Canlı Yayın
Apple, yılın ürünlerini tanıtmaya hazırlanıyor. iPhone 17 serisi, AirPods'lar, yeni nesi işlemci, Apple TV, AirTag ve dahası...
Şimdi Ara

Veterinerlik HAKKINDA? VETERİNER VS DOKTOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • biraz araştırdım türkiyede baya az üniversite var veterinerlik ile ilgili.160k ya kadar dayanan tabanlar var.nasıl bir meslektir? okuyan veya veteriner tanıdığı olan varmı?bu bölümü okuyan işsiz veya aç kalırmı? doktorlarla kıyaslayınca artıları ve eksileri nelerdir?

• Nasıl birşey bilmiyorum ama bir veterinerden duydum işsizlik sorunu yok demişti. Tabii adam gibi bitirebilirsen

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 07kubi07

Nasıl birşey bilmiyorum ama bir veterinerden duydum işsizlik sorunu yok demişti. Tabii adam gibi bitirebilirsen

Turkiyede hayvan cok nede olsa!!!

• veteriner ol. Avrupa dan denklik al. sonra git Almanya ya Almanca öğren orada bir veterinerlik kliniği aç. oh paraya para demezsin.
    çünkü Avrupada evcil hayvan besleyen çok kişi var. ve sürekli kontrollerini yaptırıyorlar.
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    aynen aklımda denklik mevzusu vardı.ama almanca felan tam takıraklı öğrenmek uzun zaman alacağı için uzun süre tr de kalacagım.acaba doktorlukla kıyaslayınca nasıl bir meslektir?
  • türkiyede ise kıyaslamaya gerek bile yok doktor zaten alır başını gider ama avrupa hayalleri varsa oralarda veterinerlik değer gören bir meslek benim de babam veteriner şimdi devlette çalışıyor emekli olunca da klinik açabilir belki öyle yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -BornToDie- kullanıcısına yanıt
    hocam baban türkiyede mi veteriner? mesleğe ilk başladığında felan nasıldı iş sıkıntısı yaşıyor mu? maaş felan yeterli oluyor mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Veterinerlik benim bildiğim kadarıyla Türkiye'de baya açığı olan bir meslek. Ama doktorluk ile karşılaştırılabileceğini sanmıyorum gene de.

• 6 yıl doktorluk okuyacağına 4 yıl veterinerlik oku. 2 yılda Almanca çalışırsın gidersin Almanya ya.
    6 yıl doktorluk okuyorsun bu yetmiyor pratisyen doktorluktan uzmanlığa geçmek için bir de TUS a hazırlanıyorsun. TUS u kazanınca hemen uzman olamıyorsun. Eğitim Araştırma hastanelerinde 2-3 yılda asistan doktorluk yapıyorsun. yani bir uzman doktor olmak için 8 yıl bekliyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dost2121

hocam baban türkiyede mi veteriner? mesleğe ilk başladığında felan nasıldı iş sıkıntısı yaşıyor mu? maaş felan yeterli oluyor mu?

evet türkiyede ve şu an il gıda tarım ve hayvancılık müdürlüğünde memur gibi çalışıyor masa başı bu şekilde pek mesleğini yaptığı söylenemez yani bence veterinerin hayvanlarla uğraşması vs lazım (klinik olayı işte) buna o da hak veriyor ama zamanında öyle bir adım atılmamış işte kaldı emekliliğe gelir işine gelirsekte 3 kardeşiz buna rağmen çok şükür ne kötü ne çok iyi durum ortalarda yani(annem çalışmıyor) ona göre düşün işte ha bana sorarsan tercih etmem ikisi arasından tabiki de doktorluk daha üst düzey mesela babam ankara veterinerlik fakültesinden mezun onun zamanındaki oranın puanıyla birkaç tane tıpa gidilebilirdi o sevdiği mesleği tercih etti ama zamanında tıp okuyan arkadaşları daha rahat yani şu an

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -BornToDie- -- 7 Kasım 2017; 19:34:15 >

hocam aslında benim kaygılandığım konu acaba almancayı bildiğimde veterinerlik için oraya gidebilir miyim? gidersemde iş bulabilirmiyim? bunlar biraz kafamı karıştırıyor
  • -BornToDie- kullanıcısına yanıt
    aslında benimde ilk tercihim tıp ama gelmezse işte mecburen gidecem veterinerliğe.hem uygun ve yukarıdaki arkadaşın dediğine katılıyorum.4 sene okurum okurken almancamı geliştiririm.5. senemde almanyaya kapak atarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dost2121

hocam aslında benim kaygılandığım konu acaba almancayı bildiğimde veterinerlik için oraya gidebilir miyim? gidersemde iş bulabilirmiyim? bunlar biraz kafamı karıştırıyor

benim anladığım kadarıyla sen gidemezsin çünkü istekli değilsin. hata sen ne doktorluğu kazanabilrsin ne veterinerliği
    Veteriner 5 yıl + 1 hazırlık var Üstüne işsizlik garantisi trde

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.