Şimdi Ara

VESTEL Nature Plus İnverter 18 A++ Klima Ürün İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
8.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bildiğiniz üzere Uzun zamandır VESTEL klimaların özellikle yüksek dış ünite sesi konusundaki başarısızlığına ve daha bir çok konuya dair eleştirilerimi yazıyorum ve yine uzun zamandır, 2017 de kasa yapısında ve kullanılan kompresörde yapacakları değişikliklere dair beyanlarına istinaden yeni üretim bir klima bekliyordum.

Yeni montaj yapılacak bir ürünün 2017 üretim olduğu bilgisinin paylaşılması üzerine Ekip ile birlikte giderek, tüketiciden müsaade istedim ve montaj sürecini takip ederek aynı zamanda görselleme imkanı buldum. Hem ürün montaj süreci hem de ürünün genel durumu hakkında kendi düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istedim.

Öncelikle Hangi üründen bahsediyoruz onu görelim.

DIŞ ÜNİTE

İlk beyanım eleştirel olacak zira, DAĞ FARE DOĞURDU ata sözünden hareketle. ''Kasa yapısında değişikliğe gideceğiz'' cümlesinin altında ben sanırım çok büyük beklentiler biriktirmişim ki Dış üniteyi görünce aklıma direkt bu bu atasözü geldi ve itiraf ediyorum bu bende bir hayal kırıklığı oldu ilk izlenim olarak. Ancak daha sonra biraz daha inceleyince, rekor bağlantı noktasındaki yapıyı, iç desteğini sac kalınlığını vs değiştirdiklerini gördüm. Yine de ''Waaauuuuvvv'' dedirtmedi.

Bu anlamda Dış ünite resimlerini paylaşayım o halde.

MONTAJ ALANI

Montajın yapılacağı alan ile ilgili bilgi paylaşayım.

28.8 m2 açık mutfak salon. 2.72 Tavan yüksekliği. Sürgülü pvc çift cam, çift kanatlı kapı, mutfak bölümünde 2 pvc pencere, dört gözü gazlı ocak kullanılan mutfak bölümünde çalışan aspiratör ve açık bırakmayı düşünülen koridor kapısı nedeniyle keşif ekibi 18.000btu ürün önermiş. Ev sahibine ayıp olmasın diye Mekan/Alan resmi çekmedim arkadaşlar.

İÇ ÜNİTE

İç ünite kasa yapısı, benim ilk neslini kullandığım NATURE modelin yeniden dizayn edilmiş hali. Ben VESTEL i bu sebeple yadırgasam da, Rüştünü ispat etmiş modelleri revize edip hatalarını ayıklayıp daha düzgün hali ile daha düzgün bir üretim ile sahaya sürmesini çok da eleştirmiyorum, Tüketiciye sorun çıkartmasın da, İkidebir makyajını değiştirmeseler de olur.

UZAKTAN KUMANDA

Kumanda genel yapısı zaten yıllar önce değiştirilmiş ve bu anlamda benim gözümde ilk defa ELEŞTİRİLMEYECEK bir tercih yapmışlardı zira VESTEL, klimalarında model ne olursa olsun, parmak büyüklüğünde saçma bir kumanda kullanmak konusunda ısrar ediyordu. Neyse ki bu inadından vazgeçerek daha ergonomik, Daha büyük LCD ekranlı ve nihayet üst segment ürünlerde IŞIKLI kumanda kullanmaya başladı.

Soğutma modunda mavi
    Isıtma modunda Kırmızı (Aslında amber rengi)

Aydınlatma tercih etmeleri ince v güzel bir detay olmuş (Önceden de vardı bazı modellerde, yelpazeyi daha da genişletmişler)

SOĞUT ve ISIT şeklinde kısayol butonları özellikle yaşlı kullanıcılarımız için büyük kolaylık, diğer modlar için sürgülü kapak altında yine de MOD butonu mevcut.

Aslında iç ünitedeyken de bahsedebilirdim lakin kumandada resmi olması nedeniyle bu ara başlık altında bahsedeyim. İç ünite sessizliği konusunda zaten benim çok şikayetin yoktu lakin 6 kademeli iç ünite fan devri bu ürüne büyük bir başarı katmış sessizlik konusunda. SESSİZ özelliğinin yanısıra UYKU MODU aktif edildiğinde ULTRA SESSİZ moda geçmesi uyku düzenini bozmayacak ciddi bir sesszilik seviyesine çekmiş ürünü.

MONTAJ SÜRECİ

Ben bu montajı yapan ustayı iyi tanırım zira benim eski personelimdi kendisi, Burada değerli Sedat ustama da selam ederim (Okumaz buraları ama olsun) Bu nedenle montaj sürecinin, kayıt altında olması nedeniyle bu şekilde ilerlemediği konusunda sizi temin ederim.

Sedat ustamız olması gerektiği ve her zaman olduğu gibi montaja iç üniteden başladı. İlgili alanda daha önce klima olması nedeniyle punch ile delinmiş delik mevcuttu bu nedenle iç ünite sacı ölçüsü bu deliğe göre dizayn edildi.

İç ünite sacı duvara sabitlendikten sonra İç ünite, koli üzerine açılan servis hizmet örtüsü (Aynısı yere de serili) üzerine yüzüstü yatırılarak drenaj bağlantısı, Rekor bağlantıları, dekoratif bant, Elektrik bağlantıları, izolasyon vs işlemleri yapıldıktan sonra iç ünite duvara asıldı ve o an için bu noktadaki işlem bırakılarak dışarıya geçildi.

Bu arada montaj noktası gayet güzel bir çalışma alanıydı ve arkalı önlü montaj sağlandı.

Daha önce bulunan klimanın 12 lik olması ve farklı marka olmasının da etkisi ile mevcut deliklerin sadece 2 si kullanılabildi, yeni ve büyük konsol için fazladan 2 delik daha delindi duvara. Klima konsol montajı sonrası borunun kangal yapılması, sabitlenmesi, drenajın duvara çakılması vs takiben dış ünite konsola oturtuldu. İlk eleştirim burada gelecek zira dış ünite oturtulduğunda karşıdan baktığımızda sol ön ayak yukarıda kaldı yani ayaklar dengesiz olmuştu ki bunu aslında önceden terazi ile teyit edip sonra dış üniteyi oturtmaları gerekirdi, bu nedenle konsol ayaklardan birisine yeniden ayar yapıp sıkmak zorunda kaldılar sonra düzgün oturdu yerine. (Montaj süreciyle ilgili ikinci eleştirim ise kendi elektrik süpürgelerini (Var olmasına rağmen) getirmemişler tüketiciden istediler süpürgeyi)

Dış ünite işlemlerinin bitimini takiben rekor bağlantıları, dış ünite enerji kablo bağlantıları, terazileme, ince ayarlar, rutin kontroller, vibrasyon engelleyici lastik takozların somunlanması vs vs dışarıdaki işlemin de bitmesi ile kapalı devre sistem bağlantısı tamamen yapıldığı için, iç ünitede kalan işlemlerin devamı ve iç ünitenin yerine oturtulması ile kalan ince detayların bitirilmesi aşamasındaki zamanın değerlendirilmesi adına vakum motoru bağlandı.

Vakum ile ilgili video da çektim, İnceleme yazım sonrası YTB eklerim sonra yazımı revize ederek bu resimlerin altına eklerim.
    Vakum motorunun cfm değerinin yüksek olması nedeniyle, aynı zamanda tesisatında kısalığına istinaden aslında 2-3 dakikada zaten istenen sonuca ulaşılsa da ustalar işlemlerini bitirene kadar yaklaşık 17 dakika motor bağlı kaldı.
    Vakumun bitimi sonrası kaçak kontrolü, devamında vanaların açılması, rutin kontroller, teyit ve en sonunda ürüne enerji verilmesi ile birlikte ilk start verme şerefine nail oldum :)

İNCELEME SÜRECİ VE DERECE GÖRSELLERİ

Arkadaşlar makine zaten benim bilmediğim tanımadığım bir makine değil, yalnız açık ve net ifade ediyorum ki büyük ölçüde ses sorununu çözmüşler. uzun zamandır bu konudaki eleştirel yazılarımı tekrar ediyordum ancak İLK izlenimlerim bu yönde olumlu oldu. Yinede asıl değişikliği ISITMA modunda göreceğiz. O nedenle ben erken sevinip erken ÇOK POZİTİF yazmıyorum.

Yine de bir konuda hakkını yemeyeceğim ki soğutma performansı ve ZAMANSAL tepkilerini ben ÇOK ÇOK başarılı buldum.

Şöyle özetleyeyim ki sizlerle birlikte buna karar verelim.

TEST BAŞLIYOR

Arkadaşlar makineyi saat 13:03 de start vermişim zira videoya çekiyordum o esnada (Nasipse bu konuya ekleyeceğim)

13:07 de ilk olarak ortam derecemize baktığımızda 24.3 derece gözlemliyoruz Nem işine şimdilik girmiyorum kapı pencere sürekli açılıp kapanıyordu, zaten DRY modu için ayrı bir konu açıp ona özel de karşılaştırma ve inceleme yazısı yazacağım.

13:09 da ilk derece alışımdaki emiş ve üfleme değerleri

13:11 deki değerler

13:12 deki değerler

13:13 deki değerler

13:13 deki değerler

13:13 deki değerler (Biliyorum dakika dolmadan çok hızlı şekilde derece tepki verdi)

Evet arkadaşlar bu noktadan sonra basma hattı ile dönüş hattı arasındaki derece farkı çok yaklaştığından dolayı kompresör daha alt frekansa geçti ve derece 5.3 olarak yükseliş eğilimi gösterince ben zaten amacıma ulaşmış olmanın da verdiği etki ile ölçümlemeyi bıraktım. Sonuç itibari ile cihazın Performans eğrisi beni oldukça tatmin etti.

tabi daha tarafsız bir bakış açısını aşırı sıcakların başladığı dönemlerde de tüketicimiz izin verirse yine ölçümleme yaparak karşılaştırabiliriz inşallah.

SES SEVİYESİ

Ürünün Ses seviyesi için referans olabilecek bir video paylaşıyorum. Dış ünitenin tam kapasite anında bu sesin bir tık üzeri olduğunu söyleyebilirim. En üst seviyelerde iken içeride derece takip ediyordum tabi hava sıcaklığı çok yüksek olmadığından dolayı performansı erken yakalayıp frekansı aşağı çekti. Gerçi bu anlamda başarılı bulduğumu da belirtmek isterim. (Yukarıda beyan etmiştim)

En azından sürekli belirttiğim üzere hatalarından ders almaları güzel. Lakin bu güne kadar o sesli kompresörlerle satış yaptıkları insanların gönüllerini nasıl alacaklar onu bilemiyorum. Bunun diyetini kim ödeyecek?

SONUÇ

Ürünün A++ olması ile ilgili şu an bir yorum yapamıyorum tabi ki. Ancak performans ve ses anlamındaki sonuçları. 2400Tl ye alınmış bir klima için beni oldukça tatmin etti diyebilirim. Tüketici bazı sorular sordu tabi kendisine 1 sorduğuna 5 cevap veren bir ekip olunca gülümseyen yüzünü görmek de ayrı bir mutluluk verdi ne yalan söyleyeyim.

Arkadaşlar inceleme yazıma şimdilik son veriyorum zira APOLLON REİS arkadaşımızın evindeki REGAL KLİMA FACİASI konusuna el atmam gerekiyor inanın buraya yazıyorum ama aklım o konuda kaldı. Bu nedenle yazımda yanlış yazdığım ve eksik kalan noktalar olursa (ki daha video ekleyeceğim) onları daha sonra revize edeceğim.

Bu arada belirtmek istiyorum. bazı markalara mail attım. Eğer izin verirlerse, izin veren her markanın ekibi ile bir montajlarına gidip kendilerine refakat edip montaj süreci ve ürünle ilgili burada inceleme yazısı yazmayı düşünüyorum.

Bakalım hangi markalar korkmadan göğsünü gere gere bizi buyur edebilecek görelim

VAKUM

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

Anlık ısı ölçümleri yanında bir de elektrik tüketim ölçüm değerleri yapılabilse 10 numara olurdu hocam :)

Bu arada

Malum vestel 3 yıl garanti veriyor Ekstra 4 yıl garanti satın alınması durumunda ödenecek bedel konusunda bilginiz var mı? Ayrıca bu +4 yıl garanti kapsamı ilk 3 yıl gibi iç ve dış full garantimidir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam anlık verilere çok takmadığımdan wattmetre bağlamadım, ne yalan söyleyeyim klimayı beğendiğim için benim emektar 6 yaşını devirmiş ilk nesil inverter nature 18 liği satıp bu klimayı alsam mı diye düşünmedim desem yalan olur. Eğer öyle olursa o zaman hem daha detaylı, hem de enerji ölçümlerinden, SOĞUTMA modundaki ortalama nem tahliyesi ile DRY (NEM ALMA) modundaki tahliye oransal hesaplarına kadar incelerim.

+4 yıl ek güvence bedeli 140TL dir
    İç/Dış komple geçerlidir
    Kimin?

Orijinalden alıntı: Ado

Kimin?

Cümleyi yanlış okumuşum sizin aldığınızı sandım.
  • Zamanında 2 tane vestel klima almıştım,ürünler zaten hiç bir zaman düzgün çalışmadı servisle ugrastım,2sinide attım maddi zarara girdim en azımdan ruh saglıgımdan olmayım diye

4 yılda kompresörü elimde kalan SAMSUNG klimam, sebebini bilemediğim ve garantiye bir türlü sokamadğım sol ön farı sürekli patlayan CHEVROLET arabam, 3 yıldır kullandığım ve sürekli touzhwiz hatası veren SAMSUNG S4 telefonum (Yinede çalışıyor hiç servise vermedim), Eşim yemek taşırdığı içün sıvı teması nedeniyle sürekli ateşleme yapan VESTEL set üstü ocağım, Gözü yaşlandığı için (Gayet normal) artık cd okumayan SONY PS1 konsolum ve kıytırık 1-2 şey haricinde bozulan pek ürünüm yoktur. Bozulduğunda sorun yaşadığım ürün ise hiç yoktur. Bilinçli tüketici olarak yaklaşınca kimsenin sorun yaşamaması lazım zaten.

Yaz geldi Sıcaklar başladı

Ürünün takıldıgı yerdeki kişi ile irtibatınız devam ediyor mı

Kullanıcı yorumlarını aldınız mı acaba?

Bu arada takılan klimanın bulundugu mekan için keşif hizmeti alınmış mı? Bu konuda bilginiz var mı?

Ado hocam bir fikir verseniz

Tületici ile iki kere iftar yemeginde bir kere de bauram namazinda karsilastim lakin herhangi bir sey sormadim, kendisi de bir beyanda bulunmadi simdi kalkip da buraya cok memnunmus veya hic begenmemis yazabilecegim bir veri yok elimde maalesef. Ancak arzu ederseniz yarin urun hakkindaki dusuncelerini sorabilirim kendisine. Zaten surekli karsilasiyoruz.

Orijinalden alıntı: britony

Klimanin 24 lugunden almayı düşünüyorum.

Ado hocam bir fikir verseniz

Hocam merhaba. 24 lük aldın mı ben de düşünüyorum fikrin nedir. 18 lik baymak ya da 24 lük vestel hemen hemen aynı fiyata geliyor internette. Ado hocam bana bi cevap vermedin :( biliyorum meşgulsündür ama

• Ado kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam :) ben çok kararsız kaldım. Vestel nature plus 24 ve baymak elegant plus 18 lik klima arasında kaldım. Fiyatları hemen hemen aynı. Vesteli tavsiye eder misin. Baymak daha mı kaliteli. Vestel 24 lük baymak 18. Ne yapayım bilemedim, tavsiyen nedir hocam. 24 lük vestel çok yakar mı vs vs. Çok az zaman ayırabilirsen çok sevinirim hocam. Teşekkür ederim.

Şimdi şöyle bir gerek var hocam, her ne kadar VESTEL markasına kızdığımız çok şey olsa da, BAYMAK ile de aynı kefeye koymak istemem açıkçası. Bu durumda elbette sizi zorlamayacaksa VESTEL almanızı tavsiye ederim lakin araştırın eğer daha ucuz ise REGAL de tercih edebilirsiniz neticede aynı kalitede mal ikisi de.

Ben YORK alacağım nasipse ama kafamda ve öncesinde yapmam gereken bazı şeyler var. Tabi benim amacım başka bu nedenle siz bana bakmayın. 2 yıl garanti olması kötü ama özellik olarak VESSEN klimalarıda bir inceleyebilirsiniz (Alın demiyorum)
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.