Şimdi Ara

Vatandaş meyve alamazken Cumhurbaşkanlığı resepsiyonunda Ejder Meyveli Smoothie çok mu şarttı? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
242
Cevap
0
Favori
20.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
291 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ee sen 200 liraya rakı içersen onlarda bırak tanesi 20 liradan ejder meyvesi yesin.
  • 5 milyon Suriyeliye hiç ses etmeyen kitle buna hiç bir şey demez

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ülke batarken aynı gemide cefa çekiyoruz ama konu şatafat olunca aynı meyveleri yiyemiyoruz. başlarım böyle birlik beraberliğe.
  • %100 Yerli ve Milli olmuş bu menü.

Padişahım çok yaşa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İtibarda tasarruf olmaz. Pis fakirler defolun. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnurKayra

ülke batarken aynı gemide cefa çekiyoruz ama konu şatafat olunca aynı meyveleri yiyemiyoruz. başlarım böyle birlik beraberliğe.
    Ben bu beyinsiz ordusuyla aynı gemide olmak istemiyorum ya. Kendileri açlıktan ölebilir ama kalan milyonların hiçbir suçu yok.
  • Atatürk kendisi sefalet içinde yaşayıp ne var ne yok milletle paylaşırmış keşke öyle bir lider gelse

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• TEVFİK FİKRET - HAN -I YAĞMA - 1912

bu sofracık, efendiler - ki iltikaama muntazır
    huzurunuzda titriyor - bu milletin hayatıdır;
    bu milletin ki mustarip, bu milletin ki muhtazır!
    fakat sakın çekinmeyin, yiyin, yutun hapır hapır...

yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin,
    doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!

efendiler pek açsınız, bu çehrenizde bellidir
    yiyin, yemezseniz bugün, yarın kalır mı kim bilir?
    bu nadi-i niam, bakın kudumunuzla müftehir!
    bu hakkıdır gazanızın, evet, o hak da elde bir...

bütün bu nazlı beylerin ne varsa ortalıkta say
    haseb, neseb, şeref, oyun, düğün, konak, saray,
    bütün sizin, efendiler, konak, saray, gelin, alay;
    bütün sizin, bütün sizin, hazır hazır, kolay kolay...

büyüklüğün biraz ağır da olsa hazmı yok zarar
    gurur-ı ihtiıamı var, sürur-ı intikaamı var.
    bu sofra iltifatınızdan işte ab u tab umar.
    sizin bu baş, beyin, ciğer, bütün şu kanlı lokmalar...

verir zavallı memleket, verir ne varsa, malını
    vücudunu, hayatını, ümidini, hayalini
    bütün ferağ-ı halini, olanca şevk-i balini.
    hemen yutun düşünmeyin haramını, helalini...

bu harmanın gelir sonu, kapıştırın giderayak!
    yarın bakarsınız söner bugün çıtırdayan ocak!
    bugünkü mideler kavi, bugünkü çorbalar sıcak,
    atıştırın, tıkıştırın, kapış kapış, çanak çanak...

• gambit666 kullanıcısına yanıt
    200 liralık rakıyı "kendi parasiyla " içiyor içen..onun da zaten 3 te 2si vergiyle devlete katkı oluyor..fark burada..

• sub182 S kullanıcısına yanıt
    Bunu CHP yapsa gene bedava olacaktı sorun ne yedikleri degil. 30 Ağustos ile ilgili ne konuşuldu hiç. Hala smothie konuşuyoruz .

• quote:

Orijinalden alıntı: YASHUKAWA

Ben hep 50 Liralık ejder meyvası alıyorum
    50 liraya 3 adet alabilirsin. 2 tane smoothie çıkar afiyet olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: sub182

He yaa..bi ara badeci hoca vardi..cevresinde badelemedik birakmamis valla..gelen onca adamin nişanlısını,halasini,ninesini,kayin validesini bir guzel badelemis..(badelemek ne demek google amcaya soruverin..burda yazmak istemiyorum)..hayretler içinde günlerce bu hadiseyi konusmustuk yillar once..ulan nasıl ikna ettin onca insani..buna gidenler sozde musluman; hadi kendini becerttin diylelim(erkek kadin ayırmiyor hocamiz),karisina teyzesine baldizina nasil ellestin..nasil bir ikna kabiliyetidir arkadas..tez yazilmali bununla ilgili..iste bazi kesimlerin günümüzdeki hali boyle ne yazik ki..birilerini fena ikna ediyorlar..nasil yapıyorlar anlamis degilim.. gözlerine perde indi diyelim,ulan hic mi hissetmiyosun baska yerlerindeki gidiklanmayi
    17 kişiden 3 ü şikayetçi olmuş. %82 memnuniyet oranı var. çoğu firmada yok bu memnuniyet oranı :D

• orcnd kullanıcısına yanıt
    Yollarda otobuslerde sortlu etekli kadinlara saldiran zihniyet, esini akrabasını hatta kendini becertmeye ne kadar merakliymis meger..bir de isini bitirmis,sonradan farketmis sapkınlık olduğunu..diyorum ya iste,bu hocayi alip inceleyecen,tez konusu yapacan..nasil ikna ediyor bu adam..aklim almiyor..tekniklerini bilim ve insanlik adina paylasmasi lazim

• the flying dutchman kullanıcısına yanıt
    keşke öyle bir imkanımın olsa değil mi?
  • İtibardan tasarruf olmaz,
  • Koskoca ülkeyi yöneten adamlar yemesinlermi...

• Vatandaş meyve alamazken Cumhurbaşkanlığı resepsiyonunda Ejder Meyveli Smoothie çok mu şarttı?

Sarayı olmayanlar için Odatv'den dev hizmet
    5-7 dakika

Efendim, Türkiye'nin gündeminde, onca önemli sorun yokmuş gibi, birkaç gündür bir meyve var: Ejder meyvesi. Türkiye yeni tanışmış ama ben 10 ay önce Çin'de tanıştım. Bu kadar konuşuluyor madem, sizinle bu meyvenin çok tüketildiği yerden biraz bilgi paylaşayım.

İtiraf ediyorum, ben yoksul kesime dahil olduğumdan (ama bu meyveyi sıkça tüketen biri olarak saraylı sınıfına geçmiş olabilir miyim?) bu meyveyi Çin'e gelmeden önce bilmiyordum. İlk geldiğim günlerde burada yaşayan bir arkadaşıma yemeğe gitmiştim. Masanın ortasında, böyle kalın deri gibi kabukları olan pespembe ve kocaman bir “şey” duruyordu. Şey diyorum çünkü bir meyve olacağını kesinlikle tahmin etmedim! Zaten Çin'deki ilk günlerimde her şeye sadece hayret etmiştim. Merakla hemen “Bu nedir?” diye sordum. Arkadaşım “ejder meyvesi” dedi. “O ne yahu?” dedim. Adını hiç duymamıştım, biz ne bilelim ejder mejder meyvesini. Ha, Çin'de yoksullar da yiyor ayrı ama burada bolca yetişiyor tabii.

Tarım sektörü genelde saat gibi işliyor. Arkadaşım “Asıl sürprizi sen yerken gör, daha çok şaşıracaksın” dedi ve o şeyi soymaya gitti. Mantık olarak ejderha gözüne benzetilebilirdi, herhalde ondandır dedim. Ve az sonra önüme soyulmuş olarak getirdiği meyvenin dış kabuğuyla hiç ilgisi yoktu! Su renginden daha koyu, beyaza benzeyen, içi kivi gibi siyah çekirdekli kocaman ve yumuşak o ilginç dilimlere bir süre baktım. İlk ısırığı aldıktan sonra ise bir başka şok daha yaşadım: Bu meyvenin hiç tadı yoktu ki!

Çirkin demiyorum, kötü bir tattan da bahsetmiyorum, herhangi bir tada sahip değildi. Suyun biraz daha aromalısı gibi. Bu arada benim şaşkınlığıma bolca güldüler tabii. “Ama bunun başka renkleri de var, onları da dene” dediler. Denedim!

BİZİM MİLLET SEVER Mİ EMİN DEĞİLİM

Kendi aldığım ilk ejder meyvesinin de dışı yine pembe kabukluydu ama bu sefer içi şeker pembesiydi, rengine aşık olmuştum! İnsanın gerçekten yemek istediği bir görüntüydü ama ben asıl rengini yemek istedim sanırım. Herhalde bu kadar güzel bir renk çok tatlıdır diyerek hevesle kocaman bir ısırık aldım ama o da ne, onun da tadı diğeri gibi neredeyse yoktu! Yani şimdi bizde moda olmuş ama bizim millet sever mi ben emin değilim. Tabii, alabilirse!

Bu dışı seni içi beni yakar meyvesi, Çin'de her manav ve markette yaz kış satılıyor. Üstelik Türkiye'deki gibi pahalı değil. Mesela benim evimin karşısında bir manav var. Geçen gün gittiğimde yine kendime üç-dört tane alıverdim. Ha, yanlış anlaşılmasın benim çok param olduğundan değil, burada oradaki kadar pahalı olmadığından. Yani Türkiye'de bir tanesi 15 lira vallahi çok pahalı, biz burada o paraya iki üç adet alıyoruz.

Efendim sonra, Çin'de yemek dışında suyu da içiliyor ve pek çok kafeterya mönüsünde çeşitleri mevcut. Bu ejder suyunu keyifle içtiğim fotoğrafımı paylaşmazsam olmazdı, suyunu daha çok sevdim. Kesin saraylı oldum ben, ah! Saraydaki resepsiyonda ise “Ejder Meyveli Smoothie (Chia tohumu eşliğinde)” ikram edilmiş, çok havalı. Çin'de genelde tek başına ya da başka meyvelerle kokteyl yapılarak servis yapılıyor. Böyle bir tarif ben görmedim! Acaba saray içeceğimiz diyerek Çin'de bu işe mi girsem? Nasıl olsa memlekette gazetecilik de bitti. Neyse, ticaretten ne anlarım ben. Mesela, benim içtiğim bu laboratuvar tüplü bardağın fiyatı dört ay önce 32 yuandı.

O zaman Türk lirası bu kadar değer kaybetmemiş olduğundan, bizim parayla aşağı yukarı bu miktarın yarısı, yani 15 lira gibi bir paraydı. Sevgili Metin Uca Instagram hesabında üşenmemiş, sarayda ikram edilen bu smoothie'yi takipçilerine canlı yayında hazırlamış. Hazırlamak için gereken malzemelerin faturasını da gösterdi. Saraydaki o smoothie'nin iki kişilik maliyeti 96 liraya geliyormuş inanabiliyor musunuz, artık konuk sayısına göre gerisini siz düşünün! Ekonomik kriz var diyenler kesin iktidara zarar vermeye çalışıyor inandım ben. Çin'de ise 96 liraya dört-beş bardak ejder suyu içebilir, 12 adetten fazla ejder meyvesi alabilirsiniz.

https://odatv.com/sarayi-olmayanlar-icin-odatvden-dev-hizmet-05091849.html

• Bazı pis fakirler kendini Reisi cumhurla kıyaslamış. Elma, armut, üzüm, erik, kavun, karpuz mu olacaktı yani arkadaş? Bunun tuttuğu partiyle alakası yok. Şimdi ABD başkanı da davet verse artistik menü olur, fransa cumhurbaşkanı da davet verse aynı durum olur. Bizimki yapınca neden sıkıntı çıkıyor? Herkes sizin gibi fakir değil, devletin geliri varki bu şekilde bir menü var, siz yiyemiyorsunuz diye verin ayarı, fakir geldiniz fakir gideceksiniz.
  • Bana meyve alamayan birini KANITLA.

Yalan habercilikte sınır yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pelstina

Bazı pis fakirler kendini Reisi cumhurla kıyaslamış. Elma, armut, üzüm, erik, kavun, karpuz mu olacaktı yani arkadaş? Bunun tuttuğu partiyle alakası yok. Şimdi ABD başkanı da davet verse artistik menü olur, fransa cumhurbaşkanı da davet verse aynı durum olur. Bizimki yapınca neden sıkıntı çıkıyor? Herkes sizin gibi fakir değil, devletin geliri varki bu şekilde bir menü var, siz yiyemiyorsunuz diye verin ayarı, fakir geldiniz fakir gideceksiniz.
    Kim yiyemiyormuş? Yalan söylemeyin açık açık.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.