Şimdi Ara

Varikosel Ameliyatı (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.022
Cevap
52
Favori
362.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ilk defa 17 yaşımdayken sol testisimde farketmiştim genişleyen damarları ama normaldir deyip geçmiştim hafif sarkma vardı.Suan 18 yaşındayım dün sol testisime ağrı girince internette bir araştırıyım dedim sanırım bu varikosel hastalığına yakalandım.Kısırlık riski var mıdır bu yaşta???
  • Arkadaşlar Bende 2.çocuk süresi uzamasından sonra muayene oldum solda reflülü 3.0mm sperm kalitesinde düşüklükte çıktı Doktorum devlet hastanesinde bir doktor gayette iyi birisiydi.Özeli düşünmedim Devletlet hastanelerinde doğru doktoru bulursak hepsinden daha iyi ve tecrübeli oluyorlar ameliyatın üzerinde 4 ay geçti Eke Ameliyattan önce ve sonrası sperm tahlillerimi koyuyorum Doktor düzel eye başlamış dedi muayenede.Allah İsteyen bütün kullarına çocuk nasip etsin.Şifa versin

     Varikosel  Ameliyatı

     Varikosel  Ameliyatı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rasko100

    Bende de çift taraflı varikosel çıktı.Özel hastanede muayene olmuştum.2500 lira ameliyat dedi mikro cerrahi uzmanıymış.devlet hastanesine gittim 3 ay sonra tekrar sperm testi yap varikoseli abartmışlar dedi.keçiboynuzu kürüne başladım,ot tedavisine de başlıcam,ameliyata acele etmiyorum.basit gibi gözüküyor ama normal mi yoksa mikro cerrahi mi olsam bilemedim.tavsiye ve yorumlarınızı alabilirim

    Keçiboynuzu kürü işe yaradı :) 2 hafta içinde çocuğum doğacak inşallah.ameliyat olmadan kür yardımıyla ve dualar sayesinde çocuk sahibi olucam inşallah.
  • keçiboynuzu kürü sanırım sperm sayısını arttırmak için

    varikoselin ilerlemesini önlemek için veya ağrısının azaltılması için ne yapmalı. onun içinde kür varmı
    çamaşır olarak ne giymeli sıkı destekli gibi olan boxerlar var onlar olurmu yoksa klasik slip dahamı iyidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Devit-3

    keçiboynuzu kürü sanırım sperm sayısını arttırmak için

    varikoselin ilerlemesini önlemek için veya ağrısının azaltılması için ne yapmalı. onun içinde kür varmı
    çamaşır olarak ne giymeli sıkı destekli gibi olan boxerlar var onlar olurmu yoksa klasik slip dahamı iyidir.

    Dostum genetiğinle alakası yok diyenler var ama bence alakalı Damar yapın müsaitse çalışma şeklinden oturma alışkanlıklarından v.b bir çok sebepten oluşuyormuş bu meret.Torbalar sarkık olmaması gerekiyor ama ısını kontrolü içinde sıkışık olmayacak iki şeyde birbirine tezat boxer sarkmaya sebep ısı artışını engeller,slip don sıkı tutar ama vücuda daha yakın durduklarından ısısı artar.

    Ameliyat sonrasında torbamın doğal formuna kavuştuğunu gözlemledim.öncesinde devamlı sarkık olurdu ama sıcaksa sarkıyor soğuksa ceviz gibi toplanıyor.Rabbim herkese şifa versin.Sabır en büyük ilaç hem madden hem manen.




  • arkadaşlar bende de solda varikosel var
    İstanbul avrupa yakasında gittiğiniz bir doktor, önerdiğiniz biri var mı
    Herkese geçmiş olsun
  • Konu Aktif.

    Varikosel için kırkkilit otu (at kuyruğu) otunu tavsiye ediyorlar. Arkadaşın dediği gibi istanbul avrupa bölgesinde ameliyat olanlar doktor ve hastane tavsiye ederlerse yardımları dokunur.
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meheemmeet -- 12 Temmuz 2020; 14:14:6 >
  • Ben ameliyat olmama rağmen şikayetlerim geçmedi (Acıbadem Atakent), acaba gerçekten memnun olanlar kime ve nerede ameliyat oldular ? Yardım edermisiniz çok çaresizim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R@j -- 14 Şubat 2018; 12:15:38 >
  • R@j R kullanıcısına yanıt
    şikayetiniz neydi.
  • Ankara memorial' de oldum gayet memnun kaldım
  • Biraz Uzun Anlatacağım , Kafasında soru işaretleri olanlara yardımcı olur
    2 senedir çocuk olmadığından dolayı Üroloji Dr. Muaneye oldum
    Sperm Sayısının düşüklüğü sebebiyle ve Varikosel Teshişi konuldu.
    GENETİK , HORMON VS. bir sürü test normal çıktı
    Çapa dahil bir çok Hastene 3. Veya 2.derecede olduğunu söyledi.
     Varikosel  Ameliyatı

     Varikosel  Ameliyatı

    Ameliyat önerildi ve olmaya karar verdim . Ameliyat basit bir ameliyat .Tek Taraflı en fazla 1 saat sürüyor.Ben Uyutma istedim ve hiçbirşey hissetmedim.Bir gece yattım ertesi sabah hasteneden çıktım.Ameliyattan sonra gerek hastanede gerekse ev de herhangi bir ağrım olmadı (Genelde olmuyormuş)Merak edenler için ayrıntılı yazıyorum, Ameliyattan sonra ilk 4 saat yeme içme yasak çünkü narkoz var.6 saat sonra wc ye gidebiliyor hafif hafif yürüyüşte yapabiliyorsunuz.İlk 3 gün boyunca ev de dinlenmeniz daha uygun olur.ben 3.günde yaklaşık 1 km yürüyüş 4.ünde işe gittim.Ameliyattan 2 hafta sonra kesi yerinde sert bir şişlik oluşuyor bu normalmiş .Sinirler kaynıyormuş.Yaklaşık 2 hafta sürüyor.zaten ameliyattan 1 hafta sonrası günlük hayata kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz.6 AY SONRA test vereceksiniz .sonuçlara bakılacak
    HAAA !! ASIL şimdi BAŞLIYOR..

    İşte ULT.sonucu.
    Varikosel tekrarlamayı bırak tekrarlayarak artmış birde bunun yanında kireçlenmede artmış faziyette.
    Arttan kireçlenmeden dolayıda senede 1 kere usg çekilecek çünkü testis kanseriyle birlikte görülüyormuş
     Varikosel  Ameliyatı

    Ya sperm değerlerini soracaksanız
     Varikosel  Ameliyatı

    Rezalet yerlerde..

    SİZE vereceğim son derece önemli tavsiyeler ,
    -Kesinlikle mikrocerrahi ile olun (ben klasik oldum ve hata yaptım)
    - Kesinlikle tecrübeli bir dr. Olsun
    -paranız varsa özel (ben devlette oldum) maddiyat yoksa çapa Cerrahpaşa gibi yerlerde
    -eğer ağrınız sızınız yoksa ve spermde de bir bozulma yoksa kesinlikle olmayın

    Ben ameliyat öncesi hiç ağrım yoktu şimdilerde kasık ağrısıyla biraz var.Ameliyat öncesi gözle görülen bir damar yokken şimdi ise torbanın içi damarla dolu gibi.makarna gibi  arttı yanın da testis kanseri korksusu çünkü kireçlenme artmış…

    Sormak istediğiniz varda sorabilirsiniz..




  • Değerli Arkadaşlar,



    Ben de sol varikosel ameliyatı oldum. Benimki çok ilginç oldu. Sol taraftaki ağrıdan dolayı genel cerrahiye gittim. Ultrason sonucu çok küçük bir kasık fıtığı olduğu söylendi. 0,77 cm uzunluğunda olduğu için ağrı yapmaması lazım dediler. Velhasıl küçük büyük fark etmez kasık fıtığını kapatmamız lazım ameliyat gerekiyor dendi. Rahatsız olduğum için kabul ettim.



    Spinal anestezi ile ameliyata başlayıp genel cerrah kasığı açınca bana sizin ağrı sorununuz fıtıktan değil varikoselden dedi. Hastalığın adını ameliyat masasında öğrendim.



    Genel cerrah bu alan üroloji alanı benim alanım değil ancak madem açtık ben bu işten anlarım hallediyorum dedi. Aynı anda hem kasık fıtığı için yama yaptı hem de varikosel ameliyatı oldum. Bende hiçbir belirti yoktu, damarlanma ve testis dengesizliği vs. Çocuğum da var. Tamamen tesadüf öğrendim.



    Ameliyat sonrası bel altını hiç hissetmedim. Mesanem dolduğu ve rahatsız ettiği için ve hiç hissetmediğim için mecburen sonda takıldı. Takılma sürecinde anesteziden dolayı hissetmedim. Çıkarırken ağrılı oldu ama. Yanma oluyor, dayanılmayacak bir ağrı değil.



    İlk gün hastanede kaldım ikinci gün taburcu ettiler. Anestezinin etkisi gittikten sonraki ilk iki gün ağrı bakımından zor geçti. Özellikle sol yumurtam şiş ve ağrılıydı. Büyük ve küçük abdestte çok zorlandım. 2. Günden sonra çoğu şey kolaylaştı.



    Şuan 10.gündeyim, dikiş yeri biraz ağrıyor. Ama asıl ağrı hala sol yumurtamda. Fazla hareket edersem sancılanıyor. Yarın doktor tekrar bakacak. Bakalım hayırlısı.




  • teyzen nevfik T kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Eğer ağrı yoksa ve çocuk düşünmüyorsanız bence de erteleyin. Tabii işin tıbbi yanını doktorlardan öğrenmek şartıyla.



    Allah dermansız dert vermesin ama kolay bir süreç değil. Ben dediğim gibi fıtık ameliyatı için yattım aynı zamanda varikosel de oldum. Bundan belki 2 sene sonra hayatımdan tamamen silinecek ağrıları yaşadım belki ama işte yaşarken zor oluyor yine de. Ne kadar zor olsa da çekilmeyecek ağrı değil kesinlikle.
  • Herkese merhaba. Keşke paylaşımı önceden görseydim.

    Neyse arkadaşlar. Bende yaklaşık 3 yıldır Kasik ağrısı ile uğraşıyordum. Önce taş dokuyorsun dediler. Sonradan çocuğum da olmayınca yapılan tetkikler sonucunda Varikosel olduğuna karar verdiler.

    Ameliyatı izmir Yeşilyurt devlet hastanesinde oldum. Dikiş attılar ce 10 gün sonra aldırmam gerektiğini söylediler. 1 gün sonra taburcu oldum ve hemen ayağa kalktım. Ama tedbir amaçlı hep yattım. Ta ki 4. Güne kadar...

    Asıl sormak istediğim soru burası, şuan 9. Gün ve ameliyat yerime ilgili herhangi bir sorunum yok. Ancak narkoz dan dolayı galiba bacaklarım tutmuyor kas ağrılarım var ve basim ağrıyor kulağım çınlıyor. Bunlar ne zaman geçer neler yapmam gerekir.

    Herkese geçmiş olsun soru sormak isteyene yardımci olurum...
  • Merhaba dostum ben anestezi teknikeriyim ameliyatta eger belden uyusturdularsa bol bol kafeinli seyler tuketmen gerekecek kahve kola tarzi seyler.onun disinda biraz bu bas agrisi icin bunlari erken tuketsen agrin olmayabilirdi kalici bir.agri degildir zamanla gecer tukettikce onun disinda gecmis olsun
  • Evet arkadaşlar en yeni olan benim aranızda.

    Çift varikosel mikrocerrahi ile oldum.

    Cocuk için degilse yada ağrınız yoksa asla olmayınız.

    Sorularını varsa alırım.

    Ameliyat çok riskli şuan 3.günüm 3 ay sonra kontrole gel dedi.

    Tek korkum hidrosel olmaması

    Çünkü testislerim ameliyattan 2 katına çıktı doktor normal dedi.İnşallah iner eski haline gelir.

    Kesilen yerlerimde biraz morardı.

    Zinnat 500mg antibiyotik 10 adet sabah akşam

    majezik 100mg sabah akşam verdi.



    ben çocuk için oldum ağrınız yoksa sakın olmayın derim

    Hidrosel olursanız doktor yanlış lenf i bağlıyor ondan oluyormuş. Tekrar düzeltme ameliyatıyla gideriliyormuş.

    Tabi bu bilgiyi internetten araştırdım inşallah doktorum yanlış yapmamıştır Profesördü İstanbulun en tanınmış hastesinde özel sağlık siğortasından ücretsiz ameliyat oldum.

    İstanbul en iyi hastanelerinden olduğu için çift varikosel fiyatı 15.000tl idi😄
    Bende 15.000 isteseler keser atardım orası ayrı konu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstan34bul -- 16 Nisan 2018; 15:41:54 >




  • Sağol hocam korkular içinde 3 ay geçmesini bekliyorum saha 3.günüm

    testisler büyük tek moralimi o bozuyor içi su dolu gibi korkuyorum ama yapacak birşey yok doktordan iyi bilemeyiz.
  • Merhabalar arkadaşlar, Ekim ayında çocuk olmaması sorunuyla gittiğim doktorumdan, varikosel teşhisi koyuldu. hız ve sayı düşüklüğü vardı. Önce 3 ay proxeed ve keçiboynuzu tüketmem önerildi. Bu dönemden sonra tekrar test verdim çok az bir düzelme olduğu gözlendi.

    Doktorum mikrocerrahi ameliyat yapıcağız seni dedi. yılbaşından bir kaç gün önce sol varikosel ameliyatı oldum. Ameliyat gayet güzel geçti. spinal anestezi ve dikişsiz kapatma yapıldı. ilk bir kaç gün sol hayada şişme hassasiyet vs. oldu. ama 1 hafta sonunda vüzut toparlanmıştı. rahat oturur kalkar hale gelmiştim.

    1 ay sonunda da hiç birşey kalmadı. 3 ay sonra gel test yapacağız denmişti. ben 3. ayda doktora bugün yarın gideyim derken bebek haberini aldım eşimden. Çok can sıkacak bir ameliyat değil ama tabi ki 1-2 haftanızı etkiler. Birde doktorunuz iyi olsun kesinlikle.
  • Arkadaşlar sol tarafta grade 2-3 sağda grade 1 varikosel saptandı. sperm sayısı 1.6 cc 57 milyon. doktor ameliyata gerek yok dedi ancak ben kafama taktım olacağım. izmirde olan özelde pahalı olmayan ve memnun olan arkadaşlar bilgilendirebilir mi? devlette olmak istemiyorum. yardımcı olursanız çok sevineceğim..
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.