Şimdi Ara

Vestel'den teknik servis atağı; Yeni Merkez Servisler ve detayları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
3
Favori
8.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 6 ayda bir çalışanlara giriş çıkış yapıp emekli tazminatı almamaları için ellerinden geleni yapan , 6 ayda yeni personel alan , çalışma saatine zorla mesai ekleyen v.b. firma , Vestel benden uzak ol da ne olursan ol.

  • Sevgili arkadaşlar, herkesin öve öve bitiremediği ve ürünlerini kapış kapış aldığı yabancı menşeili bir markada, önemli bir pozisyonda görev yapan biri olarak bir yorum yazmak istiyorum.
    Burada Vestel için yaptığınız yorumlar çok önemli. Tek bir olumsuz yorumunuzun bile yarattığı etkiyi küçümsememelisiniz, zira ülke sermayesinin gelişiminin ardında bütünsellik vardır. Önce biz gerçekten iyi ürünler yaratabileceğimize inanalım ve kendimize güvenelim ki, küresel pazarı da kendimize inandırabilelim.
    Eğer bu tutumunuzu sürdürmeye devam edecek olursanız, elin az gelişmiş köylüden bozma milletleri karşımızda özgüvenlerini kazandıkça tepemize daha çok çökecekler. Belki gelecekte, o iğrenç nefes kokularıyla sizlerin, çocuklarımızın, hatta torunlarımızın patronları haline gelecekler.
    Hiç birinizin bunu gerçekten istediğini düşünmüyorum. Biraz sükunetimizi koruyarak, kendi insanımıza, ürünümüze, fikirlerimize karşı toleransımızı artırarak bu işi çözümleyebileceğimizi düşünüyorum.
    Bu arada, kendi gözümle gören ve tecrübe eden biri olarak, piyasadaki en hayranı olduğunu yabancı ürünün bile "kervan yolda düzülür" mantığıyla yarım yamalak üretildiğini, arkalarında o kadar büyük teknolojik dehalar olmadıklarını, hatta bence akıl olarak bizden eksik olduklarını, yalnızca sermaye fazlası ve destekten ötürü bu hallere gelebildiklerini de belirtmek isterim.
    Sevgiler.





  • Konu Vestel'in teknik servis ağıdır bence, batı hayranlığı bu konunun üstünde tartışılması çok yanlış, vardır yoktur ayrı bir konu fakat benim Vestel ile olan hatıralarım çok çok farklı. Kötülemek için de yazmıyorum bunları, çok isterim iyi yerlere gelmesi. Ben 80'lerden beri Vestel'i takip ederim, o dönemde Asil Nadir'in elinde Türkiye için değişik bir kimlik ile ürün çıkartıyorlardı, bilgisayarlar, müzik sistemler gibi Türkiye pazarının yabancı olduğu şeyler. Daha sonra Asil Nadir'in iflası üzerine uzun süre kayyumlarda kaldı. Bu dönemde evimizdeki ilk müzik seti Vestel oldu, sürekli müzik dinleyen biri olarak uzun süre baş başa kaldık, oldukça memnun kaldım, aslında bu ürün Vestel'in değil ortağı Akai'nin Japonyadan ithal ettiği bir müzik setiylmiş, trafosu yandı değişik değişik kullanım şekilleriyle hizmetine devam etti. Daha sonra pc aldık, saolsun Vestel 4 ay boyunca hergün kargo firmasını aratmamı sağladı, yaz tatiline gitmiyecektim kargo gelecek diye.. Horoz Nakliyat... Daha sonra Pc arızalarım oldu, fanı bozulan pc için 1 ay bekledim, ben kendim de müdahale edemedim, dışardan fan alıp servise verdim, göbekli servis müdürü kahkaha atıp olmaz öyle şey dedi, ertesi gün benim verdiğim fan takılarak pc geri geldi... Daha sonra TV alındı, tv rahatsızlık veren en büyük sorun sesiydi, ciddi bir inleme ve parazit sesi yüzünden 3 kere servise gitti, 4. sefer annem dayanamayıp servis merkezine gitti, cevap alamadı genel müdürlüğü aradı, ertesi gün servis merkezi küstah bi şekilde "keşke genel müdürlüğü aramdan bizi arasaydınız" diye sitem etti.. Televizyonun renk ve parlaklık kontrolü halen sıkıntı ama inanın gitse gelmiyecek. Artık Vestel dendiğinde alternatiflerini daha ciddi şekilde düşünüyorum. Bütün bunlara rağmen taş gibi bir çamaşır makinemiz var, bozulsa da değiştirsek diye gözüne bakıyoruz, 15 yıldır ufak tefek aksaklıklara görevini yapıyor. Neyse sonuçda Vestel iyi bir markadır fakat kötü bir servisi vardır, Zorlu ekibi için temel prensip bu olması lazımdır.




  • Vestelse at çöpe gitsin. 7den 70e bütün ürünleri çöp. Yine teknolojiden gram çakmayan adamların milliyetçiliği kesilmiş. Babamın malımı banane Türk malıysa sanki kazandığı parayı bana verecek.

    Türk markası denilen vestelin iyi ürünleri yurtdışına 2. sınıf ürünleride kendi ülkesini 3. dünya ülkesi olarak gördüğü için (ki zaten öyle) yurtiçine birde fahiş fiyata pazarlar. Çünkü 2 gram beyni olmayanların Türk malı destek olalım deyip 5 para etmez, muadili çin mallarının ondan daha kaliteli ve yarı yarıya daha ucuz olduğunu görmeden kapış kapış alacaklarını biliyorlar.

    Uydu cihazını alırsın her 2 kanal geçişinde bir cihaz donar. 10 dakika kanalları dolaşırsın 10 dakikada 45-50 defa sürekli donar. Gidersin next uydu cihazı alırsın 6-7 senede 1 kere belki donmuştur. Buzdolabı alırsın sürekli bozulur deli gibi ses yapar gece uyku uyutmaz. Beko b sınıfı buzdolabı alırsın bozulur servis gelir a sınıfıyla sorgusuz sualsiz değiştirir. Çamaşır makinası alırsın tamamen çöptür hemen bozulur. Tv alırsın çok kalitesiz olduğunu anlarsın beko tvnin fersah fersah gerisindedir. Klima alırsın sürekli sorun çıkarır. PC bakarsın çok düşük sistemi satıcılar vestel bu deyip bilgisizsen çok pahalıya satar.

    Bunlar benim gözlemleyebildiklerim, daha niceleri var. Sözüm sadece vestele değil. Bu ülkede almayacağım 3 marka varsa biri vestel, biri ttec, diğeride fakir markasıdır. Çindeki oem ürünler bu markaların ürünlerine bin basar.




  • vestel marka lcd tv aldım almaz olaydım garantisi bittigi gün tvde piksellerde bitmeye başladı nasıl bir mantıkla üretiliyorsa artık şimdiki aklım olasa lg den başkasını almazdım. türk malı diyorlar ama türke yabancı kadar deger vermiyorlar gi sende yurt dışında sat ozaman malını

  • Şu vesteli başımıza üstün teknolojiymiş gibi çıkarmayın kalite yok arkadaşım, ne tv ne buzdolabı ya da neyse ne almadım almam da, misâl Sony Led TV almak varken neden yerli sermaye diye vestel alayım parayı çöpe atsam daha mantıklı kalite sunsunlar da biz de alalım..!!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: wolfturk

    Arkadaşlar ben anlamadım bu VESTEL düşmanlığını,
    1.Valide Vestel bulaşık makinesini 10 yıldan fazla kullandı.En sonunda kapak contasından su kaçırmaya başladı üretimide olmadığından conta bulamadık makineyi değiştirdik.(Vidaları dahi sökülmedi bakım yapılmadı)
    2.Ben kendim Vestel Televizyon,Bulaşık,Çamaşır ve Buzdolabı kullanıyorum 7 yıldır daha tamir yüzü görmedi.(Maaşallah) 3 defada adres değiştirdik taşındık yaklaşık 1300 KM
    3.Beko çamaşır makinası vardı rahatlıkla tamirine 3 çamaşır makinası parası vermişizdir
    4.Ayrıca kayınpederimde ve Validede şu an vestel bulaşık makinası ve Buzdolabı kullnıyor hiçbir sıkıntı yok
    Ben 1 üründe ucuzluk sağlamlık ve teknik servis ararım.Bunların hiçbirindende şikayetçi değilim.Hatta tv aktarma yapıyor diye servis çağırdım.Servis cihazı kontrol etti sağlam çıktı.Arıza bizim elektirik tesisatında olduğu ortaya çıktı sayesinde diğer elektronik malzemelerde kurtuldu.
    Hiç vestel ürün kullanmayıp işkembeden sallamayalım lütfen

    Öğrencilik zamanımda Vestel çamaşırım vardı. 3 yılda 12 kez servis geldi. Her gelişlerinde farklı bir servis formu düzenlediklerinden ürünü değiştiremedik. Garantinin bittiği günden tam bir gün sonra yine arıza yaptı. Vestel merkezi aradım. Bu makineyi zorlu plazanın önüne getireceğim ve beyzbol sopasıyla parçalayacağım dedim.
    Sonra ürünün yenisini gönderdiler. O da 2 yıla kalmadan rahmetli oldu.
    Tabiki servisin hizmet kalitesi önemli. Ama daha önemli olan ürünün kaliteli olması.
    Esasında Yerli Üretimi tercih etmek gerek. Ancak mevcut durum karşısında parayı sokağa atmanın da bir alemi yok.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Sevgili arkadaşlar, herkesin öve öve bitiremediği ve ürünlerini kapış kapış aldığı yabancı menşeili bir markada, önemli bir pozisyonda görev yapan biri olarak bir yorum yazmak istiyorum.Burada Vestel için yaptığınız yorumlar çok önemli. Tek bir olumsuz yorumunuzun bile yarattığı etkiyi küçümsememelisiniz, zira ülke sermayesinin gelişiminin ardında bütünsellik vardır. Önce biz gerçekten iyi ürünler yaratabileceğimize inanalım ve kendimize güvenelim ki, küresel pazarı da kendimize inandırabilelim. Eğer bu tutumunuzu sürdürmeye devam edecek olursanız, elin az gelişmiş köylüden bozma milletleri karşımızda özgüvenlerini kazandıkça tepemize daha çok çökecekler. Belki gelecekte, o iğrenç nefes kokularıyla sizlerin, çocuklarımızın, hatta torunlarımızın patronları haline gelecekler.Hiç birinizin bunu gerçekten istediğini düşünmüyorum. Biraz sükunetimizi koruyarak, kendi insanımıza, ürünümüze, fikirlerimize karşı toleransımızı artırarak bu işi çözümleyebileceğimizi düşünüyorum.Bu arada, kendi gözümle gören ve tecrübe eden biri olarak, piyasadaki en hayranı olduğunu yabancı ürünün bile kervan yolda düzülür mantığıyla yarım yamalak üretildiğini, arkalarında o kadar büyük teknolojik dehalar olmadıklarını, hatta bence akıl olarak bizden eksik olduklarını, yalnızca sermaye fazlası ve destekten ötürü bu hallere gelebildiklerini de belirtmek isterim.Sevgiler.


    Beni hiç ilgilendirmez nerede çalıştığın ne yaptığın, günümüz yerli büyük firmaların %90'ı çalışanını sömürüyor. Ağır olacak diyeceğim ama olmayacak bildiğin eşek gibi çalıştırıyor. Mesai yaptırıp gece gündüz çalıştırıp mesai parası alamayıp üstüne üstlük komedi gibi rakamlarla maaş ödüyor. Cirosu karı zartı zurtu bütün gelirlerine bakalım dersen tavan yapmış. Ama gel gelelim çalışana zırnık koklatmıyorlar. Sendikalar desen çalışanın değil, işverenin sendikası :D

    Kimse kimsenin üzerine sen çok çalışıyorsun diye çökmez. Sen az çalışıp çok para alıyorsun diye çöker. Millet olarak çok tembeliz. Artı olarak çok çalışkan insanlarımız da var. İşte bu insanları sömürüyor yerli firmalar. Haklarını vermiyorlar. Böyle olunca da insanda çalışma şevki bırakmıyorlar. Adam dişini tırnağına takıp gece gündüz çalışıp bir de dalga geçer gibi karşılığını vermezsen ben de parayı verene giderim arkadaşım...

    O yüzden kimseye yerli firmaları övemezsin. Yabancı firmalar çalışanını yerlilerden daha çok düşünüyor, kayırıyorlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lockheed -- 28 Mayıs 2013; 17:10:47 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BoSS03

    Servis ağını genişletmeye gerek yok kolay kolay bozulmayan sağlam cihazlar yapın yeter :). Vestel konusunda çok önyargılıyım evin yanına açsalar kapısından geçmem... Yenilikler konusunda üstüne yok o da ayrı bişey.

    O yenilikleride başka markalara bakarak yapıyor zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vesteli kötülüyorsunuz da bugün bilindik tüm markalar ürünlerine 2 sene garanti veriyor vestel de 2 yıl veriyor.
  • Yalnız bu merkez servisi olayı Arçelikte yıllardır var. O yüzden sektöründe lider durumda. Vestel bu konuda bir hayli gecikmiş görünüyor.
    Bu arada yerli firmaları beğenmeyen burun kıvıran arkadaşlar hangi dünyada yaşıyorsunuz? yerli firmalarımızın sağlam yapısı yüzünden birçok yabancı firma rekabet edebilmek için türkiyeye yatırım yapmak zorunda kalıyor. Buna rağmen beyaz eşya piyasasında rekabette yaklaşabilmiş değiller. O beğenmediğiniz vestel avrupa TV piyasasının %22 sine hükmediyor. Arçelik beko ingilterenin en çok satan beyaz eşya markası. Romanyada, rusyada, çinde, güney afrikada fabrikaları var.
    Elin oğlu sizden daha çok değer veriyor ürünlerimize. Nedir bu anlamsız aşağılık duygusu anlamış değilim. Adamlar Akıllı telefon yapacam diyor, birileri çıkıp bizimkilerin yaptığı mal alınırmı diye anlamsız yorum yapıyor. Aynı adam çin malı huawei ideos x5 için allı ballı yorum yapıyodur Allah bilir...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: artcraft35

    vesteli kötülüyorsunuz da bugün bilindik tüm markalar ürünlerine 2 sene garanti veriyor vestel de 2 yıl veriyor.

    Vestel Beyazeşyalar 5 yıl garantili. Sebebi de daha önce bahsettiğim gibi beyaz eşya sicilinin kötü olması. Bknz. Sikayetvar.com beyazeşya şikayet istatistikleri.
    Ordaki şikayetleri de pazar paylarıyla orantılarsanız sonuç ortaya çıkar.
    Ocak 2013 Pazar Payları
    Arçelik %25
    Bosch %13
    Beko %13
    Vestel %9
    Profilo %9
    kaynak OPR (Ocak 2013 - Çamaşır Makineleri)
  • Beyaz eşya dedin mi Bosch bu işin bir numarası. Bosch alın kafanız rahat olsun.
  • Yıllardır yazmak isteyip de, konusu açılmadığı için bir türlü paylaşamadığım fikrimi nihayet yazma vakti geldi.

    Yerli firmaları yerip, yabancı firmaları göğe çıkarmak elma ile armudu karıştırmaktan farksız.
    Aslında kıyasladığınız şey, yabancı firma değil, "küresel firma".

    Küresel olacak kadar büyümüş, ticari istihbarat ve konvansiyonel ajanlık ile her türlü rakip engelleme desteği alan dünya tekelleri,
    tabii ki bizim "küresel olamayan yerli" ürünlerden kalitelidir. Ne bekliyordunuz ki?

    Efendim, bilmemne burger bizim hamburgerlerden daha iyiymiş. Tabii ki öyledir, adamlara trilyon dolarlık ticaret kapıları sonuna kadar açılmış.
    Sevmediğiniz yerli ürünü kıyaslayacaksanız Amerika'nın aynı büyüklükteki "küresel olamayan yerli"siyle kıyaslamak daha doğru olur.

    Özellikle Vestel'in durumuna değinmiyorum. Ama yerli teknolojilerin gelişmesini ve ar-ge yatırımlarını dikkate almak lazım diyorum sadece.

    Çin malları eskiden hep kötüydü. Savaş zamanı kafalar tokuşturulduğunda ise aslında Çin mallarının tamamen kötü olmadığını zorla anladık.




  • vestelden zamanında uydu recever'ı almıstım fakat 5-10 adet kanallar arasında geçiş yaparken(japing) recever kapanmaya basladı her acılısındada kanal listesi sıfırlanıyordu hadi dedim yazılımını guncelleyeyim ama nerde her uydu alıcısının arkasında yer alan rc232 girisi yoktu cihazın icine farklı bir giriş konumlandırılmış garantisi oldugu icin açmadım hadi dedim teknik servisine vereyim nasılsa garantisi var yeni yazilim atildi ve garanti olmasına ragmen benden para aldılar üstüne üstlük cihazda aynı problem yaşanmaya devam ediyordu tekrar servise goturdum cihazın degişmesi icin ama mumkun olmayacagını soylediler o gun bu gundur vesteli evime almıyorum sinir hastası olacaktım

  • Ben vestelden 107 ekran 3d smart tv aldım yeni 1 2 ay oldu televizyonda smartta giriyorum internete giriyorum cihaz donuyor kilitleniyor servis çağırdım gercekten adamlar 1 gün sonra eve geldiler ben evde yoktum cihaza bi fabrika ayarlarina getirip gitmişler ama gene donuyor tekrar çağırdım gene geldiler bu sefer ben evdeyken sorunu gösterdim abi dedi bu cihazınen son modelini getireyim oda youtubede donar dedi dedim o zaman smartin anlami ne ama servis konusunda cok iyiydiler haklarını vermek gerek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 sene garantili HD Ready televizyon almıştık zamanında. Garanti süresince siyah ekran sorunu verdi 2-3 kez, servis geldi televizyonu aldı tamir ettik deyip aslında edemeden geri gönderdi. Garantinin bitmesine 15 gün kala yeniden arızalandı televizyon, aynı servis geldi aldı götürdü tekrar. Yaklaşık 1,5-2 ay beklemeden sonra daha şık bir tasarıma sahip full HD yeni model bir televizyon gönderdiler. 2 senedir kullanıyoruz ve gayet sağlam çıktı bu yeni televizyon. Evimizdeki tek Vestel ürünü de bu televizyondur. Beyaz eşyaların tamamı Samsung. En az 4-5 yıl olmuştur hiçbirinde bir sorun yaşamadık.
  • Yıl olmuş 2013, halen Vestel ve kalite kelimeleri aynı çatı altında konuşuluyor

    Firmanın misyonu ve vizyonu belli, bence boşa tartışmayalım arkadaşlar. Gülün geçin.

    Vestel satışlarını sadece ucuzluğuna ve senetle taksit yapan bayilerine borçludur. Gerisi hikaye.
  • Yerli Malı yurdun malı... Herkes onu kullanmalı.... diye bir sözümüz vardır.. Bilirsiniz....!!
    Çok doğru söylenmiş bir söz...!!!
    Elektronik alet biraz da şans işidir... Markaları kötülerken lütfen bunu göz ardı yapmayın...

    Yerli markalarımız, Vestel-Arçelik vs.. son yıllarda teknolojilerinde hatırı sayılır bir hamle yaptılar...
    Vestel bunların başında..... ARGE çalışması en ileri marka....

    Beyaz eşyada Arçelik-Beko....
    TV de Vestel....
    Fiyat ve Servis avantajları ile bence vazgeçilmez tercih nedeni markalar olmaya devam edecekler...

    Tabii ki renkler ve zevkler tartışılmaz...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Sevgili arkadaşlar, herkesin öve öve bitiremediği ve ürünlerini kapış kapış aldığı yabancı menşeili bir markada, önemli bir pozisyonda görev yapan biri olarak bir yorum yazmak istiyorum.
    Burada Vestel için yaptığınız yorumlar çok önemli. Tek bir olumsuz yorumunuzun bile yarattığı etkiyi küçümsememelisiniz, zira ülke sermayesinin gelişiminin ardında bütünsellik vardır. Önce biz gerçekten iyi ürünler yaratabileceğimize inanalım ve kendimize güvenelim ki, küresel pazarı da kendimize inandırabilelim.
    Eğer bu tutumunuzu sürdürmeye devam edecek olursanız, elin az gelişmiş köylüden bozma milletleri karşımızda özgüvenlerini kazandıkça tepemize daha çok çökecekler. Belki gelecekte, o iğrenç nefes kokularıyla sizlerin, çocuklarımızın, hatta torunlarımızın patronları haline gelecekler.
    Hiç birinizin bunu gerçekten istediğini düşünmüyorum. Biraz sükunetimizi koruyarak, kendi insanımıza, ürünümüze, fikirlerimize karşı toleransımızı artırarak bu işi çözümleyebileceğimizi düşünüyorum.
    Bu arada, kendi gözümle gören ve tecrübe eden biri olarak, piyasadaki en hayranı olduğunu yabancı ürünün bile "kervan yolda düzülür" mantığıyla yarım yamalak üretildiğini, arkalarında o kadar büyük teknolojik dehalar olmadıklarını, hatta bence akıl olarak bizden eksik olduklarını, yalnızca sermaye fazlası ve destekten ötürü bu hallere gelebildiklerini de belirtmek isterim.
    Sevgiler.

    Kötüyse kötüdür babamın hayrına mı iş yapıyor firma daha fazla kazansın diye övgü mesajları mı atalım? Vestel'in bugüne kadar teknolojiye ne katkısı oldu ülkemizi gururlandıracak ne yaptı? Arkalarında o kadar büyük teknolojik dehalar yok dediğin firmalardan daha iyi ne yaptı?




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.