Merhaba, Yakın zamanda bir kurumdan eğitim alma amaçlı senet imzaladım. Kursa hiç gitmedim. Senetler 4×5000 TL, ön ödemesini gerçekleştirdim 4000 TL olarak, kurs ücreti 24.000 TL idi. Banka sicilim berbat, sürekli gecikmeye sokuyorum kredi kartlarımı. İcraya kalmadan 1 gün önce ödüyordum. Genelde onlarda çok yüksek miktarda değiller, toplam 2 kart, 26.000 TL limitim var. Yakın zamanda yurt dışından (Rusya) aracılığı kuruma çalışarak üniversite kabulümü aldım. Yurt dışına çıkacağım, öğrenci vizesi alacağım. Diğer borçlu olduğum kuruma banka icra davası açacaklarını söylediler. Uzlaşma taleplerimi kabul etmiyor gibi gözüküyorlar. Süreç daha başlamış değil, Ağustos’ta vize alacağım. Bu durum vize sürecine ve yurt dışına çıkmama engel olur mu? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İcra davası yurtdışı vizesine engel olur mu?

-
-
Bildiğim kadarı ile hayır . savcının bu yasagı talep etmesi gerek
Senin seyehat özgürlüğünü ne sebeb ile kısıtlayacaklar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yurtdışına çıkmaya engel değil başta onu söyleyebilirim. Vize için eğer hukuki geçmiş isterlerse orada dosyalarınız gözükebilir belki bundan dolayı vize reddi verebilirler. Eskiden böyle bir şey istenmiyordu şimdi vize vermemek adına her şeye en ince ayrıntısına kadar baktıkları için BELKİ istiyor olabilirler diye söylüyorum.
Eğer yakalamanız, aranmanız yoksa icra borcu için yurtdışına çıkışınıza engel teşkil eden bir şey yoktur.
Ayrıca icra borcundan dolayı dava açma diye bir şey yoktur. Yani daha doğrusu taahhüt yapıp buna uymadıysanız ceza davası açılır (YAZILI VE RESMİ İCRA MÜDÜRÜ TARAFINDAN ALINAN TAAHHÜT)
Ve icra takibiniz ÇEK değilse dava açılmaz.
-
Türkiye'de imzaladığınız senet kaynaklı borç nedeniyle henüz icra takibi başlamamışsa ve kesinleşmiş bir mahkeme kararı veya yurt dışına çıkış yasağına dair bir tedbir kararı yoksa, mevcut durumunuz doğrudan öğrenci vizesi almanızı veya yurt dışına çıkmanızı engellemez; zira Türkiye’de sadece çok istisnai hallerde (örneğin kamu borçları, vergi ya da nafaka borçları gibi özel durumlarda) yurt dışı çıkış yasağı konulabilir. Ancak, senet borcundan kaynaklanan icra takibi başlarsa ve ödeme yapılmazsa, ilerleyen dönemde malvarlığına haciz uygulanabilir ve siciliniz daha da bozulabilir. Bu nedenle, karşı tarafla yazılı uzlaşma zemini oluşturmanız, mümkün değilse borç yapılandırması için hukuki destek almanız, hem Türkiye’deki mali riskleri azaltmak hem de olası konsolosluk değerlendirmelerinde "maddi istikrar" yönünden olumsuz intiba bırakmamak adına faydalı olacaktır
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X