Şimdi Ara

Vestel Çamaşır Makinesinden anlayanlar bakabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Vestel CMH-XXL 9310 9 TL çamaşır makinem var.

Bu makine uzun süredir ses çıkarıyordu ve yürüyordu altına ayak mayak aldım bir süre idare etti ama yürümeye devam etti.

İnternetten araştırdım amortisör değişince düzeliyor dediler. Vestel'in servisini çağırdım (Kendi servisini 0850 222 4123) Ocak.2024'de 1000 TL 2 adet amortisör parası, 900 TL servis ücreti verdim. 1900 TL'ye 2 amortisör değiştirdim.

Gelen tamirci abi bunun körük'mü, tamburmu ne oda gitmiş sadece bunu veremiyoruz komple bilmemne şeyininde değişmesi lazım dedi.

- Onun ücreti nedir dedim?

- 4350 TL dedi.

- Ya dedim 6250 TL'ye geliyor. O paraya ben sıfırını alırım sıfırı o zaman 9000 TL falan vardı 2 sene garanti oluyor sonuçta bunu değiştirince 15 gün garanti veriyorlar.

Neyse amortisörü değiştirdiler makineyi çalıştırdık. Makine yürümüyor ama eskisinden fazla ses çıkarıyor.

- TAK TAK TAK sanki kazan yan tarafa vuruyor.

- Ulan dedim bunlar vidalarını falanmı sıkıştırmadılar.

- Makine titriyor ve yürüyordu özellikle kurutmada ama böyle çekiçle sanki çamaşır makinesine vurur gibi tak-tak vurmuyordu.

Zaten ilk aldığımda da titriyordu falan. Kahve makinesi var oda su sızdırıyor. Bir daha vestel falan almam ama bana ne yapacağımı önerin.

Bu elimdeki laneti ne yapayım

Simdi bunun tamiri 5000 olmuştur. Buna 5000 daha verip sinir krizi geçirmektense 10-11.000'e taksitli birşeyemi girsem buna bu halde para verip alan olurmu? En azından 2000TL verseler alacağım makinenin ilk taksidi olur amortisör-servis parasını çıkarırım.

• Vestellerde sanırım kazanlar vidalı yani tamiri mümkün. Ben olsam önce kazan vidalımı birleşikmi ona bakarım vidalıysa mahalle teknik servislerine sorardım. Tabi bu rulmanda sıkıntı varsa geçerli. Sadece körükse yine sıradan servisler de değiştirir ucuza bence.

• Vidalı ya da vidasız tüm çamaşır makinesi kazanları tamir edilir. Vidalı olması işi daha kolaylaştırır. Amörtisörler için 1900tl ödemek çok fazla olmuş fakat servisler zaten böyledir. Rulman değişimi+ amörtisör değişimini 3000-3500tl fiyata yapacak dışarıda yüzlerce özel tamirci var ancak güvenilir birisini bulmak lazım.

Şimdi gelelim sorununuza, Servis zaten amörtisör değiştirirken rulmanların da gidik olduğunu anlamıştır ve bir çoğu müşteri soyma odaklı çalışıyor. Sonraki aşamada sizi yeni makine almaya ve elinizdekini hurda parasına almaya yönlendirecekler.

Ayak ayarlarına bakın. Buna rağmen makine yerinden oynuyorsa taktıkları amörtisörler de sorunlu. Çok şey gördüm. Belki değiştirmediler...

Kazan şaftı kırıldıysa sorununuz daha büyük.

Buraya bir kaç videomu atacağım. 1,5 hıza alın izleyin.

Kendiniz karar verin.

Dedex55 Easy Tabii Ki Deyoutube
    Çamaşır makineniz gürültülü çalışıyor ve siz sebebini bulamıyorsanız videom tam size göre. Çamaşır makinelerinde gürültüye yol açan ve arıza kuşkusu oluşturan tüm sesleri ve arızalı olabilecek parçaları bu videomda detaylı bir şekilde anlattım. Çamaşır Makinesi ses yapıyor diye tamirci çağırdığınızda eğer arızayı siz de tespit ettiyseniz kandırılma riskiniz azalır. Çamaşır makinesi çok ses yapıyorsa, sıkmada gürültü yapıyorsa, yıkarken sürtme sesi ya da takırtı sesi geliyorsa, bilye ya da diğer adıyla rulman arızasından şüpheleniyorsanız, çamaşır makinenizden vurma sesi geliyor ve oda oda geziyorsa, gider hortumu ses çıkarıyorsa, cıyırtı şeklinde tiz veya metalik ses varsa... Tüm ses arızalarını videom sayesinde tespit edebileceksiniz. Kanalıma abone olarak destek verirseniz sevinirim. Çamaşır Makinesi Yumuşatıcı Gözünde Su Birikmesi Sorununun Çözümü https://youtu.be/5C5cmdvWLRI Çamaşır Makinesi Deterjan Kutusu Komple Temizliği Nasıl Yapılır? https://youtu.be/OqP914ST3d4 #çözüm #gürültü #çamaşırmakinesi #arıza #tespit
    https://www.youtube.com/watch?si=V7w04R0uSXr8FtzJ&v=CZD5NgOsPAQ&feature=youtu.be

Tamirci geldi ve size dedi ki rulman arızalı. Peki gerçekten durum böyle mi? Belki amortisör arızalı, belki rulmanlarınız da sorun yok. Şüpheye gerek yok, videomu izleyin yeter. Arızalı rulman nasıl anlaşılır? Çamaşır makinesi bilyesi arızalandığında ne olur? sorularınızın cevabı videomda. Çamaşır makineleri, bulaşık makineleri ve buzdolaplarıyla ilgili tüm sorunlara ve sorulara cevap niteliğinde videolar çekerek tamamladım. Buzdolaplarıyla da ilgili sorunlara çözüm niteliğinde videolar çektim. Kanalımda bir videoyu arıyorsanız Youtube arama kısmına "Dedex55 soru (sorunuzu)" yazarak arama yapmanız yeterli. Çamaşır Makinesi Sesinden Arıza Tespiti Nasıl Yapılır Konulu videom. https://youtu.be/CZD5NgOsPAQ Rulman ölçüsü alma yöntemini anlattığım videom https://youtu.be/KHK2kNnHE7w Kanalıma abone olarak destek verirseniz sevinirim. #teknikbilgi #teknik #çamaşırmakinesi #washingmachine #taktik #usta #bilgilendirici #beyazeşya
    https://www.youtube.com/watch?si=DdXAJiad5b5nklMx&v=Z_emywpa-2o&feature=youtu.be

Bu videomda detaylı bir şekilde çamaşır makinesi kazanı tek parça olan makinelerde rulman/bilye değişimi nasıl yapılır ve çamaşır makinesi kazanını kesme işlemini videoya çekerek sizlere sundum. Bazı makinelerde çamaşır makinesi kazanının plastiği vidalarla birbirine tutturulmuş oluyor fakat bazı makinelerde ise kazan tek bir parça ve genelde servisler rulman arızasında direkt olarak kazanı değiştiriyor. Presli kazanlarda da rulman değişimi yapılmakta ve başarılı sonuçları olmaktadır. Videoda gösterdiğim yöntemle kazan değişimi yapmadan, kazanı basit bir şekilde keserek rulman değişimi yapılıyor. İşlem bittikten sonra kazan kaynağı yine oldukça basit malzemelerle tamamlanıyor. Rulman ölçüsü alma yöntemini anlattığım videom https://youtu.be/KHK2kNnHE7w Kanalıma abone olarak destek vermeyi unutmayın. #nasılyapılır #tamirat #çamaşırmakinesi #rulman #tamir #ustalık
    https://www.youtube.com/watch?si=yE1XWNWh-VGauvrz&v=57RyD0hakc8&feature=youtu.be

1900tl verdiğiniz parçalar. Eder mi sizce bu kadar? servis muhtemelen S.A demek için 500tl aldı.

Bu videomda sizler için detaylı bir şekilde çamaşır makinesi amortisörlerini göstererek, amortisör testinin nasıl yapıldığını göstermeye çalıştım. Çamaşır makinenizin amortisörleri arızalandıysa makineniz sesli çalışarak hareket eder. Youtube kanalımda çamaşır ve bulaşık makineleri arızalarıyla ilgili hemen hemen tüm videoları çekerek yayınladım diyebilirim. Ayrıca gelen sorulara göre yeni videolar da çekerek hergün içeriğimin sayısını ve kalitesini artırmaktayım. Sizlerde kanalıma abone olarak destek olursanız sevinirim. #tamir #keşfet #teknik #nasıl #amortisör #test #çamaşırmakinesi
    https://www.youtube.com/watch?si=l7WW-ylKXZ0j1-QU&v=1MEi8_p2I7s&feature=youtu.be

Çamaşır makinesi tamircileri genelde eve gelerek kazan düşmüş ve tambur değişecek diyorlar. Kolay bir söylem. Peki gerçekten öyle mi? Çamaşır makinesi kazanının kırıldığından şüpheleniyorsanız, kırık tespitini videomu izleyerek siz de yapabilirsiniz. Çamaşır makineleri, bulaşık makineleri ve buzdolaplarıyla ilgili tüm sorunlara ve sorulara cevap niteliğinde videolar çekerek tamamladım. Buzdolaplarıyla da ilgili sorunlara çözüm niteliğinde videolar çektim. Kanalımda bir videoyu arıyorsanız Youtube arama kısmına "Dedex55 soru (sorunuzu)" yazarak arama yapmanız yeterli. Kanalıma abone olarak destek verirseniz sevinirim. #yöntemi #nasılyapılır #çamaşırmakinesi #tambur #arızatespit #eğiticivideolar #tamirci #pratikbilgiler
    https://www.youtube.com/watch?si=XzbFIxe3ZSC_QdL_&v=dFZxdFrYB1E&feature=youtu.be

• 9 yıllık Vestel buzdolabım bozuldu. Tamiri mümkün olmayınca 2023 eylül ayında 28bin TL'ye yeni buzdolabı almak zorunda kaldım. Ondan sonra evdeki tüm vestel beyaz eşyaları bozulmadan elden çıkartma kararı aldım. Buzdolabından 1 ay sonra bulaşık makinesini 2. el sattım yeni aldım. Geçen ay da çamaşır makinesini 2. el satıp yenisini aldım. Çok iddialı konuşmayayım ama bundan sonra Vestel'in beyaz eşyasını almam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fractal design -- 6 Mayıs 2024; 10:40:40 >
  • Vestelin 2009 da 9 kiloluk ilk 12 dklik çamaşır makinesinden almıştık. Tuhaftır ki halen daha sorunsuz en ufak hatasız yıkama yapıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ezicioyuncu kullanıcısına yanıt

hocam elektronik alet şans işidir derler ya o doğru. zamanında sıfır tv almıştık servis kurmaya gelip kutuyu açtığında kutudan arızalı halde çıkmıştı. bazen de sizin dediğiniz gibi yıllarca bir şey olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kozgel -- 8 Mayıs 2024; 14:35:49 >
  • fractal design kullanıcısına yanıt

Ben alırım 10 senedir sorunsuz kullanıyorum vestel dolabı Bosch 7 senede patladı.. Hem 9 sene gayet iyi gitmis artık o 30 sene giden dolaplar yok zaten..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 8 Mayıs 2024; 18:3:50 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Miyamoto Musashi kullanıcısına yanıt

Teşekkürler herkese

Bu arkadaşın dediği gibi sıkmada çok ses yapıyordu bu videodakinden daha fazla. 01:40'daki ses

Tamirci geldi ve size dedi ki rulman arızalı. Peki gerçekten durum böyle mi? Belki amortisör arızalı, belki rulmanlarınız da sorun yok. Şüpheye gerek yok, videomu izleyin yeter. Arızalı rulman nasıl anlaşılır? Çamaşır makinesi bilyesi arızalandığında ne olur? sorularınızın cevabı videomda. Çamaşır makineleri, bulaşık makineleri ve buzdolaplarıyla ilgili tüm sorunlara ve sorulara cevap niteliğinde videolar çekerek tamamladım. Buzdolaplarıyla da ilgili sorunlara çözüm niteliğinde videolar çektim. Kanalımda bir videoyu arıyorsanız Youtube arama kısmına "Dedex55 soru (sorunuzu)" yazarak arama yapmanız yeterli. Çamaşır Makinesi Sesinden Arıza Tespiti Nasıl Yapılır Konulu videom. https://youtu.be/CZD5NgOsPAQ Rulman ölçüsü alma yöntemini anlattığım videom https://youtu.be/KHK2kNnHE7w Kanalıma abone olarak destek verirseniz sevinirim. #teknikbilgi #teknik #çamaşırmakinesi #washingmachine #taktik #usta #bilgilendirici #beyazeşya
    https://youtu.be/Z_emywpa-2o?feature=shared&t=105

Ama bunada benziyor hatta buna daha çok benziyor 00:25 saniyeden sonraki ses

Çamaşır makinesi tamircileri genelde eve gelerek kazan düşmüş ve tambur değişecek diyorlar. Kolay bir söylem. Peki gerçekten öyle mi? Çamaşır makinesi kazanının kırıldığından şüpheleniyorsanız, kırık tespitini videomu izleyerek siz de yapabilirsiniz. Çamaşır makineleri, bulaşık makineleri ve buzdolaplarıyla ilgili tüm sorunlara ve sorulara cevap niteliğinde videolar çekerek tamamladım. Buzdolaplarıyla da ilgili sorunlara çözüm niteliğinde videolar çektim. Kanalımda bir videoyu arıyorsanız Youtube arama kısmına "Dedex55 soru (sorunuzu)" yazarak arama yapmanız yeterli. Kanalıma abone olarak destek verirseniz sevinirim. #yöntemi #nasılyapılır #çamaşırmakinesi #tambur #arızatespit #eğiticivideolar #tamirci #pratikbilgiler
    https://youtu.be/dFZxdFrYB1E?feature=shared&t=23

mahalle tamircisini çağırdım servise tekrar gitmek istemedim.

- Bu videoya göre hem rulman hem şaft arızası var benim anladığım.

Tamirci tamir etti getirdi. Söyledim servis amortisör değiştirdi körük, tambur falan arızalı dedi 4300 TL istedi dedim 2500'e yaparım dedi aldı yaptı getirdi.

Söylediği

- Kazan bilyalarında sorun vardı değiştirdil.

- Tornacıya götürdük neden bilmiyorum kazanı sökmüş fotoğrafları gösterdi.

- Amortisörleri tekrar değiştirdik kazanı sökünce onları değiştirmek gerekiyordu dedi.

Su anda yan tarafa kazanın furması çekiç sesi ile burma gibi o ikinci videodaki gibi olan sesler gitti en çok sıkmada oluyordu.

Hafifde olsa yürümeye devam ediyor. banyodan çıkmadığı sürece dert etmiyoruz alıştık artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omeri7 -- 18 Mayıs 2024; 22:18:33 >

• omeri7 O kullanıcısına yanıt

Şaft (spider, üçgen) mili rulmanlar yüzünden hasar görmüş ve alt kısmındaki bilezik sorun çıkarmış olabilir. Genelde mile bu bileziği tekrar yapıyorlar. Bu işlem yapılmazsa rulmanlar tutmaz.

Kazan söküldüğü için amortisör değiştirmesi aşırı saçma :) böyle bir şey yok. Ücretini de talep etmediğine göre muhtemelen "bak neler yaptım neler" demek için eklemiş ya da bu konuda bilgisi eksik (kötü düşünmek istemiyorum).

Yan tarafa vurma sesi muhtemelen kablo, hortum ya da bir şey çarpıyordur ondan olur. Sabitlememiştir (tahminim).

Yürümeye devam etmesi zeminin düz olmaması, makine ayaklarının kırık ya da paslanarak kötü durumda olmasından kaynaklı olabilir.

evet makinenin 1 ayağı kırık 4 tane kaydırmayan ayak aldım sözde.

Amortisör banada saçma geldi daha 2 kere kullanmamıştım oysa ama neyse 1 sene idare etsin bu şekilde ben razıyım 2500 tl 'den çünkü vestel'in kendi servisi 3-4 ay önce 4300 demişti.

Makineyi görmeden uzaktan nasıl teshis koyuyorsun hocam fal mı bakıyorsun uzaktan  

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

Anlattıklarına göre yazıyorum. Ayrıca yıllardır bu tamir işindeyim. Mesela makine jet motoru gibi gürültülü çalışıyorsa rulman arızalıdır. Bunun için makineyi görmene gerek yok. Falcı olmana da gerek yok. Az çok anlıyorsan, birisi makinem aşırı gürültülü, sanki uçak kalkıyor gibi ses yapıyor diyorsa, rulmanları gitmiştir.

Umarım anlatabilmişimdir.

Benim de makinem jet motoru gibi calısıyordu, rulman degismedi sadece amortisor degisti ve sorun cözüldü.. Tamir olduktan sonra 5 defa kullandım ilk günkü gibi sessiz..

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

Makine sıkma yapmıyor diyen adama su giriş ventili arızalı diyen birini çok ciddiye almışsın hocam. Kendisi etkileşim izlenme abone kasmaya çalışan sıradan bir YouTuber o kadar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yahu nasil bir forumsa engelle engelle bitmiyor.. Ben engelliyorum cat diye biri daha cıkıyor langır lungur konusuyor hakaret ediyor abi bana da bir blok koysana ellerinden öperim diyor..  

Ben ne adamlarla ugrastım internet ortamlarında..

Sen beni mi kızdıracaksın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 20 Mayıs 2024; 23:18:1 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.