Şimdi Ara

VDSL Hat Zayıflaması (dB) Değerleri [ANA KONU] (198. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.523
Cevap
52
Favori
198.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 196197198199200
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

51 e 48 almak orantılı bağlantı stabilse böyle devam.

• 15ms 48mb download 7.50 upload

• Yaklaşık 6 aydır internetim problemli, bazen 1 2 saat online oyun oynayayım diyorum. ping normal değerlerdeyken bir anda 150 200lere fırlıyor biraz öyle devam ediyor sonra tekrar normale dönüyor. Bu kısır döngü sürekli devam ediyor

speedtest.net'den indirme testi yaptığımda latency gecikme çok fazla eskiden öyle değildi. Ama upload normal. Değerler de böyle. Yaklaşık 3 sağlayıcı değiştirdim. Turknet, internet kutusu tekrar turknet şimdi poyraznetteyim modemi değiştirdim eve giren kablonun ucunu değiştirdim yok çözüm yok.eve gelen kablo direkt olarak direkten geliyor ortada arada kutu yok. Nedir çözüm fikri olan var mı bıktım artık kapatıcam interneti kullanmayacağım yani o derece.

VDSL Hat Zayıflaması (dB) Değerleri [ANA KONU]

• Ukko kullanıcısına yanıt

dsl sinyali kısmında bir sıkıntı yok bufferfloat olma olasılığı var

• bu değerler ile 100mbite kadar olan tarifeye geçebilir miyim?

ortalama ne hız alırım ve kopma vs sıkıntı yaşar mıyım?

bilgi verebilir misiniz? Teşekkürler.

VDSL Hat Zayıflaması (dB) Değerleri [ANA KONU]
  • FlyingHigh F kullanıcısına yanıt

Çok düşük, zaten max alabileceğiniz hız yazıyor orada 27mbit geçemezsiniz.

• ekomeko E kullanıcısına yanıt

hocam şuan zaten 24mbit tarifedeyim o değer ondan dolayı öyle olabilir mi?

telefonda gündüz görüştüğümde altyapı uygun görünüyor dediler ama.

-keza aynı şekilde daha önce turknetteydim, 70-80mbit kullanabiliyordum. son zam ile çıkış yaptım.

Hat zayıflaması 14, max hız 27mbit.

Daha önce aynı hatta 70-80mbit bağlanıyorsanız Telekom en doğru bilgiyi verecektir, belki bir ayarlaması vardır.

• ekomeko E kullanıcısına yanıt

aynı altyapıda turknetteydim bir kaç ay önce 70-80mbit alabiliyordum

hocam hat zaten 9 snr ile bağlanıyor daha hızlı bağlanamazsın. normalde altyapının kaldırması lazım hat zayıflaması düşük muhtemelen biryerlerde problem var

• unununium U kullanıcısına yanıt

hocam teknik kısma hakim değilim.

kısacası 100mbite kadar geçsem alamaz mıyım?

ona göre 35-50 gibi paketleri düşüneyim

şu haliyle daha fazla hız alamazsın ben 80 mbit hız alırken bile 13-15 snr arası alıyordum 100 mbite geçince 8-10a düştü. sen zaten şuanda 9 snr alıyorsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • unununium U kullanıcısına yanıt

hocam bunun kontrolünü veya düzeltmesini nasıl yaptırabiliriz?

çeşitli alternatiflere bakıyorum, ama bu enflasyonda en mantıklısı ttnete taaühüt vermek.

şuan 24 mbit kullanıyorum ama yetersiz kalıyor, en az 50 almam lazım. hatta 100 olursa daha iyi olur.

Çağrı merkezine iletsek kontrol ettirip bir teknik kontrol yapılabilir mi acaba?

• VDSL Hat Zayıflaması (dB) Değerleri [ANA KONU]

24mbit kullanıyorum. sözleşmem bitmek üzere.

100mbite geçmek istedim. buradaki arkadaşların genel kanısı hattın desteklemeyeceği yönünde oldu.

ttneti aradım böyle böyle 24mbit kullanıyorum, 100 e geçip taahüt vereceğim ama araştırdığım kadarıyla hat değerlinin yeterli olmadığını görüyorum ve taahüte bağladığımda sıkıntı yaşadığımdan korkuyorum dedim.

önce klasik alt yapı destekliyor ama 100 tam veremeyiz vs laf kalabalığı yaptı. dedim bunu siz teknik ekibinize bir baktırın ona göre ilerleyelim öyle bi şey yok dedi.

sonuç olarak şöyle bir şey önerdiler, şuan taahüt bitimine 15 günüm var isterseniz 15 gün boyunca 100mbite geçin deneyin kullanın memnun kalırsanız taahüt verir devam edersiniz teklifi geldi.

100mbitlik paketin güncel ücreti üzerinden kısmı ödeme ile bu teklif sunuldu.

bu olayı başka bir şekilde test etme seçeneğim yok sanırım. sizce mantıklı mı bu olay?

çok teşekkürler desteğiniz için

@HesaplıBilgi @unununium

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlyingHigh -- 5 Mayıs 2023; 16:1:34 >

Alt yapı destekliyor ama 100 tam veremeyiz peki ne kadar veririz. Veririz yani. Bence 15 gün dene. Memnun kalmazsan 24 le

taahhütünü yenilersin ya da uygun fiyatlı farklı iss ye bakarsın.

aklına yattıysa dene derim hız artmassa da arıza kaydı açarsın çünkü bu hat değerleriyle değil 100ü tam verememek 35 mbit bile veremezler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • HesaplıBilgi kullanıcısına yanıt

onu sordum zaten kaç verebilirseniz onu alayım dedim.

100 deriz ama 90 çıkıyorsa bu normal kabul edilir ama siz 50 alıyorsanız teknik ekiplerimiz bakar düzeltir düzeltemezse telafisi yapılır diyor :)

açıkcası benimde önceliğim farklı iss ler ama, şu enflasyon döneminde taahhüt vermek artık mecburiyet.

şuan 24 mbite 80 lira ödüyorum 2 sene önce taahüt vermiştim.

100mbit için 2.yıl 240 tl diyor ki bu rakam 2 sene sonra aynı bugunün 80 lirası gibi olacak.

Bu hat değerleriyle nasıl 90 verecekmiş, arkadaşında dediği gibi 35 bile şaibeli. Önce sorgulamada çıkmayan mesafe ve hız değerlerini sana atsınlarda bi görelim. Bence 15 gün dene ona göre karar verirsin.

• @HesaplıBilgi @unununium

100mbite kadar olan pakete geçtim. fakat aktif olmadı hız hala aynı 20-22 bandında.

telefon ettim , sizin hattınız 26 ya fixlenmiş gibi görünüyor diye arıza kaydı açtı bakalım ne olacak :)

bu beklediğimiz birşeydi arıza varsa tespit edip düzeltirler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 196197198199200
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.