster
    Çektiğiniz fotoğraftan bir tasarım yaptım

Victor U2 İncelemesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meteux9 -- 11 Ekim 2014; 20:12:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: meteux9

Victor U2 İncelemesi

Alıntıları Göster
    Özellikle wi-fi açınca bataryayı emiyor (Yalan değil telefonu kullanıyorum)

Genel olarak bir batarya sorunu var.Şarj çok çabuk bitiyor.

Bir de kılıf getirmediniz bana ekran koruyucu borcunuz var(Parasından değil Türkiye'de yok )

Ürün tanıtımında bazı özellikler yanlış max harici bellek 64gb gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akbaba89 -- 11 Ekim 2014; 20:54:55 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lenovo Thinkpad Serisi Öneri
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Victor U2 İncelemesi

Hocam o simgesi zaten olayı bitiriyor. Çok güzel olmuş ellerine sağlık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Victor U2 İncelemesi

Hocam o simgesi zaten olayı bitiriyor. Çok güzel olmuş ellerine sağlık

Alıntıları Göster
    Kamerasına çok yazık etmişler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hacıkafir

Özellikle wi-fi açınca bataryayı emiyor (Yalan değil telefonu kullanıyorum)

Genel olarak bir batarya sorunu var.Şarj çok çabuk bitiyor.

Bir de kılıf getirmediniz bana ekran koruyucu borcunuz var(Parasından değil Türkiye'de yok )

Ürün tanıtımında bazı özellikler yanlış max harici bellek 64gb gibi.

Kilif calismamiz sonuclanmak uzere
    Batarya bence normal gidiyor hocam wi-fi ile tabi yogun kullaniyor olabilirsiniz. Unutmayalimki urunyn guc gereksimi yuksek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Victor -- 11 Ekim 2014; 23:11:47 >

• quote:

Victor U2 İncelemesi

Başarılı ellerine sagilk dostum

• Dr. Victor kullanıcısına yanıt
    Hiçbir uygulama açmadan sadece wi-fi Batarya süre testi yapmanızı öneririm.Ana konuda çok tartışması oldu. Gerçekten bir anormallik var.

Xiaomi Redmi donanım olarak U2 ile aynı arada 100mah fark var ama Bataryası daha tasarruflu.

• quote:

quote:

Victor U2 İncelemesi

Başarılı ellerine sagilk dostum

Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: Hacıkafir

Hiçbir uygulama açmadan sadece wi-fi Batarya süre testi yapmanızı öneririm.Ana konuda çok tartışması oldu. Gerçekten bir anormallik var.

Xiaomi Redmi donanım olarak U2 ile aynı arada 100mah fark var ama Bataryası daha tasarruflu.

İlk fırsatta dostum ;)
  • Batarya durumu muhtemelen yazilimsal. Çünkü bir gün fazlasiyla yetiyor bur gün yarida tikaniyorum. Ama genel olarak wifi aciksa bir günü cikarmasi zor ama yazilimla muhtemelen ciddi düzelme olabilir.

Ama şuda bir gercekki ekran cok buyuk ve parlak. Renkler oldukça canli. İnternet performansi da cok güzel. Asphalt 8 ve Fifa 2015 oynuyorum performans gayet güzel v cok zevkli oluyor. özellikle fifayi kesin yükleyin harika oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Muten Baba

Batarya durumu muhtemelen yazilimsal. Çünkü bir gün fazlasiyla yetiyor bur gün yarida tikaniyorum. Ama genel olarak wifi aciksa bir günü cikarmasi zor ama yazilimla muhtemelen ciddi düzelme olabilir.

Ama şuda bir gercekki ekran cok buyuk ve parlak. Renkler oldukça canli. İnternet performansi da cok güzel. Asphalt 8 ve Fifa 2015 oynuyorum performans gayet güzel v cok zevkli oluyor. özellikle fifayi kesin yükleyin harika oluyor.
    arkadaşlar merhaba telefonu heryerde inceledim yorumları okudum(bir kısmı telefonu almadan çamur atmış fazla inanmayın).
    kafama bir kaç soru takıldı aradım victoru sordum size onu paylaşmak istedim
    1.pembeleşme sorununu sordum:hepsi deil bazılarında oluyormuş
    ve GÜNCELLEME GETİRECEGİZ dedi konuştugum kişi
    2.sıkıntı olma durumunda nasıl dedim eyer istanbuldaysanız elden alabiliriz ben uşaktayım dedim bir sıkıntıda postaya verip bize yollayabilirsiniz biz ingileniriz dedi
    bide inceleme için bu tekno kulus felen yollamışlar rica ettim TEKNOLOJİYE ATARLANAN ADAM webteknoya yollayın diye tabi ingilenicez dedi
    yani yakın bir zamanda tam kapsamlı bir inceleme videosu gelecekmiş
    kafanıza takılan birşey varsa çekinmeden arayın muhtelemelen bende birazdan sipariş vericem

• krgzsmtx K kullanıcısına yanıt
    Burdanda sorabilirsiniz
  • quote:

Burdanda sorabilirsiniz
    Süper bi telefon ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teoman-Tt

Süper bi telefon ya

Alıntıları Göster
    çok iyi inceleme saağolun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shameles

çok iyi inceleme saağolun

rica ederim
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.