Şimdi Ara

Vatan Bilgisayar Ekran Kartı Garantisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben sistem toplayalı tam 11 ay oldu. Ekran kartımda uzunca zamandır bir sorun var. Aslında en başlarda oyundan kaynaklı sanıyordum ama bugün öyle olmadığına emin oldum. Sorun şu ki girdiğim her oyunda yaklaşık 10~15 dakika kadar sonra kapat hatası veriyor. Gpu da bir sorun oluştu sanırım. Ben sistemi toplarken herhangi bir garanti belgesi yoktu, ama fatura halen duruyor. Sormak istediğim soru ise

- Bu ürünün garantisi kaç ay ? ( Tamam 24 aymış bunu buldum. )
    - Sadece faturayı götürsem garanti yerine geçer mi ? Çünkü hatırladığım kadarıyla bir garanti belgesi ayrıca yoktu bu ürünün. ( Fatura garanti belgesi yerine geçiyormuş. )

Basit bir konu ama yinede daha önce yaşamış olan varsa öğrenmek istedim.

Teşekkürler.

Edit : Cevaplarımı aldım, tekrar teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SokemoN -- 1 Kasım 2013; 19:00:45 >

• Aksi belirtilmedikçe ürünlerin garantisi 2 yıldır. Bazı küçük ev aletlerinde 3 yıl olur, bazı beyaz eşyalarda 5 yıl olur. Elektronik parçaların çoğu 2 yıl garantilidir.
  • Teşekkürler.

@Behlül

Orijinalden alıntı: Behlül

Aksi belirtilmedikçe ürünlerin garantisi 2 yıldır. Bazı küçük ev aletlerinde 3 yıl olur, bazı beyaz eşyalarda 5 yıl olur. Elektronik parçaların çoğu 2 yıl garantilidir.

peki 2inci soru fatura garanti belgesi yerine geçermi?
    Laptop Ekran Kartı Sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: xXHeLLXx

quote:

Aksi belirtilmedikçe ürünlerin garantisi 2 yıldır. Bazı küçük ev aletlerinde 3 yıl olur, bazı beyaz eşyalarda 5 yıl olur. Elektronik parçaların çoğu 2 yıl garantilidir.

Ürüne ait fatura ürünün garanti belgesidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Donanım Envanter
    XIGMATEK ASGARD 382 PURE BLACK EDITION 600W MidT ATX / Asus H97-PLUS Intel H97 1600MHz DDR3 LGA1150 ATX / Intel Core i5 4590 3.3GHz 6Mb Cache LGA 1150
    Kingston HyperX Savage 16GB 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit / MSI GAMING X Nvidia GeForce GTX 1060 6GB 192Bit TWIN FROZR VI GDDR5 / Corsair Force GS 128GB SATA 3 6Gb/s SSD
    WD Green 750 GB 7200RPM Sata 3.0 64Mb 3,5" / Seagate 500GB 7200RPM Sata 3.0 16Mb 3.5" / Asus DRW-24F1MT/BLK/G/AS/P2G 24x
    Logitech G103 Gaming / Logitech G502 Proteus Core Tunable Gaming Mouse / Logitech G430 Gaming 7.1
    Windows 10 Pro x64 TR

NVIDIA PASCAL Serisi Kullananlar Kulübü ©

• quote:

Orijinalden alıntı: kaan2434

garanti belgesi olmak zorunda değil direkt olarak faturayla ve kartın tüm kutu içeriğiyle tam olarak gidip şikayetinizi dile getirebilirsiniz.

Tam olarak doğru değil. Garanti belgesi yasal olarak satılan her ürün kutusu içinde bulunmak zorunda. Ve bazı markaların servisleri buna oldukça dikkat edebiliyor. Burda Vatan çok da etkili olamayabilir. Örneğin atıyorum HP sadece Fatura kopyasıyla işlem yapabiliyorken Asus kesinlikle garanti belgesini isteyebiliyor olmazsa işlem yapmayabiliyor.

Bütün bunların dışında Vatan birebir değişim de yapabilir yukarıda denildiği gibi bütün kutu içeriği ile birlikte. Ama bu tür bir değişim sanıyorum 11 ay sonra gerçekleştirilmez.

Edit : Fatura= Garanti belgesi yanlış arkadaşlar bunu kafanızdan silin, sorun yaşarsınız. Bu konuda ürünü aldığınız yer size yardımcı olabilir tabiki orası ayrı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CodeIntegrity -- 1 Kasım 2013; 19:04:08 >

• bir dönem fatura garanti belgesi yerine geçiyor dediler.
    sonra vazgeçtik, garanti belgesi de lazım dediler.

vatan kendisi garanti belgesi istemiyor ama bazı teknik servisler istiyor. örnek : intel.
    işlemci arızalandı, intel servisi değişim için tüm kutuyu ve garanti belgesini istiyor dedi vatandaki arkadaşlar. bulup götürdüm, yeni işlemci verdiler.

Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Logitech G213 + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 // S24 Ultra 12/256 Tit Black //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]
  • quote:

Orijinalden alıntı: kedi bedri

quote:

quote:

peki saolun hocam şimdi vatan ayrı bir garanti belgesi vermicek her bir parça için dimi vereydi iyiydi ya

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kedi bedri

quote:

quote:

peki saolun hocam şimdi vatan ayrı bir garanti belgesi vermicek her bir parça için dimi vereydi iyiydi ya

Her ürün için ayrı ayrı vermesine gerek yok. O üzerindeki tum ürünleri ureticinin belirlediği son tarihe kadar garantisi altında tutar.
    Ayrıca zaten garantiye ürün verdiğinizde orj sizde kalıyo faturanın. Onlar kopyasini alıyor sadece.

Donanım Envanter
    XIGMATEK ASGARD 382 PURE BLACK EDITION 600W MidT ATX / Asus H97-PLUS Intel H97 1600MHz DDR3 LGA1150 ATX / Intel Core i5 4590 3.3GHz 6Mb Cache LGA 1150
    Kingston HyperX Savage 16GB 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit / MSI GAMING X Nvidia GeForce GTX 1060 6GB 192Bit TWIN FROZR VI GDDR5 / Corsair Force GS 128GB SATA 3 6Gb/s SSD
    WD Green 750 GB 7200RPM Sata 3.0 64Mb 3,5" / Seagate 500GB 7200RPM Sata 3.0 16Mb 3.5" / Asus DRW-24F1MT/BLK/G/AS/P2G 24x
    Logitech G103 Gaming / Logitech G502 Proteus Core Tunable Gaming Mouse / Logitech G430 Gaming 7.1
    Windows 10 Pro x64 TR

NVIDIA PASCAL Serisi Kullananlar Kulübü ©

• quote:

Orijinalden alıntı: SokemoN

Merhaba arkadaşlar.

Ben sistem toplayalı tam 11 ay oldu. Ekran kartımda uzunca zamandır bir sorun var. Aslında en başlarda oyundan kaynaklı sanıyordum ama bugün öyle olmadığına emin oldum. Sorun şu ki girdiğim her oyunda yaklaşık 10~15 dakika kadar sonra kapat hatası veriyor. Gpu da bir sorun oluştu sanırım. Ben sistemi toplarken herhangi bir garanti belgesi yoktu, ama fatura halen duruyor. Sormak istediğim soru ise

- Bu ürünün garantisi kaç ay ? ( Tamam 24 aymış bunu buldum. )
    - Sadece faturayı götürsem garanti yerine geçer mi ? Çünkü hatırladığım kadarıyla bir garanti belgesi ayrıca yoktu bu ürünün. ( Fatura garanti belgesi yerine geçiyormuş. )

Basit bir konu ama yinede daha önce yaşamış olan varsa öğrenmek istedim.

Teşekkürler.

Edit : Cevaplarımı aldım, tekrar teşekkürler.

Yakın bir zamanda böyle bir durumla karşı karşıya kaldım Düşüncelerimi aktarmak isterim Garanti belgesi istemiyorlar ama ürünün faturasını kesinlikle istiyorlar Ama siz yine de ne olur ne olmaz bulundurun yanınızda derim Bir de bende arızadan dolayı vermiştim ürünümü ama full kutu içeriği ile götürmedim Sadece kartı götürdüm Sonra değişim çıktığı için diğer parçaları da götürüp nakitimi geri aldım.
    Anakart: Asus Rog Strix B550-A Gaming İşlemci: Amd Ryzen 7 5800X3D İşlemci Soğutucu: Arctic Liquid Freezer II 360 Ekran Kartı: Asus Dual GeForce RTX 3060 Ti V2 Mini OC Edition Ram: Corsair Vengeance RGB Pro SL 32 GB Beyaz SSD: Samsung 980 Pro 1 TB SSD: Samsung 970 Evo Plus 1 TB Güç Kaynağı: Fsp Hydro PTM PRO ATX 3.0 (PCIe 5.0) 1200W Kasa: Corsair 5000D RGB Airflow Beyaz Monitör Asus VG259QM 24.5" 280Hz 1ms Klavye: Corsair K70 RGB MK.2 RAPIDFIRE Cherry MX Speed Mouse: Razer Deathadder V3 Mousepad: Steelseries QcK XXL Kulaklık: HyperX Cloud III Wireless Hoparlör Logitech Z200

• SokemoN kullanıcısına yanıt
    sorunun ekran kartından kaynaklandığı sonucuna nasıl vardınız?

Orijinalden alıntı: dismissed_fear

Sorun islemcideymis onu ogrendim basta soyleyeyim. :)

Ekran karyi diye dusunmustum cunku en basta oc yapacagim diye karti cok zorlamistim. Her agir yukte kart artifact cikariyordu. Ama dedigim gibi sorun islemcinin voltajindaymis az yukselttim sorun duzeldi.

Orijinalden alıntı: SokemoN

quote:

Orijinalden alıntı: dismissed_fear

Sorun islemcideymis onu ogrendim basta soyleyeyim. :)

Ekran karyi diye dusunmustum cunku en basta oc yapacagim diye karti cok zorlamistim. Her agir yukte kart artifact cikariyordu. Ama dedigim gibi sorun islemcinin voltajindaymis az yukselttim sorun duzeldi.

imza mimza yok şikayet var kardesiimm.BÖZE KÖSKANEYÖRLERRR
  • bu gibi uzun aralıklardan sonra önce aldığınız ürün ün türkiye tedarikçisi ile iletişime geçin Vatan ı arayıp koşulsuz değişim yaptıyıorlar genelde
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.