samanyolu tv de ayna programını bilirsiniz, programı sunan adam bir benzinliğe yanaşıyor, benzinin depo fiyatının 1 tl olduğunu gelen bütün arabaların depoyu fullediğini ve dizel araç olmadığından bahsediyor felan filan... biz ise hangi araç daha az yakar, dizelmi benzinlimi daha avantajlı diye hesap yapıp duruyoruz, uzun yolda araba kullanırken gözümüz ibrede kaç kmde nekadar yakıyor hesap yapıp ve genelde çoğumuz az yaktığımızdan falan bahsederiz, heralde venezuelladi durum burda olsa bu forumdaki birçok başlık hiç açılmazdı bile...
Adalet iste guncellenmeseydik bizde uygun fiyata benzin alabilirdik. Ama surekli artan vergiler oldugu surece yuksek birim fiyatindan devam.
Onların lirası başkadır o kadar da ucuzluk olmaz.
aynı programda yarım litre suyun 38 lt benzine eşdeğer fiyatta oldugunu da söylüyordu hangisi iyi
sunucunun söylediği cümle aynen şu' 1 depo benzin türk lirasıyla yaklaşık 1 tl, başka para biriminden bahsetmiyor, hadi bilemedin 2 tl olsun çokmu
daha önce tartışıldı konu benzinde ucuz suda ucuz aratırsanız forumda bulabilirsiniz.
Bu ülke zaten yakıt konusunda çok şanslı biraz araştırınca çıkıyor sonuç :) Bizde 1 tl olmasada litreyi 2,35'den alsak Çok güzel olurd Bulgaristanda örnek olarak Benzin Dizel 2,35 Leva Lpg 1tl ' var 1,20 ye yerine göre değişiyor
aynı programda yarım litre suyun 38 lt benzine eşdeğer fiyatta oldugunu da söylüyordu hangisi iyi
tabiki onlarınki iyi, bir depo 1 tl ise 38 lt su da 1 tlye yakın bir rakam, su bile bizdekinden daha ucuz yani her koşulda iyi
şeytan meytan yok. adamların ülkesinden bol petrol çıkıyor.
yayınlamayın şöyle haberleri içimiz gidiyor..
quote:
Orijinalden alıntı: remote control
Onların lirası başkadır o kadar da ucuzluk olmaz.
aynı programımı izledim bilmiyorum ama kuveyt te öyle bir durum vardı dinar olarak kaçtı hatırlamıyorum ama ; dinarı tl ye çevirince burada 1lt benzin parasına 8 lt benzin ediyordu ve ortalalıkta 2.0 altı araç yoktu ve land cruiserlerden geçilmiyordu.
Yahu ülkeden soğutmayın adamı boşverin
bu ülkeyi tanıtan başka bir program izlemiştim. benzin ucuz ancak ithalat yasak olduğu için insanların binecek araç bulamadıklarından bahsediyordu spiker. Kullanılan araçlar da hep 2. el araçlarmış. Ayrıca benzin ucuz olmasına ucuz ancak diğer tüketim malları(yiyecek v.s.) çok pahalı diyordu spiker arkadaş. ülkemizdeki akaryakıt fiyatlarını tabi ki savunmuyorum ancak benzinin ucuz olması orayı yaşanacak bir ülke yapmaz bence.
Saygılarımla
Benim en yakın arkadaşım Güney Kore'de bulundu bazı özel işlerinden dolayı geçtiğimiz sene
Adamlarda inanın 1 litre benzin 2.1 TL civarı Türk parası ile
Ve adamlar Petrolün kaynağı olan arap yarımadasına yaklaşık 10 bin km uzakta olmasına rağmen bu fiyata halkına sunabiliyor.
Biz ayağımızın dibindeki benzini 2 katına alıyoruz bu ne demektir?
Hepimiz atıp tutuyoruz, icraat 0... Hepinizin tweeter hesabı var. 10 dk nızı ayırıp durumunuzu başbakan ve cumhurbaşkanına yazıp halinizi anlatsanız ya... Söyleye söyleye dilimde tüy bitti. Bizim millette laf çok, icraat 0...
Aynı programı bende izledim. Orada benzin çok ucuz ama çoğu kalemde ve arabalarda ithalat yasağı olduğu için görüntülerde 20 yaşının altında araba yoktu neredeyse. Burada ikinci elde kimsenin almayacağı kadar eski araçları kullanmak zorundalar. İkinci el araçlar sıfır araçlardan pahalı çünkü sıfır araç çok az veya satılmıyor.
Benzinin bir lira olduğu yetmiyor gibi birde dünya güzellerinin çoğu buradan çıkıyor. Adamlar at yönünden de avrat yönünden şanslı.
quote:
Orijinalden alıntı: m3hm3tozc4n
Benzinin bir lira olduğu yetmiyor gibi birde dünya güzellerinin çoğu buradan çıkıyor. Adamlar at yönünden de avrat yönünden şanslı.
Benzin fiyatı değil de işte bu konu insanı dert sahibi yapar.
Ya isterse onların 1 lirası bizim 10 liramız olsun ne fark eder yahu. 1 depoyu 230 liraya doldurmadıktan sonra
ilk olarak adamlarda benzin ucuz ama eski arabalara biniyorlar gibi yorumlara katılmıyorum bizdede benzin aynı fiyat olsun ben 20 yaşında arabaya binmeye razıyım, ikincisi o ülkenin kötü taraflarına bakıp hiç şükredesim gelmiyor; bu durum bana bir zamanlar meşur olan bi karikatürü hatırlattı, ayakkabısı olmayan ve bu duruma üzülen bir adam ayağı olmayan birini gördüğünde haline şükretmesi gibi insanları içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıyı unutturup haline şükretmesi gerektiğini sanki bilinç altından işliyordu, Ayrıca olay neden onlarda bukadar ucuz olduğu değil bizde neden bukadar pahalı olduğudur, benzinin tamamını ithal edip halkına bu kadar pahalı satan başka bir devlet yok, forumda daha önce bi kaç gün benzin almayalım gibi öneriler okudum ama bunun pek yararı olmayacaktır, bunun yerine uzun bir süre belli akaryakıt şirketlerinin istasyonlarına uğramamak daha çok ses getirir diye düşünüyorum, örneğin 1 yıl boyunca shell ve bp ye hiç uğramamak gibi, bakın ozaman neler oluyor