Şimdi Ara

VIALLE ALTERNATIVE FUEL SYSTEMS /TSI(LPdi)/LPfi (184. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.230
Cevap
57
Favori
329.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: eryerdem

quote:

Orijinalden alıntı: turan_tiki

quote:

quote:

quote:

Sistem ara sıra bana şaka yapıyor, (tahmini 3-4 ayda bir) Böyle geç çalışabiliyor, sonra ben data aldırana kadar düzeliyor data alırken çalıştıktan sonra hafif titreme yapıyor stop bile etmiyor :) Bu sabah ki durum fena değildi, yine düzelmeye gidiyor, insan gibi hava aniden soğuyunca grip oluyor heralde sonra geçiyor.

http://www.youtube.com/watch?v=2wkL95M_FoU&feature=youtu.be

Abi sana acik ve net konusuyorum senin arabada montaj hatasi var abi ilk taktiklarinda boyleydi benim araba iste afedersiniz okuzlerin beceremedigi isi adam konyadan geldi yapti. araba bosi bosuna gaz kesip stop etmez. Bende de oldu diyorum bak adam geldi eksik takilan röle yerlerini buldu takti bir kac kabloyu degistirdi arka koltugun altindan benzin deposunun ordugu yerden. Diyorum ya adam o kadar biliyo teste cikmadi adam al gut abi dedi halloldu senin isin. Erdem abi sen konyayi ara bence levent diye biri var mudur ona ulas abi. Durumu anlat.

Abi ben de şüpheleniyorum valla montajdan artık, montajdan olsa araba ya yerinden oynamaz ya da giderken de sıkıntı çıkarır diyorlar, marştan sonra düzene binince herhangi bir sıkıntı yok, sizinki de mi düzene bindiğinde sıkıntısız gidiyordu?

Benim suan tek sorun standart 2. marjda çok nadir 1 hafta yatarsa araba 3. marjda çalışması başka elhamdulillah hiç bir sorunum yok abi 4500 km civarı yaptım tam 1240 tl gaz almısım toplamda 27 28 kuruş km başı yakıt tutarım var abi.

Kolay kolay sorun olmaz zaten, yani stop ettikten 3 saat sonra yani motor tam soğumadan bile (sizinkinin ilk montaj günlerinkini soruyorum) şu şekilde çalışma yapmıyordu değil mi?

http://www.youtube.com/watch?v=baXWu10yjx4&feature=youtu.be

hayır abi kesinlikle böyle bir sey yapmıyordu !!!!!!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: ccecy

quote:

Orijinalden alıntı: dakturk

ben montaj düşünmüyorum lpg taktırmam , benimkisi sade bir öneri , yaşananlara istinaden , sübap eğmeden tutun blok değişimine kadar , hasar veren lpg den başka bir şey değil ve lpg kadar araca zarar veren bir şey de yok , tabi bunlar benim düşüncelerim ,sizler nasıl takdir ederseniz

illa da arabaya lpg taktırmak istiyorsanız alınacak araç honda dır civic ler de 150.000 Km tüplü olmasına rağmen garanti veriliyor en iyi uyum sağlayan araç ta honda

Tamamen hatalı düşünüyorsunuz. O alınacak araç olarak gördüğünüz Honda 7-8 yıl önce LPG li araçları garanti dışı bırakıyor, servise almıyor ve yukarıda bahsettiğiniz ıvır zıvır sebepleri öne sürüyordu. Kulaktan dolma bilgi değil yaşanılmışlık var ona göre. Son 2 yıldır ise kendisi LPG taktırıp araç satıyor. Motor aynı motor. 7 yıl boyunca heba olan para benim param...

Ben de şöyle bir yorum yapayım, honda fabrika çıkışlı Lpg lerin subaplarini alimunyumdan celige çeviriyor, benzin 5,10 iken öküz gibi paraydı ama şimdi 4,61 olmuş, deposu küçük Lpg sahibi araçlar 4*75 Tl kampanyasından faydalanamiyor, yüzde 4 indirim de var bende, 25 er 5tl indirimi de katarsak karı yeniden gözden geçirmek lazım, benim sanssixligim bu araba ile bu sistem birbirini tutmadı, belki talihsizlik belki yakittan yolda kaldığımdan muayene zamanı söküp yedege alabilirim, araç tipine göre fsu değişiyormuş, gelecekte yine yüksek km ler yaparsam farklı araç olursa da yedege aldığım sistemi düşünebilirim, Lpg ve dizel araç tercih meselesi, dizelin yüksek km sinin satışı zor, Lpg de de arıza verdiğinde sanayide mekik dokuyirsunuz, 200bin km de motor verimi yüzde 40 a düşen Lpg ki skoda Octavia biliyorum, ısı kaynaklı sorun diye tahmin ediyorum,bugun yuuksekbasinc benzinpompasinin soğuk olduğunu stopettikten sonraisindigini gordugordum, sivida gelen lpg soğuk ama motor benzinden daha hızlı ısınıyor, bekleyip gorecez umarım zarar vermiyirdur. Benzinin sorunsuzlugunun kiymetini anlamaya basliyirum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Sistem ara sıra bana şaka yapıyor, (tahmini 3-4 ayda bir) Böyle geç çalışabiliyor, sonra ben data aldırana kadar düzeliyor data alırken çalıştıktan sonra hafif titreme yapıyor stop bile etmiyor :) Bu sabah ki durum fena değildi, yine düzelmeye gidiyor, insan gibi hava aniden soğuyunca grip oluyor heralde sonra geçiyor.

http://www.youtube.com/watch?v=2wkL95M_FoU&feature=youtu.be

Abi sana acik ve net konusuyorum senin arabada montaj hatasi var abi ilk taktiklarinda boyleydi benim araba iste afedersiniz okuzlerin beceremedigi isi adam konyadan geldi yapti. araba bosi bosuna gaz kesip stop etmez. Bende de oldu diyorum bak adam geldi eksik takilan röle yerlerini buldu takti bir kac kabloyu degistirdi arka koltugun altindan benzin deposunun ordugu yerden. Diyorum ya adam o kadar biliyo teste cikmadi adam al gut abi dedi halloldu senin isin. Erdem abi sen konyayi ara bence levent diye biri var mudur ona ulas abi. Durumu anlat.

Abi ben de şüpheleniyorum valla montajdan artık, montajdan olsa araba ya yerinden oynamaz ya da giderken de sıkıntı çıkarır diyorlar, marştan sonra düzene binince herhangi bir sıkıntı yok, sizinki de mi düzene bindiğinde sıkıntısız gidiyordu?

Benim suan tek sorun standart 2. marjda çok nadir 1 hafta yatarsa araba 3. marjda çalışması başka elhamdulillah hiç bir sorunum yok abi 4500 km civarı yaptım tam 1240 tl gaz almısım toplamda 27 28 kuruş km başı yakıt tutarım var abi.

Kolay kolay sorun olmaz zaten, yani stop ettikten 3 saat sonra yani motor tam soğumadan bile (sizinkinin ilk montaj günlerinkini soruyorum) şu şekilde çalışma yapmıyordu değil mi?

http://www.youtube.com/watch?v=baXWu10yjx4&feature=youtu.be

hayır abi kesinlikle böyle bir sey yapmıyordu !!!!!!!!

Montaj değil de enjektor gaz sizdirmasi demek ki, benzinde kullanınca bir nebze toparliyir.

• ben mesela senin tabirinle öküz gibi benzin parası veriyorum , sende anlarsın ileride veya bir gün uzun km ler yapmaya başlarsan lpg de aracın sürekli hata üstüne hata ve yollarda kalır rezil olursan , beni çok iyi anlarsın , bu lpg yi icad edenin... dersin

şimdi konu sadece benim yaşamış olduğum konular değil sadece ben değilim sıkıntı çeken , bir sürü lpg kullanan insan var ve benim tanıdığım insanların çoğunda da lpg var sattılar arabalarını lpg var diye 3-5 bin aşağısına gitti 1değil 2 değil tamam kısa vade de lpg alıp öküz gibi para vermezsin peki ya sonra bakımdı sübaptı , bitmiyor ki

benden sana tavsiye kullanmaman ,
    yanlış düşünmüyorum aslında aynı şeyden bahsediyoruz ama ben anlatamamışım , benim golf e lpg olmuyor bir arkadaş golfüne yaptırdı fakat ilk çalışmada ve yukarıda bahsettiğim sorunlar yaşandı ya harcanan paraya baktığınızda astarı yüzünden pahalıya geldi , kaldı ki o paraya , elindekini satıp daha güzel bir şey alabilirdi , şimdi 122 lik golfü vardı benimkinden aldı 160 lık dsg benzinle kullanıyor , benim benzinli golf şehir içi 28 ila 30 krş yakıyor depo 245 TL ye doluyor

yani basmayınca basmak derken( 160 - 240 gibi hızlar ) olmadıkça yakış konusunda sıkıntı yok , benzin pahalı , bu kadar pahalı benzin neden tek bizde biz çok mu zenginiz konunun buraya doğru kayması gerek
  • Kimse araçlarına LPG'yi zorla uygulatmıyor. Kimsenin derdi doğayı korumaya bir nebze olsun katkıda bulunmak da değil. Herkes cebindeki parasının derdinde. Değerleri okuyup siz kendiniz karar verin LPG dönüşümüne.

Hocam 160 'lık TSI araba kullanıyorum neredeyse 3 yıl olacak. Bu sürede 75000 km yol yaptım. 56000 kmsi Lpdi ile. Arabamda hicbir sorun yok enjektor işemesi fazla yakması vs. Stock arabalarla aynı değerlerde yakıt tüketiyor aracım. Arabayı ilk aldıgım zamanlar haricinde uzun suredir de gazlama yok. Sadece bos bir yol gorursem cok nadir gazlarım.

Şimdi bir kere 160'lık araba motor sogukken kısa mesafelerde cok yakıyor . En cok tuketimde buradan geliyor. Hele de Ankara yokuslarında siz dusunun.
    Size bir ornek. Bu sabah LPG almaya giderken arabanın 1 numaraları gostergesi (Yani sabah ilk calıstırmadan yakıt istasyonuna gelene kadar 10 km'lik mesafede gayet sakin kullanımda) bakın ne yakmıs
    Demek ki standart gazla calısan bir sistemim olsaydı. Motor ısınana kadar gecen surede yine benzin yakacatım. Tasarruf cok daha az olacaktı.

http://goo.gl/xEEh3E

280 km'lik kullanımda benzinle olsaydım ne yakacaktı?

http://goo.gl/YHx3II

280 km icin odedigim para

http://goo.gl/aC0TGn

Benzin 4.60 ne kadar odeyecekmisim km basına ? 54,74 krs

Bu haliyle ne odemisim km basına ? 34,31 krs

Benzine gelen son indirime ragmen km basına 20 kurusdan fazla kar ediyorum net.

Şu 3 yılda da takip ettigim sey dünyada o kadar calkanmada olsa krizler inmeler çıkmalar, LPG ile benzin arasında oran asagı yukarı aynı kalıyor ve bu boyle gidecek.

Günde en az 50 km yapiyorum. Bu sekilde de daha arabayı 3 yıl daha kullanmayı planlıyorum.

O vakite kadar benzinde kullanıp kaybedecegim para ve zaten araba eskimesinden olusan deger kaybı ile bu arabayı 200.000 kmde satarsam eger o zamanki fiyatı kadarını amorti edecegim.
    Yani benzinli veya LPG'li diye tercih edilse ne edilmese ne? Zaten o durumdaki 2. el alıcısısı aracın fiyatı uygun diye alacagı için yine LPGli olması tercih sebebi olacak.
    Nissan Micra'ya bile LPG uygulatmıs birisiyim ben. Tek kurus deger kaybı olmadan satılmıstı.

Birde en önemli nokta gözden kaçıyor. Sibop erimesi ! Ayar sorunu vs. Hicbir sey yasamıyorum ben işte 2.5 yıldır bu sistemde? Bu en önemli nokta gözden kaçıyor.
    Bundan sonra da araç alırsam yine sıvı sistem LPG uygunabilen bir motor veya güclü bir dizel motor secerek yola devam ederdim.
    Son not hayatta 1.6 TDI kullanmam bu arada!! 1 hafta kullanmıştım ve şu verdigim yakıtla birebir aynı tuketimde gittim. 105 Hp mi aynı paraya 160 HP mi?

• Arkadaşlar bu bir tercih meselesi muhakkak ve herkes doğru kararı vermek için inanın cok araşırıp düşünüyor. Ben geçen sene bu üründen taktırdım ve yaşadığım tüm sorunları da bu forum yazdım. Aşağı yukarı 50000km yol yapmışım.Her ay en az 4000 km yol yapıyorum.Aracım 4x4 tiguan 100km en az 10 lt lpg yada 8.2 lt benzin tuketiyor yani 160 falan basmıyorum. Marş problemi ayda yılda bir 2. yi istiyor ben bunu problem etmiyorum. 2 kez yüksek basınç benzin pompası değişti bunların ilkkini ilk montajda montajı yapan firma tarafından ikincisi 20000km sonra distiribütor tarafından değiştirildi.Garantisi bitince cebimden değiştireceğim fiyatları 300tl-600tl arasında bunun dışında servis filitre değişim ücreti, gaz ayar ücreti, ayar tuttu-tutmadı, az yaktı-cok yaktı dertleri yok. Bu arada aracım 125000kmde başka neler değiştirdim 115000 ilk defa bobinleri(bakım amaçlı) e tabi bujilermi wv ustamın vakti geldi dediği için. Bujiler benzine göre çabuk bittiyor lakin servisin değişim aralığını geçmiyor(35000-40000km) bu yorumlar kullandığım sistemin en negatif kısımları geriye kalan şimdilik kazanç.

• cokark C kullanıcısına yanıt
    ankarada tugra bmw oto lpg servısını onerıyorum işcılık on numara sonucta bmw ustası ne ıs yaptıgını nasıl yaptıgını ve zekasını kullanarak yapıyor ezbere bır sey yapmıyor @cokark www tugra bmw oto lpg donusum servısı
    bende de 160 lık golf var , bendeki yol bilgisayarında da aynı durum görünüyor , ama biraz gittiğimde 3-5 km sonra 7.6 , 6.7 değerlerine ulaşabiliyorum , 14.5 lt yi ben 240 ile giderken ve araç yüklü klima açıkken yakalıyamıyorum spora çekip mi kullanıyorsunuz ?

ben benzinli hali ile 28-32 Krş arasında gitmekteyim en fazla yaktığım ilk çalıştırmasında fazla yakmasına rağmen , hesap bu hatta ara ara sıkıştırmama rağmen değerler 28-32 krş arası yakıyorum şehir içi değerlerimdir , şehir dışında da 24 krş yakıyor ki lpg takmanın avantajı kalmıyor

megane 3 dizel 1.5 tdi 105 bg ile istanbul trafiğinde 500 - 550 km yol yapıyordum 60 Lt 9-10 Lt klima açık araçta hep 2 kişi var yardırma da yok normal kullanımda , golf ise aynı trafik 600 km yaptı klima iki kişi , dediğinize gerçekten katılıyorum bir de araba dediğin bastın mı gitmeli dizel gitmiyor adamı ayar ediyor :)

benim araç dsg olduğundan az yakıyor olabilir , aması var kullanırken motor ısınana kadar yüklenmiyorum , tahriklere kapılmıyorum , klima hep açık , uzun yollarda 110 km sabitliyorum 130 - 140 a kadar yolu var pek bir şey fark etmiyor , 5000 km de bir hava filitresini kontrol ediyorum gerekiyorsa değiştiriyorum , motor yağını sürekli göz kontrolü yapıyorum , gerekirse değiştiriyorum , benzin filitresi de aynı şekilde , yani arabaya ciddi manada bakıyorum , eminim sizde bakıyorsunuzdur , önceki araçlarıma da aynısını yapıyordum , biraz titizim bu konularda :)

LPG takana taktırana laf etmiyorum , gördüğüm mağduriyetlerden sonra , istem dışı tavsiye edemiyorum , ama hala diyorum ki LPG aracın değerini düşürür denildiği gibi arttırmaz , inanmıyorsanız piyasa araştırması yapın görün

• liberter1 kullanıcısına yanıt
    şimdi arkadaş geldi onunda tsi aracı var o da aynı şekilde 30-35 krş yakmakta 122 hp lik aracı

şimdi arkadaş geldi onunda tsi aracı var o da aynı şekilde 30-35 krş yakmakta 122 hp lik aracı

@liberter'in aracı 160hp, bizde de passat 1.4 122hp var, şehirlerarası 5lt, şehiriçi 7 fln yakabiliyor dikkatli kullanım start stop DSG serbest sürüş vs ile, liberterin çok yaktığına ben şahidim :)
  • Bugün benzinde daha hızlı tepki verdiğini yani karate etkisi değil de tipik benzinli tepkisi ama LPG'de karate etkisi yapıyor, dizel bir noktadan sonra doyar hızlanamaz ya benzinde onun gibi oluyor sanki ama LPG'de yüksek devirde daha iyi hızlanıyor gibi, dikkatimi çeken geçenlerde benzinde 2. viteste patinaj çekti, uzun süredir LPG'de kullanıyordum ve bunu görmüyordum.

Gelelim değişik bir bakıştan insana sen hayatta aç kalmazsın dedirtecek hesaplama işine, şehiriçi benzinde 8 litre yakarken LPG'de 9,5 litre yakıyorum, hadi abartmayalım 9 litre olsun, yüzde 25 fazla tüketim ile 11,25lt LPG çekiyorum tanktan 100km'de, bu durumda mevcut şartlarda LPG ile 27krş benzin ile 36krş yakıyorum 1.2tsi ile (benim indirim anahtarı ile benzin 4,47'ye gelecek) , 4x75TL'ye 25TL yani 325TL yakıt harcayabilmek için LPG ile 1200km, benzinde ise 900 km yapmak lazım, bu kampanyalar 1,5 ay yani 6 hafta sürüyor, haftalık benzinle 150km LPG ile 200km, ayda ise benzinle 600 LPG ile 800 km yapmalısınız, yıllık 7200 km yapan benim gibi LPG'li 1.2tsi sahibi kampanyadan yararlanamıyor ama 9600km yapan yararlanabiliyor, biz senede 10bin km yapmadığımızı var sayarsak LPG ile bu kampanyalardan yararlanamıyoruz oysa ki benzinde 7200 km ile bu kampanyaları yakalıyoruz :) senelik km'mizin az olduğunu ve benzinde kullandığımızı var sayarsak benzinin litresi bize 4,12TL'ye geliyor, LPG ücreti ise yüzde 25 fazla tüketimim ile 2,39TLx1,25= yaklaşık 3TL'ye geliyor. Güncellenmiş fiyatlarla benzin tüketimimiz km'de 33krş LPG'de ise 27KRŞ olacak. Bu şekilde şehiriçinde 91.666km'de 5.500 TL olan sistemi amorti ediyoruz.

Hesaptan hiçbirşey anlamadığını biliyorum :) Sonuç olarak;
    Eğer 1.2tsi araç sahibiyseniz senede 10bin km'yi bulmuyorsanız 7200 km yaparak değişik kredi kartları kullanıyorsanız denk gelen 4x75'e 25TL kampanyalarından faydalanıyorsunuz ve gaz pedalına dikkat ederek 27krş yerine 33krş yakıyorsunuz, tabi bir de yüzde 3-4 fln indirim kartı bulmalısınız, kafanız rahat oluyor, hatta LPG'nin psikolojik rahatlığından daha da rahat oluyor, 5.500TL'yi likid yatırım fonuna atın kazancıyla da benzin alın, 1.4tsi kullanmıyorsanız LPG satan petrol istasyonlarının önünden bile geçmeyin :)

23bin km'de enjektörler, 27bin km'de yüksek basınç benzin pompası değişmiş, şu anda 43bin km'deyim, yani 16bin km olmuş ve enjektörler ve pompada sızdırma tespit edilemedi, bu diğer kullananlar için iyi bir haber, 16bin km LPG araç parçalarına zarar vermemiş anlamı taşıyor, ama son zamanlarda gaz vererek 5-6 marşta zor çalışan, çalışınca da 2 dk gazı bırakırsam stop eden belayı başıma açan bu gaz birikmesi nerden oluyor anlamıyorum, bir sebepten dolayı pompaya gaz doluyor, kaçak da yok, bugün ki sök tak işe yaramadıysa ki yaramamıştır kışın benzinde bindikten sonra yazı LPG ile tamamlayıp az bir zararla sistemi söküp yukarıdaki hesaplama koşullarında ayrıca artık fazla km yapmadığım için benzinde binmeyi planlıyorum, tekrar km yaparsam 2-3bin tl verip 1.4tsi alıp sistemi o araca montajlattırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eryerdem -- 24 Kasım 2014; 22:42:17 >

• quote:

ben mesela senin tabirinle öküz gibi benzin parası veriyorum , sende anlarsın ileride veya bir gün uzun km ler yapmaya başlarsan lpg de aracın sürekli hata üstüne hata ve yollarda kalır rezil olursan , beni çok iyi anlarsın , bu lpg yi icad edenin... dersin

şimdi konu sadece benim yaşamış olduğum konular değil sadece ben değilim sıkıntı çeken , bir sürü lpg kullanan insan var ve benim tanıdığım insanların çoğunda da lpg var sattılar arabalarını lpg var diye 3-5 bin aşağısına gitti 1değil 2 değil tamam kısa vade de lpg alıp öküz gibi para vermezsin peki ya sonra bakımdı sübaptı , bitmiyor ki

Hocam siz lpg ye karşı önyargılısınız. Arkadaş öküz gibi derken devrik cümle kullanmış. Ama dediği gibi çok km yapanlar için benzinle arabaya binmek gerçekten enayilik bu ülkede. Sizin bahsettiğiniz lpg sistemi yani sıralı sistem kuru çalıştığı için motora zarar veriyor. Ancak lpdi sisteminde böyle bir durum yok. Aracıma sıfırken taktırdım 50000 km oldu.en ufak bir sıkıntı yaşamıyorum. Performansta hiçbir şekilde etkilenmedi. Ayrıca %40 gibi km başı kârı düşündüğümümde arabanın motoru hiçde umrumda olmuyor. Bence lpgye karşı alerjisi olan arkadaşlar önce yıllık yaptığı kmye aracının değerine ve cebindeki paraya göre yorum yapsalar daha iyi olur. Parası çok olan 2000 motorlu lüx benzinli arabaya binebilir mesela :)

• quote:

Orijinalden alıntı: eraydem

quote:

ben mesela senin tabirinle öküz gibi benzin parası veriyorum , sende anlarsın ileride veya bir gün uzun km ler yapmaya başlarsan lpg de aracın sürekli hata üstüne hata ve yollarda kalır rezil olursan , beni çok iyi anlarsın , bu lpg yi icad edenin... dersin

Hocam siz lpg ye karşı önyargılısınız. Arkadaş öküz gibi derken devrik cümle kullanmış. Ama dediği gibi çok km yapanlar için benzinle arabaya binmek gerçekten enayilik bu ülkede. Sizin bahsettiğiniz lpg sistemi yani sıralı sistem kuru çalıştığı için motora zarar veriyor. Ancak lpdi sisteminde böyle bir durum yok. Aracıma sıfırken taktırdım 50000 km oldu.en ufak bir sıkıntı yaşamıyorum. Performansta hiçbir şekilde etkilenmedi. Ayrıca %40 gibi km başı kârı düşündüğümümde arabanın motoru hiçde umrumda olmuyor. Bence lpgye karşı alerjisi olan arkadaşlar önce yıllık yaptığı kmye aracının değerine ve cebindeki paraya göre yorum yapsalar daha iyi olur. Parası çok olan 2000 motorlu lüx benzinli arabaya binebilir mesela :)

Aracimin sıkıntısız çalıştığı günlerde eraydem, sorunlu marş olan günlerde de dark arkadasimiz gibi düşünüyorum :)

• eraydem E kullanıcısına yanıt
    lpg ye bağlı olarak motoru eline alırsan , o düşünmediğin motor sana fena patlar :) veya lpg kullanacaksan araba niye aldın :) , senin deyişine göre cevap veriyorum :))
    En cok LPG'ye karsi cikan cevremdeki roccocular bile arabanin yurumesine ve motorun bu kmde boyle kalmasina saskin ve artik birsey diyemiyorlar.
    Bu sistem benzinde neyse LPG'dede o.

Sivi sistemin standart sistemlerden en onemli farki da bu.
    Ne 2.5 sene icinde 56000 km'de araba 2. marsta bazen ! calisti diye mars motorum bozuldu.
    Ne sibop eritti.
    Ne enjektorlerim tikandi
    Ne de baska birsey.
    dakturk
  • quote:

nazar değecek aracına :) fazla dillendirme :) maşşallah diyelim hatta bir nazar boncuğu takalım aracınız neydi bu ara da ? vw grubu mu

eyvallah hocam. cok tesekkurler iyi niyetlerin icin.
    nazar hakkımı arabayı almadan once fabrika sehirici degeri 8 litre diye ogrenip 12 litre harcayınca savdım bence ben
    dakturk
  • quote:

:)

Şimdi siz ömür billah LPG montajı yaptırmayacak mısınız :)
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.