Şimdi Ara

VIALLE ALTERNATIVE FUEL SYSTEMS /TSI(LPdi)/LPfi (78. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.230
Cevap
57
Favori
329.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • liberter1 yazılıma geri dönen benim.bu işlem çok basit dönüş yapabilirsin.güncelleme dedikleri mevcut proğrama yama şeklinde bir dosya eklenmesi. dosya silinince geri dönmüş oluyorsun. performans azalması kesinlikle oluyor eski proğram daha iyi performans ve daha az yakıt demek
    eski proğramda 4. vitesle çıktığım yokuşu yeni proğramla 3. vitese ancak çıktım
    yakıt konusunda aracım: 30-33 kurruş şehehir içiyken 42 kuruşa yükseldi
    eski proğrama dönünce yakıtta eskiye döndü

Calıstırma sıkıntı olucak mı onu merak ediyorum tabi..

Ama daha iyi yakıt yuketimi ve daha fazla HP ise varsın sabah 2.mars calıssın..
  • Merhaba Vialle gönüldaşları 1 hafta önce ben de özmarmara ikitelli şubesin Adem usta ve viallinin şubedeki uzman Gökhan ustaya lpdi taktırdım. Öncelikle özmarmara ekibine çok ama çok teşekkür ediyorum. Çünkü bana ve diğer müşterilere karşı çok samimi ve candan davranışları beni mest etti. Sistemi taktırırken aracıma olan düşkünlüğümü ve kaygılarımı fark ettikten sonra her türlü imkanı sonuna kadar kullanacaklarını belirtmeleri beni son derece memnun etti.
    Benimde sabahları geç çalışma sıkıntım oldu. 3 defa yanlarına uğradım şikayet üzere hatta bir kere arabam hiç çalışmadı kendilerine telefon açtım uzak demediler hemen aracın başına geldiler. Aracın çalışmama sebebi ise fsudaki giriş ve çıkış filitrelerinin tıkanmasından kaynaklanmış, gözümle görmesem inanmazdım filtreler adeta kapanmış hata ise lpg taktırdım diye araçtaki benzin seviyesi düşük olduğu için depodaki pisliğin tıkama ihtimalinin olması, ben ara ara benzinde aracımı çalıştırmıştım.
    Neyse o sorunum halloldo çok şükür. Dünde geç çalışma problemim için Viallenin Türkiyeden sorumlu Mühendisi HASAN bey servise arcımın problemini çözmeye geldi. Kendisini sistemin ruhunu okumuş biri olarak gördüm. ve aracımın geç çalışma problemin çözdü çok şükür. Kendisine burdan çook teşekkür ediyorum. Kendisiyle vialle hakkında baya uzun sohbetimiz oldu çok bilgili,mütevazi ve cana yakın bir kişilik beni konyaya davet etti ve sistemle alakalı hertürlü bilgiyi şahsıma hiç bıkmadan anlattı açıkcası sisteme yeniden aşık oldum .
    Şimdi diyebilirsiniz siz vialliyemi çalışıyorsun bu kadar övdün sistemi. İnşalah Bende ve Sistemi taktıran arkadaşlarda sorunsuz ve güzel günlerde kullanırız.Yakıt tükemini fırsat bulunca paylaşırım ve her tülü sorun veya bilgi paylaşımını elimden geldiği kadar yapmaya çalışacağım..

• quote:

Orijinalden alıntı: itfaiyeci60

Merhaba Vialle gönüldaşları 1 hafta önce ben de özmarmara ikitelli şubesin Adem usta ve viallinin şubedeki uzman Gökhan ustaya lpdi taktırdım. Öncelikle özmarmara ekibine çok ama çok teşekkür ediyorum. Çünkü bana ve diğer müşterilere karşı çok samimi ve candan davranışları beni mest etti. Sistemi taktırırken aracıma olan düşkünlüğümü ve kaygılarımı fark ettikten sonra her türlü imkanı sonuna kadar kullanacaklarını belirtmeleri beni son derece memnun etti.
    Benimde sabahları geç çalışma sıkıntım oldu. 3 defa yanlarına uğradım şikayet üzere hatta bir kere arabam hiç çalışmadı kendilerine telefon açtım uzak demediler hemen aracın başına geldiler. Aracın çalışmama sebebi ise fsudaki giriş ve çıkış filitrelerinin tıkanmasından kaynaklanmış, gözümle görmesem inanmazdım filtreler adeta kapanmış hata ise lpg taktırdım diye araçtaki benzin seviyesi düşük olduğu için depodaki pisliğin tıkama ihtimalinin olması, ben ara ara benzinde aracımı çalıştırmıştım.
    Neyse o sorunum halloldo çok şükür. Dünde geç çalışma problemim için Viallenin Türkiyeden sorumlu Mühendisi HASAN bey servise arcımın problemini çözmeye geldi. Kendisini sistemin ruhunu okumuş biri olarak gördüm. ve aracımın geç çalışma problemin çözdü çok şükür. Kendisine burdan çook teşekkür ediyorum. Kendisiyle vialle hakkında baya uzun sohbetimiz oldu çok bilgili,mütevazi ve cana yakın bir kişilik beni konyaya davet etti ve sistemle alakalı hertürlü bilgiyi şahsıma hiç bıkmadan anlattı açıkcası sisteme yeniden aşık oldum .
    Şimdi diyebilirsiniz siz vialliyemi çalışıyorsun bu kadar övdün sistemi. İnşalah Bende ve Sistemi taktıran arkadaşlarda sorunsuz ve güzel günlerde kullanırız.Yakıt tükemini fırsat bulunca paylaşırım ve her tülü sorun veya bilgi paylaşımını elimden geldiği kadar yapmaya çalışacağım..

merhaba biz vialle bayileri olarak en azından biz şöyle düşünürüz .. hasan bey varsa sorun yok demektir.. )

kendisinde çok şey öğrendik öğrenmeyede devam edecez ..

keyifli kullaımlar..

• hasan ustanın telefonu varsa özelden mesaj atabilir misiniz.benim arabanın ilk günden beri ilk çalıştırma sorunu var.yapılacak bir şey varsa benimkinede yapsın

oncelıkle uzun zamandır aradıgım arabanın scirocco olduguna karar verdım ve arastırmaya basladım. bırkac araba begendım hepsı 1.4 tsi dsg 160 hp. begendıgım araba spor olsada yakıt konusunda %10 %13 aralıgı olan bu arac benı cıdden zorlar yanı ben spor araba seven sabıt gelırlı bır bıreyım :) yılda 30 bın km yapmasamda lpg kendını ne zaman amortı eder gıbı bı hesap ıcerısınde degılım cunku genelde arabalarımı uzun yıllar kullanırım ama kullanırken aman cok yakmasın endısesındende hıc hoslanmıyorum. ben arabamı canım ıstedıgınde canım ıstedıgı kadar kullanmayı sevıyorum, gıdecegım her yer ıcın cok uzak cok yakar dıye kafa yormak ıstemıyorum. bır donem mitsubishi pajero pının gdi 1.8 tek kapı kucuk bı jıpım vardı o donemde gdi motor ıcın lpg sıstemı holladadan ha geldı ha gelıyor dıye benı baya bı oyalamıslar sonunda benzınıne yetısemeyerek pes edıp satmıstım. yıne aynı hatayı yapmak ıstemıyorum acıkcası. araba ıstedıgım araba olsada rahat rahat bınemedıkten sonra neye yarar?

gelelim vialle yada baska markalar varsa sıvı lpg ıstemıne. oncelıkle gözlemım yenı geldıgı ıcın fıyatı cok ve gorecelı olarak problemlı bır sıstem. emınım 3 5 yıl sonra ucuz ve cok daha kalıtelı olur. ancak sıstem her ne kadar yenı olsada 5 bın lıra verdıgınız bır urunun yaklasık 50-60 bın lıralık bır arabada zırt pırt ustaya gıtmek zorunda bırakması fazlası ıle can sıkıcı olabılır. ama artık bu sıstemın oturmasını bekleyecek zamanımda yok 1 ay ıcınde araba alacagım. hatta su 26 sayfa ıcınde 160 lık dsg lı bır scirocco ya lpg super uyuyor ve hıc problem olmuyor gıbı ızlenımım olsaydı gıdıp yarın alırdım.

sn. liberter1 1.4 tsi 160 hp dsg lı bır scırocco ıle aramdakı tek engel yakıt ve sıvı lpg sıstemı. siz bu sıstemı uzun zamandır kullanıyorsun ara arada tecrubelırınızı paylasıyorsunuz. ılk taktıralardan oldugunuz ıcın problemler bıraz deneme yanılma ıle bulunmaya ve tamıre calısıldı. suan aracın durumu yakıtı arıza durumu nasıl? cevrenızde hıc sciroccoya bu sıstemı taktıran tanııgınız ınsanlar oldumu? bu arada ankarada yasıyorum bu konuda guvendıgınız ustaları da paylasmıssınız hala aynı ustalarmı ılgıleıyor aracınızla.

saygılar......

• Rocco kompresor ve turbolu tiguan veya golf 6'larla aynı motora sahip. yani benim araca lpdi takmakla obur araclar arasında bir fark yok aslında. ama aralarında km bası en cok kar eden benim bence
    122 roccosuna takan hic gormedim duymadım.
    gordugunuz gibi tuketiciyim bende.. ne var ne yok anlatıyorum karsılastıklarım hakkında..

pm attım devamını..

Orijinalden alıntı: erdalmar

quote:

Orijinalden alıntı: hakan murat

sonunda buldum .Adanada Tekbaşlar otoda bu sistem yapılıyormuş.lpfi subaru imperza ve forester montaj uygun.Her şeyi ile farklı olan subaruların montaj sistemleride farklı olacakmış.Kısmet olursa nisan ayında yaptıracağım.

Adana Tekbaş otomotiv temsaflobal bayiisi,dir.Hala vialle montajına devam ediyorlarmı bilemiyorum,eskidn evet yapılıyordu siz görüştünüzmü kendileri ile.
    daha önce vialle lpfı subaru araçlara uygulama yaptılar biliyorum eğer hala devam ediyorlarsa tecrüübelerinden faydalanmanız çok doğru.

İhsan bey ilgilendi.Daha önceden bir kaçtane Forester montaj yapılmış,Lpfi kiti subaru için uygun olduğunu öğrendim.(genel merkezlerinde teyit ettirdi)motor delinmekte. tek farkın sıvı püskürtme fiyatı tsi motorlara göre ucuz. performansın düşmeyeceğini,yakıt tasarufunun en az%40 olacğını belirtti. subaru'nu motor yapısından dolayı araç 1-2 gün montajda kalacak.bu ayı içinde montaj yaptırmayı planlıyorum

0322 441 20 05 (0532) 559 93 94

• _____________________________

• _____________________________

• SEAT LEON 1.4 TSİ VİALLE LPDİ

SERİM OTOGAZ

• HYUNDAI X35 KİA SPORTAGE GDİ MOTORLAR İİN VİALLE LPDİ SİSTEM MONTAJLARI YAKINDA YAPILABİLECEK..

• quote:

quote:

quote:

sonunda buldum .Adanada Tekbaşlar otoda bu sistem yapılıyormuş.lpfi subaru imperza ve forester montaj uygun.Her şeyi ile farklı olan subaruların montaj sistemleride farklı olacakmış.Kısmet olursa nisan ayında yaptıracağım.

Adana Tekbaş otomotiv temsaflobal bayiisi,dir.Hala vialle montajına devam ediyorlarmı bilemiyorum,eskidn evet yapılıyordu siz görüştünüzmü kendileri ile.
    daha önce vialle lpfı subaru araçlara uygulama yaptılar biliyorum eğer hala devam ediyorlarsa tecrüübelerinden faydalanmanız çok doğru.

İhsan bey ilgilendi.Daha önceden bir kaçtane Forester montaj yapılmış,Lpfi kiti subaru için uygun olduğunu öğrendim.(genel merkezlerinde teyit ettirdi)motor delinmekte. tek farkın sıvı püskürtme fiyatı tsi motorlara göre ucuz. performansın düşmeyeceğini,yakıt tasarufunun en az%40 olacğını belirtti. subaru'nu motor yapısından dolayı araç 1-2 gün montajda kalacak.bu ayı içinde montaj yaptırmayı planlıyorum

Hocam LPFI ile bizim LPDI'dan daha cok tasarruf edilecegi hic inandırıcı gelmiyor.

Bir kere o sistem once benzinle calısıyor. Ne surede LPGye gectigini anlatan olmadı. Yaz kıs farklı mı? Belli degil ? Burada kullanıp da anlatanı gormedim acıkcası.. Anlatırsa sevinirim..

O sistemde bi kere manifold deliniyor. Sıvı LPG de olsa onun icin ayrı enjektor var.

O sistemin normal sıralı sistemlerden tek farklı gazla calısmaması. Gerci bu da mars aldıktan sonra LPGye hemen gecebilir dusuncesi veriyor ama yine de o sistem benzinle mars alıyor.

Manifold delinerek yapılan bir sistemin en az %40 olması cok iyimser geliyor bana..

Bence gercekler su sekilde

Normal sıralı sistemler yaz kıs harcadıkları benzini de hesaba kadar en iyi %25 tasarruf saglar

LPFI en iyi %35

LPDI en iyi %45 (O da Ankara LPG fiyatlarıyla yoksa diger heryerde en iyi %40)

• Daha önceki konuşmalardan Benzinden gaza geçiş zamanı 30 saniye diye hatırlıyorum.

Orijinalden alıntı: muratezcan

Daha önceki konuşmalardan Benzinden gaza geçiş zamanı 30 saniye diye hatırlıyorum.

6 dakika
  • Bir yanlışınız olmasın 6 dakikada gideceği yere varan arkadaşlarımız var. Forumda Mercedesine taktıran bir beyefendinin 30 saniyede gaza geçtiğini yazdığını hatırlıyorum. Foruma bakan ustalarımızda yakında yazacaktır.

Orijinalden alıntı: muratezcan

Bir yanlışınız olmasın 6 dakikada gideceği yere varan arkadaşlarımız var. Forumda Mercedesine taktıran bir beyefendinin 30 saniyede gaza geçtiğini yazdığını hatırlıyorum. Foruma bakan ustalarımızda yakında yazacaktır.

lpdi için yazmıştım siz galiba lpfi için sormuşsunuz.

Orijinalden alıntı: liberter1

quote:

quote:

quote:

Hocam LPFI ile bizim LPDI'dan daha cok tasarruf edilecegi hic inandırıcı gelmiyor.

Bir kere o sistem once benzinle calısıyor. Ne surede LPGye gectigini anlatan olmadı. Yaz kıs farklı mı? Belli degil ? Burada kullanıp da anlatanı gormedim acıkcası.. Anlatırsa sevinirim..

O sistemde bi kere manifold deliniyor. Sıvı LPG de olsa onun icin ayrı enjektor var.

O sistemin normal sıralı sistemlerden tek farklı gazla calısmaması. Gerci bu da mars aldıktan sonra LPGye hemen gecebilir dusuncesi veriyor ama yine de o sistem benzinle mars alıyor.

Manifold delinerek yapılan bir sistemin en az %40 olması cok iyimser geliyor bana..

Bence gercekler su sekilde

Normal sıralı sistemler yaz kıs harcadıkları benzini de hesaba kadar en iyi %25 tasarruf saglar

LPFI en iyi %35

LPDI en iyi %45 (O da Ankara LPG fiyatlarıyla yoksa diger heryerde en iyi %40)

Tabiki sizler bu konuda daha çok tecrübelisiniz. lpg geçişin yazın 1 dakikanın altında kışın sürenin daha fazala olduğu söylendi, manifold delinmekte,kuru lpg göre yanmayan gaz geri depoya gelmekte,sıvı olması ve soğutma yapması sayesinde lpg 'nin vermiş olduğu zarar daha az olmakta,performans kayıbının olmaması vb. nedenler diğer sistemlere göre avantajları var görünmekte.Yakıt tasarufu konusunda kullanmadığım için bilemiyorum,sadece belirttiğim yerdeki servis yetkilisinin belirtmiş olduğu oranlarda tasaruf sağlandığıdır.

• Arkadaşlar ben 2hafta önce taktırdım lpdi 2011 passat 1.4 tsi geç çalışma problemim var ve hasan bey halletti demiştim ama sorunum hallolmadı. Aracım sabahları 3 marşda zor alıyor. Sorunumu bayi de çözemedi Konyadan Faruk beyin gelmesini bekliyorum. Aynı sorunu olupta çözen varsa lütfen bana yardımcı olurmusunuz.

Orijinalden alıntı: itfaiyeci60

Arkadaşlar ben 2hafta önce taktırdım lpdi 2011 passat 1.4 tsi geç çalışma problemim var ve hasan bey halletti demiştim ama sorunum hallolmadı. Aracım sabahları 3 marşda zor alıyor. Sorunumu bayi de çözemedi Konyadan Faruk beyin gelmesini bekliyorum. Aynı sorunu olupta çözen varsa lütfen bana yardımcı olurmusunuz.

bendede aynı sorun vardı ,Sana tavsiyem akü değerlerini ölçtür ,git bir akücüye ölçtür marş değerin 2 ve 3 ten sonra kaç amper ona baktır eğer 3 marştan sonra akü değerin 8-9 volta düşerse akü nü direk değiştir varta 60AH olanını al birde akün kaçlık direk önce ona bak eğer bendeki gibi fabrika çıkışlı 44 Amperi se direk değiştir.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.