Şimdi Ara

Veri Kurtarma Programlarının Resimli Anlatımları ... (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
379
Cevap
35
Favori
214.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cevap için çok sağol hocam. Ben zaten maxllf yani maxtor low level formatter 1.1 ile format atmaya çalıştım ama hiçbir işe yaramadı. verdigin programla deneyecegim şimdi kalıbı yazdım birazdan deniyorum. Birşey daha soracağım. Şifreli disklerin sifrelerini kırabilece kbir program arıyorum IDE lerin kini hdd erase adlı programla kırıyorum ama bazen kırmıyor oda. Ayrıca sata diskleri görmüyor program. Ben sata diskleri ve ide diskleri gören ve şifrelerini kıran bir program arıyorum bilgin var mı bu konuda da gerçekten çok işime yarar şifre kırıcı bir program.
  • Şifrelenmiş diskteki, şifreyi kırmak için herangi bir bilgim yok malesef!
    Lakin googlede araştırarak bir şeyler bulabilmen mümkün.
    Tabi, Türkçe kaynak olarak fazla bir bilgiye ulaşamazsın :(

    http://www.google.com.tr/search?q=Harddrive+Password+Removal&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:tr:official&client=firefox-a
    http://www.techspot.com/vb/topic36229.html

    Kolay gelsin....




  • Şifreli disklere şifre oldugu için format atmıyor ne yazıkki. Sata disklerdeki şifreler kırılmıyor ama ide diskleri kırabiliyorum. Low level format atmayı denedim ama malesef yemiyor. Normalde 40 gb için 2 saat gösterirken sifreli disklerde 40 gb için 20 dakika gösteriyor. Neyse saglık olsun. Low level ile bazı diskleri düzeltebilirim umarım.

    SON DURUM:

    Hocam programı deneme imkanım oldu. Maxtor diskleri gerçekten düzeltiyor fakat wd ve segate disklerde malesef birşey yapamıyor. WD diski normal hiçbir hata vermeden sildi ama badlerini falan onarmadı yani diskte hiçbir düzeltme yapmadı badler oldugu gibi kaldı. Seagate te ise write hatası verdi. Wipe ı başlatır başlatmaz bad gördü ve rety ignore hatası verdi. nasıl bir hata oldugunu biliyorsundur. Bu neyin nesidir biraz yardımcı olabilirmisiniz. Seagate de dedigim hatayı verdi. Her tür diske low level format atıp badlerini silebilecek başka bir program önerebilirmisin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi condemned890 -- 27 Mart 2010; 10:03:48 >




  • arkadaşlar laptopum bozuldu ama şu an elimde hdd var diğer pc'me bağladım hdd yi.sorunum şu bunun içinden firefox yer imlerini nasıl kurtaracağım?application data dosyasını bulamıyorum yer imleri onun içerisinde olması gerekiyor...lütfen çok acil yardım edin bağlantı kablosnu yarın sabah geri vermiş olacağım..:(
  • @condemned890

    Disk markasından ziyade, ilgili diskin durumu önemlidir. Yani gerçekten onarılamayacak fiziksel bad sectorler var ve diskin çalışmasını olumsuz yönde etkiliyorsa, bunu düzeltebilecek program bulamazsın.
    HirenBootCD içinde bir çok program var, lakin ilk önce tavsiyem, ilgili disk üreticisinin tavsiye ettiği yazılımları kullanmandır.
    Sitesine girip önerdiği programları bulabilirsin...

    @asli07

    Arızalanan diskteki işletim sistemi neydi? Benim çıkmam lazım... Teknik yardımda daha ayrıntılı bir şekilde sorunu sorarsan sana yardımcı olacaklardır...
    http://forum.donanimhaber.com/forumid_183/tt.htm

    Ben şuan XP kullanıyorum ve ilgili dosya Documents and Settings\Kullanıcı adım\Application Data\Mozilla klasöründe. Yer imleride bu klasörde tutuluyor. Ilgili diskte arama yaparak Mozilla klasörünün nerde olduğunu bulman mümkün!
    Umarım sorununu çözersin. Kolay gelsin...




  • Harici diskimde ne olduğunu bilmediğim bir şekilde hata oluştu ve biçimlendirmem gerektiğinin uyarısını veriyor. Ama diskin içinde çok önemli dosyalar var.. Ve kesin kurtarmam gerekli.. Nasıl yapabilirim.. Biçimlendirip geri getirici program mi kullanayim.. Yoksa biçimlendirmeden daha sağlıklı nasıl sonuç alabilirim..
  • bilgisayarımdan sildigim bazı resimler vardı şimdi onları tekrar geri getirmek istiyorum bunu hangi programla yapabilirim daha başarılı olur bu arada bilgisayara format felanda atılmadı bazı programlar şifre felan istiyor
  • Konuda anlatıldığı üzere file reocovery programı olarak, R-Studio tarzı programlar bana göre daha iyi sonuç veriyor.
    Lakin bu programlar genelde ücretli!

    Tavsiyem, ilgili dosyaların silindiği bölümde herangi bir işlem yapmadan, recovery programları kullanmanızdır.
    Recovery programları ilgili bölüm sorunlu olsa dahi, diski tarayabilir.

    Ücretsiz program olarak Recuva,PC INSPECTOR File Recovery yazılımlarını kullanabilirsin.
    Googlede ilgili programın ismini yazıp yanına resimli gibi bir kelime yazdığında, kullanımına dair bilgilere ulaşabiirsiniz.
    Kolay gelsin..
  • slm benim sorunum şu: 500 gb lik taşınabilir harddiskimi her zamanki gibi güvenli kaldır yapmadan çıkarıyordum. sonra bir ara tekrar taktım ve içine girmeye çalıştım fakat tıkladığımda biçimlendir yazısı çıkıyor bende dokunmadım ve öylece duruyor. harddiskim ikiye bölünüktü. iki partition da aynı durumda. ADDS ile boot cd si oluşturdum tarif edildiği gibi dos ortamından geri getirmeye çalıştım fakat benim hardiskin bölümlerini sarı ile primary gösteriyor bu yüzdende next butonu aktifleşmiyor sonraki aşamaya geçemiyorum yani. hardiskim deki bilgileri bolüm kurtarma programlarıyla geri getirmek için ne yapmam gerekli, eğer bölüm kurtarma programlarıyla geri getiremezsem dosya kurtarma programlarıyle geri getirmek için önce biçimlendirmelimiyim? yardımcı olursanız minnettar kalırım. windows 7 kullanıyorum o yüzden windows ortamında acronis i kuramadım windows 7 elimdeki sürümü kurdurmuyor.




  • @enesbostanci

    Harddiskteki bölüm silinmediği hasar gördüğü için Acronis Disk Director hiç bir işine yaramaz.
    Active Partition Recovery For Windows programını bulup win7 üzerinde yönetici olarak çalıştırıp ilgili diski hızlı bir tarama yap.
    Eğer win7 ilgili program ile çalışmada sorun çıkarmaz ise çıkan sonucu bir foto çekerek foruma ekle.

    Duruma göre seni yönlendiririm. File recovery programlarıyla diskini taratmak için format atman gerekmiyor.
    Format atmadan da dosyalarına ulaşabilirsin. R-Studio tarzı programlar bana göre daha başarılı. Kolay gelsin...
  • blue_life kardeş dediğin gibi yaptım hdd nin ilk partını (350gb) tarattım super taramayla saatler sürdü fakat sonuç yine aynı bunu yaparken active recovery programını kullandım. sürcüye girmeye çalıştığımda yine aynı şeyi söylüyor. diski kullanabilmek için önce biçimlendirmelisiniz diyor. neden böyle oluyor? yardımcı olursan sevinirim. programı da tarif edildiği gibi kullandım
  • unutmadan ekleyeyim: dis yönetiminde dosya sistemi RAW gözüküyor.
  • @enesbostanci

    Ama sen benim dediğimi yapmadınki. Ben sana Active partition Recovery programıyla ilgii diski hızlı tarama (Quick Scan) yapıp, çıkan sonucu resim çekerek foruma ekle demiştim.

    Eğer bulunan bölümler sağlıklı ise, şuanki disk üzerindeki mevcut bölümü veyahut bölümler silip, programın bulduğu sağlıklı bölümü diskin mbr tablosuna yazdıracağız.

    Kısaca sen süper scan yapmışsın, lakin bu trama sonucunda bölümler kendi kendine düzelmez.
    Programın bulduğu bölümlerin durumuna göre, işlemler yapmak gerekiyor...
  • buyur blue_life kardeş. benim benim harddisk iki parça bölüm bölüm taratmaya izin vermiyor program bende bozuk olan hdd nin hepsini tarattım

     Veri Kurtarma Programlarının Resimli Anlatımları ...
  • @enesbostanci

    Öğle civarı bir pm atmıştım. Almadın heralde! Neyse;
    İlgili disk altındaki ENES yazılı olan H: ile J: bölümlerinin sağlam ve sistemin tarafından harf atanmış görünüyor.
    Peki ilgili diski tıklattığında dosyalarının önizlemesini görebiliyormusun?
  • blue life kardeş seni ekledim mesajını yeni farkettim ben şu an netteyim
  • ellerine sağlık..paylasım için tesekkürler
  • Merhaba arkadaşlar,

    partition magic programı ile usb den bağlı ext hdd ikiye bölmek isterken sürücü harfini yanlış seçmemden dolayı gene usb en bağlı 250 gb wd ext hdd i seçmişim. Ve hatamı farkedip hemen refleks olarak usbden çektim. Şu anda 2 ayrı bolum olarak görüyor fakat içerisne giremiyorum.

    Pogram seçiminde ne önerirsiniz?
    250gb taki verilerimi kurtarmak için gene usb den bağlı başka bir ext hdd kullaabilirmiyim?
  • @xenons
    Ilk önce Partiiton Find And Mount programıyla bir tarama yaparak zarar verdiğin partiitona ve haliyle içindeki dosyalara ulaşmaya çalış.
    İşe yaramaz ise kısa çözüm olarak Active Partition Recovery For Windows programıyla ilgili diski tarayıp çıkan sonucu bizimle paylaş.

    Yukarıdaki iki programda işe yaramaz ise R-Studio Tarzı programlar ile dosyalarını kurtarabileceğini düşünüyorum.
    Ama yukarıdaki özellikle Active Partition Recovery For Windows yazılımı olumlu sonuç verirse 5 - 10 dakikada tüm dosyalarına sorunsuz ulaşabilirsin.

    Normal FileRecovery programlarıyla ise malesef kurtarılacak dosyanın boyutuna diskin hızına bağlı etkenler ile uzun sürebilir.
    Kolay gelsin...
  • blue_life

    Diskin son durumu şu anda 32 gb içine girilebilinir alan fakat içi boş.. 218 gb ise bölümlenmemiş alan ...

    Active partition şu anda işlem yapıyor ama saatler bulacak gibi...
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.