Şimdi Ara

Vestel venüs v3 5040 2 GB, depolama sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Özelliklerin de 16gb depolama yazıyorken, dosya yöneticisinde 11gb yazıyor. Ne ayak ? Bir de 2gb hafıza kartı vardı taktım görmedi, kaçırdığım bir yer mi var acaba.

    Not: Telefon 2 günlük.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bey V -- 22 Temmuz 2017; 3:21:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • quote:

    Orijinalden alıntı: seyfi84

    ayarlar->depolama ve usb altında gerçek değerleri görürsün, sistem 4gb kadar yer kaplıyor (factory reset, recovery falan şeyleri)

    venus v3 telefonlar eski/yavaş sd card'larda nazlanıyor, Class 10 hızında yeni bir şey takın.

    sıfır mı aldın yoksa 2. el mi? kaça aldın?



    Öncelikle cevap için teşekkür ederim.



    Evet depolama ve usb altında 16gb gösteriyor fakat es dosya yöneticisi, gpuZ gibi programlarda 11gb. Aynı programlarla baktınız mı sizde de öyle mi ?



    Hafıza kartı, evet baya eski herhalde 5 senelik vardır. Kıyıda köşede duruyordu boş durmasın takip kullanayım dedim. Eski model Android telefonda çalışıyor denedim. Muhtemelen dediğiniz gibidir.



    Bu arada yine aldığım ilan özelliklerinde resim de alt kısım da venüs yazıyor gelen üründe yok sizde de aynı mı ? ilginç bir durum.



    Sıfır faturalı garantili. 566tl



    Şu adresteki olan;



    http://www.hepsiburada.com/vestel-venus-v3-5040-2-gb-vestel-garantili-pm-HB0000017JX6



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bey V -- 23 Temmuz 2017; 0:23:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: seyfi84

    gpu-z, es gibi programlar o gizli sistem partisyonlarını göremez telefon root edilmedikçe, normal yani (v3 telefon root edilmiyor uğraşmayın boşa)

    ben teknosa'dan almıştım 6 ay önce, ön yüzünde altta venus yazısı var, daha önce başka birisi bu forumda 5580 için aynı şeyden bahsetti ekranda venus yazmıyormuş. sebebi hakkında bilgim yok. bence iyi bir şey, o yazıdan memnun değilim şahsen.

    sıfır faturalı garantili telefon için 550-566tl makul fiyat, fakat bu saatten sonra 5040_2 yerine yeni çıkan 5530'a bir bakmakta fayda var.

    Root bildiğim kadarıyla garantiyi düşürüyor garanti bitene kadar hiç bulaşmamak lazım root işine.

    Root neden atılmıyormuş ? Microsoft gibi uefi benzeri bir sistem mi kurmuşlar az değilmiş vestel. Olsa iyi olurdu zira benim açımdan, google oyun, müzik, sinema, vmarket, swiftkey klavye vs gibi gereksiz silinmesi lazım olan birçok program vardı. Artık devre dışı olarak idare edeceğiz.



    Alt tarafı parmak kalınlığında yapmışlar her hangi bir tuş birşey de olmayınca sırıtıyor en azından yazı kalabalık yapar diye düşünmüştüm.



    Tabi. Geçici olarak aldım bunu şu an için ihtiyaçlarımı karşılar nitelikte ilerleyen zamanlarda vestelin üst kademe telefonlarına veya farklı bir marka telefona geçebilirim. Yüksek ihtimalle yine yerli marka seçmeye özen gösteririm.

    Evet veya daha üstleri, v3 5580 gibi. Tasarım güzel olmuş. Alt kısma tuş da atsalarmış venüs yazısı yerine tam olurmuş. Hem tuşlu hem de sanal tuşlu beğenmeyene rastladım fakat bence boş kaba kalmasından iyidir. Misal yeni çıkardıkları z10 da tuş eklemişler sanal tuşu var mı ayrıntılı incelemedim. Ya da bunlar yerine imkan varsa alt kısmı ince tutabilirler daha şık olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bey V -- 23 Temmuz 2017; 23:46:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: seyfi84

    çünkü bootloader nasıl unlock ediliyor bilen yok. onu bilmeden root edilmez. vestel'in yaptığı özel birşey yok, sadece bilgisini vermiyor, iyi de ediyor bence çünkü root etmek sakat iş.

    altta venus yazması durumu kurtarmıyor, eşşek kadar yazı, damgalanmış inek gibi elinde duruyor kasa. 3 butonlu alt menü bari orada olaymış... 5inç ekran için 6inç kasa çok lüzumsuz.

    yerli olduğu için değil ucuz olduğu için alıyorum, bence telefona verilen paraya yazık, 2 yıl bile dayanmıyor.

    5530'da dikkatimi çeken 2900mA pil(5040_2 de 2100 pil var, yetmiyor), parmak izi okuyucu, kasa aynı fakat 5.5inç ekran. bu saatten sonra hiç kimseye 50xx serisini tavsiye etmem, 5580 fiyatları bile çok ucuzlamış.

    Sanal menünün alt kısımda olmasına katılıyorum.



    Elbette fiyat önemli. Yerli desteklerim fakat misal ürün aynı özelliklere sahip olduğu halde başka bir markadan daha pahalıya satılıyorsa fazladan para verip yanaşmam.

    "2 yıl dayanmıyor" derken ? Telefona bir haller mi oldu.



    Bence pil husunda öyle çok büyük etki edecek bir fark yok arada. İhtiyaçsa ki ihtiyaç 1 günü bırak uygulama, oyun falan takılırsam 4 saatte tüketiyorum ben. Daha yüksek olanlara bakmak lazım 3.5 ve üzeri gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.