Şimdi Ara

Vekalet fax ile gönderilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
53.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Araç alacağım, araç izmirde sahibi başka ilde, vekalet verecek bir yakınına ondan satışını alıcam.
    Yalnız kargo vs beklemekle uğraşmak istemiyorum. Fax ile ya da başka şekilde halledebilirmiyim?

Sadece emin olanlar cevaplarsa sevinirim.

Nette bazı kaynaklarda olabildiğini, ancak takipçim olmayacağını söyledi. aklım karıştı.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Vekalet Fax ile Gönderilebilir mi?

Vekaletname, bir kişinin başka bir kişiye belirli yasal işlemleri kendi adına yerine getirme yetkisi veren resmi bir belgedir. Vekaletnameler, noterden notere gönderilebilir veya başka bir ildeki birine verilebilir.

Vekaletin Fax ile Gönderimi

Vekaletnameler faksla gönderilemez. Bunun nedeni, faksın güvenli olmayan bir iletişim yöntemi olması ve kolayca kopyalanabilmesidir. Vekaletnamelerin geçerli olması için orijinal imzalı nüshalarının kullanılması gerekir.

Başka İldeki Birine Vekalet Verme

Başka bir ildeki birine vekalet vermek istiyorsanız, aşağıdaki adımları izlemelisiniz:

• İmzalı ve noter tasdikli vekaletnameyi hazırlayın.
    • Vekaletnameyi, vekalet verdiğiniz kişinin bulunduğu ildeki bir notere gönderin.
    • Noter, vekaletnameyi kontrol edecek ve sizin kimliğinizi doğrulayacaktır.
    • Noter, vekaletnameyi onayladıktan sonra, vekalet verdiğiniz kişiye gönderecektir.

Vekaletin Diğer İletim Yollarıyla Gönderimi

Vekaletnameler faksla gönderilemese de posta, kurye veya e-posta yoluyla gönderilebilir. Ancak, e-posta yoluyla gönderilen vekaletnamelerin noter tarafından onaylanmış olması gerekir.

Özetle:

• Vekaletnameler faksla gönderilemez.
    • Başka bir ildeki birine vekalet vermek için, imzalı ve noter tasdikli vekaletnameyi o ildeki bir notere göndermeniz gerekir.
    • Vekaletnameler posta, kurye veya e-posta yoluyla da gönderilebilir, ancak e-posta yoluyla gönderilen vekaletnamelerin noter tarafından onaylanması gerekir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bildiğim kadarıyla fax'ı noter çekerse oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tomeri

Bildiğim kadarıyla fax'ı noter çekerse oluyor.

Anladım hocam teşekkür ederim.
  • Bazen sıkıntı çıkarabiliyorlar. Aslında oluyor. Babam kendisi faxlamıştı bana vekaleti. Vekaletin üzerinde, vekalet verilen noterin tel numarası yazar. Sizin satış için gittiğiniz noter, o noteri arattırır. İşlem numarasından vekaleti teyit ettirip öyle işlem yaparlar. Ancak vekalet eski tarihli ise yokuşa sürme ihtimalleri var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zgn61

Bazen sıkıntı çıkarabiliyorlar. Aslında oluyor. Babam kendisi faxlamıştı bana vekaleti. Vekaletin üzerinde, vekalet verilen noterin tel numarası yazar. Sizin satış için gittiğiniz noter, o noteri arattırır. İşlem numarasından vekaleti teyit ettirip öyle işlem yaparlar. Ancak vekalet eski tarihli ise yokuşa sürme ihtimalleri var.

Cecap icin tesekkurler dostum.

Soyle birsey yapmayi dusunuyoruz, es zamanli farklu noterlerde olucaz ve noter faxlicak. O zaman da sorun olur mu acaba. En iyisi pzt sabah erkenden gidip noterden ogrenmek.

• Ben faxladım oluyor.ama ben 0 almıştım 2 hafta önce.yani bayi ye gönderdim noterden notere olur mu bilmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clio 1.2 16 v -- 26 Ekim 2013; 8:34:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: clio 1.2 16 v

Ben faxladım oluyor.ama ben 0 almıştım 2 hafta önce.yani bayi ye gönderdim noterden notere olur mu bilmem.

Anladım hocam, o zaman olur herhalde.

Çok uzak bir yerde değil aslında, ben izmir'deyim o Aydın nazilli de

En kötü gidip ordan hallederim işlemleri.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gitmenize gerek yok bence. Hele az bi tanışıklığınız varsa noterle kesin yaparlar. Çok kez vekaletin faxıyla işlem yapıldığına şahit oldum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.