Şimdi Ara

VIALLE ALTERNATIVE FUEL SYSTEMS /TSI(LPdi)/LPfi (83. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.230
Cevap
57
Favori
320.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lpfi kullanmadım sadece takılı bir jettada deneme fırsatım olmuştu (Hasan ustanın Jettasinda) teorik olarak onun da 1e 1.2 yapması lazım. Tek fark ilk çalıştırma benzinde. O da 40 saniye demişti Hasan Usta.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lider75

İlginçtir ki benim passat çok istikrarlı bir şekilde 1eb1.2 yakmıştı.hatta şamandıra o kadar iyi çalışıyordu ki lpg nerden alsam farketmiyordu.

teorik olarak zaten benzin ile lpg arasındaki enerji farkı %20 imis. Birde su var her zaman aynı degil bu. Ya da ben net hesaplayamıyorum.
    Benim gibi hesaplayıp olcse arkadaslar ve gorsem bende durum ne arkadaslarda durum ne
  • quote:

Orijinalden alıntı: lider75

Lpfi kullanmadım sadece takılı bir jettada deneme fırsatım olmuştu (Hasan ustanın Jettasinda) teorik olarak onun da 1e 1.2 yapması lazım. Tek fark ilk çalıştırma benzinde. O da 40 saniye demişti Hasan Usta.

-40 dereceye kadar 24 sn demislerdi bana.

Hayır baska onemli bir fark daha var onlarda manifold deliniyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liberter1 -- 13 Mayıs 2013; 20:15:55 >
  • lpfi de manifold deliniyor diye biliyordum
  • subaru foresterda ortalama yüzde 18 artı kullanımla 178 krş aradaki var..lpfi 3500 tl ise 20 bin km amorti....
  • quote:

Orijinalden alıntı: drakyuz

lpfi de manifold deliniyor diye biliyordum

pardon duzelttim
  • Yaklaşık 1 aydır bu forumu takip ettim ve vialle lpdi sistemi hakkında positive feedbackler aldıktan sonra ve uzun uzun düşündükten sonra aracıma vialle lpdi lpg taktırmaya karar vermiştim. Maslaktaki çevre otogazdan Hüseyin bey benden ruhsat fotokopimi istedi ve gönderdim fakat sonradan aldığım cevap benim için bu kadar heveslendikten sonra hüsran oldu. Vialle lpdi benim motor numarama göre kit takamıyormuş. Anlamakta zorlandım çünkü aynı arbaa aynı motor herşeyiyle aynı başka a4 lere takılmıştı ve benimkine takılamıyordu.Ardından viallenin Hollandadaki ana üssü ile bir mail trafiği yaşadım ve aynı şekilde onlar da bana şuan için benim motor koduma göre vialle kit takılamadığını, belki ağustos ayında üretebileceklerini söylediler. ( Motor Kodum: CABA ) Ve benim için de aracıma lpg taktırma hikayes şimdilik burada son bulmuş oldu. Önerebileceğiniz başka herhangi bir sistem varsa tekliflere açığım zaten vialle yi de buradaki yorumlara bakarak taktırmaya karar vermiştim. Çevreotogaza ilgisi için tekrar teşekkür etmek isterim...

• Merhaba,

caba koduna baktım. 1.8 tfsi 120 hp

O motorun 160 hp olanlarına montaj oluyor diye biliyordum.

Bence hollanda kesin agustosa yonelik bir takvim verdiyse bekleyin cunku arabanız tfsi ve baska bir sistemden bu kadar verim alamazsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim motor kodu da caxb ...Eski listelerde görünmüyordu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: one man one engine

Benim motor kodu da caxb ...Eski listelerde görünmüyordu...

cax-a serisi bitinci cax-b serisine geçiliyor.onun içir a ve b aynı özelliklere sahip
  • 1.6 atmosferik motorlara olmuyor mu bu sistem?? Hondalara mesela..D16 kodlu...
  • Ne gerek var abi taktır brc gitsin 1700 TL. Bende 1.6 102 lik golf var prins takılı boşu boşuna 250 lira fazla verip taktırdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zkurtulmus

Ne gerek var abi taktır brc gitsin 1700 TL. Bende 1.6 102 lik golf var prins takılı boşu boşuna 250 lira fazla verip taktırdım.

kalite boşuna değildir.. PRİNS lpg dönüşüm sistemlerinde nerdeyse en iyisi olarak bilinir. devamlılığı ve sorunsuzluğu ile en üstün kalitede çalışması ile paranızın karşılığını çok fazla misliyle alacaksınız
  • Brc kullanan arkadaşlarımla aramda pek bir fark göremedim LPG de 26000 km oldu
  • atmosferik motorlara olmuyor. sadece TSI-TFSI

Diger sıralı sistemler (Marka ne olursa olsun) yaz kıs ayar gerektirir. Gaz filtresi degisir. Belirli bir km sonra regulator degisir. Sibop eritir uzun vadede.

Bu sistemde ayar yok bakım yok. Bayi bagımlılıgı yok. Sibop erimesi yok!

Daha da onemlisi diger sistemler Ankara fiyatlarında en fazla %30 kar ederken benim şu andaki karım % 45 (Sıfır benzinle gidiyorum cunku. Ve en son benzine oranla fazla LPG yakma hesabım %11.8)

Ozetle evet ilk etapda 1700 TL verip bir sistem taktırırsınız ama bu sistem stabil ve uzun vadede hepsinden daha karlı..

Ama uzun vadede!! Bir araba alıp LPG ile 25.000 km yapar satarım diyorsanız mantıklı degil.

Ama zaten TSI motorlarda sıralı sistemler basarılı degil. Bu sistem olabilecek en iyi LPG sistemi.

Baska cesit bir motorlu benzinli arabam olsaydı sıralı sistem konusunda cok dusunurdum tabi.

Cunku atmosferiklere LPFI oluyor. Onun fiyatı da 3500 TL. Onda da bakım ayar yok. Ve Km bası 10 kurus daha ucuza gidiyor diye mevcut sıralı sistemini cıkarıp lpfi montajlayan
    toyota avensis'li kullanıcı duydum.

Ozet stabilite ve uzun vadede karlı kullanım icin sıvı LPG

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmet_usta

quote:

Ne gerek var abi taktır brc gitsin 1700 TL. Bende 1.6 102 lik golf var prins takılı boşu boşuna 250 lira fazla verip taktırdım.

kalite boşuna değildir.. PRİNS lpg dönüşüm sistemlerinde nerdeyse en iyisi olarak bilinir. devamlılığı ve sorunsuzluğu ile en üstün kalitede çalışması ile paranızın karşılığını çok fazla misliyle alacaksınız

5 yıldır brc kullanıcısıyım ilk etapta montajdn kaynaklı sıkıntı yaşadım. brc gerçekten çok ilgili. hemen olaya müdahale edip başka bi serviste sorunumu tümden çözdüler. 4 yıldır sorunsuz biniyorum ve bende paramın karşılığını aldığıma inanıyorum. prins gibi brcninde kalitesi tartışılmaz...

• quote:

Orijinalden alıntı: veydel

quote:

Orijinalden alıntı: mehmet_usta

quote:

5 yıldır brc kullanıcısıyım ilk etapta montajdn kaynaklı sıkıntı yaşadım. brc gerçekten çok ilgili. hemen olaya müdahale edip başka bi serviste sorunumu tümden çözdüler. 4 yıldır sorunsuz biniyorum ve bende paramın karşılığını aldığıma inanıyorum. prins gibi brcninde kalitesi tartışılmaz...

kesinlikle brc gerek sektörde gerek dünyad ismini kalitesini ıspatlamış bir kit.

• Subap erimesi yok diyorsunuz, daha detaylı bilgi verebilir misiniz ? TSİ motorlar için mi bahsediyorsunuz, yoksa sıvı lpg uygulanan tüm motorlar için mi ?

Forumda magnezyum ve alüminyum subaplarda erime olacağıyla ilgili onlarca mesaj var. Sıvı lpg ile bunu aşmanın bir yolunu mu bulmuşlar ?
  • oo mehmet ustam hoşgeldiniz:)) keşke vialleci olsanız siz deundefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drakyuz -- 21 Mayıs 2013; 13:55:45 >
  • Beyler ben Vialle kullanıcısı olarak arabamdan çok memnunum gerisi teferuat lütfen BRC VE PRİNS için bu konu başlığı altında yorum yapmayalım ha illa yapacaksanız forum içinde BRC ve PRİNS başlıkları altında istediğiniz bilgi ve birikimi paylaşın derim zira bu kedinin ulaşamadığı ete mındar demek gibi bir şey olur,lütfen yanlış anlaşılmasın ben BRC ve PRİNS e saygısızlık etmek istemem fakat bu forum başlığı VİALLE bilmem anlatabildimmi,ben BRC ve PRİNS tarafından aylarca ha geldi ha test aaracımız yola çıktı tam 2 yıl oldu ,fakat şu an VİALLE kiti ile Tiguan aracım SIFIR BENZİN MALİYETİ ,SIFIR FİLTRE ,SIFIR GAZ AYARI VS mali,yeti gibi şeylerle uğraşmadan çeviriyorum USTA kontağı araç cazır cazır çalışıyor.O kadar
    hadi selametle kalın
  • 
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.