Şimdi Ara

Varikosel Ameliyatı (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.053
Cevap
55
Favori
376.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aynı şekilde hocam. 1 ay geçti sperm testinden, 2 ay daha geçsin bir daha yaptırcam düşüş olduysa ameliyat olmaya karar veririm artık daha 1 aylık bir sorun çok çabuk ilerleyen bir şey değildir 2 ayda çok kötü sonuçlar doğurmaz inşallah ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teyzen nevfik T kullanıcısına yanıt
    Sarkma yapmasa benim için de şu anlık sorun yok fakat sarkma sıcak kanın orda kalıp ısıtması sonucu olduğu için sıcaklık sperme testislere zarar verebilirmiş ama çoğu doktor sperm değerlerin düşünce olmalısın diyor.. Düşünce ameliyat olunca ameliyatın faydası olursa zaten sperm değerleri düzelirmiş tedavi edilebilir bir hastalık olduğu için bu yüzden doktorlar ameliyatı geciktiriyor herhalde

• Arkadaşlar psikolojik midir bilmem ama hala ağrı hissediyorum.Yani bu acaba benim ağrım ameliyatdan öncede çok hafifti diye mi yani varla yok arası bir ağrı.Birde sağimdada o hafif agrilardan vardi dopplerdede bir sey cikmadi sonradan mi belli olur ordada varikosel varsa.Bide bu spor yapma olayi riskli mj

• Arkadaşlar dün ameliyat oldum başarı geçti. Lakin hemen ameliyat olmayın araştırın ben de çift taraflı vardı ve hangi doktora gittiysem kesin ameliyat dedi. Doktorlar aşırı paracı ben o konu da sıkıntı çektim dedikleri miktar olmayıp biraz fazla ödedim ama başarılı geçtiği için pek de takmadım. Fazla ayakta kalmaktan ve spor yapıp ağır kaldırmaktan ileri gelen bir hastalıkmış aklınıza başka şeyler gelmesin. Bu arada mikro cerrahi ile oldum. Ameliyattan sonra tek sıkıntı aşırı gaz oluyor ve dikişleri çok etkiliyor. Bu ya da başka herhangi hastalığı olanlara Allah acil şifalar versin

• Ben de bu gun ameliyat oldum.
    Solda varikosel vardi.
    Bir gece durduktan sonra taburcu oldum.
    Sol testiste şişlik var ve ameliyat dikiş bolgesinfe ağrı.
    Hafif yuruyebiliyorum suan (2.gunumdeyim)
    Umarım iyileşme sureci basarili gecer. Ben burayi editlerim.

Doktor Op. Dr. Cuneyd Sevinc

• xTrNikola X kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam geçmiş olsun... Hocam sizin sperm değerleriniz normal miydi düşük müydü ? Doktor direk ameliyat mı dedi ne zamandır var ? Süreci biraz ablatabilir misiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: matrax05

Merhaba hocam geçmiş olsun... Hocam sizin sperm değerleriniz normal miydi düşük müydü ? Doktor direk ameliyat mı dedi ne zamandır var ? Süreci biraz ablatabilir misiniz

Sperm degerlerini soran oldu sormayan oldu ben sperm degerlerinde sorun oldugunu dusunmuyordum ve tahlil yaptirmadim.

Aslinda doğru olan sperm tahlili yapip eğer değerler normalse takip etmek ona gore ameliyati yapmak.

Ama benim ileri seviyeydi evet rahatsizlik yoktu ama eninde sonunda ameliyat olacagimi dusundum ve ameliyat olmaya karar verdim.

• Öncelikle vicdan azabı çektiğim için yazıyorum bu yazıyı aktif bir yazar değilm sırf bu yazıyı yazmak için girdim. Çünkü ameliyat olmadan önce çok araştırdım açıkcası istediğim gibi yazı bulamadım ve ameliyat olduktan sonra son durumumu yazıcam demiştim aradan 1 sene geçti yazmadım işte bu yüzden vicdan azabı çekiyodum.

Öncelikle çok doktor araştırdım bir sürü özel hastane gezdim. Fiyatlar çok yüksekti. Fiyatın yüksek olması bende ameliyatın kaliteli olması anlamına geliyordu. En son bi hastane tavsiye ettiler bide buraya bak araştır fiyatlarda uygundur dediler. Ailem bunu duyunca gözü açıldı bana baskı yapmaya başladılar. Bende mecbur kaldım ve hiçmi hiç istemeyerek hastaneye gittim. Sadece ailem istediği için gittim, görüşmüş olmak için.. Neyse dolandırıcı bir hastane maliyecisiyle konustuktan sonra doktorun odasına çıktım ( 1500 tl fiyat verdiler geçen sene annem yanımdaydı, fiyat diğer hastanelere göre bedava sayılıcağı için yok diyemedim doktora çıktım ve muayene ücretsizdi) doktorla görüştüm ve bide ona gösterdim. Diğer gösterdiğim üç doktor gibi buda Varikosel 3. Seviye ( Grade 3) olduğunu ve ameliyat olmam gerektiğini söyledi . Bende araştırmışım ya hastalığı, biliyorum tabi kendimce. Dedimki sperm testi yapalım. ( zaten amacım test yaptırmaktı birazda, ucuz ya, sonuç olumsuz çıkarsa lüks bir hastanede ameliyat olurdum). Doktor testlik bir iş olmadığını ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Bende bir an düşündüm damarlar bağırsak gibi olmuştu ve uzaktan bile farkediliyordu. Bende üstelemedim ve ameliyatı nasıl yapıcaklarını sordum. Bir kaç tane de ameliyat izlediğim için detayları da biliyorum. İlk önce mikrocerrahi ile mi yapıcaksınız dedim, evet dedi. Sonra ameliyat sırasında varisli damarları kesip mi bağlıyorsunuz yoksa, kesemeden mi bağlıyorsunuz ve ikisinin arasındaki fark nedir diye sordum. Biz kesip sonra bağlıyoruz ikisinin arasında fazla fark yok ikisindede damarları saf dışı bırakıyoruz ve kan dolaşımı olmayan damarlar zamanla işlevini yitiriyor ve fazla damarlarından kurtulmuş oluyorsun dedi ve devam etti; anladığım kadarıyla baya araştırmışsın ama korkmanı gerektiricek hiç bir şey yok basit bir operasyon,ufacık bir delik açıcağız ve ordan ameliyatını yapıcağız estetik dikişle kapıycağız 7 aya kadar iz baya azalıcak ondan sonrada nerdeyse kaybolucak dedi. Bu bizim için sünnet ameliyatı gibi birşey ve bu ameliyatı ister burda ister hakkaride ister üçüncü dünya ülkelerinde ol mikrocerrahi ile oluyorsan hiç korkma dedi. Bunu o kadar kendinden emin bi şekilde söylediki daha bişey diyemedim ve ameliyat tarihini kararlaştırdık. Tarihte öyle uzak bi zaman değil istersen yarın gel istersen öbür gün dedi. Bende bir gün bir gündür diyip 2 gün sonra gittim. Odaları tahminimden daha güzeldi küçük bi hastane ve ben deli gibi korkuyodum. Hala sorular vardı aklımda. Neyse ameliyata girdik. Çıktık şükür 😊. Ameliyat odasında saolsunlar baya güler yüzlü insanlr vardı ve heycanımı biraz olsun aldılar. Kendime gelsikten sonra doktor geldi ve ameliyatın çok güzel geçtiğini söyledi ve istersen akşam istersende sabah taburcu olabilirsin dedi. Bende pimpirikliyim ya sabaha kadar bekledik. Ne bir acı nebir olumsuz birşey hiç birşeyle karşılaşmadım. Ameliyatı da narkozla olduğum için baş ağrısıda yoktu. O kadar mutluydumki anlatamam sonunda kurtulmuştum 😊. Aradan 1 hafta geçti sıkı donlar giymeye devam ediyorum felan . Sonra baktım yumurtalıklar şişmiş gibi. İnternette araştırdım hidrosel diye bişeyle karşılaştım ve dedimki kendimce s*ktr kesin hidroselm 😂 (Fazla araştırmamak lazım) korkuyla doktoru aradım. Dedim şişti kocaman oldu, adam korktu çağırdı hastaneye. Gittik apar topar. Sonra doktor gördü ve dediki. Oğlum ne kadar pimpiriklisin benide korkuttun bende gerçktrn şişti sandım tabiki bu kadar olucak ameliyat oldun sonuçta, hadi kalk git evine bu kadar da takma. Neyse gittik eve ilk günden abimin yardımıyla tuvalete gidiyordum ilk hafta kendim gitmeye başladım ilk ay zaten tam gaz devam. O kadar rahatlamıştımki amelyiat olmadığım her gün için pişmanlık çekiyodum. lise 4 de öğrenmiştim hastalığımı üniversite bitti askerlik bitti sonra ameliyat oldum. Ve hayatımın en büyük pişmanlıklarından biride budur şimdiki aklım olsa 1 gün düşünmez hemen ameliyat olurdum. Sizde düşünmeyin ve hemen ameliyat olun sanki yıllarca sol yumurtalığımda 5 kiloya yakın yük taşımışm. Ameliyat olduktan sonrası tarif edilemez. Bu rahatlık emin olun herşeye değer hem fizksel hemde mental olarak rahatlıyorsun. Neyse inş olursanız anlarsınız ki olun sizden ricam kendinize bu iyliği yapın :) gidin hakkaride olun ama olun. Neyse herşey güzeldi tek sıkıntım sperm testiydi. O da düzgün çıkarsa benim için herşey mükemmel olucaktı ki oldu. Sperm testlerim de istediğim gibi hatta istediğimden fazla çıktı😂 Ki bence o kadarıda iyi değil. Bence saç dökülmemin nedeni de o 😂 Sonuç olarak Allaha şükür. 1 sene geçti suan aklıma gelmiyor ve hastalığa sahip kişilere tavsiye olarak " dostum sonrasındaki rahatlık için herşeye değer, elinden geliyorsa git yarın ameliyat ol. Sperminde sıkıntı yoksada ol çünkü fiziksel rahatlığı tarif edilemez." .. Arkadaşlar hastalık genç yaşlardan beri süre geldiği için siz testislerinizdeki hafif ağrıyı farketmiyo olabilirsiniz. Bendede ameliyat öncesi hiçbir acı ağrı yoktu. Ama ameliyat olduktan sonra normal bi yumurtalık hissini anlıycaksınız 😊 Şimdiden geçmiş olsun test sonuçlarını resim olarak atıcam.(Edit: şimdi soranlar olur hastane ve dokturun adını bir daha foruma girmeyebilirm yazayım aklıma gelmişken .. Atlas hastanesi - ümraniye, Opr. Dr Cengiz Demirel )
    Bu mesaja eklenen görseller:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DawyJones -- 24 Eylül 2016; 0:49:28 >

• Arkadaşlar bendede varmış sol tarafta grade 3 pake var diyor 4.5 mm çıktı.

Ameliyat olacağım hayırlısı olsun inşallah sağlığımıza kavuşuruz henüz kime olacağımı bilmiyorum sizin ameliyat için bir öneriniz var mı ?

• Bende iki gün önce oldum pansuman alındı ağrılar azaldı, sadece testiste şişlik var baya büyük duruyo bi kaç güne iner dedi doktor dikişlerde zamanla kendiliğinden düşecekmiş. Daha önce olan arkadaşlar bu şişlik kaç güne geçti sarkmasın die özel iç çamaşırı aldım ama başka be yapılabilir? Yardımcı olursanız sevinirim

• onuragon O kullanıcısına yanıt
    ilk gün çok şişti 2 katıydı testisler neredeyse, 3. 4. gün ilk güne göre şişliğin geçmeye başladığını farketmiştim bir haftaya şişlik falan kalmadı. ben özel iç çamaşırı dahi giymedim hatta ilk bir hafta iç çamaşırı giymemiştim hiç bir sıkıntı olmadı.
  • Sürekli yatıyorum ara sıra yürüyorum dikişler zarar görmesin diye acaba hareket etmek mi lazım. Şişkinlik umarım sizin dediğiniz gibi iki üç güne geçer sürekli büyüyecekmiş gibi geliyor.. :(

• 5 gün oldu dikiş yerleri ilk günki kadar olmasada ayağa kalktığım ilk anda gene ağrı yapıyor sanki böbreklere basınç yapar gibi. Testisler hala şiş ve dokununca ağrıyor. Hiç bir çamaşırla rahat edemedim dar boxer deniyorum. Çile daha ne kadar sürecek .....

• Ameliyat olacağım arkadaşlar var mı önerisi olan?

• Allah şifa versin mikro cerrahi ile ol derim. Ve en az bir hafta rahat edemiyebilirsin bilgin olsun

• Sağol kardeş Allah razı olsun mikrocerrahi olacağım 1 gece yatıcam hastanede ertesi gün yürüyüp eve gidebilirmiyim yürümede zorluk yaşanıyor mu ?

• Benim actigim konu var oraya göz atabilirsiniz isterseniz.

Ben öğlen 14.00 gibi ameliyata girdim 14.40 da odamdaydim.

Akşam 8-9 a kadar uyuşukluk devam etti spinal anestezi olduğum için bacaklarimi yoktu resmen. Tuvalet sıkıntı oluyor o yuzden. Ama ben dayandim :) saat 9 gibi yapabildim 3 litre idrar çıkmıştir abartmiyorum :)

Bir gece kaldık ameliyattan sonra gece 1 e kadar birsuru serum bağlandı. Sabah saat 8 de doktorum geldi. Saat 10 gibi taburcu olduk. 1 ayda heyet raporu verildi. daha da uzatabilir duruma gore dedi. ilk aşamada yürümek biraz zor oluyor. 3-4 gün sonra çok rahat yuruyemesende ilk günler gibi olmuyor.

Bende 3 gün oldu ameliyat olali. Kendi işimi kendim görüyorum artık. İlk günler iç çamaşırı bile degistiremiyordum kesik yeri ağrı sızı yapıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 12 Kasım 2016; 20:58:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt
    Konu linkini atarmısın? Spiral anestezi ney tam olarak uyutulmadiniz mi yani ?

• Tiesto55 T kullanıcısına yanıt
    spiral dedikleri belden aşşağın uyuşuk oluyor felçli gibi uyanıksın yani banada o şekilde yapılacaktı direttim ben genel anestezi istiyorum bayıltın diye tam 3 kez dedi doktor spiral daha iyi diye kabul etmedim bayıltılar sana kalmış yani sağlık durumunda olumsuz birşey yoksa genel anestezi yapın bayıltın diyebiliyorsun spinalde belden iğne vuruyor omuriliğe. ben genel oldum koldan vurdu iyi uykular dedi gözlerimi açtığımda herşey bitmişti hafif kafam güzeldi birde titreme vardı 10 dk ya tamamen kendime geldim çok rahattım 3 4 saat sonrada kalkıp tuvalete gittim sonda falanda takıolmadı spinalde belden aşağısını belli bir süre hissetmeyeceğin için sondada takabiliyorlar ama tercih sana kalmış işte sağlık durumunda sıkıntı yoksa
  • kuzt K kullanıcısına yanıt
    Hocam bu meret bende de çıktı
    Sperm sayi iyi ama hareket dusuk ameliyat düzeltir mi ? 19 yaşındayım çok ayakta durdugum falan da yok ama...

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.