Bildirim
Vicdani ret hakkım var mı ?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
zorunlu askerlik insan haklarina aykırı olduğu için başvuru hakkın var.fakat red yersen gittiğin askeri kışlada komutanlar vicdani retçi olduğunu bilir -
Hem başvurup,hemde reddedemezsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Askere gitmeyeceksen bir zahmet ülkeyi de terket.
Normal zamanlardan geçsek anlarım da, şu an ülke çok zor durumda. Askerlik yapmayı en azından doğuda bizim g*tümüzü teröristlerden korurken şehit olan askerlerimize borçluyuz.
Bu durumda askere gitmeyen insan vatan hainidir.
Sen illaha da gitmek istemiyorum dersen git devlet hastanesine randevu al kestir daha iyi olur senin için :)
Edit: Forum 25+ yaşında üniversite okumamasına rağmen askere gitmeyen vasıfsız bir işe yaramayan adam dolu o yüzden alttaki mesajı artılamışlar :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F31FE8CB4 -- 27 Aralık 2015; 17:51:06 > -
quote:
Orijinalden alıntı: DATNET
Askere gitmeyeceksen bir zahmet ülkeyi de terket.
Normal zamanlardan geçsek anlarım da, şu an ülke çok zor durumda. Askerlik yapmayı en azından doğuda bizim g*tümüzü teröristlerden korurken şehit olan askerlerimize borçluyuz.
Bu durumda askere gitmeyen insan vatan hainidir.
Sen illaha da gitmek istemiyorum dersen git devlet hastanesine randevu al kestir daha iyi olur senin için :)
Avrupa da zorunlu askerlik yok neden askere gidip öleyim -
Yıl olmuş 2016 hala askerliği ülke kurtarma sananlar var abicim gidip niye 5 ay tuvalet temizleyeyim ki? Ne güzel mühendislik okuyorum bitirip elimden geldiğince ülkeme faydalı olmaya çalışacam,ülke eğitimle kurtarılır bilimle teknikle kurtarılır zaten.
devletin insanları zorla askere alması insan hakları ihlalidir. -
önce buradaki mahkemelere başvuracaksın. ondan sonra avrupa yolu açılıyor. -
Türkiye'de pek kaale alınmıyor bu hak. Girişimlerin çoğu sonuçsuz kalmış, 21. yüzyıldayız, artık profesyonel kişilerin dışında askerlik ile ilişkili olmamak gerek (Fiziksel olarak). Hem psikolojik, hem fizyolojik hem de ekonomik anlamda yıpranan yüzbinlerce kişi var.
Bir körpe kurşuna can vermek çok anlamsız, elbet askeri bilgiyle donanmak önemli lakin yaşadığımız çağ bunu körüklemiyor, körüklese dahi şekli bu değil. Bunun yerine devlet işlerinde görev verilebilir, eğitim, sağlık sektörlerinde vatani görev olarak adlandırılan bu olgu gerçekleşebilir. Özellikle eğitim konusunda görev verildiği takdirde askeri gücün sayısı önemini yitirir, bunu sayıyla değil bilgiyle aşıp bu oluşuma gerek duymayız.
Eğitim demek bilim demektir, eğitim demek akıl demektir, eğitim demek çağa ve teknolojiye ayak uydurup yarışabilmektir. Ancak o zaman böyle ilkel bir gereksinime ve oluşuma gerek duymaz, bunu profesyonel ve teknolojik anlamda ilerletiriz.
Daha yararlı görevlerin verilmesi, bu vatani görevin sona erdirilmesi icap eder. O kısa süredeki askeri eğitim, biyolojik ve teknolojik silahları alt edemeyecektir. Bu fiziksel öğretiden sıyrılıp akılcı fikirler üzerinde çalışmalıyız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: harrypottervesırlarodası
devletin insanları zorla askere alması insan hakları ihlalidir.
Zorla yasak ormana öğrenci gönderen yönetime lafın var mı?
Sizi derdiniz insan hakları değil islam ve Türkiye
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: adnansetek
quote:
profesyonel orduya geçilsin herkes kendini işini yapsın mühendis mühendisliğini doktor doktorluğunu neden herkes askere gitmek zorunda -
quote:
Orijinalden alıntı: Blue_Low
quote:
quote:
profesyonel orduya geçilsin herkes kendini işini yapsın mühendis mühendisliğini doktor doktorluğunu neden herkes askere gitmek zorunda
Seherbazlar gitmiyor diye biliyorum
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
quote:
quote:
quote:
profesyonel orduya geçilsin herkes kendini işini yapsın mühendis mühendisliğini doktor doktorluğunu neden herkes askere gitmek zorunda
Seherbaz ne demek?
-
Vatandaşlık görev ve ödevlerinden.Sen reddetsenden seve seve yapacaksın.
quote:
Orijinalden alıntı: gel pc pc
quote:
quote:
quote:
quote:
Seherbaz ne demek?
Kara büyücü yakalayan adamlar
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
İsviçrede de zorunlu askerlik var. Bir şekilde çürüğe ayrılırsanız 30 yaşınıza kadar %3 daha fazla vergi vermek zorundasınız. Üstelik askerliğiniz bitince de ordu size silah veriyor ve evinizde tutabiliyorsunuz.
Vicdani ret yapmak istiyorsanız 340 gün kamu görevinde çalışıyorsunuz. Bu da askerlikten %50 uzun bir süre demek.
İnsan hakları ihlali ise İsviçre neden böyle bir uygulama yapıyor?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lews Therin Telamon -- 27 Aralık 2015; 18:38:27 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X