Şimdi Ara

Vergiyi hesaplayarak mı araç alıyorsunuz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aracımın motor hacmi 2521cc bu yüzden 21cc ile bir üst dilimde ancak kasko değer olayından dolayı bir alt dilime iniyor. ama sonuçta yıllık vergi 1600tl. mtv yüksek olmasa ben bu aracı alamazdım. 2.eli ölü sayılır. sonuçta altımda 220hp güçlü bir araç var. satıp daha güçlü bir araç almayı planlıyorum.
  • budak_1903 kullanıcısına yanıt
    Olayın birde bu yüzü var haklısın vergi diliminden dolayı alıcının cayması piyasayı aşağa çekiyor...

1600 tl..çok değil mi ya...muıtlusu yani:)))
  • şu anki aracım 1,3 diliminin altında
    çok memnunum.
    2006 model renault espace almak istiyorum.
    ama 1,9 MTV çok gözüme geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ortaşekerli

Olayın birde bu yüzü var haklısın vergi diliminden dolayı alıcının cayması piyasayı aşağa çekiyor...

1600 tl..çok değil mi ya...muıtlusu yani:)))

aracın sahip olduğu donanımlardan bazıları:

- elektrikli ısıtmalı hafızalı deri koltuk
    - Dolby surround müzik sistemi - dahili amfi var
    - xenon farlar
    - elektrikli ısıtmalı hafızalı katlanır aynalar
    - fabrika çıkışlı orijinal iç denetimli alarm. sonradan takılan sistemler gibi değil. çok daha efektif çalışıyor.
    - 2.5 lt tubo sıralı 5 silindir 220 hp
    - 17" orijinal jantlar
    - esp, hava perdeleri dahil tam güvenlik donanımı

35000 tl fiyata daha iyisi varsa onu alırım.
  • sadece mtv degil; otomobil alirken yillik kasko, bakim masraflari, yakit gideri gibi kalemler de bu devirde alimda etkili...

kimse parayi havadan kazanmiyor
  • erhanbabacan kullanıcısına yanıt
    Bir altta ki arkadaş ne demiş araca gücü yetenin vergisinede yeter demiş.
    Eğer arabayı zorla aldıysan binmeyeceksin 2bin motora biniyorsanızda vergi fazla ya demeyin. Ben sizin içiyorum diyorum bankaları devleti fazladan faiz vererek zengin etmeyin.

Kısaca arabayı bin türlü krediyle almayın satın alırken zorlamayan arabanın vergiside zorlamaz araç sahibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karar verdim arabamı satabilirsem 16+ yaş yada 1.2 motor ve yaşı büyük araç alıcam.

hafta sonları biniyorum ödediğim paraya bak.hani 1-2 yaşlarında olur anlarımda bu ne...
  • 2.0 motoru tölare edebiliyoruz diyeyim şuan 2.0 2000 model bir aracımız var senelik vergisi 280 lira, senelik bakım dışında da masrafı olmuyor gel gelelim benzini çok harcıyor uzun süreli kullanacak olsak lpg ile onu da çözmüş olurduk sanırım ama şuan gereksiz gözüküyor

Bu aracımızı 2-3 sene daha kullanırız gibi, daha sonrası için nissan terrano 3.0DI düşünüyoruz ama vergisi bayağı fazla 2985 lira olması lazımdı gerçi 2-3 seneye düşer biraz ama o zaman şartlar ne gösterir bilinmez,belki yine 2.0 benzinli bir dört çekerden devamda edebiliriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyberkesh

2.0 motoru tölare edebiliyoruz diyeyim şuan 2.0 2000 model bir aracımız var senelik vergisi 280 lira, senelik bakım dışında da masrafı olmuyor gel gelelim benzini çok harcıyor uzun süreli kullanacak olsak lpg ile onu da çözmüş olurduk sanırım ama şuan gereksiz gözüküyor

Bu aracımızı 2-3 sene daha kullanırız gibi, daha sonrası için nissan terrano 3.0DI düşünüyoruz ama vergisi bayağı fazla 2985 lira olması lazımdı gerçi 2-3 seneye düşer biraz ama o zaman şartlar ne gösterir bilinmez,belki yine 2.0 benzinli bir dört çekerden devamda edebiliriz

hocam siz vergi hesabını nasıl yaptınızda 2.0 motor aracın vergisi yıllık 280 lira olabiliyor
    https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/template.jsp?page=IVD_HSP_MTV

• @BatuKır

Araç 1999 yılı trafige çıkışlı 2000 model hocam ondan dolayı
  • Kangoo kullanıcı olarak vergi tabiki canımı sıkıyor . Clio dan farkı olmamasına rağmen gerçek bir kamyonetle aynı vergiyi veriyorum .
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyberkesh

@BatuKır

Araç 1999 yılı trafige çıkışlı 2000 model hocam ondan dolayı

Vergiyi hesaplayarak mı araç alıyorsunuz?

nerde yanlış yapıyorum

• Konu vergiden acilmisken sorayim sizlere 2005 model aracim var 2000 motor 2016 yilinda bu arac 12 yasinda sayilip bir alt dilimdenmi odeyecegim acaba araba 2005te 1 yasindami sayiliyor

• Yok ya ne hesaplicaz

• quote:

Orijinalden alıntı: cashuva

Konu vergiden acilmisken sorayim sizlere 2005 model aracim var 2000 motor 2016 yilinda bu arac 12 yasinda sayilip bir alt dilimdenmi odeyecegim acaba araba 2005te 1 yasindami sayiliyor

Evet, araç yaşı hesabında, model yılı da dahil ediliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Smudge2103

quote:

Konu vergiden acilmisken sorayim sizlere 2005 model aracim var 2000 motor 2016 yilinda bu arac 12 yasinda sayilip bir alt dilimdenmi odeyecegim acaba araba 2005te 1 yasindami sayiliyor

Tskur ederim bu sene 1200tl vergi belimi buktu ya seneye indirim Ilac gibi gelecek:)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Smudge2103

quote:

Tskur ederim bu sene 1200tl vergi belimi buktu ya seneye indirim Ilac gibi gelecek:)

Rica ederim, 3 yıl Grand Cherokee'ye binmiş biri olarak, vergi indiriminin değerini çok iyi bilenlerdenim

• @BatuKır

Hocam tescil tarihi ve trafige çıkış tarihi 99 aralık sonuçta cebimden çıkan para 280 tl yalan söyleyecek halim yok,ama bende şaşırdım görünce daha önceki araçlarda hiç dikkatimi çekmemişti demek ki ilk trafiğe çıkış tarihine göre hesaplanıyor
  • arabam 1.33 corolla .0,33 den bir ust dilim vergi odemek can sıkıcı. en azından yakıtı baya makul ordan kazancım oluyor diye avunuyorum.
  • BatuKır B kullanıcısına yanıt
    2015-1999 = 16

16-99 yaş dilimine bakacaksınız.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.