Şimdi Ara

Vatan için ölsünler pisi pisine değil!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Vatan için ölsünler pisi pisine değil!

En baştan söyleyeyim, hiç kimseyi askerlikten soğutmak değil amacım. İki tane evladım herkes gibi, aslanlar gibi askerliğini yapacağı günleri bekliyor. Ne varsa kaderlerinde onu yaşayacaklar!

Ama...

Evlat acısıyla kavrulan ana-babaları gördükçe içim burkuluyor!

Toprağa düşen her çocuğun acısını öz evladımın acısı gibi yaşıyorum!

Ve olup bitene akıl erdiremiyorum!

Bu çocuklar ne için askere gidiyor?

Ölmek için mi?

Pisi pisine hem de!

Kendi ağırlığında silahı koyuyorsun omuzuna, terörün kucağına atıyorsun. Yıllardır bu böyle, şimdi şimdi "özel güvenlik"ten söz eder olduk, o da bir türlü çıkmadı yola.

Dağlarda tazı gibi koşan, dağ şartlarını yaşayan PKK'lılara karşı bu çocuklar canını korumaktan, bir köşeye kaçıp saklanmaktan başka ne yapabilir söyleyin bana? Üç aylık talimden geçen bir delikanlının sıkacağı kurşun hedefine değil, ya kendine ya da bir arkadaşına isabet eder!

Böyle olmadı mı bugüne kadar?

Peki...

Kaç zamandır, devrilen askeri araçların altında kalan çocuklarımızın günahı ne?

Niye verirsin sen çocuğa o enkazı?

Enkaz değilse, o araçlar niçin sürekli savruluyor, devriliyor, can alıyor?

Gelelim Afyonkarahisar'daki patlamaya...

Gecenin bir vaktinde hangi dangalak yaptırdı o sayımı?

Ne sayımıydı o?

Bu sorular soruluyor da...

Cevabını veren çıkacak mı bilmiyorum!

Ama benim bilmediğim, ama benim akıl sır erdiremediğim, daha bombanın ne olduğunu bilmeyen çocukları hangi aklın, hangi mantığın o cephaneliğe soktuğu...

Ben size bir şey söyleyeyim mi!

Bir manga askeri soktular içeriye sayım için!

O çocuklar da topla oynar gibi o bombalarla oynadılar ve patlama yaşandı.

Aklıma başka bir şey gelmiyor!

Öyle değilse...

Niye?

Söyleyin, ey vatan evlatlarını cayır cayır yakan zihniyetin temsilcileri...

Niye patladı o bombalar?

Gece vakti ne sayımıydı yapılan?

Gündüzler niçin yetmedi size?

Özeti...

Askerlikten soğutmak değildi amacım... İki vatan evladı daha bekliyor sırasını.. Rıdvan ile Mustafa... Kaderlerinde varsa ölmek ölecekler... Öleceklerse adam gibi ölsünler, vatan için ölsünler...

Pisi pisine değil!

Hadi ÖZIŞIK

• en sevmediğim düşünce tarzı
  •  Vatan için ölsünler pisi pisine değil!
  • Adam haklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: heytaxi

Zenginler Bedelini Parasıyla Fakirler Bedelini Canıyla Ödüyor ne mutlu türküm diyene...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selimxsahinx -- 10 Eylül 2012; 4:14:13 >
  • askerlik herkes yapsın ama hayatı boyunca silah tutmamış 2 ay eğitim alan vatan evladıda gidip terörle savaşmasın abi saçmalık bu
  • malum partinin oyları artmış beyler .. hamdolsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hava değişimine geldim yüksekovadan daha yüksekovanın nerede olduğunu tahmin bile demicek düzeyde arkadaşlarım varmış + bu arkadaşlarım üniversite mezunu. Bazen sorguluyom kimin için bu görevi yapıyoruz, canımızı tehlikeye atıyoruz. Şehit olsak millet 1 gün hatırlar öbürgün unutuluruz. Şehit olmak gibi muhteşem bişey bile bu dönemde enayilik gibi oldu.
  • başların çoğunu içeri aldılar ordu dökülüyor resmen.hergün şehit akıl almaz kazalar.orduda akılda gitmiş moralde.bunu bile bile ölenlere vatan için öldü demek cahilce yada fazla saf bir düşünce olur.orduyu zayıflatma ve itibarını yitirme projesinin adımları bunlar.sonunda bir gün biz güneydoğuda bu işi beceremiyoruz askeri çekiyoruz yerine şunu koyuyoruz derlerse şaşırmayın.adım adım ülkenin istedikleri kısmını el değiştiriyorlar sanki.millet tvden izlemede.taaki canı yanıncaya kadar.bakalım ne zaman yeter diyecek millet.geç kalınmaz umarım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • artık öyle bir duruma geldik ki şehit haberleri doğal geliyo

ne oldu profesyonel askerlere hani bordo bereli askerlerin tvlere çıkıp şu kadar uçak var kendimiz bunları üretiyoruz diyosunda bunları müzeye kaldırmak için mi üretiyosun.
    hee tabi senin için sorun yok senin çoluğun çocuğun askerliğini parayla paşalar gibi yaptı dimi sanane ölen ölür kalan sağlar var zaten bide suriyeye karışıyo kardeşim sanene adam sen kendi ülkene bak dese yeri senin ülkende herşey 4x4 lük mü ki adama karışıyosun. karını yollarsın arakana yyalandan ağlar eee bu şehitlere kim alıcak ...

• quote:

Orijinalden alıntı: priestess

quote:

Orijinalden alıntı: heytaxi

Zenginler Bedelini Parasıyla Fakirler Bedelini Canıyla Ödüyor ne mutlu türküm diyene...

Bu dediğin sadece Türkiyede olmuyor genç ama ss ye katılıyorum.

• şu devlet artık tamamen profesyonel orduya geçilmesi gerektiğini anlayamadı bir türlü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkan1216

malum partinin oyları artmış beyler .. hamdolsun.

inanma o istatistiklere dostum.. o istatistikleri belirli aralıklarla bütün basın yayın organlarına dağıtanların kim oldukları belli.
  • Türkiyedeki her sistem yıkılmak özere olan bir bina gibi
    bakın ilgilterede devlet ingiliz "prens"ini askere gönderip talibanla çarpıştırıyor bizim başbakan ve bakanların oğulları askere bile gitmiyor
    bizim devletin içinde çok şeyler dönüyorda biz bilmiyoruz ilk önce vatan haini imralıdakini asmadan bu iş çözülmez.

Kaynak
    http://dunya.milliyet.com.tr/taliban-dan-prens-harry-e-tehdit/dunya/dunyadetay/10.09.2012/1594083/default.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selimxsahinx -- 10 Eylül 2012; 17:21:47 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.