Şimdi Ara

Vatan Bilgisayar ve UPS Kargo Rezaleti! Çok Zor Durumdayım! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
3
Favori
17.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
285 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
    O kadar mal varsa taşıyacak adam rahat bulunur canım, bi maile bakar, şirket fark etmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son durum nedir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı şekilde banada tam 20 günde para iadesi yaptı vatan. 3800 liraya aldığım ekran kartı 5000 civarı oldu. Yeni kart almam gerekiyor mecbur, baya zarardayım.
  • Yılların firması, sektörde en deneyimli olması gereken kuruluş. Telefonla arıyorsun 50 nci sıradasınız diyor ya.. Türkiyede 100 lerce mağazan 1000 lerce çalışanın var , mağazalar kapalı, müsaitler yani, tek satış internette, onu da yürütemiyorsun. Her mağazadan 2 çalışanı telefonun başına koysan 200 kişi yapar, bunuda mı düşünemiyorsun.
  • Allah kolaylık versin dostum, UPS kargo tam bir muammadır ,ABD çapında istediği kadar dev olabilir TR de kapalı kutu görünümündedir , yaşadığım ilçede tüm yerel kargo firmalarının şubeleri bulunmakta , en kötü bir geldik yoktunuz durumu olduğunda 2dk ötede ki şubeden alıp geliyorum ama UPS in yaşadığım ilçeyi bırakın şehirde dahi genel bir şubesi var mıdır inanın bilmiyorum , bir hub şubesi falan vardır herhalde

Aslında ben de şu anda diken üstündeyim , nedeniyse dün Vatan dan online bir sipariş verme gafletinde bulundum(biraz da mecburiyet den,yoksa n11 dururken bu aptal ikiliye bulaşmazdım) , daha önce birkaç alış verişim olmuştu (en yakını 2-3 sene önce falan) tümünü UPS getirmişti ama peff , 5 güne gelmeyen kargo mu dersiniz(Sakarya merkez mağazadan çıkan kargo,30-40 km ötedeki ilçeye günlerce getirilemedi) gelmesi gereken gün akşama kadar acaba yolda mı geliyor mu geldik bulamadık yaparlar mı diye beklemeler mi malum öyle bir durum yaşansa belki 50 km yakında alacak bir şube yok :D Çok maceralar yaşadım bu garip firmayla , şimdi yine bekliyorum bugün sözde İl merkez şubesine sabah 7 de ulaşmış kargo fakat akşam 17 oldu 10 saattir yerinden kıpırdamamış görünüyor Bu arada Vatan online ile aynı saatlerde n11 üzerinden sipariş ettiğim Aras kargo ile getirilen ürün saatler evvel elime geçti , aşama aşama ne zaman nerede hangi işlem yapıldığını da belirtiyor iki işlemleri arasında 15 saat falan oynamıyor yani, ayrıca kurye aradı tam adresi teyit için belki yanlış yerlerde dolanmamak için getirmesine yakın benden bilgi aldı.

Vatan , iyidir hoştur , bazen şaşırtıcı derecede diğer büyük online mağazalardan daha agresif fiyat indirimlerine girip bizi memnun edebiliyor fakat , şu aptal ups inadını kaç senedir neden kıramadı anlamadım gitti , hayır bari bir alternatif koy be kardeşim , de ki Yurtiçi,Aras veya MNG ile gönderirim fakat anlaşmalı firmam değil +5 tl +10tl alırım yeminle her kuruşu helal olsun ama bu ne basiretsizliktir bilemedim , şu son kargo da gelsin artık bilmekte istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Provisioner -- 5 Mayıs 2020; 17:21:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: armax

Geçtiğimiz perşembe gecikme sebebiyle UPS Adana HUB adresinden elden paketimi aldım. Paketler aşırı yığılmış vaziyette ve yetişemiyorlar. Gidip elden almasaydım belkide 2 gün daha bekleyecekti.

Diğer kargolarda durum nasıl bilemiyorum ama güncel konular nedeniyle e ticaret alışverişlerinde epey artış var. Hiç bir kargo şirketine de kapasitenden fazla hizmet verme diyemeyiz, o zamanda hizmet vermiyor olur.

Velhasıl biraz anlayış ve sabır gerek.
    Dostum elbette sıkıntılı günlerdeyiz şu anda her firmada bu yaşanabilir fakat bu firma diğer kargo firmalarının vızır vızır çalıştığı "iyi" dönemlerde de genellikle hep böyleydi :D En azından benim verdiğim siparişlerde ve böyle forumlar üzerinden gördüğüm konularda sık sık rastlıyordum , aslında sıkıntıları şubeleşme , yoksa bir çok firma da ertesi gün elimize geçmesi gereken kargoyu 2 gün 3 gün sonra aldığımız olmuştur , fakat bunların en kötülerinin gidip muhatap olacağımız ufak da olsa bir şubesi var ülkenin çoğu il ve daha önemlisi "ilçe merkezlerinde" , UPS bu konuda benim anladığım kadarıyla çok yetersiz durumda ve böyle mağdur edecekse bizi zerre ilgilendirmiyor , şubeleşmeyi biraz hızlandırıp ondan sonra standart bir hizmet verseler diğer firmalardan çok geride kalır yanları yok , bu ülke özelinde tabi dünya da alıp gitmişler 100 senedir orası ayrı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Provisioner -- 6 Mayıs 2020; 1:1:2 >

• Provisioner kullanıcısına yanıt
    O mesajı attığımda olay hemen hemen yeniydi, sürecin bu kadar uzayağını tahmin bile edemezdim. Konuyu açan arkadaşa şimdi fazlasıyla hak veriyorum, çok sinir bozucu gıcık bir durum. Benzerini geçmişte Beymen’de bile yaşadım, 45 gün sonra ücret iadesi oldu vs. Vatan zaten sorumsuz bir şirket ama UPS den beklemezdim. Fazla uzatmadan hepimiz ders çıkarıyoruz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: armax

O mesajı attığımda olay hemen hemen yeniydi, sürecin bu kadar uzayağını tahmin bile edemezdim. Konuyu açan arkadaşa şimdi fazlasıyla hak veriyorum, çok sinir bozucu gıcık bir durum. Benzerini geçmişte Beymen’de bile yaşadım, 45 gün sonra ücret iadesi oldu vs. Vatan zaten sorumsuz bir şirket ama UPS den beklemezdim. Fazla uzatmadan hepimiz ders çıkarıyoruz.
    Dediğiniz gibi hocam , mesela ben bu son Vatan online siparişimden ciddi bir ders çıkardım , bir daha fiziksel mağazaları hariç( o da belki...) o pislik firmadan ve onun hastalıklı kargocu firmasından son nefesime kadar uzak durmaya yemin etmiş bulunmaktayım.

Bu arada son 1-2 aydır insanlar şikayetvar üzerinden ve diğer teknoloji forumlarında ciddi şekilde illallah etmiş durumda , ya bu firmanın patronu , yöneticileri geri zekalı , ya da bu güne kadar böyle mağduriyetler zinciri üzerinden öyle bir servet kazandılar ki artık s..lerinde değil herhalde amaan batarsa batsın a.. firması ben atımı aldım üsküdarı geçtim kafasındalar mı bilmiyorum ama tabutlarına son çivileri çakıyorlar gibi geliyor bana...

Ben nefes aldığım sürece bu firmadan "online" olarak isterse piyasa fiyatından %30-40 indirimli satsın eğer tek bir çöp alırsam Allah(C.C) beni ertesi güne çıkartmasın bu kadar net diyorum ayrıca tanıdığım , buradan online birşey almaya yeltenen hatrım geçen birisini görürsem de gerekirse eline,koluna yapışıp başka yerden alalım aradaki farkı ben sana vericem diyecem yani bu kadar nefret ettirdi , insanlarla artık ta.ak geçme noktasına getirdiler işi , ama sebebi belli , insanlar kitle halinde hiçbir şeye kararlı tepki veremiyorlar , adam bakıyor ya şikayetvar da orada burada vır vır vır bıdı bıdı herkes birşeyler yazıyor çiziyor ama günün sonunda benim online gelirlerim hala paşalar gibi geliyor cebime para akıtıyor demek ki bunlar kuru sıkı , biz böyle pasif davrandıkça bunlar bırakın düzelmeyi daha bile sapıtacaklardır.

Şu mübarek ramazan , bizleri en başta günahlarımızdan ardından başımızda ki bir musibet olan salgın hastalıktan ve böyle insanlara eziyet eden ahlaksız firmaların topundan sonsuza dek kurtarır hepsini temizler inşallah.Hepimize hayırlı ve sağlıklı ramazanlar dilerim.

• Provisioner kullanıcısına yanıt
    Geçen hafta Vatan pc'nin sitesinden samsung m.2 ssd aldım ilk defa.Normalde gider görerek, mümkünse deneyerek alırım ihtiyaçlarımı.ee mecburda kaldık yasaklar felan...
    Siparişiniz UPS kargo ile ulaştırılacaktır vs..mesajı geldi
    iyi dedim.Sonra UPS kargo hakkında yapılan şikayetleri okuyunca dedim ''gitti bizim para'' o kadar da eminim.Kendimede kızıyorum bir yandan ''önce bir araştır sonra al geri zekalı'' diyorum :)) İhtiyacımda var acil ..
    HepsiBur. üzerinden aynı üründen bir tane daha aldım.

Ertesi gün kapı çaldı UPS kargo !!! Dedim kendi kendime ''ne ballı adamsın'' ama bir daha bu hatayı yapmam asla..

Şanslıydım sadece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 8 Mayıs 2020; 6:51:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-41A94D448

Geçen hafta Vatan pc'nin sitesinden samsung m.2 ssd aldım ilk defa.Normalde gider görerek, mümkünse deneyerek alırım ihtiyaçlarımı.ee mecburda kaldık yasaklar felan...
    Siparişiniz UPS kargo ile ulaştırılacaktır vs..mesajı geldi
    iyi dedim.Sonra UPS kargo hakkında yapılan şikayetleri okuyunca dedim ''gitti bizim para'' o kadar da eminim.Kendimede kızıyorum bir yandan ''önce bir araştır sonra al geri zekalı'' diyorum :)) İhtiyacımda var acil ..
    HepsiBur. üzerinden aynı üründen bir tane daha aldım.

Ertesi gün kapı çaldı UPS kargo !!! Dedim kendi kendime ''ne ballı adamsın'' ama bir daha bu hatayı yapmam asla..

Şanslıydım sadece
    Vatan dan sipariş vermek yerine keşke piyango bileti falan almış olsaydınız hocam %99 çıkarmış ,UPS in piyangosu vurmuş size

Vatan dan sipariş ettikten sonra , n11 üzerinden 2 siparişim oldu , birisi sanırım bir İstanbul firmasından geliyordu ve ertesi gün kapıma geldi , diğeri bakın Kayseri den dün sabah bana ulaştı , UPS ise muhtemelen 100 km ötedeki bir Vatan mağazasından bugün nihayet 4 günün üzerine gelebildi.Şikayetvar da , 10-15 gündür bekleyen hatta beklemek şöyle dursun kargolanan ürünü kaybolan,buhar olan insanları okudukça ben de bir nevi piyango vurmuş gibi hissediyorum , 4 günde de olsa geldi.

• cumartesi günü bir drone siparişi verdim. 2 gün önce faturalandı ama nedense kargo bilgisi ulaşmıyor. arıyorum şu an bekleyen 1239714üncü kişisiniz, tahmini bekleme süreniz 8924783402 dakika diyor. haliyle iletişime geçemiyorum. kargoya çıkıp çıkmadığını kesinlikle bilemiyorsunuz ki aşağıdaki ürün elime ulaşmasına rağmen, şubat ayından beri hazırlandığını iddia ediyorlar

Vatan Bilgisayar ve UPS Kargo Rezaleti! Çok Zor Durumdayım!

ben şimdi bu durumda ürün ne zaman gelecek 4 ay oldu diye arayabilirim de canım sıkılırsa. yani bu kadar büyük bir firmanın lojistik kısmında amatör seviyesine bile erişememesi gerçekten içler acısı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi termomuk -- 4 Haziran 2020; 10:5:43 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.