![]() genel olarak bu şekildedir. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BalkanGöçmeniBirBey -- 12 Nisan 2021; 19:26:19 > |
Veri Bilimciyim diyenler aynen bu durumdaki gibidir.

-
-
lineer regressionu import etmeyi öğrenip oluyorsun işte kasmaya gerek yok -
aga python numpy tensorflow keras meras udemy 25
anladin sen onu
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Veri bilimciler neden bu kadar öfke ve nefret çekiyor acaba. Hem çalıştığın domain'i, hem bilgisayarı, hem de matematik ve istatistiği bilmek gerekiyor veri bilim işi icra ediyorum demek için. İşin amatörü isen hepsini süper bilemiyorsun haliyle. Her branşta böyle. "Amatör veri bilimciyim" demek de absürt oluyor. Tepkiyi en çok bu adamlar alıyor niyeyse. Bu karikatürdeki bayesian inference için demiyorum o temel bir şey tabii de, durduk yere bu kadar sataşılan başka da bir şey görmedim ben.
"Vay veri bilimci misin? Bana bütün istatistiksel modelleme metotlarını ezbere say hemen." gibi bir şey değil zaten veri bilim işi. Veri bilimcinin işi veriyi anlamak ve bir şekilde anlayışını otomatize etmektir nihayetinde. "Bir şekilde" kısmını ezbere bilse de olur, baştan kendisi yapsa da, literatürü tarayıp nasıl yapmışlar diye baksa da, hazır tool kullansa da olur. Nerede neyi kullanacağını biliyorsa, sonuçları nasıl diagnose edeceğini biliyorsa, bulduğu sorunlar ışığında da modelini nasıl geliştireceğini (nadiren metodu baştan yazmayı gerektirir bu da) biliyorsa işini bazal düzeyde yapar. Bunun üzerine de ek yetenekler edinirse özelleşebilir. Tecrübe edinirse de iyi veri bilimci olur.
Veriyi daha baştan nasıl anlayacağını bilmeyen adam da veri bilimci değildir zaten. Yine de bir veri bilim projesine domain uzmanı danışman olarak katılmış olabilir. Öyle ya, tarım için geliştirilecek projenin veri bilim kısmında tarım ve botanik ile alakalı işleri veri bilimci kendisi araştıramaz. Tarım ve botanik bilenler arasından bu işlerden da az olsun anlayan birini bulursun koyarsın danışman olarak.
Ben hoş görüyorum, olabilir aradan bir tane metodu veya trick'i bilmiyordur adam. Domain ve bilgisayar bilgisi sağlamdır, doğru yönlendirme ile istatistik kısmında da eksiklerini proje için kapatmasını istersin. O kapatana kadar sen yardımcı olursun. Sen de onun kadar domain bilmiyorsundur vb. oraları da o tamamlar. Özelleşmiş işlerde tek adamın bilebileceğinden fazladır zaten işler. Her ekip de PhD+ çalışana sahip olmuyor.
Kişinin bilmediği şeyleri cımbızla çekip gömme davranışı böyle multidisipliner alanlar için çok doğru olmuyor. Dediğim gibi tabi bayesian inference kadar temel şeyler için değil tabii ama varyantlarını da gördüğümden söylüyorum, böyle bir nefret var bu mesleğe kanalize olan, onu eleştiriyorum. Gerçi onda bile nasıl çalıştığını ve arkasındaki matematiği biliyorsa hazır tool kullanmaması için bir sebep yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaramazovX -- 13 Nisan 2021; 16:51:30 >
-
-
hocam ben kendi adıma konuşayım yukarda sallamıştım çünkü. adamın matematiği iki kümenin birleşiminin eleman sayısını hesaplayamayacak düzeyde kötü ama veri bilimci diyor kendine amatör falan da değil işlere başvuruyor falan. hemen opencv install edip projeden projeye koşma peşinde bu dediklerm lisans öğrencileri bm bölümlerinde buna salladım açıkçası.
-
"Kod yazacağım neden algebraya calculuse ihtiyaç duyayım ki ??????" diyenler gibi...
-
@KaramazovX sorunu cevaplayacaktım bir türlü vakit bulamadım. @Kurtçu Restrop özetlemiş zaten.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X