Şimdi Ara

VIALLE ALTERNATIVE FUEL SYSTEMS /TSI(LPdi)/LPfi (104. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.230
Cevap
57
Favori
320.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    lpdi nin yazılımından bahsediyorsunuz değil mi
  • benin Lpfi için yeni yazılım atıldı , ismi "LPFI JET 0 ID 0" tarih 06.2013 . Daha önce subaru forestera ait yazılımı yükletmiştim . Bu yeni yazılımda rolantide arada tiremeler oluyor . Geri dönebilirim forester yazılımına ama forester yazılımı yüklüylen 120 km hızda rampada motorda balık vurma tabir edilen hareket oluyor. Ama 1 ay sonra yeni yazılım gelecekmiş , eski sistemlerdeki gibi bilgisayara bağlayıp ihtiyaca göre yakıt değerleri otomatik yüklenebilecekmiş . Yani direk yazılım yükleme olmayacakmış. Bu arada benim sistem tsi değil universal vialli sistem .
  • quote:

Orijinalden alıntı: merk07

Ben konunun bayağı gerisinde kalmışım. Yazılım araca atılıyor sanıyordum, lpdi sistemin beynine atılıyor demek ki...
    Yazılım yükleme işlemleri için ekstra ücret alınıyor mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eryerdem -- 24 Ağustos 2013; 3:21:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eryerdem

quote:

Orijinalden alıntı: merk07

Ben konunun bayağı gerisinde kalmışım. Yazılım araca atılıyor sanıyordum, lpdi sistemin beynine atılıyor demek ki...
    Yazılım yükleme işlemleri için ekstra ücret alınıyor mu ?

yazılım güncellemisi olarak yeni bir yazılım değil mevcut yazılıma yeni bir dosya eklemesi yapılıyor.Montajı yaptırdığınız bayide ücretsiz yapılıyor ama başka bir bayi ücret talep eder mi bilmiyorum.
  • bi yükletip onuda deneyim :) araç güneşin annında 1 gün yattığında biraz zor çalışıyo ilk çalışmada , soğukta ve ara çalışmalarda problem yok , belki yazılımla alakalıdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: doktorduran

bi yükletip onuda deneyim :) araç güneşin annında 1 gün yattığında biraz zor çalışıyo ilk çalışmada , soğukta ve ara çalışmalarda problem yok , belki yazılımla alakalıdır

değişiklik olmuyor.denendi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: doktorduran

bi yükletip onuda deneyim :) araç güneşin annında 1 gün yattığında biraz zor çalışıyo ilk çalışmada , soğukta ve ara çalışmalarda problem yok , belki yazılımla alakalıdır

Benimde tam tersi oluyor. Yani soğuk motorda geç çalışma oluyordu.
    Bugün Faruk bey yeni yazılım yükledi uzak masa üstü ile, bakalım değişiklik olacakmı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benin lpfi da hiç çalışmama durumu olmuyor , sizin araç ilk başta benzinle çalışmıyormu ? gaz nezman devreye giriyor ? tşk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: selolim

Benin lpfi da hiç çalışmama durumu olmuyor , sizin araç ilk başta benzinle çalışmıyormu ? gaz nezman devreye giriyor ? tşk.

Lpdi sistemde LPG bitene kadar ya da az kalana kadar benzin hiç devreye girmiyor, yüzde 100 LPG'li, geç çalışma veya çalışmama sorununa gelince, montaj yaptıracağım bayiden aldığım bilgiye göre kontak swtich'ine değil de başka bir switche bağlayınca LPG pompası daha erken devreye giriyor ve bu süre zarfında marş sorunu ortadan kalkmış oluyor..
  • quote:

quote:

Benin lpfi da hiç çalışmama durumu olmuyor , sizin araç ilk başta benzinle çalışmıyormu ? gaz nezman devreye giriyor ? tşk.

Lpdi sistemde LPG bitene kadar ya da az kalana kadar benzin hiç devreye girmiyor, yüzde 100 LPG'li, geç çalışma veya çalışmama sorununa gelince, montaj yaptıracağım bayiden aldığım bilgiye göre kontak swtich'ine değil de başka bir switche bağlayınca LPG pompası daha erken devreye giriyor ve bu süre zarfında marş sorunu ortadan kalkmış oluyor..

Zaten standard prosedurde kapı switch e bagliyorlar.

• LPFI fiyatı ne kadar arkadaşlar? Konu içinde bulamadım bir türlü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lider75

quote:

quote:

Zaten standard prosedurde kapı switch e bagliyorlar.

Geç marş alanlarda da mı kapı swtich'ine bağlıydı? Bazen soğuk motorda benzinde geç marj alıyor, bir firma LPDI montajından önce bujileri gözden geçirelim demişti km'den dolayı, LPG soğuk yakıt ise problem ateşleme ile ilgili olabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: GOXB

LPFI fiyatı ne kadar arkadaşlar? Konu içinde bulamadım bir türlü.

Gecen sene bizim sistemden 1000 lira daha ucuz yani 3500 idi su an kac lira bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: liberter1

quote:

Gecen sene bizim sistemden 1000 lira daha ucuz yani 3500 idi su an kac lira bilmiyorum.

Teşekkür ederim cevabınız için.

• Nekadar karmaşıklaştı artık bu meseleler lpg lpd lpdi lpfi daha varmı ki bunların hepsi ayrı ihtiyaçlar için mi firmaların kendi isimlendirmeleri mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

Nekadar karmaşıklaştı artık bu meseleler lpg lpd lpdi lpfi daha varmı ki bunların hepsi ayrı ihtiyaçlar için mi firmaların kendi isimlendirmeleri mi

aslında basit sayılır ..atmosferik arabalar icin Lpfi - liquid propane fuel-injection demek
    direkt enjeksiyonlu arabalar icin lpdi - iquid propane direct injection demek

Şu anda vialle kullanmak isteyenler icin GDI ve TSI motoru olanlar lpdi olmayanlar lpfi kullanabilir.

hepsi sıvı lpg sistemi donusumu

dizel araclar icin bile var ama ülkemizde yok. lpdm liquid propane diesel mix

inceleyebilirsiniz
    http://www.vialle.nl/producten/lpdm.html?L=1&cHash=42f430268f

• quote:

Orijinalden alıntı: liberter1

quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

Nekadar karmaşıklaştı artık bu meseleler lpg lpd lpdi lpfi daha varmı ki bunların hepsi ayrı ihtiyaçlar için mi firmaların kendi isimlendirmeleri mi

aslında basit sayılır ..atmosferik arabalar icin Lpfi - liquid propane fuel-injection demek
    direkt enjeksiyonlu arabalar icin lpdi - iquid propane direct injection demek

Şu anda vialle kullanmak isteyenler icin GDI ve TSI motoru olanlar lpdi olmayanlar lpfi kullanabilir.

hepsi sıvı lpg sistemi donusumu

dizel araclar icin bile var ama ülkemizde yok. lpdm liquid propane diesel mix

inceleyebilirsiniz
    http://www.vialle.nl/producten/lpdm.html?L=1&cHash=42f430268f

teşekkür ederim drekt enjeksiyon atmosferik için lpdi.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yasayanadam

Merhabalar,

Öncelikle hem eski konuyu hemde bu konuyu sürekli takip ediyorum. Okumaktan yazamadım bir türlü. Vialle marka olarak avrupada oldukça iyi bir yere sahip. Distribütör değişikliğini bir çok arkadaş olumlu karşıladı. Buna bende katılıyorum. Meridyen yetkilisi arkadaşımız konuya en son 11 Ağustosta msj yazmış. Halbuki yeni distribütörün kendi açtığı konuya daha çok ilgi göstermesini beklerdim. Bunu yapıcı bir eleştri olarak almalarını dilerim. Malum teknoloji çağında herkes soru ve sorunlarını internette paylaşmakta ve cevap aramaktadır. Elektronik ortamdaki müşteri memnuniyeti firmalar için kaçınılmaz derecede öneme sahip olmalıdır.
    Bu eleştirilerden sonra bir çok yabancı forumda da Vialle kullanıcıları genel itibariyle memnunlar. Problem yaşayanlar elbette var ancak, problemsiz kullanan bir çok kullanıcıda nette görüş belirtmiyorlar. Herkes bir sorusu olduğunda yada problem yaşadığında bunları aktarıyor ki buda arıza yaşayanları ön plana çıkarıyor. Tabi bu durum tüm markalar için geçerli.
    Benim araştırmalarımda Vialle ve Prins kalite ve memnuniyet konularında hep bir adım önde oldular. Tabiki sistem maliyetleri, aracınızın maliyeti, km gibi hususlar karar aşamasını zorlaştıran ve insanları daha fazla araştırmaya iten nedenler.
    Hem önceki hemde bu konuda verdiği cevaplar ve bilgiler için Erdal Bey'i de unutmadan takdir etmek gerek.
    Malumunuz benzin fiyatları arttıkça LPG sistemleri ile ilgili soru ve taleplerimizde artıyor. Arkadaşlarımızın bir çok sorusunun bu bağlamda cevapsız bırakılmasını tekrar eleştiriyorum. Ancak yeni yapılanma içinde çok yoğun mesai yaptıklarını tahmin ettiğimden bir süre tolerans gösterilebilir. Önerim; bayi ve distribütörlerin forumlardaki konuları takip edip cevaplayacak nitelikte personel görevlendirmeleri olabilir ancak.
    Soruları toparlarsak;
    Örneğin Vialle Hollanda sitesinde Ağustos 2012 isimli bir motor kodlarına göre araç dönüşüm listesi var. Bu TR için geçerlimidir? LİNK: Araç Listesi
    Tr de yapılanların motor tiplerine göre listelenmesi mümkün müdür?
    TSI,TFSI,FSI,GDI v.s. tek nokta enj+turbo+kompresör motorlar
    VTI,THP,ECOTEC,VTEC,MPI,VVTI, T-JET,Multiair v.s. Çok nokta enjeksiyonlu atmosferik ve turbolu motorlar
    Yüksek hacimli motorlar vs........
    Şimdiye kadar yazdıklarınızdan çıkardıklarım;

1.2 TSI PEŞİN 4.500, TAKSİTLİ(TÜM KK 10 TK) 4.900 TL MONTAJ PROJE DAHİL
    1.4 TSI PEŞİN 4.500, TAKSİTLİ(TÜM KK 10 TK) 4.900 TL MONTAJ PROJE DAHİL
    1.8 TSI PEŞİN 4.600, TAKSİTLİ(TÜM KK 10 TK) 5.050 TL MONTAJ PROJE DAHİL
    Normal motorlar;(İstisna motor tipi var mı? Turbolularda aynı mı?Turbo olsun olmasın önemli olan KW mı?)
    4 Silindir Peşin 3.000 - TÜM KK 10 TAKSİT 3.300 TL MONTAJ KDV DAHİL (140 KW)
    4 Silindir Peşin 3.450 - TÜM KK 10 TAKSİT 3.800 TL MONTAJ KDV DAHİL (210 KW)
    6 Silindir Peşin 3.800 - TÜM KK 10 TAKSİT 4.200 TL MONTAJ KDV DAHİL (140 KW)
    6 Silindir Peşin 4.200 - TÜM KK 10 TAKSİT 4.650 TL MONTAJ KDV DAHİL (210 KW)

Tasarruf Oranı : 1.4 TSI için %50-55 oranlarında tasarruf elde ettik. ...
    GDI motorlar için çalışma devam etmekte...
    FSI motorlarda şu an bir çalışma yok...
    Tüm TSI ve TFSI lara takıyoruz... (2.0 TFSI PDF te yok, 1.8 TFSI var 1.8 T var)???

---Konudan bazı sorular---
    İllere Göre Bayi listeleri?
    1998 model 210 kasa 111 motor mercedeslere uyumlumu?
    Subaru Forester, otomatik vites, 158 HP turbosuz?
    Sabahları soguk motor calışma süresini - marş alma?
    Sıcak motorla arabayı stop edince yeniden çalıştırınca sıkıntı olup olmadıgı ?
    Start / Stoplu araçlarda nasıl olacak?

Mesela Benim aracım 2011 Bravo T-Jet 120 motor kodu 198A4000
    PDF te bu aracın makyaj öncesi 150 lik versiyonu var sadece, Ancak aynı motoru (120 T-Jet-198A4000) kullanan Grande punto ve Alfa Mito PDF te var. Ayrıca İtalya ve İngilterede takılan bir çok T-jet 120 Bravo var.
    Bu durum benim için bir soru işareti ve buna benzer soruları olanlar eminim vardır.

Bir diğer cevap bekleyen konu, motor garantisi yada sigortası... Bir gelişme var mı?

Genel olarak soruları ve bazı cevapları toplamaya çalıştım, Hatam var ise lütfen düzeltin...

Eskiden fiyatlar böyleymiş.... Bu döviz kurlarından sonra artmıştır heralde...

• mesajım bulunsun.
  • işte size TC nin resmi olarak ilk montaj yapılmış sponun yeni yakıt verileri
    https://www.facebook.com/groups/ix35lpghakkinda/589765617731793/?comment_id=589870914387930¬if_t=group_comment
    bu arada aracımdaki problemlerim çözüldü aracım uzun süreli stopların haricinde geç çalışmıyor geç çalışma derken normal marştan 2 yada 3 sn daha uzun marş diyelim daha 2. marşı yapmadım motor sıcakken yada kısa durmarlarda aracım benzinden daha iyi çalışıyor diyebilirm performasta % 10 kadar artı diyebilirm saygılar bol tasarruflu günler saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asilyan06 -- 27 Ağustos 2013; 22:27:16 >

• 
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.