Şimdi Ara

vectra ismi neden değişti?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • insignia ismi bana hiç çekici gelmiyor. sanki vectra nın adı kötüye çıktı da o yüzden değişmiş gibi geldi. sizce de öyle mi?
    bi sorum daha olacak. bu vectra nın imajını hangi kasası kötüledi sizce. kimi a diyor, kimi b, kimi de c.
    (benzer bi konu da opel bölümüne açtım ama kaç gündür cevap veren olmayınca orada beklemekten vazgeçtim)
    bu arada ben de bi vectra kullanıcısıyım. markayı karalamak gibi bi niyetim yok yani

• vectra ismini kötüleyen tek şey bence son kasaların(insigniadan önce) 1.6 100 bg. gücündeki motorlarıdır. kasaya küçük geldiğinden araç hareket edemiyordu neredeyse.
    ayrıca vectrayı vectra yapan 1996-2002 arası üretilmiş (vectra b sanırım) 2.0 gls yada cd donanımlı verctralardır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 10ur_1

vectra ismini kötüleyen tek şey bence son kasaların(insigniadan önce) 1.6 100 bg. gücündeki motorlarıdır. kasaya küçük geldiğinden araç hareket edemiyordu neredeyse.
    ayrıca vectrayı vectra yapan 1996-2002 arası üretilmiş (vectra b sanırım) 2.0 gls yada cd donanımlı verctralardır.

1.6 100 beygirlik motor o kadarda kötü değil.

Çok kez kullandım bu motoru.

Bence o kasada verdiği tepkiler normal bir kullanıcı için fazlasıyla yeterli.

Ancak motordan ziyade güncel kasa vectranın istenilen satış rakamlarına ulaşamamasıdır.

Bununda sebebi vectranın GM in tozunu fazlaca yutmasıdır . Avrupa araç çizgilerinden biraz uzak olması , Amerikan araçlarına daha yakın olması vede aracın içinin bana göre biraz kaba kalmasından dolayıdır.

Bence iyide olmuştur. Opel yenilenme cizgisine girdi.

Yenilenmeye vectradan başladı.

Muhtemelen omega yerine gelecek büyük aracında model ismi OMEGA olmayacak .

Bekleyip göreceğiz . Opel iyimi yaptı kötümü yaptı..

Ama şu anki avrupa satış rakamları ve aldığı ödüllere bakıldığında opel cidden iyi bir iş yaptı diyebiliriz.

• peki isim neden değişti? ismin değişmesi arabaya duyulan güveni azaltmaz mı? bora jetta gibi
    quote:

Orjinalden alıntı: desiya

quote:

vectra ismini kötüleyen tek şey bence son kasaların(insigniadan önce) 1.6 100 bg. gücündeki motorlarıdır. kasaya küçük geldiğinden araç hareket edemiyordu neredeyse.

Ancak motordan ziyade güncel kasa vectranın istenilen satış rakamlarına ulaşamamasıdır.

Bununda sebebi vectranın GM in tozunu fazlaca yutmasıdır . Avrupa araç çizgilerinden biraz uzak olması , Amerikan araçlarına daha yakın olması vede aracın içinin bana göre biraz kaba kalmasından dolayıdır.

Ama şu anki avrupa satış rakamları ve aldığı ödüllere bakıldığında opel cidden iyi bir iş yaptı diyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydnlgn -- 16 Şubat 2009; 4:05:03 >

• quote:

Orjinalden alıntı: aydnlgn

peki isim neden değişti?
    quote:

Orjinalden alıntı: desiya

quote:

Yazının içinde belirttim.

Herşey yenilenme adına.

Vectranın istenileni yapamamasından sonra yeni bir soluk için isim değiştirildi.

En azından otoriteler böyle düşünüyor.

Benim düşüncemde bu yönde.

Bence mantıklıda oldu.

• sorun vectra c de yani. aslında dış hatları çok şık bence ama içi gerçekten kaba, katılıyorum.
    peki vectra a mı b mi daha sorunsuzdur dersem (çok mu uzatmış olurum acaba)
  • quote:

Orjinalden alıntı: aydnlgn

sorun vectra c de yani. aslında dış hatları çok şık bence ama içi gerçekten kaba, katılıyorum.
    peki vectra a mı b mi daha sorunsuzdur dersem (çok mu uzatmış olurum acaba)

O kadarına yanıt vermesem daha mantıklı olur.

Çünkü herhangi bir kasa vectra aracım olmadı.

Ama en son bir arkadaşım 99 model 1.6 vectrasını 320.000de sorunsuz şekilde sattı .

Sanırım alıcısınıda aracı hala sorunsuz olarak kullanılıyor.

Mesela güncel kasa vectra taksiye binmiştim. Onunda km 300.000 üzerindeydi.

Yani bir araca bakılırsa sorun çıkarmaz. Bu sadece vectra için geçerli değil tüm araçlar için geçerli

Ama opel bölümünde bu soruları sorardan daha net yanıtlar alırsın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • VECTRA adı neden değişti? Şirket politikasının bir ürünü ve sonucu. YENİ DAİMA SATAR.

Opel'in ilk çıkan modellerine bakarsanız askeri rütbeler mevcuttu: ADMIRAL (Amiral), KAPITÄN (Yüzbaşı), COMMODORE (Dz. Yarbay), KADETT (Ask. Öğr.) ve daha sonra da ünvanlar DIPLOMAT, SENATOR, OLYPMIA gibi isimlerle anılmıştır.

1970'dan sonra kısmen ve 1990'dan sonra yaklaşık tamamen tüm modelleri hepsi "A" ile biten isimlere geçmiştir. asconA, mantA, astrA, vectrA, corsA, agilA, antarA, merivA, tigrA, sintrA, zafirA, calibrA, fronterA, monzA ve son olarak da insigniA çünkü "A"nın anlamı OPEL'in kurucusu dikiş makinesi ve bisiklet üreticisi ADAM OPEL'dir.

http://de.wikipedia.org/wiki/Opel

• Opel bisiklet yapsa da alsak

.oO°Oo.
  • türkiye için vectra kelimesi kulağa daha hoş geliyordu.ınsıgnıa kulağa biraz uyduruk geliyor.tabiki türkiye şartları için düşündüğümüzde böyle ınsıgnıa başka ülkelerde tutulsabile türkiyede bence vectra kadar tutulmaz.tasarımolarak bence c kasa vectra daha güzeldi (ön tasarımı hariç) türkiyede insignıa vw passatın gölgesinde kalır.bence türkiye pazarı için opel başka bir isim kullansa daha başarılı olurdu.
  • yok canıım ınsıgnıa da güzel olmuş hani. passat ın da güncel kasayla kıyaslanmaz ama yenisiyle dediğin gibi rekabet edebilir mi bakıcaz. yeni passatı da bi görmek lazım. ama Türkiye de başka isim olsaydı kısmına katılıyorum.
    quote:

Orjinalden alıntı: sephıa

türkiye için vectra kelimesi kulağa daha hoş geliyordu.ınsıgnıa kulağa biraz uyduruk geliyor.tabiki türkiye şartları için düşündüğümüzde böyle ınsıgnıa başka ülkelerde tutulsabile türkiyede bence vectra kadar tutulmaz.tasarımolarak bence c kasa vectra daha güzeldi (ön tasarımı hariç) türkiyede insignıa vw passatın gölgesinde kalır.bence türkiye pazarı için opel başka bir isim kullansa daha başarılı olurdu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mesudum

Opel bisiklet yapsa da alsak

.oO°Oo.

porsche yapıyor fiyatı 2000€
  • quote:

Orjinalden alıntı: tanergode

VECTRA adı neden değişti? Şirket politikasının bir ürünü ve sonucu. YENİ DAİMA SATAR.

Opel'in ilk çıkan modellerine bakarsanız askeri rütbeler mevcuttu: ADMIRAL (Amiral), KAPITÄN (Yüzbaşı), COMMODORE (Dz. Yarbay), KADETT (Ask. Öğr.)
    http://de.wikipedia.org/wiki/Opel

Kapitan zur See Deniz yüzbaşısı mı oluyor? Denize kıyıdan bakanların hatası yapılmış. Dikkat edilirse bu modeller deniz ile ilgili .. buradaki kapitan albay'dır.

Commodore bazı ülkelerde rütbe bazı ülkelerde bir grup gemiye kumanda eden kişidir. Rütbe olarak kullanıldığında Albay ile Amiral arasındadır.

Sevgi ile kalınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldsalt -- 17 Mayıs 2012; 14:10:12 >

• http://en.wikipedia.org/wiki/Insignia

Insignia (the plural of Latin insigne: emblem, symbol) is a symbol or token of personal power, status or office, or of an official body of government or jurisdiction. Insignia are especially used as an emblem of a specific or general authority.

Insıgnia (Latince insigne sözcüğünün çoğulu: amblem, sembol) resmi bir devlet kurumu veya idarenin makam veya mevkiinin kişisel kuvvetini yansıtan sembol veya işaretidir. Insignia özellikle belirli veya genel bir yetkili makamın amblemi olarak kullanılmaktadır.

Aşağıdaki emekli subayda sayısız "Insignia" (rozet, amblem) mevcuttur.

vectra ismi neden değişti?

• quote:

Arkadaşlar daha ne kadar söylemek zorundayım bunu.

1.6 motor Vectraya yetiyorr...

Hemde neredeyse hareket edemiyordu demişsin birde

Yapma Allah aşkına nedense ben çok rahat hareket ettiriyorum:.
  • evet yaa. arabadan pek anlamam ama bu konuda arabadan anlayan iki arkadaşım benim arabamı kullandı ve inanamadı. bu ön yargı nasıl oluştu acaba. benim arabam 1.6 2001 vectra ve 1280 kg. performans da gayet iyi.
    quote:

Orjinalden alıntı: santiego-39

quote:

Arkadaşlar daha ne kadar söylemek zorundayım bunu.

1.6 motor Vectraya yetiyorr...

Hemde neredeyse hareket edemiyordu demişsin birde

Yapma Allah aşkına nedense ben çok rahat hareket ettiriyorum:.

• bora bitti jetta başladı ya
  • vectra insignamı oldu yani
  • golf, corolla, civic, accord gibi modeller her jenerasyonda başarılarını sürdürdükleri için ismlerini değiştirmezler.

vectra, astra gibi modeller ise kötü izlenimleri unutturmak için model isimlerini değiştirmişlerdir. pazarlama stratejisi.
  • ben karşıyım deişmesine ancak yenilik yeni bir anlayış demek....
    buda satışlara yansıyacak elbet...

ama ben vectra ismini söyleyiş kolaylığı ve daha ağır bir isim olarak daha çok beğeniyorum...

insignia zor söyleniyor hoş değil ben sevmedim....
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.