Şimdi Ara

Vestel Venus Z10 detaylı ön inceleme (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
2
Favori
6.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Vestel bu üst düzey telefonu bizlerle buluşturduğun için sana minnettarız. Bilmeyen müşteriye 8 çekirdekli Android işlemcili telefon diyip gazlar yetkili satış temsilcilerinin çoğu. Gelecek sefere SD 200 koyup, ram i 750 gb yap, daha bi üst düzey olsun :))

  • Bunun beyaz esyada oldugu gibi cin mali uzak dogulu kardesi vardir. Rezalet...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ya bu yerli firmalarımızı bir türlü anlayamıyorum.Telefonu sınıflandıran direk işlemcidir.İşlemcinin kategorisi telefonun bütün özelliklerine etki ediyor.Firmalarımız bu milleti saf zannediyor galiba 4 gb ram 64 gb kapasite ile bizleri kandıracaklar.Aynı casper taktiği ! Koy arkadaş şuna sd 820 işlemci bak telefon nasıl satıyor.Milleti aptal yerine koymayın sayın milli ve yerli firmalarımız üst sınıf deyip sd 430 işlemci koymak nedir ? Yapamayacaksınız bırakın telefon yapmayı en iyi bildiğiniz şeyi yapın milletide kandırmaya çalışmayın !!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faysan -- 7 Mart 2017; 22:44:16 >
  • 1000-1200 bandında çıkarsa peynir ekmek gibi satar snapdragon 435 işlemci 2 yıl önceki snapdragon 800 den çok daha iyi bir işlemci.

    ayrıca bugünün şartlarında 4gb ram ve 64gb depolama çok iyi.

    kamerada ois kullanılması üst seviye bir telefon özelliği.

    cihazda adreno 505 var ki android 7 ve sonrası için vulkan api sini destekleyen seviye.

    cihazın android 7 ile çıkması ayrı bir güzel.

    enazından android 8 alsa bile yeter.

    doze2 mode ile zaten pil tüketimi ile cihaz kullanıcısını üzmez diye düşünüyorum.

    hızlı şarj 3.0 desteği de acil şarj da istekleri karşılar.

    tek işlemci giriş seviyesi diye bu cihaza tu kaka yapmak pek mantıklı değil.

    ama vestel de akıl karı bir iş yaparak hem marka tutundurmayı başarmak hem gönüllerde taht kurmak ve yerini perçinlemek istiyorsa bu cihaza tutup 1500tl demesin.

    1000-1200 seviyesinde yok satar.

    operatör anlaşmaları hatta vestel yetkili bayilerinde 12 taksitle satarsa yürür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hgurbuz50 -- 7 Mart 2017; 22:50:9 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yerli ürüne vergi indirimi istemek varken, ithal ürünlere ek vergi getirilmesini isteyen bir firma MÜŞTERİ DÜŞMANIDIR.

    İsterse dünyanın en kaliteli cihazını üretsin, MÜŞTERİ DÜŞMANI bir firma tercih edilmemeli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fx57


    quote:

    Orijinalden alıntı: 3arbar


    quote:

    Orijinalden alıntı: fx57


    quote:

    Orijinalden alıntı: 3arbar


    quote:

    Orijinalden alıntı: fx57


    quote:

    Orijinalden alıntı: 3arbar

    bide erdi kardeş ben şu olayı çözemedim.bu tür giriş seviyesi cihazları almak için müşterinin elinde akılsız telefon olması gerekir herhalde.yani misal gm5 plus ı olan yada x markanın giriş seviyesini kullanan bir müşteri niye telefonunu değiştirsin.bana bu giriş sevileri ve fiyatları hala mantıklı gelmiyor.

    benim anladığım telefonlarda metaryeller içinde üreticiye en masraflı olanı ekran ve batarya sanırım.yanlış mı biliyorum.video nun başında ekranın vasat olduğunu söyledin.haliyle düşük kaliteden yüksek kar elde etme mantığı görüyorum.genelde zarar etmezler.çünkü satış az olsa bile üretim maliyetleri düşük olduğundan dükkanı kapatmazlar.

    genelde mantık şu: discovery gibi ya tutarsa diye düşünülür.tutmaz ise haneye zarar yazılmaz.

    Merhaba,

    Kendi cihazını geliştiren, üretimini yapan firmaların tamamı için geçerli olan maliyet hesabında farklı kalemler vardır. (Aşağıdakilerden bazıları tüm telefon markaları için geçerlidir.)

    Birincisi BOM yani Bill of Materials yani komponent maliyeti. Çipset, ekran, RAM, depolama, pil, kamera vs. Elektronikte özellikle hacim ekonomisi maliyeti etki eder yani, Sony'den 1000 sensör aldığınızda oluşan birim maliyetle 100.000 sensör aldığınızda oluşan maliyet farklıdır.

    İkincisi kendi telefonunu kendisi yapan firmalar için ar-ge maliyeti vardır. Bunun içinde fikri planlamadan tasarıma, prototiplemeden kalite kontrole kadar pek çok etken vardır ve bunların da belli bir maliyeti vardır.

    Üçüncüsü yazılım konusu. Bu kısım Apple'da daha ağırdır çünkü yazılımını (işletim sistemi) kendisi yapar. Android tarafında ise arayüz, katmadeğerli uygulamalar gibi üreticiye ait yazılımların da belli bir maliyeti vardır. Pek çok kullanıcı için olmasa da olur bu yazılımlar ama üreticiler genelde rekabette fark yaratan bir detay gibi düşündüklerinden yatırım yapmayı sürdürürler.

    Dördüncüsü ise pazarlama yatırımı. Bir telefonun satışı için yapılacak tanıtım kalemleri: TV reklamları, dergi-gazete reklamları, internet harcamaları vs.

    Beşincisi ise teknik servis yatırımları, yedek parça stoklama vs.

    Altıncı bir kalem olarak da bayi kar payları. Satın aldığınız bir telefonda satan bayinin ya da mağazanın da kar payı vardır. Bazı mağazalarda bu pay %15'in üzerindedir, bazılarında daha düşüktür. Yani kaba bir hesapla 900TL'lik bir telefonda 150TL satıcıya gidebilir, markaya değil. Bu oranlar firmanın büyüklüğü, satış kanalının performansı gibi detaylarla şekillenir ve değişiklik gösterir.

    Bahsettiklerim Vestel'e özgü bir tablo değil, özellikle kendisi ürün geliştiren ve üreten firmaların hepsi için geçerlidir. Oranlar duruma, döneme ve beklentiye göre değişkenlik gösterebilir. Ama günün sonunda telefon işinde olup, yüksek satış adedini yakalayıp mutsuz olan da görmedim. Unutmayalım ki Türkiye, bu coğrafya'da hem satış adedi hem de ortalama satış fiyatının yüksekliği ile üreticilerin iştahını kabartan bir konumda. Çok kaba bir yorumla ayda ortalama 1 milyon telefon satılıyor ülkemizde.

    Umarım aydınlatıcı olabilmiştir.

    Teşekkürler.

    erdi kardeş oldukça ayrıntılı yazmışsın.teşekkür ediyorum.ama benim halen kafamı kurcalayan şey bir telefonun donanım maliyeti.diğerleri biraz teferruat.yani telefonun bileşenlerini herkes satın alıyor bi şekilde.bu bileşenlerden birim bazında benim duyduğum şey ekran ve batarya maliyeti.oldukça etkiliyor.panel kalitesi batarya kalitesi vs. misal yeni huawei nin p10 nunda neo lcd kullanışmış ve oldukça kaliteli imiş.işte bu maliyete direk etki eden bir unsur.donanımın kalitesi önemli.4 gb ram yada hafıza kötü kalitede olabilir.ama kağıt üzerinde 4 gb diye geçer.özetle giriş seviyesinde ekran kötü olacak diye bişey yok.ama ucuz diye ram i 4 gb koyabilirler.dikkat etmek lazım bunlara.

    ikincisi türkiyede ayda 1 milyon adet sıfır telefon satış rakamı bana mantıklı gelmiyor.zaten 80 milyon insan var.bunun yarısı alım potansiyeli olan olsa 40 milyon eder.insanların bu ekonomik durumda bu kadar telefon alacaklarını zannetmiyorum.zaten telefon değiştirmek için nedenler oldukça azalmış durumda.dediğim gibi misal venüs z10 u almak için elinde akılsız telefon yada discovery falan olması lazım.

    yazılım konusunu ise daha önce başka bir konuda yazdım.beleş yazılım karşılığında kişisel verilerini veriyorsun.yada her beleş uygulama kişisel verilerini alıyor senden.haliyle telefon üreticileri için ektra bir masraf yok o tarafta.

    Merhaba,

    Türkiye'de güncel verilere göre yılda ~ 12 milyon telefon satılıyor.

    Size tuhaf gelecek ancak Samsung Galaxy S/Note serisi ve Apple iPhone satışlarının yani yüksek fiyatlı üst seviye telefonların aylık toplamı bile 100 binden fazla

    IDC ve Gartner gibi araştırma şirketlerinin (biri ülkeye sokulan adet miktarı, diğer kullanıcıya kesilen fatura üzerinden istatistik araştırıyor) verilerinden takip edilebilir.

    Teşekkürler.

    hocam seni bilmem ama ben bu araştırma şirketlerine fazla güvenemiyorum.olay sanırım amiyane tabirle biraz gaza getirme durumları oluyor.misal bir telefon çıkar hemen haber yapılır.1 milyon adet sipariş verildi.stoklarda kalmadı diye.bunlar biraz algı oluşturma haberleri.istatistiklerde algı oluşturur.

    türkiyede gibi alım gücü oldukça düşük ve vergiler yüksek ülkede telefon satışları bu şekilde olmaz kanaatimce.

    discovery efsanesi neden ortaya çıktı sanıyorsun ? tamamen düşük fiyat dan dolayı.o dönem uygun fiyatlıydı diğerlerine göre ve adet olarak çok sattı.yani alım gücü gün geçtikte düşüyorken amiral gemi telefonların satılması adet bazında oldukça aşağılarda olacaktır.huawei p9 lite daha fazla satıyor.tamamen ekonomik.

    özetle araştırma şirketlerinin verilerine fazla güvenmemek lazım.gerçek ekonomi ve insanların alım durumlarına bakmakta fayda var.

    Merhaba,

    Malesef yanlış düşünüyor ve piyasaya gerçeklerinden bihaber yorumlar yapıyorsunuz.

    Size özel bir bilgi vereyim, yeni ürünleriyle Nokia'nın ilk gireceği pazarlardan birinin ülkemiz olması da Türkiye'deki yüksek satış rakamlarının bir sonucu.

    Kişisel olarak ne düşündüğünüz sizi bağlar ama Türkiye ve pazar koşulları hakkında yanlış bilgiye sahip olduğunuz net.

    Bu arada iki lafınızdan birisi Huawei, yanlış anlaşılmamak adına buna dikkat etmenizde fayda var bence.

    Teşekkürler.


    yok hocam yanlış anlaşılma olmaz .o konuda rahatım.çünkü kalitesi ve kullanıcı geri dönüşleri oldukça iyi bir firma huawei.

    sanırım reklam falan yaptığımı düşündünüz bir an.benim o taraflarda bezim olmaz.

    rakkamlara gelirsek.piyasayı ve ekonomiyi iyi takip ederim .1400 lira asgari ücretin olduğu bir ülkede yaşıyoruz.sanırım herkes kendi durumuna bakıp herkesin aynı şekilde maaşlar aldığını zannediyor.haliyle alım gücü arasındaki uçurum satış rakkamlarını belirliyor.haliyle türkiyedeki durum orta sınıfın ekonomide gerilemesi şeklinde devam ediyorum.buda giriş seviyesi telefonların ilk planda daha fazla satış rakkamlarına ulaştığını gösteriyor.

    tabi verilen istatsitiklere senin inanmana saygı duyuyorum.ama bana bu rakamlar inandırıcı gelmedi ülkenin ekonomik durumuyla bağlantılı olarak.nokia gelir.bunda abartılacak bişey yok.daha öncede yazdığım gibi akıllı telefonlarda yüksek kar oranı olduğu için az da satsan cebi dolduruyorsun.haliyle gelmemesi için hiçbir neden göremiyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: faysan

    Ya bu yerli firmalarımızı bir türlü anlayamıyorum.Telefonu sınıflandıran direk işlemcidir.İşlemcinin kategorisi telefonun bütün özelliklerine etki ediyor.Firmalarımız bu milleti saf zannediyor galiba 4 gb ram 64 gb kapasite ile bizleri kandıracaklar.Aynı casper taktiği ! Koy arkadaş şuna sd 820 işlemci bak telefon nasıl satıyor.Milleti aptal yerine koymayın sayın milli ve yerli firmalarımız üst sınıf deyip sd 430 işlemci koymak nedir ? Yapamayacaksınız bırakın telefon yapmayı en iyi bildiğiniz şeyi yapın milletide kandırmaya çalışmayın !!!

    ben işlemciye fazla takılmam.o konuda da fazla eleştirmem.

    ama ekran kalitesi kamera kalitesi pil performansı yazılımı fiyatının altında ise sıkıntı büyük.ki öyle görünüyor z10 da. düşük kaliteli bileşenlerden oluşması almamak için birinci neden.1000 lira sevilerinde oldukça kaliteli malzemeden üretilmiş cihazlar var.




  • Ömerayhan kullanıcısına yanıt
    Bu yerli telefonlara taksit olayı efsaneden ibaret bence

    Ne teknoloji mağazalarında ne de internet sitelerinde yok yerli telefona taksit.

    Eğer varsa mağaza ya da site ismi verir misiniz hocam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuarek7 -- 7 Mart 2017; 23:6:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tuarek7 kullanıcısına yanıt
    GM Yetkili satış noktalarında 6 taksit yapılıyor öyle alan var bildiklerim. GM 5 Plus almışlardı o şekilde. Ama Vestel i falan gözümle görmedim. Ona da oluyor diyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömerayhan -- 7 Mart 2017; 23:30:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • telefonun türkiyede üretildiğini duyunca gerçekten çok mutlu oldum. Diğerleri gibi çin telefonlarına kendi logosunu basmamış en azından.



    Arkadaşlar vestel yeni yeni bu işe girişiyor. Hemen öyle gelsin hop sd 835 koy 6 gb ram falan olmuyor işte. Ben yıllardır Gerçekten Türkiyede üretilen telefon bekliyordum ve vestel bunu basarmış. Seneye çok daha iyi bir telefon çıkaracağıni düşünüyorum. Belki ileride kendi ekranımizı hatta kendi işlemcimizi üretebiliriz. Bu da anca markayı desteklersek olur. Buradan anca adamlara sallarsak bir halt yapamazlar. Destek olalim ki vestelden gerçekten türk üretimi sd8xx işlemcili telefonlar görelim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ömerayhan kullanıcısına yanıt
    Hocam ben bir sey demedimki burda



    Sadece soru sordum 435 adreno 505le geliyor daha mi iyi diye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nfc olacak mı bu telefonda ?
  • Kasası çok güzel keşke ekran oranı biraz daha iyi olsaymış.
    800-1200 TL civarında operatör desteğiyle peynir ekmek gibi gidecektir.
    Ülkemizdeki tüm telefon kullanıcıları maalesef işlemciye göre cihaz almıyor o nedenle piyasada iyi iş yapacağını düşünüyorum. Şöyle bir gerçek var ki Vestel kendini her geçen gün geliştiriyor. Daha doğru bir Ar-Ge ve PR çalışmasıyla ciddi satış rakamlarına ulaşacak ve dünya pazarında kendine yer edinecektir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: BurakYZ

    Kasası çok güzel keşke ekran oranı biraz daha iyi olsaymış.
    800-1200 TL civarında operatör desteğiyle peynir ekmek gibi gidecektir.
    Ülkemizdeki tüm telefon kullanıcıları maalesef işlemciye göre cihaz almıyor o nedenle piyasada iyi iş yapacağını düşünüyorum. Şöyle bir gerçek var ki Vestel kendini her geçen gün geliştiriyor. Daha doğru bir Ar-Ge ve PR çalışmasıyla ciddi satış rakamlarına ulaşacak ve dünya pazarında kendine yer edinecektir.

    Keşke dediğin gibi olsa.



    Anlaşılan nazif zorluyu iyi kekliyorlar

    Yoksa bu telefon 3000tllik telefonlardan daha iyi diye gezmezdi.





    Olmamış,ama eskilerine kıyasla çok daha iyi. Yavaş,yavaş alınabilir telefonlar geliyor.



    Pes etme Vestel...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaş Snapdragon 435 eski tip 28nm ile üretilen bir işlemci.
    Snapdragon 625 ise 14 nm.

    28nm üretimi işlemcile daha verimsiz ve daha çok enerji harcıyor ve daha çok ısınıyor.

    Koysaydı şuna bir 10nm üretimli Mediatek Helio X35, işte o zaman olurdu.

  • Hocam ilk bilgi paragrafı size sadece sonraki başlık burda telefonu ısrarla kasten kötüleyenler için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ömerayhan kullanıcısına yanıt
    Bende mi5 yok. Yaklaşık 3 yıldır Oneplus kullanıyorum ve hiç garantilik bir durum olmadı. Üstelik Türkiye'de garanti her firmada içler acısı. Neden herkesin Samsung aldığına gelirsek senin gibi düşünen uyanıklar alıyor. Ederinin 2 katı para veriyor ve garantisi ile övünüyor. Zaten az çok teknolojiyi takip eden adam çinli xiomi vb. markalara yöneliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim vestele naçizane tavsiyem şu:

    bu montaj işinden yol yakınken vazgeçin.

    önce iyi bir yazılım ekibi kurun.sonra teknik servis ekibini sağlam kurun.

    ondan sonra yapacağınız iş zte ye gitmek.güzel kombinasyonlu orta segment sd625 li bir telefon getirtmek

    misal blade v8 pro

    http://www.gsmarena.com/zte_blade_v8_pro-8504.php

    sonra yapacağınız hamle bu getirilen telefona güzel bir marka ismi bulmak.malum vestel markası ülkede kaliteyi işaret etmiyor.bu bi gerçek.ülkede beyaz eşyada yıllarca kalite deyince arçelik beko gibi markalar anlaşıldı.bu durumu değiştirmek oldukça zor.

    iyi yazılım satış sonrası destek yeni bir marka yaratmak sd625 li bir telefonu 700 lira bandında satmak.al sana ikinci discovery vakıası.

    vasat bir marka algısı kalitesiz malzeme ve bileşenler yüksek fiyat koyup kar oranını yükselterek satış yapmak biraz zor.




  • Hani siz vestel düşmanıydınız la? Hayırdır. Sen de mi donanımhaber

  • oluşacak olan yeni marka ve şirketin hazır yol haritasını yazdım resmen. beyin bedava
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.