Şimdi Ara

Bosch Kazan Temizleme Çmaşır Makinesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
55.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, WAT24480TR bosch üründe kazan temizleme özelliği servis 50 tl + servis ücreti alarak yapacağını ve 3 ayda bir yapılmasını önerdi sizce ne kadar doğru yılda 200 tl + servis ücreti zaten taksitle aldık maaliyeti fazla servise gidip deterjanı alıp yapanlar
    var mıdır ? acaba ne kadar sürede kullananlar yapıyor acaba?



  • hocam hayırlı olsun. başta nerede oturuyorsunuz kireç testi yaptırdınız mı kazan temizliği dediğiniz şey deterjan koyduğunuz göze calgon koyun makineyi çalıştırın yeterli, kireç oranı yüksekse illa servis gelecek diye bir kaide yok masal okumuşlar içiniz rahat olsun dediğim şekilde yaparsanız 3 ayda bir kendiniz yapın makine boşta çalıştırın.
  • Merhaba;



    Servisin dediğini dikkate almayın. Marketten limon tuzu alın ve bulunduğunuz bölgede sular çok kireçli ise 3 ayda bir pamuklu programında boş olarak 90 derecede 1 bardak limon tuzu ile çalıştırın.



    Servisin size satmaya çalıştığı ürünleride almayın. Limon tuzu da çünkü sitrik asit ve çok çok daha ucuz hem de her an marketten bulabilirsiniz.



    Bir ekleme daha yapayım makinenizin program paneli şuan aklıma gelmedi ama kazan temizleme programı varsa, bu programda 90 derecede boş olarak bir bardak limon tuzu ile çalıştırabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediklerinizi dikkate alicam kirec testi yaptirmadim ama sularin cok kirecli oldugunu dusunmuyorum . 90 derece mevcuttur panelde tesekkurler gercekten kendim yaparim gereksiz masraftsn kaciniriz en azindan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makineniz sanırım yeni hayırlı olsun. Ben de yeni bir Bosch sahibiyim.
    Öncelikle tavsiyem cihazınızın kullanım kılavuzunuzu okumanız, sorularınızın çoğunun cevabı var, ayrıca cihazınızı daha etkin kullanabilirsiniz, güzel bir cihazınız var
    Forumdaki arkadaşlara faydası olsun diye detaya gireceğim, benim cihazın kılavuzundan alıntılar yapacağım, çoğu özellikleri aynı.
    Cihazınızı "Kazan temizleme" programı var.

    "Tamburun ve pis su haznesinin temizlenmesi ve bakımı için program, örneğin 1. yıkamada, uzun süre kullanmama , durumundaki koku oluşumunda veya düşük yıkama sıcaklığında (40 °C ve daha düşük) sıkça yıkama yaptıktan sonra kullanılabilir Gösterge lambası Kazan temizleme yanıp sönüyorsa, uzun süredir 60 °C veya üzeri sıcaklıklarda hiçbir programı kullanmadınız demektir."
    Yani uzun süre düşük sıcaklıklarda kullanırsanız makineniz sizi uyarıyor , (bir yerde 30 yıkama gibi birşey okudum diye hatırlıyorum ama emin değilim)

    "Tambur bakım programını çamaşır olmadan yürütünüz, Toz deterjan veya ağartıcı içeren deterjan kullanınız.Köpük oluşmasını önlemek için, çamaşır makinesi üreticisinin tavsiye ettiği deterjan miktarının yarısını kullanınız. Yünlü veya veya hassas çamaşır deterjanı kullanmayınız."

    Cihaz uyarı vermişse veya koku varsa normalde kullandığımız toz deterjanı yarım ölçü koyup boş makineyi Kazan temizleme veya pamuklu 90 C programında çalıştırıyoruz. (benim buradan anladığım arada 90 C çalıştırıyorsan koku veya alarm oluşmuyor, bizim millet 90 Cyi sever

    Kireç içinde " Deterjan dozajlaması doğru olduğunda, kireçten arındırmaya gerek yoktur. " diyor.

    Bosch sitesinde Bosch, Siemen ve profilo için özel ürünlerde satıyor

    Çamaşır Makineleri için Temizleyici Tekli 30 TL, 4'lü 90TL
    Çamaşır ve Bulaşık Makineleri için Kireç Çözücü Tekli 32 TL, 4'lü 96 TL
    Kireç çözücü elimde içinde %30 sitrik asit ve %5-15 maleik asit içeriyor. Kullanma sıklığı vs de yazmıyor.

    Özetle hiç eksra birşeye ihtiyacınız yok bence ama kişisel tercihiniz özel ürünleride tercih edebilirsiniz. Ben şahsen özel ürünleri yılda 1 kullanmayı planlıyorum.




  • Crimean kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim . Dediklerinizi dikkate alıcam, en yakın servise gidipp deterjanı alıp kendim temizliycem.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.