Şimdi Ara

Vecta ve Quartz Isıtıcılar Karşılaştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
5.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 4 günlük cezam bitti,tahliye oldum. ceza sebebim site adı yazmam imiş..her neyse..bu soruyu malum siteyede sordum,ama orada cevap veren yok,dahası kimse de yok,,terk edilmiş kasabada tek başına dolaşmak gibi
    sorum aynen bu ;

birbiri ile tamamen aynı ( ilk ortam ısısı,yalıtım,metrekare, metreküp vs.) özeliklere sahip iki odanın birine 800 watlık vecta,diğerine 800 watlık normal quartz soba koysak,24 saat sonunda oda sıcaklık değerleri,ve tüketilen elektrik oranları ne olur..arada bir fark olacaksa ne kadar olur ,vede bu farkın nasıl oluştuğunu teknik olarak açıklarmısınız..

not: lütfen, cevap yazısının başına mesleğinizi yazınız..(ısı firması yetkilisi,,elektrik müh. kimya müh.. gibi..
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orjinalden alıntı: altay74

4 günlük cezam bitti,tahliye oldum. ceza sebebim site adı yazmam imiş..her neyse..bu soruyu malum siteyede sordum,ama orada cevap veren yok,dahası kimse de yok,,terk edilmiş kasabada tek başına dolaşmak gibi
    sorum aynen bu ;

birbiri ile tamamen aynı ( ilk ortam ısısı,yalıtım,metrekare, metreküp vs.) özeliklere sahip iki odanın birine 800 watlık vecta,diğerine 800 watlık normal quartz soba koysak,24 saat sonunda oda sıcaklık değerleri,ve tüketilen elektrik oranları ne olur..arada bir fark olacaksa ne kadar olur ,vede bu farkın nasıl oluştuğunu teknik olarak açıklarmısınız..

not: lütfen, cevap yazısının başına mesleğinizi yazınız..(ısı firması yetkilisi,,elektrik müh. kimya müh.. gibi..

Meslek İsci :-(

TSE ye bu test yaptırılmıs olsa Vekta icin cok anlamsız sonuc ortaya cıkar soyleki;

24 saat ısıtıcıların ikiside en yuksek termostat ayarlarında aynı oda olculerinde greceklestirilmis ve sonuc olarak:

Vekta deney suresi icerisinde ortam ısısı 20-25 (?) derece sıcaklık aralıgında tutulmustur. 24 saatte ortalama 700 watt toplamda 16,8 KW elektrik tuketimi yapmıstır der....

quartz soba deney suresi icerisinde ortam ısısı 20-25 (?) derece sıcaklık aralıgında tutulmustur. 24 saatte ortalama 788 watt toplamda 18,9 KW elektrik tuketimi yapmıstır der....

Buradan sıradan quartz soba ile arasında sadece 2,1 kw fark meydana gelir 24 satte. Buda gunde 2,1 KW X 0,29 Ykr. = 0,6 YTL fark eder gunde... simdi ikisi arasındaki fiyat farkı vekta - quartz yaklasık 300 YTL dersek bu cihazı alan bir kisi 300 YTL / 0,6 YTL = 500 kıs gunu vektayı 24 saat kesintisiz kullanmalı ki ancak bundan sonra saatte 88 watt(Yaklasık 2,5 ykr. kar etsin eski paraya gore 25 tl ) tasarrufa ulasabilsin....E kıs aylarını 120 gun uzerinden hesap edersek yaklasık 4 kusur yıl gectıkten sonra ancak quartzdan ekonomik olacaktır. İlk alımlarıda hesaba katar iseniz yani vekta bu sizin dediginiz reklamı TSE ye asla yaptırmaz ama aynı hamleyi kumtel, luxell, demirdokum veya bir baska firma TSE ye yaptırabilir hazırlıklı olmalı....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samet007tr -- 21 Ocak 2009; 20:11:33 >

• Birde ufodan da extra bir hamle gelebilir;

25 m² yaklasık 2-3 decerelik soguk iki aynı odaya vektanın 300 watt olanı ile UFO nun 2300 watt olanını koydurur ve cihazlar calıstırılır. 24 saat sonunda pek tabiki vekta odayı ısıtamaz ortam ısısı 15 dereceden yukarı cıkamaz vekta termostat dahi yapamaz, ufo ise ortamı 20-22 derecelere kadar cıkarıp sık sık termostata girip cıkar sonrada acıklama gelir vekta 24 saatte ısıtamadı ufo ise cayır cayır yaktı ufo vektaya gore %XX olcude daha iyi ısıttı vecta ise serin kaldı dese ki reklamın her yonu mubah anlasılan bu seferde vekta feryat figan etmez mi? Bence her reklama inanmamalı adam orda butun hileleri kullanmıs vede %80 degerini TSE verilerine gore kullanıyor ama malesef TSE de zan altında kaldı yazık....
  • dediklerinize aynen katılıyorum,,zaten tse den de yalanlama gelmiş..eğer bir test yapılacaksa bu şartlar altında yapılmalı..noter,meslek kuruluşları vs. çağrılıp ispatlanmalı idi,,kaçamak yollarla durumu idare edip satabildikleri kadar satış yapacaklar.
  • SON SÖZ TSE NİN OLDU

'En tasarruflu ısıtıcı'da son söz
    22 Ocak 2009 Perşembe 07:31
    Isıtıcı markası Vecta'nın yüzde 80 enerji tasarrufu sağladıkları iddiasıyla alevlenen 'En tasarruflu elektrikli ısıtıcı' tartışmasına son noktayı TSE koydu.
    TSE, yüzde 80 enerji tasarrufu sağladığı söylenen Vecta markalı ürüne belge verilmediğini açıkladı. TSE"ye bugüne kadar tasarruf ölçümü için herhangi bir başvuru da yapılmamış...

Doğalgaza ve elektriğe gelen yüklü zamlarla cüzdanları kış ortasında erimeye başlayan vatandaşın gözü kulağı elektrikli ısıtıcı firmalarından gelecek müjdeli habere çevrildi. Ancak sektör son günlerde yeni buluş değil, enerji tasarrufunu belgeleyecek “standart” kavgasıyla uğraşıyor. Olaylarla şöyle gelişti:

Baytek Isı Teknolojileri, moleküler ısı transferi sistemiyle yüzde 80 ısı tasarrufu sağladığını savunduğu Vecta marka ısıtıcıyla pazara hızlı bir giriş yaptı. Nano teknoloji ile üretilen Vecta markalı buluşuyla dünya piyasasından da büyük pay almayı umut eden firma, vatandaşın yoğun ilgisiyle karşılaştı.

BÖYLE TASARRUF İMKANSIZ

Ancak bu buluşa, sektörün önemli isimlerinden UFO firmasından itiraz geldi. UFO Başkan Vekili Abdullah Yeşil, Vecta markalı sobaların yüzde 80 enerji tasarrufu sağlaması halinde, UFO"nun tüm mal varlığını Mehmetçik Vakfı"na bağışlamaya hazır olduklarını açıkladı. Yeşil, “TSE belgesi var deniyor. Ancak TSE"nin bundan haberi yok. Tüketici yanıltılıyor ve kandırılmaya çalışılıyor” açıklamasında bulundu.

BELGELERİMİZ VAR

Baytek Üst Yöneticisi İsmet Başgül ise UFO"nun iddialarına karşılık TSE"den aldıkları muayene deney raporunu kamuoyuna açıkladı. Başında “özel deney” ibaresi bulunan raporda marka isminin üzerinin siyah kalemle karalandığı dikkat çekti. Firma bu durumu, “Rakiplerimize duyduğumuz saygı ve ticari itibarlarını zedelememek” şeklinde açıkladı.

VECTA"YA BELGE VERMEDİK

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) BUGÜN"e yaptığı açıklamada, iddiaların aksine Vecta markalı ürüne herhangi bir TSE belgesi vermediklerini, üstelik bu marka adı altında herhangi bir firmanın hiçbir başvurusunun da kayıtlarında yer almadığını bildirdi. Konuya ilişkin bilgi veren TSE yönetimi, BUGÜN"e şu açıklamaları yaptı:

FARKLI MARKA FARKLI TEST

“Baytek Isı Teknolojileri AŞ, Vecta için değil, başka bir markalı ürünü olan Palmek için “özel deney” başvurusunda bulundu. Yapılan başvuru Palmek cihazının, bir saat ve 24 saatlik sürelerde ne kadar enerji harcadığının test edilmesiydi. TSE bu testi yaptı ve sonucunu firmaya teslim etti. Söz konusu testte, ürünün tasarruflu olup olmadığı değil, sadece belirli sürede ne kadar enerji tükettiği ölçüldü. Bir cihaz az enerji tüketebilir. Ancak odayı ısıtmayabilir. Tasarruf için ısıtması ve az enerji tüketmesi gerekir ki bunun için bambaşka bir testin yapılması gerekir.”

SORUŞTURMA GELEBİLİR

TSE yetkilileri, Vecta"nın sunduğu belgenin sadece bir ölçümün sonucunu ifade eden bir rapor olduğunu, bunun asla kalite belgesi ya da tasarruf belgesi olarak lanse edilemeyeceğini belirtirlerken, “Konuyu araştırıyoruz. Eğer bu şekilde TSE ismi reklamlarda yer almışsa, haksız marka kullanımı nedeniyle firmalara ceza verilebilir” dediler. Yetkililer, Enstitü"ye bugüne kadar başka firmalardan da enerji tasarrufunun ölçümü talebiyle hiçbir talep gelmediğini de bildirdiler.

• way be
  • vay vecta vay ne hayallerle bekledik seni sende vos çıktınn..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    # VECTA Isıtıcılar # Ana Konu
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bence burada kalmaz Turkiyede saygın birkac kurulustan belkide en buyugunu TSE yi cok kotu kullanmıslar ustelik yalan dolanla TSE bunları mahkemeye verirse astronomik cezalar odemek zorunda kalacaklar. Birde bulustan icattan soz ediyorlar bu kadar kolay mı zannediyor bu adamlar bu isleri?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samet007tr -- 23 Ocak 2009; 22:23:37 >
  • diğer başlıktaki forumda,ben ve çoğu arkadaş k..mı yırttık uzak durun diye,,mesajlarım hep silindi..şimdide bayilik vs düşünen arkadaş olursa amannn uzak dursun diyorumm..şuraya yazıyorum,bu vecta alanın elinde patlayacak,şirkette yakında patlar..

kimisi hesap yapmış 20m2 odada yaksam en fazla 80-100 gelir,genede iyi memnun olurum vectadan diyor..yahu pes nerde kaldı bunun ekonomisi,,o zamanda 100m2 için 400-500 ytl öderseniz,,hani 100 m2 bir ev 100 ytl ile ısınacaktı...
  • kime güveneceğiz arkadaşlar ardo çıktı yazı kışa çeviriyoz diye bizde aldık.hikaye çıktı.bunu yazıncada donanımhaberde bazıları bozuldu.beni basşka bi firmanın satıcısı olmakla itham ettiler.şimdi burda okuduklarım doğru ise vektada fos.ya biz nasıl ısınacağız.neyse yaz geliyo.tek tesellimiz.
  • arkadaşım quartzla zaten karşılaştırma . senin sorduğun sorunun cevabını zaten kış başından beri quartz soba kullanarak yaşıyorum. 1200 watt la odanın her tarafında aynı ısıyı 19 C' almak biyana derece sobanın yarım metre arkasında 19 C' yi bulunca oooovvvv oda ısındı diyoduk ama termostatsız tabi.
  • ya tse ne yaptığını bimiyor yada vecta yalan söylüyor.Ben ikinci seçeneğe imkan vermiyorum.Bu kadar ortaya çıkan firma kurumsal olmasada bu tarz hatalar yapmaz kaldıki sitedeki tse'nin vecta ve baytek adına düzenlenmiş bir belgesi mevcut.

Yıllarca halka şu yada bu şekilde satış yapan firmalar ne yapacaklarını şaşırdılar herhalde.

quote:

Orjinalden alıntı: mhmtbrt

SON SÖZ TSE NİN OLDU

'En tasarruflu ısıtıcı'da son söz
    22 Ocak 2009 Perşembe 07:31
    Isıtıcı markası Vecta'nın yüzde 80 enerji tasarrufu sağladıkları iddiasıyla alevlenen 'En tasarruflu elektrikli ısıtıcı' tartışmasına son noktayı TSE koydu.
    TSE, yüzde 80 enerji tasarrufu sağladığı söylenen Vecta markalı ürüne belge verilmediğini açıkladı. TSE"ye bugüne kadar tasarruf ölçümü için herhangi bir başvuru da yapılmamış...

Doğalgaza ve elektriğe gelen yüklü zamlarla cüzdanları kış ortasında erimeye başlayan vatandaşın gözü kulağı elektrikli ısıtıcı firmalarından gelecek müjdeli habere çevrildi. Ancak sektör son günlerde yeni buluş değil, enerji tasarrufunu belgeleyecek “standart” kavgasıyla uğraşıyor. Olaylarla şöyle gelişti:

Baytek Isı Teknolojileri, moleküler ısı transferi sistemiyle yüzde 80 ısı tasarrufu sağladığını savunduğu Vecta marka ısıtıcıyla pazara hızlı bir giriş yaptı. Nano teknoloji ile üretilen Vecta markalı buluşuyla dünya piyasasından da büyük pay almayı umut eden firma, vatandaşın yoğun ilgisiyle karşılaştı.

BÖYLE TASARRUF İMKANSIZ

Ancak bu buluşa, sektörün önemli isimlerinden UFO firmasından itiraz geldi. UFO Başkan Vekili Abdullah Yeşil, Vecta markalı sobaların yüzde 80 enerji tasarrufu sağlaması halinde, UFO"nun tüm mal varlığını Mehmetçik Vakfı"na bağışlamaya hazır olduklarını açıkladı. Yeşil, “TSE belgesi var deniyor. Ancak TSE"nin bundan haberi yok. Tüketici yanıltılıyor ve kandırılmaya çalışılıyor” açıklamasında bulundu.

BELGELERİMİZ VAR

Baytek Üst Yöneticisi İsmet Başgül ise UFO"nun iddialarına karşılık TSE"den aldıkları muayene deney raporunu kamuoyuna açıkladı. Başında “özel deney” ibaresi bulunan raporda marka isminin üzerinin siyah kalemle karalandığı dikkat çekti. Firma bu durumu, “Rakiplerimize duyduğumuz saygı ve ticari itibarlarını zedelememek” şeklinde açıkladı.

VECTA"YA BELGE VERMEDİK

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) BUGÜN"e yaptığı açıklamada, iddiaların aksine Vecta markalı ürüne herhangi bir TSE belgesi vermediklerini, üstelik bu marka adı altında herhangi bir firmanın hiçbir başvurusunun da kayıtlarında yer almadığını bildirdi. Konuya ilişkin bilgi veren TSE yönetimi, BUGÜN"e şu açıklamaları yaptı:

FARKLI MARKA FARKLI TEST

“Baytek Isı Teknolojileri AŞ, Vecta için değil, başka bir markalı ürünü olan Palmek için “özel deney” başvurusunda bulundu. Yapılan başvuru Palmek cihazının, bir saat ve 24 saatlik sürelerde ne kadar enerji harcadığının test edilmesiydi. TSE bu testi yaptı ve sonucunu firmaya teslim etti. Söz konusu testte, ürünün tasarruflu olup olmadığı değil, sadece belirli sürede ne kadar enerji tükettiği ölçüldü. Bir cihaz az enerji tüketebilir. Ancak odayı ısıtmayabilir. Tasarruf için ısıtması ve az enerji tüketmesi gerekir ki bunun için bambaşka bir testin yapılması gerekir.”

SORUŞTURMA GELEBİLİR

TSE yetkilileri, Vecta"nın sunduğu belgenin sadece bir ölçümün sonucunu ifade eden bir rapor olduğunu, bunun asla kalite belgesi ya da tasarruf belgesi olarak lanse edilemeyeceğini belirtirlerken, “Konuyu araştırıyoruz. Eğer bu şekilde TSE ismi reklamlarda yer almışsa, haksız marka kullanımı nedeniyle firmalara ceza verilebilir” dediler. Yetkililer, Enstitü"ye bugüne kadar başka firmalardan da enerji tasarrufunun ölçümü talebiyle hiçbir talep gelmediğini de bildirdiler.

• quote:

Orjinalden alıntı: goalya

arkadaşım quartzla zaten karşılaştırma . senin sorduğun sorunun cevabını zaten kış başından beri quartz soba kullanarak yaşıyorum. 1200 watt la odanın her tarafında aynı ısıyı 19 C' almak biyana derece sobanın yarım metre arkasında 19 C' yi bulunca oooovvvv oda ısındı diyoduk ama termostatsız tabi.

Siz 25 derceyi görebilirdinizmi bu havada onu yazın bence.
  • quartzla alırmıydım? quartzla karşılaştırıldığından yazdım...
  • benim evi quartzı 1800 watt ta da çalıştırdım ben bırak 25 i 20' C yi görebildik mi tam hatırlayamıyorum. gördüysek bile 1 metre etrafıdır. ayrıca yana yakıla vecta yı savunduğumdan değil quartzla karşılaştırıldığından
  • quote:

benim evi quartzı 1800 watt ta da çalıştırdım ben bırak 25 i 20' C yi görebildik mi tam hatırlayamıyorum. gördüysek bile 1 metre etrafıdır. ayrıca yana yakıla vecta yı savunduğumdan değil quartzla karşılaştırıldığından

Quartz sobayıda bu havada deneyin bakalım ne olacak
  • quote:

Orjinalden alıntı: mbirol

quote:

benim evi quartzı 1800 watt ta da çalıştırdım ben bırak 25 i 20' C yi görebildik mi tam hatırlayamıyorum. gördüysek bile 1 metre etrafıdır. ayrıca yana yakıla vecta yı savunduğumdan değil quartzla karşılaştırıldığından

Quartz sobayıda bu havada deneyin bakalım ne olacak

ilk sölediğinde denemeye başlamıştım zaten :) geceye doğru oda geneli soğusun dereceyi uzak bi yere koycam ölçcem hatta fotosunu da koyuvercem buraya. neyse o bende

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goalya -- 23 Ocak 2009; 18:48:56 >
  • bu arada vecta yı kapatalı 1,5 saat falan oluyo ve dışarda ısı düşmeye devam ediyo ancak oda ısısı hemen hemen aynı. şu an hemen çalıştırmaya başlasam ikisine de haksızlık olur o yüzden odanın ve dışarısının iyice soğumasını bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goalya -- 23 Ocak 2009; 18:53:18 >
  • 24 saattir vecta çalışıyodu sadece
  • quote:

24 saattir vecta çalışıyodu sadece

Arkadaşım şöyle bir adam gibi ölçüm yapıpda yazmadın ya,

önce o vectayı çalıştıracagın odayı iyice sogut,pencereleri aç,ne gerekiyorsa onu yap ve herşeyi yaz mesela oda 8 derece deki anlayalım,ve vectayı 23 derece yap bakalım kaç saat sonra 23 derece olacak 48 saat sonra olacaksa ondan hiç bir şey olmaz klima 20 dakikada odayı 25 derece yapar,ben 36 saat üşüyecegüm yada 48 saat ee nerede kaldı tasarruf ha kapama diyecekler bütün kış bakalım ne kadar sonra foya çıkacak ortaya.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.