Şimdi Ara

Vergiyi hesaplayarak mı araç alıyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hep eski model arabam oldu haliyli vergisi düşüktü...Hiç vergi aklıma gelmezdi araba almaya niyetlediğimde sanayiye gitmemek için ömürlük olsun yada satarken zorlanmıyayım diye sıfır araba alayım dedim sonra 2006 model otomobil aldım.vergi 206+206=412 tl diye görünce şaşırdım yeni araba değil 9-10 yaşında arabaya bu vergi ne dedim.biri dedi ki benim araç 1.2 motor 2002 model yıllık 175 tl biri dediki benim araç 95 model 50 tl...yuh dedim hiç aklıma vergi gelmemişti..
    Şuan araç alsam motoru 1.3 yukarı olmaz..sonuçta hız yapmayan hafta sonları araba kullanan biriyim.hatta satayımda bende öyle alayım dediğim oluyor.ama eşim ve çocuklarım arabamız çok güzel diyorlar...

siz ne düşünüyorsunuz kendi arabanız için ve genel vergi için.
    Vergiyi hesaplayarak mı araç alıyorsunuz?

• Genelde hesaplamıyoz ama genelde zaten 1.6 motor ve altın kullanılıyor veya kamyonet yani doblo, courier gibi araçlar onlarda vergi sistemi farklı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benimki otomobil sınıfında 1.6 ve 2006 model olunca aldığımda temmuz ayı idi yani karşı taraf mecburen ödemişti bilmiyordum ocak ayı girdi bir bakayı dedim inanın 100+100=200 tl taş çatlasa o kadar eder dedim.
    Yani sadece hafta sonları kullanan biri olarak fazla geldi.
  • Bende sizin gibi hafta sonları veya isim olduğunda kullanan birisiyim. Sakin kullanırım ve ivmelenmeye pek önem vermem. 1.3 Linea urban var bende. Vergisi makul bakımları makul parçası öyle ikinci eli desen söylemeye gerek yok. He kalite yok orası ayrı. Ama fazla binmedigim araç için mazot hariç yılda 3-4 bin tl vermeye gerek yok.yaptığım km belli Altımda Altımda Linea da olsa ne olur bmw olsa ne olur.

• Bende 1.3 almak istiyorum.
    bu vergi sistemi yanlış geliyor bana çok geldi...
    Bence sizinki iyiymiş..
  • ben geçen sene 2014'te yani laguna 2 bakıyordum 2007-2008 model olsun 2,0 olsun otomatik olsun 170hp falan güzel hayaller içindeydim.
    sonra internetten MTV sorgulama sayfasına bir baktım yıllık 1080TL vergi çıkardı sonra mecburen 2008 model 1,6motorlu laguna 2 aldık
    ne oldu devlet bana darbe yaptı vergisi yüzünden alamadık.
  • tabikikide vergisine hatta motor hacmine bakarak araba alıyorum. Hatta bazı araçlarda 20-30 cc yüzünden fazla vergi ödememek için almıyorum. mesela toyotanın 1.33 motorlaro mitsubishi coltun 1.332cc lik motor var o yüzden almam. yada 1.4 motorlu b segment arabalar almam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1.8 aracım ile 2.0 arasında 1.8 kat fark vardı. 1.8 aracım 160hp, 2.0 aracım 150hp.

motor büyüklüğü 2.0'ı geçince iş iyice saçmalıyor. Evet, o yüzden MTV araç tercihini etkiliyor.

Yılda 40.000km yol yapan birine, yakıt masrafları arasında, motor 1.6 imiş, 2.0 imiş, çok farketmiyor.

Şirkete değil, şahsıma araç alacak olsam, 2.0 motorlu araçlara baktığım için, kesin bir alt vergi dilimine girmiş araba bakarım.
  • 2004 model 2.4 motor aracım için gecen ay 534 tl ödedim. Temmuzda 534 tl daha :(

• Vergisini hesaplayarak araç almıyorum.Çünkü her sene vergi zammıyla zaten hep en üst dilimde kalıyorum.

Vergisini hesaplayarak araç almak gerekirse 15 yaş üstü araçlar çok ideal 6 aylık 56 tl
  • Bir diğer konuyada yazdım. Ne yazıkki bizim insanımız lüksü seven insanlar. Adam atıyorum 2000 bin motor alıyor merak ediyorum ne işine yarıyor o motor?? Rampa çıkamıyormuşta filan canavar gibi öıkıyor 1.6 motor.
    Vergi az yada çok değil kime göre neye göre? Ülkede herkes gerçekten ühtiyacı olana binse olacak bu iş.

• caner_24 kullanıcısına yanıt
    sıkıntı yok diyorsun yani:))
    sence değer mi?
  • zugasi_berepe kullanıcısına yanıt
    yani 16+ almaktansa almamayı tercih ederim demek daha mı mantıklı bir tanıdığım şahini var 15 senedir sanırım araba ondamış 50 tl vergi veriyormuş hiç yolda bırakmadı üzmedi hatta banada al dedi almadım tabiki
  • 2.0 motor 2009 model benim

• Ortaşekerli O kullanıcısına yanıt
    Demek istediğim o zaten ironi yaptım.Az vergi vermek istiyorsan sistem sana 15 üstüne bin diyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ortaşekerli

sıkıntı yok diyorsun yani:))
    sence değer mi?

Sıkıntı var ama Performanslı araç sevdiğim için katlanıyorum. Aslında hayalimdeki araç E39 v8 540 ama 16-99 yaş aralığı bile 1.667 lira yıllık vergisi. Aslına bakarsan dediğim araç hiçte hayal değil ama vergisi için hayal oluyor.

• Imzamdaki arac icin ocakta 594.5 tl verdim
    Temmuzda gene ayni
    Adam f10 520 i aliyor benden daha az vergi veriyor basil is bu

• quote:

Orijinalden alıntı: Greyblack

Bir diğer konuyada yazdım. Ne yazıkki bizim insanımız lüksü seven insanlar. Adam atıyorum 2000 bin motor alıyor merak ediyorum ne işine yarıyor o motor?? Rampa çıkamıyormuşta filan canavar gibi öıkıyor 1.6 motor.
    Vergi az yada çok değil kime göre neye göre? Ülkede herkes gerçekten ühtiyacı olana binse olacak bu iş.

Kusura bakmayın ama yazdıklarınız saçmalık. Herkes istediği aracı istediği gibi alabilir. Kimse kimseyi zorlamıyor. Aracım 2.0 motora sahip. İlk olarak motora mı baktım? Hayır. Aracın bana verdiği keyif ve konfora baktım. Zaten sizin mantığınızda olanlar sayesinde 2.0 litre hacimli motorlara uygun fiyatta biniyoruz.
  • Hangi araca gücün yetiyorsa haliyle vergisine de yetmiş oluyor. Bakmıyoruz yani genelde.
  • mecburen evet şuanki aracım 1.6 motor 945 tl ödeyeceğim bu sene... bu sebepten ötürü 1.0 motorlu araç fikri var bir süredir aklımda ama kişi sürekli al sat işiyle uğraşmıyorsa (alacak adam 2.0 ve üzeri yerine 1.6 ve altını düşünecektir), otomobilden keyif almak istiyor ve senede 1 defa ödüyorum diyorsa tercihlerine saygı duymak gerekir
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.