Şimdi Ara

Vatan Computer'dan Toplama PC Tavsiyesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
28.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: srvngrc

quote:

Orijinalden alıntı: Hirotaro

quote:

Orijinalden alıntı: cagatayasar

quote:

Orijinalden alıntı: ferdinnand

vatan bilg montajlarken bir halt etmiş olabilir, psu ile hard disk arası bağlantıları kontrol edin, en iyisi hatta vatana geri götürün büyük ihtimal montajda yaptıkları bir hata veya arızalı psu gibi geliyor bana.

Hocam bu vatandakiler gerçekten de hiçbir şeyden anlamıyor. Dün bilgisayarı geri götürdüm sorunu çözmeleri için. Bana bugün geri verdiler. Verirken de pcnin güncelleştirmelerini yaptıklarını söylediler. Şaşırdım. Ancak ürün düzgün çalışıyor dedikleri için bir şey söylemedim. Pcyi eve götürdüm, kurdum açtım crysis'i pat yine kapandı, sonra açıldı. aynı sorun devam ediyor anlayacağınız. Neden çoğu kişinin vatandan pc toplatmadığını da anlıyorum. ben o kadar para sayıyım ama pc sorunlu çıksın ve ben onlardan pcyi düzeltmelerini istediğimde güncelleştirmeleri yaparak kendilerini akıllı sansınlar. Arkadaşım sizin pcyi yanlış montajlamanızı bi nebze anlarım (ürün sorunu da olabilir). ama bana pcyi düzelteceğim deyip de güncelleştirmeleri kurarsan kafayı yerim ben.

haklarında onlarca şikayet varken ,neden bu VATAN bilgisayar sevdanız.

Bir Allah'ın kulu da inventusu önermemiş . Adamlar sistemi topladıktan sonra 12 saat boyunca ağır testlere sokuyorlar bileşenleri. Böyle firmalar varken , siz gidin vatandan alın. Ayrıca sizin 4 milyarlık sistem ,aslında 3-3.3 milyar aralığında .bakınız inventus fiyat listesine .

hocam tamam belki inventus gerçekten iyidir daha hiç alışverişim olmadı. ama dün vatan'dan 1700 lira civarına toplayabildiğim sistemin aynısına bugün inventustan baktım 2100 lira fiyat çıktı.
    sistem de

cm haf912+ gx 750 watt
    i5 2500k
    msi p67a g45 crossfire
    sapphire hd 6950 1gb
    gskill ripjaws 4gb 1600mhz
    2x seagate 500gb sata3

aradaki 400 tl farka değer mi?

iyi de bu sistem vatandaki fiyatı 2300TL civarında ,nasıl oluyorda 1700TL diyorsunuz ? İnventus fiyatıda 2150TL civarında çıkıyor .

sanırım kastettiğiniz %25 indirim olayıyla . tabii ki aradaki 400TL lik fark ciddi ama problem olduğunda size yardım etmeyen bir servisse o farkı aradığınıza bin pişman olursunuz bakınız arkadaşın örneğindeki gibi, vatan her 100 sorunlu müşteriden ancak 25-30tanesine yardımcı olur diğerlerine yardımcı olmaz.

• Hocam vatanı savunmak gibi bi durumum yok.ama o fiyat farkını görünce açıkçası garipsedim. Almak niyetindeyim fiyatların düşmesini bekliyorum. O sistemi o fiyata inventustan alabilsem durmam zaten :)
  • sonuç ne oldu cagatay ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hirotaro

sonuç ne oldu cagatay ?

vatan beni delirtmesine rağmen sorunu çözebildiler. sorun kasadaymış. aynı kasa getirterek değiştirdiler ve sorunsuz çalışıyo artık
  • adamların koyduğu ekran kartı o kasaya
  • quote:

Orijinalden alıntı: YanYatmışKasa

adamların koyduğu ekran kartı o kasaya

???
  • quote:

quote:

???

o bütçeye en az 6950 koymaları gerekir ki oda az

edit windows 8 çıkıyor işletim sistemi alma bence yok ben korsan kullanmam diyorsan bi süre pardus takıl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MassiveDynamic -- 1 Ekim 2011; 23:22:37 >
  • quote:

quote:

quote:

???

edit windows 8 çıkıyor işletim sistemi alma bence yok ben korsan kullanmam diyorsan bi süre pardus takıl

işletim sistemini almıştım pc'yle beraber w8 ne zaman çıkıyor yav hiç haberim yok

• quote:

quote:

quote:

quote:

???

işletim sistemini almıştım pc'yle beraber w8 ne zaman çıkıyor yav hiç haberim yok

beta verildi 3 aya kendi gelir zaten gereksiz orjinal windows

• Ben de bu aralar laptopta yaşadığım problemler nedeniyle PC toplama derdine düştüm. Toplama bilgisayarlar hala daha ekonomik olur düşüncesindeyim. Özellikle uyumluluk konusunda birkaç şey soracaktım.
    1) Örneğin ddr3 destekleyen anakarta herhangi bir ddr3 ram (pc için olan) takılabilir mi? Bir sorun olur mu?
    2) Ekran kartlarındaki bit sayıları (128 bit, 256 bit, 384 bit gibi) ne anlama geliyor, performansı çok etkiler mi?
    3) Daha çok kod derleme, çalıştırma, matlab ve elektronik çizim programlarıyla uğraşacağım (profesyonel olarak değil öğrenmek için), bu işler için intel işlemci mi iyidir, yoksa amd işimi görür mü? (bir sitede matlab için intelin i serileri amd'ye fark atıyor diyordu, aradaki fiyat farkına değecek kadar mı?)
    4) Oyun oynamayı pek düşünmüyorum (üzerinde CAD programı çalışmalı lakin). Ayrıca üzerinde ubuntu, pardus, opensuse gibi linux işletim sistemleri sorunsuz ve tam uyumlu çalışmasını istiyorum. Bu nedenle işlemcinin intel ve ekran kartının nvidia olma zorunluluğu var mı (ekran kartı olarak nvidia nın linux sistemlerle %100 uyumlu olduğunu, konfigurasyon için çok vakit harcanmadığını okumuştum)?
    5) Ayrıca vakti olan arkadaşlarımız bu yazdıklarım uyarınca 2000 TL'yi geçmeyecek sistem önerebilir mi (vatandan %25 indirimli olarak(toplamda 2500'e denk düşüyor), gold veya diğer mağazalardan da yine max. 2000)?
    Harddsik 1 tb 7200 rpm,
    monitor en az 21,5 inç LED, HDMI'lı ve fiyata dahil olacak (HDMI olması fiyatı çok kısarsa (anakart ve işlemci için) sırf analog giriş olsa da olur),
    RAM en az 12 gb (kingston iyi bir marka gibi).
    Ayrıca aldıktan sonra en az 4 yıl idare edecek.
    Windows işletim sistemi fiyata dahil edilmeyecek.
    PC toplamamın asıl amacı laptopların 2,5 yılı geçtikten sonra bozulma olasılıklarının artması ve masaüstülerin uzun yıllar tık etmeden çalışabilmesi
    Vakit ayırıp cevaplayan olursa ayırdıkları vakit için şimdiden teşekkürler.

• arkadaşlar yeri değil ama ben MSI 760GM-P23 alcam sitesinde işlemci olaraq amd phenom 1065 t var ama ben 1100t alcam sorun yaşarmıyım işlemcide
  • uzmanların cewaplarını hatta tel numaralarını beqlıorm konusup yardımcı olmalarını talep edıorm anlayısınız için teşekkürler !!
  • işlemci i5 2500k olabilir. oyun için ikisi arasında performans farkı yok. ekran kartı için asus 6850 o sistem için biraz zayıf kalmış. ekran kartı olarak bu çok daha iyi olacaktır.
  • Arkadaşlar Banada Yardım Edin Bende Sistem Toplayacagım Konu Link Aşşagıda

http://forum.donanimhaber.com/m_99139904/f_//tm.htm#99139904
  • cagatayasar kullanıcısına yanıt
    güzel sistem

güle güle kullan

hayırlı uğurlu olsun
  • Konu ta 2011 in konusu
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.