Şimdi Ara

Veteriner Klinikleri Çok Pahalı Değil mi? Bir kediye 500 liradan fazla ödedik.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
9.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 6 aylık erkek yavru kedim 1 aydır ishal. Fatih hayvan hastanesi Avcılar veterinerlik fakültesine götürün demişti ancak hafta sonu kapalı diye Şişli'de bulunan bir veteriner kliniğine gittik. Yaptıkları işlemleri ve ücretlerini yazayım.
    - Muayene : 60 tl
    - Kan tahlili : 80 tl
    - İsmini hatırlayamadığım bir grup testten 6 adet aldı. 6 tüp gibi bir şeyler dedi anlayamadım. Tanesi 35 tl. 35x6 : 210 tl
    - Cesamolin 2 adet: 30 tl
    - Baytril hapı 5 adet:30 tl
    - Diyet maması : 95 tl
    Sizce de çok yüksek değil mi? Bir kedi için mamayla birlikte 500 lirayı geçen bir ücret ödedim. Veteriner hekime fiyatları veteriner odası mı belirliyor yoksa herkes kafasına göre mi alıyor diye sordum? Veteriner hekimler odasının belirlediği alt sınır ücretleri aldım dedi. Daha yüksek alan da olabilir dedi. Bu zamanda hayvan beslemek biraz lüks ve zor anlaşılan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ldr1907 -- 27 Mayıs 2017; 19:45:13 >







  • Evet maalesef özellikle büyük şehirlerdeki özel veteriner kliniklerde durum bu şekilde.Gece rahatsızlanan kedim için bende bir kaç klinikle görüşmüştüm 120 den başlayan gece muayene ücretleriyle karşılaştım ki 200' e kadar çıkan bile olmuştu.Gündüz bu fiyatların yarıya düştüğünü de belirtti bir kaç klinik.Bu durumda bana saçma geldi açıkçası.Kaldı ki 120 yada 200'le de bitmiyor işlem tahliller falan derken söylediğiniz rakamlara çok çabuk çıkabiliyorsunuz.Gerçi yurt dışında nasıl bir uygulama var bu konuda bilgim yok ama bizim ülkemizdeki durum hiçte iyi değil.Evcil hayvan beslemek gerçekten lüks bir durum.
  • Evet ben 1 yaklasik 3haftadir kedi besliyorum ilk defa ve bu isin parasi olana zengin isi oldugunu anladim.



    Ablamlarin kopegi var tanidiklari veterinere goturdum.



    90 muayene

    110 tl ilk rontgen

    2.ci 50

    3.cu 50

    Ic parazit icin pasta gibi birsey yedirdi kediye 30 tl

    dis parazit 20 tl.



    350 tl ile.ciktim. Dedim indirim.yapin yok! Veteriner odasi fiyatlarina bakin dediler bende baktim inanilmaz ucuk rakamlar...



    kedimin ayagi kirildi. Avcilar fakulte 75 tl rontgen parasi aldi ameliyat 700 tl gbi rakam dedi ki sadece ameliyat edip kedimi elime tutusturacaklarini soylediler. Ameliyati da 1 hafta sonraya randevu verebiliriz dedi. Baska yerlere sordum 100 tl sadece ameliyat baska bir yer 1200 sadece ameliyat.

    En som her sey dahil 1200 dediler ama 1200 tl ne demek? Biraktim artik evde kendi kendine kaynayacak o kirik elimden hic bir sey gelmiyor yaziklar olsun bu paragozlere. Herkes veterinerler odasinim verdigi rakamlari aliyor ama coguda ustunde rakam belirliyor. Birde evimin yakinlarinda var veteriner o da asilar 50 tl diyor duz hesap yapmis sozde...



    ozetle evet hayvan beslemek kus disinda kesinlikle zengin isi ve cok pahali bir is.



    Not: veterinerler odasi fiyatlandirma kismini detayli okudum. Veterinerlere not dusmusler kesinlikle pazarlik yapmayin yaziyor. Bilginiz olsun...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tamam peki deki trip -- 28 Mayıs 2017; 15:12:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tamam peki deki trip kullanıcısına yanıt
    Gerçekten çok pahalı ve rezillik.
  • benimde köpeğim var. bir aşıya 70 lira veriyoruz. iç-dış parazit 50 lira. bu aşıların satışı daha ucuz biliyorum zira kayınpeder belediyede veteriner işlerinde çalışıyor. lakin veterinerlerede kızamıyorum sonuçta onlarda veteriner olana kadar bir emek verdiler.dükkan kiraları var , işçi giderleri vs var.
  • Sokaktan sahiplenilen hayvanlara genellikle veterinerler daha ucuz tarife uyguluyorlar. Örneğin bizim vet. muayene ücreti almıyor. Aşı için gittiğimizde tırnaklarını falan ücretsiz kesiyor. Hayvan sever veteriner bulmaya çalışın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir Kedi Gördüm Sanki kullanıcısına yanıt
    Ücret almayan veteriner de mantıklı değil, oranın kirası var, mesaisi var, maaşı var, gideri var. Her önüne gelen eline geçen hayvanı getirip baktırmaya kalkar ise bu adamlar nasıl ayakta kalıcak. Belediyelerin özel Klinikleri var oraları bedava baksın çünkü Belediyeden alıyor maaşı ama normal veteriner için mantıklı değil böyle yapması.

    Diğer yandan arkadaşın dediği de haklı, bazı veterinerler bütün muayeneyi yapıyor sonra vezneye yolluyor afedersin kallavi bir fiyatı dayıyorlar.

    Normal insan hastanesinde önce muayene ücreti sonra da diğer her şeyin ücretini almadan yapmıyorlar zaten insan da bütçesini buna göre düzenliyor.

    Ama çoğu veteriner bakıyor ediyor bir anda bir sürü ilaç hazırlıyor hop sana fatura kesiyor. Sordun mu ben bunu ödeyebilir miyim diye? Hayır. Bu da ayıp.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 2 Haziran 2017; 18:14:54 >




  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    Kullandığı ilaç, aşı vs. den ücret alıyor ancak aşı için gittiğinizde muayene ücreti almıyor ve neticede kira vs konusunda sıkıntı çekmiyor. :) Demek ki bu işler muayene ücreti almadan da yürüyor. Bir de artı muayene ücreti almadığı için düzenli olarak gidip aşısını yaptırıp gerektiğinde vitamin, mama vs satın alıyorsunuz. En son aldığım vitaminin ücreti 250 TL, artı muayene ücreti ödüyor olsaydım bu kadar sadık müşteri olmazdım :)



    Not: Yanında çalışanı yok belki bu yüzden biraz daha rahat davranabiliyordur. Maaş+ yemek+ sgk yükü yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir Kedi Gördüm Sanki kullanıcısına yanıt
    Muayene ücreti almayan veteriner var mı ya da mantıklı mı sizce?

    Arkadaşın bence ödediği 500 lira çok fahiş. Böyle rakam olabilir mi, inanılmaz bir masraf çıkartmışlar bence. İnsanlar bu rakamları görünce veterinere götürmek yerine hayvanları sokağa terk etmeyi tercih etmeye başlayacak veya bedava Belediye Veterinerlerinin yolunu tutacak.

    Ayrıca muayene ücreti alsın zaten hayvanlarımızı götürürken muayene ücretini soruyoruz bütçemizi ona göre ayarlıyoruz ama kaşla göz arasında size ilaç hazırlayan, bilmem ne tozları kapsülleri yapan yerler de var ve bir anda sizden izin almadan ve danışmadan kasada bu şeylerin ödetmeye çalışıyorlar ve kafanızdaki fiyat üçe beşe katlanıyor. Bu bence ayıp.

    Madem insanlar muayene sonrası ilaçlarını alıp almamaya kendileri karar veriyor zorla aldırmıyorlar hayvanlar için niye bu mümkün değil? Hayvan besleyenler enayi mi? Yolunacak kaz mı? Ayıptır.





  • Malesef veteriner fiyatları evcil hayvan sahipliğini lüks bir hobi ediyor. Hayvan sever gençler üniversite evlerine aldıkları kediye nasıl 600 700 lira versin çocuk zaten aylık o kadar parayla geçiniyor. Veterinerlerde fiyatlarda böyle olunca da ister istemez sokağa terk edilen canlılar artıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abd de muayene ucretleri 38$ dan basliyor gerisini siz düşünün

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pahalı değil, kazık. İç-dış parazit aldık, 6 kullanımlık iç parazit, 2 kullanımlık dış parazit toplam 50TL. Veterinerde aynısı iç parazit için 20TL, dış parazit için 20TL 40TL ve bir defa. Yani yarı fiyatına geliyor bu şekilde. Kısırlaştırmak için 550TL diyorlar ki çok yüksek. Belediyeye sorunca sokak kedisi ise ücretsiz, bakıyorsanız yapamayız diyorlar. Biraz da cins kedi olunca sokak kedisi deyip bırakmak da riskli. Yanlış hatırlamıyorsam 3. defa kızıştı bizimki, 9. ayında aşağı yukarı. İyice agresifleşmeye başladı. Az evvel beni zıvanadan çıkarıyordu. Kol komple çizik içinde. Onu geçtim de eskiden oyun için dişlerini değdirirken artık var gücüyle ısırmaya başladı. Araştırdığım kadarıyla da kısırlaştırılmadığı için olduğunu gördüm. Mecbur kısırlaştıracağız da 550TL nedir be kardeşim? Bakalım, sahiplenelim, sokakta kalmasın dedik de astarı yüzünü geçiyor. Kısırlaştırmasak böyle agresiflikle de gitmez. Uygun fiyata kısırlaştıracak yer arıyorum şu sıralar.




  • Firaristt F kullanıcısına yanıt
    Erkek mi dişi mi hocam? Fatih hayvan hastanesi daha uyguna yapıyor.
  • ldr1907 kullanıcısına yanıt
    Dişi. Orayı da gördüm de randevu için tarih yok.
  • Firaristt F kullanıcısına yanıt
    Tarih yok derken önceden randevu mu vermiyorlar?
  • ldr1907 kullanıcısına yanıt
    Randevu verebilecekleri tarih yok. En azından bize her defasında bunu söylüyorlar. 2 hafta sonra tekrar bakacağız başka bir yer olmazsa.
  • Geçen aylarda aynı konuyu açmıştım.Kuş öldü,ölmeden önce baya hastaydı öleceğini tahmin etmedim.Veterinere götüreyim dedim muayenesi 75 lira.Ayıp ya,ögrenciyiz bizde götüremedim hayvanı.Zaten eceli gelmiş üzüldüm ama bir yandan fiyat ücretlerine sinirlendim.Hayır bedava yapın demiyoruz ama bu kadar da pahalı olmamalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belki bilmeyen vardır ,bilgi olsun diye yazıyorum.Kedimin kuduz aşılarını bulunduğum Urla'da,Gıda tarım ve hayvancılık bk. şubesinde yaptırıyorum 3 yıldır değişmedi 2,5 TL ödüyorum.Hayvanın karneli olması lazım kaşe vuruyorlar.
  • hey joe kullanıcısına yanıt
    Burada belediyenin hayvan hastanesinde 57 tl.
  • Ben tam kan tahlili, dışkı testi için neredeyse 1000 tl ödemiştim acildi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.