Bildirim
Vatan Computer'dan Toplama PC Tavsiyesi
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
-
bu %25 indirim nakit ödemede mi? ayrıca yukardaki fiyatlar güncel değil sanki :S -
quote:
Orijinalden alıntı: fameiname
bu %25 indirim nakit ödemede mi? ayrıca yukardaki fiyatlar güncel değil sanki :S
üste çıkan dip: üye isimlerine bakmayı unutmamam gerekiyor
vatanpc sitesinden indirimsiz fiyatlarına bakarak yazdım, hangi bileşenin fiyatı güncel değil belirtirseniz iyi olur.
siteden indirimli olarak belirtilen fiyatlar sırası ile;
460TL (%20 indirim)
594TL (kdv bizden denmiş)
424TL (%20 indirim)
148TL (%20 indirim)
377TL (kdv bizden denmiş)
666TL (kdv bizden denmiş)
143TL (kdv bizden denmiş)
128TL (kdv bizden denmiş)
260TL (kdv bizden denmiş)
99TL (kdv bizden denmiş)
sitede yazan indirimlerle 3299TL.
arkadaşa %25 indirim yapacaklarını söylediğine göre 2919TL ye gelir fiyat.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferdinnand -- 11 Eylül 2011; 23:48:27 >
-
-
güzel sistem -
ferdinand arkadaşım yardımcı olduğun için öncelikle teşekkür ederim. yüzde 25 indirim yüzde 20 indirimli ürünler üzerinde geçmiyor. ancak öyle olsa bile çok fiyat oynamacaktır. bu indirim taksit ödemeyle de oluyor.
ben de adam bana sistemi verdiğinde ekran kartını yetersiz buldum. işlemciyi de düşürürsem bir problem olur mu diye de3 tereddütteydim. i5-2500k beni ne kadar süre problemsiz götürür acaba? -
vatandaki görevli bana sistemi verdiğinde dvd writer göremedim. acaba unutmuş mu diye düşündüm??
Ferdinand arkadaşım, verdiğin sistemin bazı parçaları sitede bostancıda yok gözüküyor. başka bir şubesine git desen de orda da eksik var. ancak dün gittiğimde bana önerdikleri anakart, internette bostancının stoğunda yok gözüküyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagatayasar -- 12 Eylül 2011; 11:24:11 > -
Fena değil -
@cagatay;
vatan ile uzun zamandır iş yapmıyorum, en son birkaç sene önce ups almaya kalktığımda zaten internette gözüken stokların güncel olmadığını, mağazaya gidip bir ürün almaya kalktığımızda ellerinde ne varsa onlarla yetinmek durumda kaldığımızı gördüm (ellerindeki ürün çeşitliliği internetteki listenin çeyreği kadardı). şimdi durum nasıl bilemem ama online alışverişte stok sıkıntısı kesinlikle yaşatmazlar ancak mağazaya gidildiğinde hiçbir ürünü stokta var yazsa bile bulamazsınız diye tahmin ediyorum. %25-20 indirim olayını da yine bilemiyorum o konuda yardımcı olamıyorum malesef.
işlemciye gelince, 2600k ile 2500k stok hızlarındaki performans farkı %10 civarındadır ki zaten hız aşırma yaptığınızda bu iki model arasındaki performans farkı, 300 liralık fiyat farkına değmeyecek durumdadır. 2600k nın bu kadar sözümona "kazık" olmasının nedeni 8 thread işleyebilmesidir. bir oyun bilgisayarında işinize yaramayacak bu çifte thread miktarı, 3d uygulamaları ile uğraşan biri için altın değerinde olur ve aradaki fiyat farkı o kullanıcı için anlam kazanır. kısacası oyun oynamak için bu kadar fiyat farkını vermeye değmez içiniz rahat olsun, piyasa ihtiyacının çok üstünde performansı olan bir işlemcidir zaten 2500k.
dvd romu ben de unutmuşum evet dalgınlık, LG marka herhangi bir ürün işinizi görür.
-
ilgilendiğiniz için teşekkürler.. ben indirimim olduğu için vatandan alma mecburiyetindeyim :/ ne de olsa 1000 tllik bir indirim olacak. peki siz nereyi önerirsininiz bilgisayar toplama-geliştirmeyle ilgili? -
quote:
Orijinalden alıntı: cagatayasar
ilgilendiğiniz için teşekkürler.. ben indirimim olduğu için vatandan alma mecburiyetindeyim :/ ne de olsa 1000 tllik bir indirim olacak. peki siz nereyi önerirsininiz bilgisayar toplama-geliştirmeyle ilgili?
İndirimi yakalarsanız Vatan, olmazsa Teknobiyotik. -
quote:
ilgilendiğiniz için teşekkürler.. ben indirimim olduğu için vatandan alma mecburiyetindeyim :/ ne de olsa 1000 tllik bir indirim olacak. peki siz nereyi önerirsininiz bilgisayar toplama-geliştirmeyle ilgili?
arkadaşın dediği gibi teknobiyotik çok iyi deniliyor, ancak vatanda online alışverişte de o indirim geçerliyse online işlemlerde stok sorunu yaşatmazlar bana kalırsa. olmazsa onlardan ellerindeki stok listesini isteyin, aralarından seçersiniz mecburen eli yüzü düzgün birşeyler. -
quote:
Orijinalden alıntı: ferdinnand
quote:
arkadaşın dediği gibi teknobiyotik çok iyi deniliyor, ancak vatanda online alışverişte de o indirim geçerliyse online işlemlerde stok sorunu yaşatmazlar bana kalırsa. olmazsa onlardan ellerindeki stok listesini isteyin, aralarından seçersiniz mecburen eli yüzü düzgün birşeyler.
Haklısınız. TB iyi fakat örneğin 2500k en ucuz Nova'da. 6950 ise Eksen'de. Bazı parçalar için istisnalar ve Vatan'ın kampanyaları dışında TB en iyisidir.
-
Sisteminiz gayet güzel olmuş ama söyle birşey var ekran kartı 6950 yapılıp işlemci 2500Kyapılarak dengeyede getirebilirsiniz sistemi onun dışında problem yok ama işletim sistemini almak zorunda değilsiniz ama bütçeniz yetiyorsa onuda alabilirsiniz sorun değil..
Problem yok sisteminizde kullanılabilir.
Kasaya gelirsek sistem toplamada dediğm gibi ekran kartı ve işlemciyi bu dedğim gibi yaparsanız daha iyi olur sizin açınızdan kasanızı ise mutlaka kalitleli güç kaynağı ile gelen kasayı tercih edin derim mesala Cooler Master Haf 912 mesala olabilir bu 750 wattlık Seasonic marka güç kaynağı ile geliyor bu PSU gerçekten kalitelidir.
Saygılar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se_co -- 12 Eylül 2011; 23:33:36 > -
4 milyarlık bir bütçe var ise 2600K seçmemek aptallık olur..
Eğer 3 bin 2500 harcarım dersen o zaman 2500K okeydir -
Bir şey sorucam; ekran kartı ne kadar süre beni tüm oyunları en üst seviyelerde oynamamı sağlar? ilerde cf yapmam gerekirse anakartı baştan değiştirmek zorunda mı kalacağım? -
quote:
Bir şey sorucam; ekran kartı ne kadar süre beni tüm oyunları en üst seviyelerde oynamamı sağlar? ilerde cf yapmam gerekirse anakartı baştan değiştirmek zorunda mı kalacağım?
Sorduğun sorunun net bir cevabını kimse veremez bunun için müneccim olmak gerekir.
Ama tavsiye olarak söyleyebileceğim;
Böyle bir sistemde yetmediğinde CF düşünme derim, bu ekran kartı sana yetmediğinde belkide çok farklı bir teknoloji çıkmış olacak ve yeni nesil bir kart gelmiş olacak.
O gün geldiğinde elindeki karttan bir tane daha alıp (artı anakarta önceden harcadığın parayı da say) harcayacağın paraya, o gün için elindeki kartı ederinden satıp yeni bir kart alman her zaman için daha iyi bir performans sunacaktır sana..
Ama milyar milyar harcayıp çok ekstra bir sistem kuracağım dersen bugünden o zaman bugünün en iyi iki kartını alıp yanyana takarsın, ki sadece oyun oynayacaksan bu fikir de gereksiz olacaktır
-
quote:
Orijinalden alıntı: Se_co
Sisteminiz gayet güzel olmuş ama söyle birşey var ekran kartı 6950 yapılıp işlemci 2500Kyapılarak dengeyede getirebilirsiniz sistemi onun dışında problem yok ama işletim sistemini almak zorunda değilsiniz ama bütçeniz yetiyorsa onuda alabilirsiniz sorun değil..
Problem yok sisteminizde kullanılabilir.
Kasaya gelirsek sistem toplamada dediğm gibi ekran kartı ve işlemciyi bu dedğim gibi yaparsanız daha iyi olur sizin açınızdan kasanızı ise mutlaka kalitleli güç kaynağı ile gelen kasayı tercih edin derim mesala Cooler Master Haf 912 mesala olabilir bu 750 wattlık Seasonic marka güç kaynağı ile geliyor bu PSU gerçekten kalitelidir.
Saygılar.
önerdiğim sistemi aynen desteklediğiniz için sağolun hocam. piyasadaki en iyi "oyuncak bilgisayarı" işlemcisi 2500k dır ve bu bütçede 6950 ile gayet güzel dengededir. "2500k aptallık" yorumlarını inşallah dikkate almaz diye umuyorum arkadaşın. yorum sahiplerine de açık çek; buyrun aynı bütçeyle bir de siz toparlayın diyorum.
-
Arkadaş açık açık belirtmiş bilgisayar konusunda pek bilgili değilim demiş kısacası overclock vs ile uğraşıcak biri değil o yüzden neden z serisi anakart ve k işlemci alsınki onun yerine h67 anakart ve düz model i5 2500 eğer işletim sistemide almaz ise gtx 580 gibi bir kart arkadaş için çok daha mantıklı bence kendine uygun bu tarz bir sistem almalı.
Benzer içerikler
- rx 7600 alınır mı
- 14400f vs 7500f
- dled nedir
- mini itx kasa
- sıvı soğutma önerisi
- dimensity 7300 ultra
- intel 15. nesil
- snapdragon 8 gen 3
- bios güncelleme
- dlaa nedir
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X