Şimdi Ara

Vatan Computer'dan Toplama PC Tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
28.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ferdinnand

quote:

Orijinalden alıntı: Se_co

Sisteminiz gayet güzel olmuş ama söyle birşey var ekran kartı 6950 yapılıp işlemci 2500Kyapılarak dengeyede getirebilirsiniz sistemi onun dışında problem yok ama işletim sistemini almak zorunda değilsiniz ama bütçeniz yetiyorsa onuda alabilirsiniz sorun değil..

Problem yok sisteminizde kullanılabilir.
    Kasaya gelirsek sistem toplamada dediğm gibi ekran kartı ve işlemciyi bu dedğim gibi yaparsanız daha iyi olur sizin açınızdan kasanızı ise mutlaka kalitleli güç kaynağı ile gelen kasayı tercih edin derim mesala Cooler Master Haf 912 mesala olabilir bu 750 wattlık Seasonic marka güç kaynağı ile geliyor bu PSU gerçekten kalitelidir.

Saygılar.

önerdiğim sistemi aynen desteklediğiniz için sağolun hocam. piyasadaki en iyi "oyuncak bilgisayarı" işlemcisi 2500k dır ve bu bütçede 6950 ile gayet güzel dengededir. "2500k aptallık" yorumlarını inşallah dikkate almaz diye umuyorum arkadaşın. yorum sahiplerine de açık çek; buyrun aynı bütçeyle bir de siz toparlayın diyorum.

2500kya karar verdim, yabancı sitelerde de oyun performansı açısından fazla fark yok diyorlardı...

Bazı arkadaşlarım nvidia gtx570 al diyorlar. nvidia amdden daha kaliteli diyorlar. doğru mudur?

• Bazı arkadaşlarım nvidia gtx570 al diyorlar. nvidia amdden daha kaliteli diyorlar. doğru mudur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagatayasar

Bazı arkadaşlarım nvidia gtx570 al diyorlar. nvidia amdden daha kaliteli diyorlar. doğru mudur?

Gtx 570 hd 6970 kıvamı bir karttır.2 gb 6950 alıp bios mod il 6970 e dönüştürebilirsiniz.Lakin stok fanlı model almayın.Msi twin frozr3 power edition alın.Hem serin hem oc imkanı hemde bios mod imkanı oh miss ( tam emin değilim yalnız bios mod olabildiğine.Msi sitesinde olabilir yazıyordu ama )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SultaniBezelye -- 15 Eylül 2011; 16:08:23 >

• arkadaşlar pcyi aldım ancak şöyle bir şey oldu. bilgisayar durduk yere kendi kendine reset atıyor. pcye daha hiçbir program yüklemediğim halde. adam gibi bir oyun oynayamadm. kasam cooler master haf 912. lütfen yardımcı olun
  • quote:

arkadaşlar pcyi aldım ancak şöyle bir şey oldu. bilgisayar durduk yere kendi kendine reset atıyor. pcye daha hiçbir program yüklemediğim halde. adam gibi bir oyun oynayamadm. kasam cooler master haf 912. lütfen yardımcı olun

Tüm parçaları doğru taktığınıza emin misiniz ? Kontrol edin. Bilgisayar açık kalabiliyor mu ? Eğer hiç bi'sorun bulamazsanız format atın .
  • quote:

Orijinalden alıntı: tonton54

quote:

arkadaşlar pcyi aldım ancak şöyle bir şey oldu. bilgisayar durduk yere kendi kendine reset atıyor. pcye daha hiçbir program yüklemediğim halde. adam gibi bir oyun oynayamadm. kasam cooler master haf 912. lütfen yardımcı olun

Tüm parçaları doğru taktığınıza emin misiniz ? Kontrol edin. Bilgisayar açık kalabiliyor mu ? Eğer hiç bi'sorun bulamazsanız format atın .

vatan topladı pcyi. pc 2 saat felan açık kalabiliyor ama durduk yerde kapanıyor sonra açılıyor bir daha kapanıyor bu 10 kere olduktan sonra pc baştan açılıyor.
  • quote:

quote:

quote:

vatan topladı pcyi. pc 2 saat felan açık kalabiliyor ama durduk yerde kapanıyor sonra açılıyor bir daha kapanıyor bu 10 kere olduktan sonra pc baştan açılıyor.

Baştan açılıyor derken o 10 kere açılıp kapanması anlık mı oluyor ?

• ben size şöyle söyleyeyim. pc önce kapanıyor 1 sn sonra açılıyor(ekran ilk kapanıştan sonra siyah, görüntü yok)1sn sonra kapanıyor.... en son kapanıştan sonra bir kez daha açılıyor. yani 10 kere açılıp kapanması 1 saniye aralıklarla oluyor.
  • quote:

ben size şöyle söyleyeyim. pc önce kapanıyor 1 sn sonra açılıyor(ekran ilk kapanıştan sonra siyah, görüntü yok)1sn sonra kapanıyor.... en son kapanıştan sonra bir kez daha açılıyor. yani 10 kere açılıp kapanması 1 saniye aralıklarla oluyor.

Yani yeniden başlat yaptığımız gibi değil 1er saniye aralıkla 10 defa kapanıp açılıyor en sonunda yeniden başlatıyor.Peki hiç mavi ekran hatası aldınız mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SultaniBezelye -- 15 Eylül 2011; 20:20:40 >
  • quote:

quote:

ben size şöyle söyleyeyim. pc önce kapanıyor 1 sn sonra açılıyor(ekran ilk kapanıştan sonra siyah, görüntü yok)1sn sonra kapanıyor.... en son kapanıştan sonra bir kez daha açılıyor. yani 10 kere açılıp kapanması 1 saniye aralıklarla oluyor.

Yani yeniden başlat yaptığımız gibi değil 1er saniye aralıkla 10 defa kapanıp açılıyor en sonunda yeniden başlatıyor.Peki hiç mavi ekran hatası aldınız mı ?

hayır almadım. sadece bu hata var
  • quote:

quote:

quote:

hayır almadım. sadece bu hata var

Açıkçası bi format atın derim biliyorsanız hoş zor bir şey değil öğrenirsiniz.Ya da çevrenizde montajdan anlayan varsa kasanın içini açıp doğru montajlanmış mı diye baksın.Ayrıca da teknik yardım bölümüne konu açın orada illaki ilgilenen olur.

• çok ilginç bir problem, p67 anakartlarda buna benzer sorunları çok duymuştum bios güncellemesi olmadığı için fakat z68 bir anakartta ilk defa şahit oluyorum. söz konusu cooler master ın en üst düzey güç kaynaklarından da olsa ilk bakışta sorun psu da olabilirmiş gibi geliyor. o değilse cpu sıcaklığından şüphelenmek gerekir.

bilgisayarı ilk açtığınızda bios a girip gezinebiliyor musunuz, bios ekranındayken hiç bu kapanıp açılmalar oluyor mu? cpu sıcaklığı kaç gösteriyor bios ekranında?
  • quote:

çok ilginç bir problem, p67 anakartlarda buna benzer sorunları çok duymuştum bios güncellemesi olmadığı için fakat z68 bir anakartta ilk defa şahit oluyorum. söz konusu cooler master ın en üst düzey güç kaynaklarından da olsa ilk bakışta sorun psu da olabilirmiş gibi geliyor. o değilse cpu sıcaklığından şüphelenmek gerekir.

bilgisayarı ilk açtığınızda bios a girip gezinebiliyor musunuz, bios ekranındayken hiç bu kapanıp açılmalar oluyor mu? cpu sıcaklığı kaç gösteriyor bios ekranında?

gezinebiliyorum hocam. bios ekranındayken kapanma veya açılma olmadı. zaten çoğunlukla oyun oynarken resetlenyor bilgisayar. ancak oyun oynamazken de oldu. cpu 51 derece. mb 29 derece. işlemci fanı 1400 rpm
  • vatan bilg montajlarken bir halt etmiş olabilir, psu ile hard disk arası bağlantıları kontrol edin, en iyisi hatta vatana geri götürün büyük ihtimal montajda yaptıkları bir hata veya arızalı psu gibi geliyor bana.
  • quote:

vatan bilg montajlarken bir halt etmiş olabilir, psu ile hard disk arası bağlantıları kontrol edin, en iyisi hatta vatana geri götürün büyük ihtimal montajda yaptıkları bir hata veya arızalı psu gibi geliyor bana.

Hocam bu vatandakiler gerçekten de hiçbir şeyden anlamıyor. Dün bilgisayarı geri götürdüm sorunu çözmeleri için. Bana bugün geri verdiler. Verirken de pcnin güncelleştirmelerini yaptıklarını söylediler. Şaşırdım. Ancak ürün düzgün çalışıyor dedikleri için bir şey söylemedim. Pcyi eve götürdüm, kurdum açtım crysis'i pat yine kapandı, sonra açıldı. aynı sorun devam ediyor anlayacağınız. Neden çoğu kişinin vatandan pc toplatmadığını da anlıyorum. ben o kadar para sayıyım ama pc sorunlu çıksın ve ben onlardan pcyi düzeltmelerini istediğimde güncelleştirmeleri yaparak kendilerini akıllı sansınlar. Arkadaşım sizin pcyi yanlış montajlamanızı bi nebze anlarım (ürün sorunu da olabilir). ama bana pcyi düzelteceğim deyip de güncelleştirmeleri kurarsan kafayı yerim ben.

• quote:

quote:

vatan bilg montajlarken bir halt etmiş olabilir, psu ile hard disk arası bağlantıları kontrol edin, en iyisi hatta vatana geri götürün büyük ihtimal montajda yaptıkları bir hata veya arızalı psu gibi geliyor bana.

Hocam bu vatandakiler gerçekten de hiçbir şeyden anlamıyor. Dün bilgisayarı geri götürdüm sorunu çözmeleri için. Bana bugün geri verdiler. Verirken de pcnin güncelleştirmelerini yaptıklarını söylediler. Şaşırdım. Ancak ürün düzgün çalışıyor dedikleri için bir şey söylemedim. Pcyi eve götürdüm, kurdum açtım crysis'i pat yine kapandı, sonra açıldı. aynı sorun devam ediyor anlayacağınız. Neden çoğu kişinin vatandan pc toplatmadığını da anlıyorum. ben o kadar para sayıyım ama pc sorunlu çıksın ve ben onlardan pcyi düzeltmelerini istediğimde güncelleştirmeleri yaparak kendilerini akıllı sansınlar. Arkadaşım sizin pcyi yanlış montajlamanızı bi nebze anlarım (ürün sorunu da olabilir). ama bana pcyi düzelteceğim deyip de güncelleştirmeleri kurarsan kafayı yerim ben.

haklarında onlarca şikayet varken ,neden bu VATAN bilgisayar sevdanız.

Bir Allah'ın kulu da inventusu önermemiş . Adamlar sistemi topladıktan sonra 12 saat boyunca ağır testlere sokuyorlar bileşenleri. Böyle firmalar varken , siz gidin vatandan alın. Ayrıca sizin 4 milyarlık sistem ,aslında 3-3.3 milyar aralığında .bakınız inventus fiyat listesine .

• bu kadar rezalet "destek (!)" sunmaları akıl alır gibi değil hakkaten, işi bu raddeye getirmiş olduklarına inanamıyorum, kesinlikle yakınından geçilmemesi gereken bir kuruluş haline gelmişler o zaman. hirotaro gibi vatandaşların bilgilendirmelerine çok ihtiyacımız var bu forumda, bahsini ettiği inventus gibi firmaların farklarını her yerde bağıra bağıra beyan etmelerini rica ediyoruz. reklam endişesi yüzünden rağbet edilmeyen fakat forumun büyük bir eksikliği bence marketlerin teknik destek ve servisleri hakkında bölüm olmaması.

soruna geri dönersek, geriye bir tek aldığınız thermaltake işlemci fanını düzgün oturtamadıkları olasılığına bakmak kalıyor. fanın düzgün oturup oturmadığını önce dışarıdan gözle kontrol edebilir misiniz? hangi termal macunu kullandıklarını biliyor musunuz? faturanıza işlemişlerdir oradan bakabilirsiniz. son olarak işlemcinin yük altındayken sıcaklıklarına bakabilir misiniz coretemp ile?

• quote:

Orijinalden alıntı: Hirotaro

quote:

quote:

haklarında onlarca şikayet varken ,neden bu VATAN bilgisayar sevdanız.

Bir Allah'ın kulu da inventusu önermemiş . Adamlar sistemi topladıktan sonra 12 saat boyunca ağır testlere sokuyorlar bileşenleri. Böyle firmalar varken , siz gidin vatandan alın. Ayrıca sizin 4 milyarlık sistem ,aslında 3-3.3 milyar aralığında .bakınız inventus fiyat listesine .

hocam tamam belki inventus gerçekten iyidir daha hiç alışverişim olmadı. ama dün vatan'dan 1700 lira civarına toplayabildiğim sistemin aynısına bugün inventustan baktım 2100 lira fiyat çıktı.
    sistem de

cm haf912+ gx 750 watt
    i5 2500k
    msi p67a g45 crossfire
    sapphire hd 6950 1gb
    gskill ripjaws 4gb 1600mhz
    2x seagate 500gb sata3

aradaki 400 tl farka değer mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srvngrc -- 19 Eylül 2011; 12:05:22 >

• @srvngrc

hocam tamam belki inventus gerçekten iyidir daha hiç alışverişim olmadı. ama dün vatan'dan 1700 lira civarına toplayabildiğim sistemin aynısına bugün inventustan baktım 2100 lira fiyat çıktı.
    sistem de

cm haf912+ gx 750 watt
    i5 2500k
    msi p67a g45 crossfire
    sapphire hd 6950 1gb
    gskill ripjaws 4gb 1600mhz
    2x seagate 500gb sata3

aradaki 400 tl farka değer mi?

-------------------------------------

Öncelikle 912 yanında aldığınız gx PSU fanından şikayet eden çok kişi olmuştu ki; sesin çok yüksek olduğunu söylüyorlardı. Forum önerilerinde de genelde bu husus belirtilir. Forum tavsiyelerini almamışsınız bes belli!
    Aradaki 400 TL farka değer mi, değmez mi diye sormak saçma. Çünkü kaliteli hizmetin değeri ölçülemez ve teknoloji şans işidir. Şöyle ki; en kaliteli firmadan alınan bir ürün ile, kalitesiz firmadan alınan ürün sorun çıkarmadığı sürece aynıdır. Zaten insanlar güvenilir yerlerden alışveriş yapmayı, olası sorunlara istinaden yapıyorlar. Özellikle PC konusunda deneyim sahibi olmayan arkadaşlar, kaliteli firmalardan toplama PC alarak kaliteli destek de elde edebiliyorlar.
    Ayrıca toplumda sırf reklamı var diye CASPER'ı çok başarılı ve teknik servisi iyidir diye (Eski Casper notebookumun servisi ve servis sonrası desteğinden son derece memnundum; o da ayrı bir mesele) tercih edip yüz hatta binlerce TL fark ödüyorlar.
    Netice itibari ile, VATANBİLGİSAYAR hakkında yazılan bu olumsuz görüşler ve başarısız teknik servis elemanları görüntüsü Sizin 400 TL ucuza aldığınız sistemin yanında çok daha göze batıyor.
    Hürmetler..

@Konu sahibi

o/b ekran kartı ile sistemi açmayı denerseniz ekran kartı ayyuka çıkar. Ekran kartında sorun yoksa; bence muhtemelen board'da bir sorun varmış gibi gözüküyor!

• Sistemin son halini yazar mısınız ?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.