VDSL Hat Zayıflaması (dB) Değerleri [ANA KONU] (200. sayfa)

-
-
Bu değerlere göre kopma olmaması lazım. Altyapı sorgulamada kaç çıkıyor 75 mi çıkıyor 400-500 metrede. Diğer 2 modemde sorun yoksa heroda sorun oluyorsa modem kaynaklı olabilir. Adaptörü aynı voltaj amper değeri 1 tık yüksek olanla denermisin bir fark oluyor mu diye.
-
Ben 50m uzaklıkta bu değerleri alamıyorum gayet iyi.
-
Senin duruma benzer Asus da yaşamıştı, kopma oluyor diye. Asus a yazmış onların tavsiye ettiği firmware yi yükleyince sorun çözülmüştü. İss ye göre firmware yüklemek gerekiyor gibi birşey yazmıştı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
-
35 lik pakette 35 alıyorsun, ilk resimde 50 lik paketteydin herhalde orada da 50 almışsın. Problem ne?
başlangıçta netspeed üzerinden 35'lik paket kullanıyordum. sonrasında bu ay başında fiyatlar sebebiyle veganet firmasına geçtim ve arada sadece 10 tl fark olması sebebiyle deneme amaçlı olarak 75'lik pakete geçiş yaptım. altyapım desteklemediği için tabi 50'ye sabitlettirdim. ancak ilk mesajda yazdığım gibi modemin 35'den fazla çıkış vermediğini farkettiğimden beri bana gelen bağlantının sağlığı konusunda bilgi toplayıp paketimin tamamı olan 75mbps'ı kullanmak istiyorum
burada da hat değerleri yorumlandığı için hattımda zaman içinde oluşan düşüş hakkında fikir ve bilgileri öğrenmek istiyorum
-
Senin hat zayıflaması biraz yüksek gibi, kablo veya ek varsa kontrol et. Modemde 40 mhz üst seçip wifiman ve openspeedtestte yap. Altyapı sorgulamada ne çıkıyor. Senin mesafede 75 zor gibi
hocam bende aynı modem var 250 metre mesafede 100 mbit alabiliyorum modem almadan önce dslamın chipsetini kontrol edin uyumsuzluk olabiliyor
-
Merhaba,
Şimdi kabloyu değiştirip deneyeceğim.
Hangi değerlerin düşüp hangilerinin yükselmesi iyie işaret Bilgi verir misiniz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
B10B den sonra Omni DSL yerne minimum Carrier DSL geçmenizi tavsiye ederim.
-
-
ikisi de mt işlemcili modemler hat değerlerinde büyük bir farklılık olmayacaktır. broadcom chipsetine sahip bir modem deneyin bir de
-
telefon kutusundan gelen kabloda 1 tane ek var. o kabloyu yenilersem 17 Nisan'daki değerlere tekrar ulaşırım belki diye düşünüyorum. altyapı sorgulamada 64 çıkıyor.
wifiman ve openspeedtest sonuçları
-
Alıntı
metni:hocam bende aynı modem var 250 metre mesafede 100 mbit alabiliyorum modem almadan önce dslamın chipsetini kontrol edin uyumsuzluk olabiliyor 100 mbit'in ne kadarını kullanabiliyorsunuz kablolu ve kablosuz olarak? ve modeminiz ne zamandır kullanımda?
dslam çipset uyumu meselesini ben de araştırdım ama dolabımdaki cipseti nasıl öğreneceğimi bulamadım, saha dolabı üzerindeki etiket tip 9 zte-kar
-
bütçe uymuyor ne yazık ki, ayrıca 80 mt² ev için Omni DSL fazlasıyla yeterli olacaktır
-
Çevrenizde ikinci el Keenetic Extra DSL(carrier dsl) bakabilirsiniz. sıfır Omni DSL ile aynı rakamlarda.
Tabi ki tercih size kalmıştır.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hocam ben kablolu denemedim modeme router takılı bir şekilde kullanıyorum şimdi baktığımda 100den 90a düşmüş modemdeki hız hız testinde de 85 çıkıyor. bendekinde hua-kar yazıyordu bunlarda broadcom chipseti var telnet açabilirseniz bakabiliyorsunuz
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
telnet'i nasıl açabilirim?
karşılaştırmak amaçlı hat değerlerinizi atabilir misiniz rica etsem? bu modemde kablosuz 85mbps görebilmek mucize olsa gerek herhalde. benimki ne kablolu ne kablosuz iki türlü de 35'den yukarısını vermiyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X