Şimdi Ara

VATAN BİLGİSAYAR 1 ADET ÖLÜ PİKSEL DEĞİŞİMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mrb arkadaşlar öncelikle amacım reklam yapmak veya firma kıyaslamak değil.forumda ölü piksel değişimi ile ilgili soru soran mrk eden arkadaşlar vardı bende bizzat kendi yaşadığım olayı anlatarak yardımcı olmaya çalışıyim dedim

sahurdan sonra uyku tutmadı bide

ayın 20 sinde cuma günü vatan bilg ankara batıkent şubesinden samsung monitör aldım.

piksel testini yaptırdım ve sorun yok dediler.2 gün sonra monitörde 1 adet aslında çokda önemli olmayan yerde(sağ alt köşede) ölü piksel vardı.götürdüm hemen şubeye orda baktık tamam dediler.

bence 2 gün sonra çıkması zor,büyük bir ihtimal bakılırken farkedilmedi.bende o arada uygulnan prosedürü sorum aynen elemanın verdiği cevabı aktarıyorum:

''NORMALDE 1 TANE ÖLÜ PİKSEL İÇİN DEĞİŞİM YAPILMAZ ANCAK MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ VE FİRMALARLA OLAN ANLAŞMAMIZ GEREĞİ EĞER KUTU İÇERİĞİ FULL VE EKSİKSİZ,ÜRÜN HASARSIZ,FATURASI VE GARANTİ BELGESİYLE GETİRİLİRSE 30 GÜN İÇİNDE 1 TANE BİLE ÇIKSA DEĞİŞİM YAPIYORUZ'' DEDİ.

böylece bende yeni temiz monitörüme kavuştum

http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-b2430h-24-b2430h-genis-ekran-lcd-monitor/productdetails.aspx?I_ID=44611

tabi bu olaydan yola çıkarak genelleme yapamam ama aklında soru işareti olan arkadaşalar için en azından yardımcı olmuşumdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EC61787AD -- 24 Ağustos 2010; 5:22:42 >

• (bu mesaj vatandan 4 kere monitör değiştiren biri tarafından yazılmıştır)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sentez* -- 24 Ağustos 2010; 6:25:06 >

Orijinalden alıntı: dkantur

hocam güle güle kullanın monitörü öncelikle..birde memnunmusunuz üründen? bende bu lcd yi araştırıyodum.

sağolun memnunum hocam bunda karar kıldım 24'' full hd xbox için kullanıyorum performansı gayet iyi tavsiye ederim pişman olmassınz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EC61787AD -- 25 Ağustos 2010; 14:33:42 >

Orijinalden alıntı: angaraeski

Dostum bende biraz önce vatandan monitör aldım da. Bu kutuda kırılma, çizilme, yıpranma olmaması olayı nasıl olacak şimdi? Olur ya ölü piksel neyin çıkar. Nasıl açayım kutuyu?

hocam bantlanan yerinden makas veya maket bıçağıyla kesin ztn onlarda kesip tekrar yapıştırıyolar piksel kontrolü yaparken

birde içeriğini fln temiz düzgün koruyun yeter değiştirirler ölü piksel çıkarsa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EC61787AD -- 27 Ağustos 2010; 23:16:11 >
  • Arkadaşlar, Vatan Bilgisayar bugün kapalı mı? Telefon açtığımda mesai saatleri dışındayız diye cevap geliyor. Bayramdan dolayı olabilir dedim. Gidip bakmadım ama yine de sorayım istedim. Bugün kapalıysa yarın açık olur mu?
    Intel i9 14900K @ 6Ghz | Asus Dark Hero Z790 Anakart | Zotac RTX 5090 Solid OC | 64 GB Corsair Vengeance 6000 MHZ Ram | 2 TB M2 Samsung 980 Pro + 2 TB M2 Kingston + 4 TB M2 Kingston | DeepCool LT720 360mm Sıvı Soğutucu | Phanteks Evolve X Kasa | NZXT 1200 PSU | Razer Blackshark V2 Pro Headset | Connexion3D Mouse | Asus Strix Scope 96 Klavye
  • quote:

Orijinalden alıntı: dwain

Arkadaşlar, Vatan Bilgisayar bugün kapalı mı? Telefon açtığımda mesai saatleri dışındayız diye cevap geliyor. Bayramdan dolayı olabilir dedim. Gidip bakmadım ama yine de sorayım istedim. Bugün kapalıysa yarın açık olur mu?

bayramın ilk günü kapalı 2. günü 14-22 arası açık 3.günden itibarem full açık

Orijinalden alıntı: BurkayT

ölü pikseli çalıştırmadan anlayamayız. aslında sorgusuz hemen değiştirmeleri gerekiyor.

öyle bi gereklilik yok
    monitörün içinden çıkan kağıtta
    monitörünüzde bilmem kaç milyon tane piksel var 3 ü 5 i kafana takma mealinde bi yazı çıkıyor
    vatan haricinde kimse vermez bu garantiyi
    sadece belli modellerde var.
    BattleNet Tag: AssaSS7ins#1252
  • quote:

Orijinalden alıntı: zikaçu

Bir şey soracam. Şimdi Vatan'dan monitör aldık ölü piksel çıktı diyelim. Telefon edince servis gelip mi alıyor aleti yoksa müşteri kendi mi taşıyıp götürmek zorunda?

kendin götürüyorsun diye biliyorum

Bir şey soracam. Şimdi Vatan'dan monitör aldık ölü piksel çıktı diyelim. Telefon edince servis gelip mi alıyor aleti yoksa müşteri kendi mi taşıyıp götürmek zorunda?

ben 4-5 kere değiştirdim kendim götürüp bildiğim kadarıyla almıyorlar kapıdan ama o kadar da olsun 1 ölü pixelde alan hiçbir yer yok
  • bende p2370 monıtor aldım ve ekranın sol alt bolgesınde 4 5nokta ölü pixel vardı.vatana goturdum bunu böyle kullanabileceğimi onun ölü pixel olmadıgını çizik oldugunu söylediler.bende bunun ölü pixelden daha kötü oldugunu soyledım değisim için firmaya göndereceklerını soyledıler bakalım beklıyorum insallah değişir ve vatan sizin dediğiniz müşteri memnuniyetini banada gösterir.

EVOLV
  • ölü pixel olduğuna eminmisiniz vatan ölü pixelde yan çizecek firma değil anlaşmaları var zaten bi zararı yok vatanın benim elimdeki 5. monitör hatta birini ölü pixel diye götürdüm cam lekeliymiş değiştirdiler umarım yarımcı olurlar sizede
    DELL INSPIRON 15 CORE İ7 7700HQ 2.8GHZ-16GB -1TB+256 SSD-GTX1050Tİ 4GB-15.6"W10 - &gt;&gt;&gt;&gt;
  • quote:

Orijinalden alıntı: 42_SeNTeZ_42

ölü pixel olduğuna eminmisiniz vatan ölü pixelde yan çizecek firma değil anlaşmaları var zaten bi zararı yok vatanın benim elimdeki 5. monitör hatta birini ölü pixel diye götürdüm cam lekeliymiş değiştirdiler umarım yarımcı olurlar sizede

Git-gel yol parası + kaybettiğin zaman + hamallığını yapıp kendine eziyet etmen + her defasında sinirlerinin yıpranması..

Marifet 5 monitör değiştirmek değil sorun riskini en aza indirip sıkıntısız alış-veriş yapmak. Ben de Vatan'daki Inca monitörleri karşılaştırıyorum fiyat/performans iyi ama Inca'da ölü piksel riski fazla gibi. Galiba sen de ordan Inca almışın muhtemelen senin değiştirmeye götürdüğün monitörleri bana yollayacaklar diye de düşünmüyor değilim. Mağazaları zaten benim için uzakta bir kere bile makineyi sırtlayıp götür-getir yapmam bana büyük dert. Ayrıca Vatan nasıl olsa 1 pikselde bile değiştiriyor deyip monitör almadan önce dikkatli marka/özellik araştırması yapmanın önemini atlamamak lazım.

• quote:

quote:

ölü pixel olduğuna eminmisiniz vatan ölü pixelde yan çizecek firma değil anlaşmaları var zaten bi zararı yok vatanın benim elimdeki 5. monitör hatta birini ölü pixel diye götürdüm cam lekeliymiş değiştirdiler umarım yarımcı olurlar sizede

Git-gel yol parası + kaybettiğin zaman + hamallığını yapıp kendine eziyet etmen + her defasında sinirlerinin yıpranması..

Marifet 5 monitör değiştirmek değil sorun riskini en aza indirip sıkıntısız alış-veriş yapmak. Ben de Vatan'daki Inca monitörleri karşılaştırıyorum fiyat/performans iyi ama Inca'da ölü piksel riski fazla gibi. Galiba sen de ordan Inca almışın muhtemelen senin değiştirmeye götürdüğün monitörleri bana yollayacaklar diye de düşünmüyor değilim. Mağazaları zaten benim için uzakta bir kere bile makineyi sırtlayıp götür-getir yapmam bana büyük dert. Ayrıca Vatan nasıl olsa 1 pikselde bile değiştiriyor deyip monitör almadan önce dikkatli marka/özellik araştırması yapmanın önemini atlamamak lazım.

alırken açıp bakabilirsin.özellikle bu konuda diğer firmalar gibi değil vatan rahat ol

illa eve getirmene gerek yok.git bak al gel.
    bi ihtimal sen aldıktan sonra 1 ay içinde çıkarsa o zaman götür getir olur.
    1 aydan sonra çıkarsa vatan da değiştirmiyor.6-7 piksel olmadığı sürece elinde kalır.

ayrıca 5 monitör değiştirmek çok büyük bir marifet.hemde aylarca bekletmeden
    yapabiliyorsan git diğer firmalarda 1 kere değiştir

• quote:

quote:

incadada çıktı samsungdada çıktı benim aldıklarımda ayrıca orada açıp bakabiliyorsun ki bende kontrolle aldım ve sonradan çıktı ki çoğunu 20 gün civarı kullandım ona rağmen aldılar marifet değiştirmek değil riski indirgemek demişsin hiçbir firma 1 ölü pixelde bile götürdükten 5 dk sonra değiştirmiyor yani çok büyük marifet vatanın zaten riski indirgemek gibi bişeyi yok çünkü lcd monitörlerde bu sorun yaygın en dandiğide alsan en pahalısınıda bu risk her zaman vardır inca 23" model aldım ondada çıktı samsung p2250 aldım ondada çıktı
    edit: 2 inca değiştirdim 3.de samsung p2250 aldım ondada çıktı götürdüm 4.de yine samsung p2250 aldım kontrolde çıktı 5. şu an kullandığım yine p2250 benim verdiklerimi sana yollamazlar firmalara geri gönderiyorlar anlaşmaları var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sentez* -- 14 Eylül 2010; 20:05:48 >

• quote:

incadada çıktı samsungdada çıktı benim aldıklarımda ayrıca orada açıp bakabiliyorsun ki bende kontrolle aldım ve sonradan çıktı ki çoğunu 20 gün civarı kullandım ona rağmen aldılar marifet değiştirmek değil riski indirgemek demişsin hiçbir firma 1 ölü pixelde bile götürdükten 5 dk sonra değiştirmiyor yani çok büyük marifet vatanın zaten riski indirgemek gibi bişeyi yok çünkü lcd monitörlerde bu sorun yaygın en dandiğide alsan en pahalısınıda bu risk her zaman vardır inca 23" model aldım ondada çıktı samsung p2250 aldım ondada çıktı
    edit: 2 inca değiştirdim 3.de samsung p2250 aldım ondada çıktı götürdüm 4.de yine samsung p2250 aldım kontrolde çıktı 5. şu an kullandığım yine p2250 benim verdiklerimi sana yollamazlar firmalara geri gönderiyorlar anlaşmaları var

Senin dediğine göre 5 monitorde 4'ü sorunlu çıktıysa demek ki Vatan'daki monitörlerin yaklaşık %80'i öiü pikselli. Hiç de iç açıcı bir yüzde değil
    Vatan'dan uzak mı dursak ne yapsak..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.