Şimdi Ara

Lg Smart TV'imde internet hızında problem yaşamaktayım. Lütfen bilgi sahibi arkadaşlar yardım edermisiniz _o_

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
5.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese iyi akşamlar,

    LG 58UF830V TV kullanmaktayım. 2016 yılında buradaki tavsiyeler üzerine aldığım TV'im de internet bağlantı hızı ile ilgili problem yaşamaktayım.

    Yaşadığım problem şu sekilde; normal internet bağlantım 100 mbps. Önceden kablo ile bağlantı yaptığımda İnternet hızımı tam olarak alabiliyordum (3-5 düşükte olsa). Yaklaşık 1 aydır internet hızını test ettiğimde 27 mpbs üzerine çıkamıyorum. İlk başlarda bu durumun AKK kaynaklı olduğunu düşündüğüm için uğraşmadım. Özellikle bu hafta ttnet ile görüştüm ve internet hızımda problem olduğu gerekçesi ile arıza talebi oluşturdum. Kontrol ettiler ve problem olmadığını tespit ettiler. Bunun üzerine kendim tekrar test ettim. Bilgisayarımı ve TV yi aynı internet sitesi üzerinden hiz testi yaptım. Aynı kablo ve bağlantı ethernet çıkışından yaptığım teste 95 mpbs bilgisayardan alırken maksimum 27 mpbs TV de gördüğüm için TV kaynaklı bir problem olduğunu anladım.

    Bu durumu tespit ettikten sonra LG yetkili servisteki arkadaşlarla telefonda görüştüm. İlk başta internet bağlantınizla ilgili problem vardır diye geçiştirmeye çalıştılar. Ardından ben yaptığım denemeleri anlatınca ankartta problem vardır. Ya da geçmişi temizlemediginiz için böyle bir durum yaşıyorsunuz dediler fakat geçmişi temizlemistim hatta TV yi fabrika ayarlarına aldım. Dediğimde anakart kaynaklı bir problem olduğunu ve değiştirilmesi gerekebilir dediler. Burada birkaç soru işareti oluştu.

    1. Sorum, Eğer anakart problemi varsa hiç İnternete bağlanmamasi gerekmiyor mu yani sadece hızda düşme olarak yansiyabilir mi? (servis buna net bir cevap veremedi. Anakarttin değişmesi lazım dedi.)

    2. Sorum, bu problemi veya benzerini daha önce yaşayan var mı? Varsa nasıl çözdünüz.

    3. Sorum, ben bu durumu en son güncellemeyle alakalı olduğunu düşünüyorum. Belki sizlerde de vardır bu durum. Eğer öyle birşey varsa geri dönüş yapmak için sizden destek bekliyorum.

    4. Sorum, speedtest ookla nin sitesine önceden girdiğimde test yapabiliyordum şuan yapamıyorum. Sizde bu durumu yaşıyor musunuz? Ttnet in hiztesti sitesinden test ettim.

    Cevaplarınız ve yönlendirmeleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.

    Saygılarımla,







  • phoboss83m slm oncelikle ayni problem bende de var,normal hizim 100mbps ve bunu pcde gayet guzel aliyorum, ama lg webos tv de malesef ne yaptiysam 15 mbps yi gecemedim, siz sorunu cozdunuzmu ? ne yapmamiz lazim?
  • merhaba, sorun çözülebildi mi? bende de aynı sorun mevcut. 100 mbps internet hızım var, bilgisayarda aynı kablo ile 95 mbps bandında alırken, tv'de max. 35 mbps alabiliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yellowcanary13 -- 22 Ağustos 2019; 8:13:45 >
  • Bu soruna çözüm bulunabildimi? Telefon ve bilgisayardan 95mbps hızı görüyorum, fakat lg smart tv de 12 yi geçmiyor. Ve donmalar oluyor.
  • Aynı sorun 65um7610 tv de var sorunun çözümünü varsa paylaşırsanız sevinirim teşekkürler
  • Televizyonun wifi-direct özelliğini kapatın .Ben uzun uğraşlar sonucu (modemi dahi değiştirdim) çözümü böyle buldum. Televizyon LG 40ub800v
  • Konunun üzerinden baya geçti fakat ben bu sorunu bir guncelleme sonrasında yaşadım yaklaşık 1 yıl boyunca defalarca gelen güncellemeler sonrasında kendiliğinden düzeldi.
  • Aynı sorun Samsung TV mde de var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.