Şimdi Ara

Vestel Venus Z10 detaylı ön inceleme (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
2
Favori
6.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 400 giriş.
    600 orta.
    800 serisi işlemci üst sınıfsa.
    650 serisi işlemci ne oluyor?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 40-50 yaş arası teknoloji den zerre anlamayanlara telefon kakalama itemi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonun yazılımının kaynak kodu nerden? 5570 deki gibi cyanogenmoddan mı (o iyi en azından) yoksa 5580 deki gibi Lenovo'dan mı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fx57


    quote:

    Orijinalden alıntı: 3arbar


    quote:

    Orijinalden alıntı: fx57


    quote:

    Orijinalden alıntı: 3arbar

    bide erdi kardeş ben şu olayı çözemedim.bu tür giriş seviyesi cihazları almak için müşterinin elinde akılsız telefon olması gerekir herhalde.yani misal gm5 plus ı olan yada x markanın giriş seviyesini kullanan bir müşteri niye telefonunu değiştirsin.bana bu giriş sevileri ve fiyatları hala mantıklı gelmiyor.

    benim anladığım telefonlarda metaryeller içinde üreticiye en masraflı olanı ekran ve batarya sanırım.yanlış mı biliyorum.video nun başında ekranın vasat olduğunu söyledin.haliyle düşük kaliteden yüksek kar elde etme mantığı görüyorum.genelde zarar etmezler.çünkü satış az olsa bile üretim maliyetleri düşük olduğundan dükkanı kapatmazlar.

    genelde mantık şu: discovery gibi ya tutarsa diye düşünülür.tutmaz ise haneye zarar yazılmaz.

    Merhaba,

    Kendi cihazını geliştiren, üretimini yapan firmaların tamamı için geçerli olan maliyet hesabında farklı kalemler vardır. (Aşağıdakilerden bazıları tüm telefon markaları için geçerlidir.)

    Birincisi BOM yani Bill of Materials yani komponent maliyeti. Çipset, ekran, RAM, depolama, pil, kamera vs. Elektronikte özellikle hacim ekonomisi maliyeti etki eder yani, Sony'den 1000 sensör aldığınızda oluşan birim maliyetle 100.000 sensör aldığınızda oluşan maliyet farklıdır.

    İkincisi kendi telefonunu kendisi yapan firmalar için ar-ge maliyeti vardır. Bunun içinde fikri planlamadan tasarıma, prototiplemeden kalite kontrole kadar pek çok etken vardır ve bunların da belli bir maliyeti vardır.

    Üçüncüsü yazılım konusu. Bu kısım Apple'da daha ağırdır çünkü yazılımını (işletim sistemi) kendisi yapar. Android tarafında ise arayüz, katmadeğerli uygulamalar gibi üreticiye ait yazılımların da belli bir maliyeti vardır. Pek çok kullanıcı için olmasa da olur bu yazılımlar ama üreticiler genelde rekabette fark yaratan bir detay gibi düşündüklerinden yatırım yapmayı sürdürürler.

    Dördüncüsü ise pazarlama yatırımı. Bir telefonun satışı için yapılacak tanıtım kalemleri: TV reklamları, dergi-gazete reklamları, internet harcamaları vs.

    Beşincisi ise teknik servis yatırımları, yedek parça stoklama vs.

    Altıncı bir kalem olarak da bayi kar payları. Satın aldığınız bir telefonda satan bayinin ya da mağazanın da kar payı vardır. Bazı mağazalarda bu pay %15'in üzerindedir, bazılarında daha düşüktür. Yani kaba bir hesapla 900TL'lik bir telefonda 150TL satıcıya gidebilir, markaya değil. Bu oranlar firmanın büyüklüğü, satış kanalının performansı gibi detaylarla şekillenir ve değişiklik gösterir.

    Bahsettiklerim Vestel'e özgü bir tablo değil, özellikle kendisi ürün geliştiren ve üreten firmaların hepsi için geçerlidir. Oranlar duruma, döneme ve beklentiye göre değişkenlik gösterebilir. Ama günün sonunda telefon işinde olup, yüksek satış adedini yakalayıp mutsuz olan da görmedim. Unutmayalım ki Türkiye, bu coğrafya'da hem satış adedi hem de ortalama satış fiyatının yüksekliği ile üreticilerin iştahını kabartan bir konumda. Çok kaba bir yorumla ayda ortalama 1 milyon telefon satılıyor ülkemizde.

    Umarım aydınlatıcı olabilmiştir.

    Teşekkürler.

    erdi kardeş oldukça ayrıntılı yazmışsın.teşekkür ediyorum.ama benim halen kafamı kurcalayan şey bir telefonun donanım maliyeti.diğerleri biraz teferruat.yani telefonun bileşenlerini herkes satın alıyor bi şekilde.bu bileşenlerden birim bazında benim duyduğum şey ekran ve batarya maliyeti.oldukça etkiliyor.panel kalitesi batarya kalitesi vs. misal yeni huawei nin p10 nunda neo lcd kullanışmış ve oldukça kaliteli imiş.işte bu maliyete direk etki eden bir unsur.donanımın kalitesi önemli.4 gb ram yada hafıza kötü kalitede olabilir.ama kağıt üzerinde 4 gb diye geçer.özetle giriş seviyesinde ekran kötü olacak diye bişey yok.ama ucuz diye ram i 4 gb koyabilirler.dikkat etmek lazım bunlara.

    ikincisi türkiyede ayda 1 milyon adet sıfır telefon satış rakamı bana mantıklı gelmiyor.zaten 80 milyon insan var.bunun yarısı alım potansiyeli olan olsa 40 milyon eder.insanların bu ekonomik durumda bu kadar telefon alacaklarını zannetmiyorum.zaten telefon değiştirmek için nedenler oldukça azalmış durumda.dediğim gibi misal venüs z10 u almak için elinde akılsız telefon yada discovery falan olması lazım.

    yazılım konusunu ise daha önce başka bir konuda yazdım.beleş yazılım karşılığında kişisel verilerini veriyorsun.yada her beleş uygulama kişisel verilerini alıyor senden.haliyle telefon üreticileri için ektra bir masraf yok o tarafta.

    Merhaba,

    Türkiye'de güncel verilere göre yılda ~ 12 milyon telefon satılıyor.

    Size tuhaf gelecek ancak Samsung Galaxy S/Note serisi ve Apple iPhone satışlarının yani yüksek fiyatlı üst seviye telefonların aylık toplamı bile 100 binden fazla

    IDC ve Gartner gibi araştırma şirketlerinin (biri ülkeye sokulan adet miktarı, diğer kullanıcıya kesilen fatura üzerinden istatistik araştırıyor) verilerinden takip edilebilir.

    Teşekkürler.

    hocam seni bilmem ama ben bu araştırma şirketlerine fazla güvenemiyorum.olay sanırım amiyane tabirle biraz gaza getirme durumları oluyor.misal bir telefon çıkar hemen haber yapılır.1 milyon adet sipariş verildi.stoklarda kalmadı diye.bunlar biraz algı oluşturma haberleri.istatistiklerde algı oluşturur.

    türkiyede gibi alım gücü oldukça düşük ve vergiler yüksek ülkede telefon satışları bu şekilde olmaz kanaatimce.

    discovery efsanesi neden ortaya çıktı sanıyorsun ? tamamen düşük fiyat dan dolayı.o dönem uygun fiyatlıydı diğerlerine göre ve adet olarak çok sattı.yani alım gücü gün geçtikte düşüyorken amiral gemi telefonların satılması adet bazında oldukça aşağılarda olacaktır.huawei p9 lite daha fazla satıyor.tamamen ekonomik.

    özetle araştırma şirketlerinin verilerine fazla güvenmemek lazım.gerçek ekonomi ve insanların alım durumlarına bakmakta fayda var.




  • Samsung ,IPhone demişsiniz ama kasa HTC A9 sadece kamera falan farklı yerde

  • quote:

    Orijinalden alıntı: black_67

    40-50 yaş arası teknoloji den zerre anlamayanlara telefon kakalama itemi

    muhtemelen olay şöyle oluyor:

    çalışan baba kıt kanaat geçiniyor.oğul 12-13 yaşına geldimi babanın paçasından çekiştirip baba bana akıllı telefon al herkeste var diye sızlanıyor.baba da el mahkum hemen telefon bakıyor.neye bakıyor tabi.en ucuzuna ve taksitlisine.işte orada karşısına discovery vestel gm5 falan çıkıyor :)
  • Kenan İmirzalıoğluna ödedikleri bir kaç Trilyoncuk reklam ücretini kısıp sd 625 koysalarmış telefona iyi olurmuş :)

  • Marka ve para saçma peşinde olmayanlar için ideal ve güzel bir telefon.. Ülkede üretim yok ıvır zıvır diye sürekli ülkeyi kötüleyenlere-eleştirenlere yerli üretim telefon hadi dersin adamlar onu da kötüler.
  • Ben sahsen kendime almam ama anne veya babama yetecek bir telefon gibi duruyor ve alinabilir. Herkes bizim gibi teknoloji takibi yapmiyor cok da sovmemek lazim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nemrut17

    400 giriş.
    600 orta.
    800 serisi işlemci üst sınıfsa.
    650 serisi işlemci ne oluyor?

    işlemci performansı ve kamera deneyimi konusunda benim dikkate aldığım teknoloji editörü berkin bozdoğandır.ve bu konularda oldukça güvenilirdir.

    berkine göre sd625 oldukça iyi orta segmentte. 1080p de.

    keza huawei p9 daki kirin 955 te oldukça iyi bir işlemci.bunlar berkinin görüşleri. 650 hakkında ne söylediğini bilemiyorum.

    muhtemelen 650 orta seviyede verimlilikten çok performans a yönelik bir işlemci.

    kamera konusunda da oldukça önemli detaylar veriyor berkin. huawei nin leica olan işbirliğinden ortaya güzel konuşlar çıkmış.özellikle çekilen fotoların doğal renkleri en doğru şekilde vermesi övgüye değer ve belkide bu konuda 1 numara.

    diğer yandan samsung un renkleri doğallıktan çıkarıp yazılım yoluyla hormon enjekte etmesine dikkat çekiyor.buda fotoların kağıt üzerinde daha güzel görünmesi yanılsamasını ortaya çıkarıyor.
    işte bunlar hep bilgi :)




  • Nerde bir Vestel konusu görsem der geçerim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1799-1899 tl den çıkar garanti bu kadar üst segment dediklerine göre.
  • Vestel piyasaya göre üst segmentte bir ürün ortaya çıkarmak yerine kendi ürünlerine göre üst sınıf bir cihaz çıkarmış.

    Biz bu özellikteki ürünleri geçen sene bile almıyorduk. Ama tabi alan alır. Herkes sonuçta performansa bakmıyor.

  • mühendislik aşaması belliki çok yeni ve çok yol katetmesi gereken bu cihazı keşke fuarda tanıtmasalardı. chazın şu görüntüsü pek hoş değil.

    cihaza gelirsek tasarım olarak iphone çakması olsada tasarım güzel.
    ekranın 1080p olması iyi.
    chipset eski 4 serileri ile karıştırılmaması gereksede ancak giriş seviyesi cihazlar için kullanılabilir. üst segment ile alakası yok.
    kamera idare eder gibi.
    800-1000 lira arası çıkarsa iş yapar. 1000-1200 arasında huawei p9 lite gibi bir alternatif varken bu cihaza bakılmaz.

    bana göre vestelin en büyük avantajı satış & satış sonrası ağının çok geniş olması. bu neredeyse ülkedeki hiçbir telefon markasında olmayan bir güç bunu iyi kullanmalılar. çıkardıkları ürünlerle bu gücünüde değerlendiremiyorlar.

    vestelin başarılı olabilmesi; tv montajcısı kafasından kurtulup iyi bir geliştirici olmasında, piyasadaki rakiplerine ciddi alternatif oluşturabilecek kalitede ve donanımda ürünler üretebilmesinde geçiyor. yoksa bu kafayla yapacağı ürünlerin alıcı kitleside sınırılı kalacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 7 Mart 2017; 23:17:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ömerayhan kullanıcısına yanıt
    Snapdragon 617 mu daha iyi sd 435mi hocam..



    Birde qualcomm islemcisini turkiyede vestelmi uretecek degilmi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 3arbar


    quote:

    Orijinalden alıntı: fx57


    quote:

    Orijinalden alıntı: 3arbar


    quote:

    Orijinalden alıntı: fx57


    quote:

    Orijinalden alıntı: 3arbar

    bide erdi kardeş ben şu olayı çözemedim.bu tür giriş seviyesi cihazları almak için müşterinin elinde akılsız telefon olması gerekir herhalde.yani misal gm5 plus ı olan yada x markanın giriş seviyesini kullanan bir müşteri niye telefonunu değiştirsin.bana bu giriş sevileri ve fiyatları hala mantıklı gelmiyor.

    benim anladığım telefonlarda metaryeller içinde üreticiye en masraflı olanı ekran ve batarya sanırım.yanlış mı biliyorum.video nun başında ekranın vasat olduğunu söyledin.haliyle düşük kaliteden yüksek kar elde etme mantığı görüyorum.genelde zarar etmezler.çünkü satış az olsa bile üretim maliyetleri düşük olduğundan dükkanı kapatmazlar.

    genelde mantık şu: discovery gibi ya tutarsa diye düşünülür.tutmaz ise haneye zarar yazılmaz.

    Merhaba,

    Kendi cihazını geliştiren, üretimini yapan firmaların tamamı için geçerli olan maliyet hesabında farklı kalemler vardır. (Aşağıdakilerden bazıları tüm telefon markaları için geçerlidir.)

    Birincisi BOM yani Bill of Materials yani komponent maliyeti. Çipset, ekran, RAM, depolama, pil, kamera vs. Elektronikte özellikle hacim ekonomisi maliyeti etki eder yani, Sony'den 1000 sensör aldığınızda oluşan birim maliyetle 100.000 sensör aldığınızda oluşan maliyet farklıdır.

    İkincisi kendi telefonunu kendisi yapan firmalar için ar-ge maliyeti vardır. Bunun içinde fikri planlamadan tasarıma, prototiplemeden kalite kontrole kadar pek çok etken vardır ve bunların da belli bir maliyeti vardır.

    Üçüncüsü yazılım konusu. Bu kısım Apple'da daha ağırdır çünkü yazılımını (işletim sistemi) kendisi yapar. Android tarafında ise arayüz, katmadeğerli uygulamalar gibi üreticiye ait yazılımların da belli bir maliyeti vardır. Pek çok kullanıcı için olmasa da olur bu yazılımlar ama üreticiler genelde rekabette fark yaratan bir detay gibi düşündüklerinden yatırım yapmayı sürdürürler.

    Dördüncüsü ise pazarlama yatırımı. Bir telefonun satışı için yapılacak tanıtım kalemleri: TV reklamları, dergi-gazete reklamları, internet harcamaları vs.

    Beşincisi ise teknik servis yatırımları, yedek parça stoklama vs.

    Altıncı bir kalem olarak da bayi kar payları. Satın aldığınız bir telefonda satan bayinin ya da mağazanın da kar payı vardır. Bazı mağazalarda bu pay %15'in üzerindedir, bazılarında daha düşüktür. Yani kaba bir hesapla 900TL'lik bir telefonda 150TL satıcıya gidebilir, markaya değil. Bu oranlar firmanın büyüklüğü, satış kanalının performansı gibi detaylarla şekillenir ve değişiklik gösterir.

    Bahsettiklerim Vestel'e özgü bir tablo değil, özellikle kendisi ürün geliştiren ve üreten firmaların hepsi için geçerlidir. Oranlar duruma, döneme ve beklentiye göre değişkenlik gösterebilir. Ama günün sonunda telefon işinde olup, yüksek satış adedini yakalayıp mutsuz olan da görmedim. Unutmayalım ki Türkiye, bu coğrafya'da hem satış adedi hem de ortalama satış fiyatının yüksekliği ile üreticilerin iştahını kabartan bir konumda. Çok kaba bir yorumla ayda ortalama 1 milyon telefon satılıyor ülkemizde.

    Umarım aydınlatıcı olabilmiştir.

    Teşekkürler.

    erdi kardeş oldukça ayrıntılı yazmışsın.teşekkür ediyorum.ama benim halen kafamı kurcalayan şey bir telefonun donanım maliyeti.diğerleri biraz teferruat.yani telefonun bileşenlerini herkes satın alıyor bi şekilde.bu bileşenlerden birim bazında benim duyduğum şey ekran ve batarya maliyeti.oldukça etkiliyor.panel kalitesi batarya kalitesi vs. misal yeni huawei nin p10 nunda neo lcd kullanışmış ve oldukça kaliteli imiş.işte bu maliyete direk etki eden bir unsur.donanımın kalitesi önemli.4 gb ram yada hafıza kötü kalitede olabilir.ama kağıt üzerinde 4 gb diye geçer.özetle giriş seviyesinde ekran kötü olacak diye bişey yok.ama ucuz diye ram i 4 gb koyabilirler.dikkat etmek lazım bunlara.

    ikincisi türkiyede ayda 1 milyon adet sıfır telefon satış rakamı bana mantıklı gelmiyor.zaten 80 milyon insan var.bunun yarısı alım potansiyeli olan olsa 40 milyon eder.insanların bu ekonomik durumda bu kadar telefon alacaklarını zannetmiyorum.zaten telefon değiştirmek için nedenler oldukça azalmış durumda.dediğim gibi misal venüs z10 u almak için elinde akılsız telefon yada discovery falan olması lazım.

    yazılım konusunu ise daha önce başka bir konuda yazdım.beleş yazılım karşılığında kişisel verilerini veriyorsun.yada her beleş uygulama kişisel verilerini alıyor senden.haliyle telefon üreticileri için ektra bir masraf yok o tarafta.

    Merhaba,

    Türkiye'de güncel verilere göre yılda ~ 12 milyon telefon satılıyor.

    Size tuhaf gelecek ancak Samsung Galaxy S/Note serisi ve Apple iPhone satışlarının yani yüksek fiyatlı üst seviye telefonların aylık toplamı bile 100 binden fazla

    IDC ve Gartner gibi araştırma şirketlerinin (biri ülkeye sokulan adet miktarı, diğer kullanıcıya kesilen fatura üzerinden istatistik araştırıyor) verilerinden takip edilebilir.

    Teşekkürler.

    hocam seni bilmem ama ben bu araştırma şirketlerine fazla güvenemiyorum.olay sanırım amiyane tabirle biraz gaza getirme durumları oluyor.misal bir telefon çıkar hemen haber yapılır.1 milyon adet sipariş verildi.stoklarda kalmadı diye.bunlar biraz algı oluşturma haberleri.istatistiklerde algı oluşturur.

    türkiyede gibi alım gücü oldukça düşük ve vergiler yüksek ülkede telefon satışları bu şekilde olmaz kanaatimce.

    discovery efsanesi neden ortaya çıktı sanıyorsun ? tamamen düşük fiyat dan dolayı.o dönem uygun fiyatlıydı diğerlerine göre ve adet olarak çok sattı.yani alım gücü gün geçtikte düşüyorken amiral gemi telefonların satılması adet bazında oldukça aşağılarda olacaktır.huawei p9 lite daha fazla satıyor.tamamen ekonomik.

    özetle araştırma şirketlerinin verilerine fazla güvenmemek lazım.gerçek ekonomi ve insanların alım durumlarına bakmakta fayda var.

    Merhaba,

    Malesef yanlış düşünüyor ve piyasaya gerçeklerinden bihaber yorumlar yapıyorsunuz.

    Size özel bir bilgi vereyim, yeni ürünleriyle Nokia'nın ilk gireceği pazarlardan birinin ülkemiz olması da Türkiye'deki yüksek satış rakamlarının bir sonucu.

    Kişisel olarak ne düşündüğünüz sizi bağlar ama Türkiye ve pazar koşulları hakkında yanlış bilgiye sahip olduğunuz net.

    Bu arada iki lafınızdan birisi Huawei, yanlış anlaşılmamak adına buna dikkat etmenizde fayda var bence.

    Teşekkürler.




  • Xiaomi mi 5 1200 TL iken bunun ederi maksimum 600-700 TL dir. Bu fiyata çıkacaksa satar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam SD 617 1.5 GHZ SD 435 ise 1.4 GHZ.

    Tüm bu tolofon goroş sovoyo tatavaları çekirdek başına 0.1 GHZ için. İki işlemci de 8 çekirdek olduğuna göre toplam kaybımız 0.8 GHZ


    Aman allahım nasıl olur bu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömerayhan -- 7 Mart 2017; 22:11:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MMistanbul kullanıcısına yanıt
    Otu şoku Mi5 ile karşılaştırmayın. Alıyosunuz 3 gün sonra burda delta garanti yardım şu garanti dolandırıcıdır konusu açıyosunuz. Dediğiniz gibi olsa bu ülkede samsung satmaması lazım sd 820 varken millet niye başka marka alıyor o zaman?

    Fazla zeki olmamak lazım. Muhatap önemli bi cihaz aldığında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanırım Vestel kendi ürün gamındaki amiral gemisi olarak z10 u lanse ediyor. Bu telefonun htc10, Sony xz, s7, i7 vs. ayarında olmadığını anlamak zor değil...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.