Şimdi Ara

Varikosel Ameliyatı (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.021
Cevap
52
Favori
361.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SLaYerr444 kullanıcısına yanıt
    ağrıdan dolayı ameliyat olmuştum ben sperm değerlerim normaldi zaten o yüzden birşey diyemem ama sperm değerleri ile sorun yaşayıp ameliyat olan çok kişi var onlara sorarsan daha net bilgi alırsın formun ilk sayfalarında sperm değerlerinden bahsedenler vardı
  • SLaYerr444 kullanıcısına yanıt
    Bende bu ameliyatı 4 sene önce oldum şu an yaşım 28. sperm sayısı fazla ama ölü ve hareketsiz sayı çok fazlaydı. şu anda bu değerler düzeldi ilk zamanki değerlere göre daha iyi.
    Zamanında hangi doktorla konuştuysam hepsi aynısını söylediler. Zamanında müdahale edilmezse çocuğun olmayabilir dediler. Yaşın da genç fazla geciktirmeden ameliyat ol derim.
  • Bende de çift taraflı varikosel çıktı.Özel hastanede muayene olmuştum.2500 lira ameliyat dedi mikro cerrahi uzmanıymış.devlet hastanesine gittim 3 ay sonra tekrar sperm testi yap varikoseli abartmışlar dedi.keçiboynuzu kürüne başladım,ot tedavisine de başlıcam,ameliyata acele etmiyorum.basit gibi gözüküyor ama normal mi yoksa mikro cerrahi mi olsam bilemedim.tavsiye ve yorumlarınızı alabilirim
  • Arkadaşlar merhaba. Bu sayfadan çok bilgi edindim o yüzden çorbada tuzumuz olsun istedim. Dün çift taraflı varikosel ameliyatı oldum (Mikrocerrahi yöntemi ile). Medicine Hastanesinde oldum doktorum Ahmet Hamdi Tefekli ve Tevfik Fikret Bulut. Fikret Bey Arnavutköy Devlet Hastanesinde görev yapıyor. Muhteşem bir sıcaklığı var hocamız işinin duayenlerinden. Ahmet Beyle tanışma fırsatım olmadı ama iyi bir doktor olduğunu söylüyorlar. Neyse öncelikle 13.00 gibi aç ve susuz geldim hastaneye. Damar yolu açıldı ve kan alındı. Ameliyathanenin boşanmanın bekledik ve saat 16.00 gibi ameliyathaneye alındım. Sadece ameliyat önlüğü vardı üzerimde.Ameliyathane inanılmaz soğuktu titredim biraz emin olun sıkıntı edilecek bi durum değil kollarımı iki yana açtılar Damar yolundan serum verilip narkoz koklatılarak genel anestezi yapıldı. Kesinlikle tavsiye ediyorum bu yöntemi olan bitenden haberiniz dahi olmuyor. Gözlerimi açtım herşeyi duyuyorum kalkmk istiyorum ama vucüt pek tepki vermiyor yaklaşık 10 dakika. Ameliyatın iyi geçtiğini söyleyip geçmiş olsun dediler. Odama çıkarıldım. Kasık bölgesinden giriş yapılmış iki yandan. Biraz ağrı ve yanma hissi var ama yerinde duramayacak gibi değil. Telefonla rahat konuştum ziyaretçilerle aynı şekilde. Üç saat kadar sonra hastane yemeği geldi. Yemek tam hasta yemeği idi. Dışardan tavuk suyu çorbası sipariş ettik. Mercimek çorbası haricinde çorba içilebilirmiş mercimek gaz yaptığı için. Tuvaletim gelmedi hiç ve gece uyudum hafif hafif sağa sola yönlendirerek uyudum. Saat 04.00 da tuvalete kalktım. Ve şu an yazıyorum. Tuvalette hiçbir sıkıntı yok kendim kalkıp kendim gittim bi sorunla karşılaşmadım. Tekrardan Yataktayım o yanma hissi ve ağrı devam ediyor dayanılmayacak gibi değil. Bir sorunla aksi bi durumla karşılaşırsam yazarım sorularınız varsa memnuniyetle cevaplarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaslar İyi Geceler
    30 yasındayım,3-4 aydır cocuk düşündüğümüz ve olmadığı için bende devlet hastanesinde muayene oldum sperm testi sonuclarım normalin biraz altında ve sol varikosel cıktı Pro xeed diye bir ilaç verdi ve 1 ay kullan sonuclarda ilerlemeye görmezsek ameliyat olmanız gerekir dedi. bende 1.5 ay kadar kullandım ve bügün tekrar gittim ilk gittigim hastane arastırma hastanesi oldugu için bu sefer devlet hastanesine tecrübeli bi doktora görüneyim diye farklı bi hastaneden daha tecribeli bi doktora gittim bir daha test yaptık sonucları daha cıkmadı ama doktor mutlaka ameliyat olmam gerektigini söyledi öyle agrım sızım vs yok
    Şimdi sizlere sorum
    1-) Bursada tavsiye edeceğiniz bi doktor ve hastane var mı ?
    2-) Ameliyattan kaç gün sonra tekrar calısmaya baslaya bilirim ?
    3-)Ücreti ortalama ne kadar ?
    ve bilmem arastırmam gereken baska bişi var mı tsk ederim :)




  • Bende sakal bıyık çıkmıyor diye gittim. 2 ay boyunca uğraştım bu cuma sperm testi vereceğim. Umarım varikosel olmam

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese selamlar. Bende 4 sene önce varikosel ameliyatı oldum, malesef lokal anestezi. İstanbul Küçükyalı da delta özel hastanede Zeki bey ameliyat etti. İlk bir hafta doğal süreç işte... Ağrılarım var dı, gittim işte dedim ki sol dan ameliyat oldum ve sol kalça ve bacakta uyuşma var dedim. Normal dedi, geçer dedi. 3 ay sonra testler vs, çok iyi dedi. 6 ay sonra test aynı. 1 sene sonra yine aynı... Sol kalça ve bacak uyuşuyor. 15 dk araba kullanamıyorum, sandalye koltuk falan yok, çıldırıcam, sinir stres... Çocuk ta olmadı. Hafta da 2 3 ilişki, yok. Psikoloji gidiyor tabi, moral zıfır zıfır zıfır:) 2. sene tekrar gittim, Zeki bey yok, ayrılmış, telini verin dedim, veremeyiz dediler. EE ne yapıcaz, yeni doktorumuz var. Peki dedikgittik yeni doktora. Genç bi doktor, baktı etti. Yeni testler falan... Sonuç ne biliyomusunuz:) daha kötü olmuşum... Başka bi alana sevk etti, soyun ve sırt üstü yat, ok. Penis bölgeni aç, ok. Jelle, cihazla bakındı durdu, baktı baktı baktı, tüp bebek dedi. Olmaz sende çocuk, ama üzülme, tüp bebek olur sende dedi:) güldüm çıktım... Sonra o genç doktora gittim tekrar, dedim durum bu, zaten tek taraflı ameliyat olman doğru değildi, varikosel çift taraflı olman gerekti dedi, sol bacağımda ve kalçamda uyuşma hala geçmedi, araç kullanamıyorum oturamıyorum 15 dk... Bel fıtığı olabilir dedi, ameliyattan hemen sonra oldu dedim, Alakası yok dedi... Çıktım ordan da... Şu an hala uyuşma devam ediyor, sırt üstü yatsamda, otursamda, soluma da yatsam devam ediyor. Ne yapmalıyım bilemedim. Durum bu işte. Çocukta yok, bide üstüne üstlük sol kalça ve sol bacak uyuşması ile kaldım. Bazen inat ediyorum bekletiyorum oturarak kıpırdamıyorum, bu kez yanma başlıyor... Durum bu, siz olsanız ne yapardınız:)




  • Merhaba arkadaşlar konu baya derin ve bizlerin baş belası olmuş gibi :) bende çift taraflı varikosel tespit etti ürolog yalnız bende cinsel isteksizlik ve tam sertleşmeme problemi yarattı testestoron hormonu değeride alt sınırda. Doppler usg çekildim amrliyat edilecek kadar geniş olmadığınj söyledi. Sperm testininde gayet normal olduğunu söyledi fakat bende hafif ağrı ve sertleşme problemi devam ediyor birşey önerecek var mı? Veya benimle aynı şikayeti yaşayanlar. Yaşım 25

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar arkadaşlar. Başımızın belası bu rahatsızlık beni de buldu. Doktorum muayenede pek ameliyatlık bir durum olmadığını söylesede doppler çekildi sol taraf II-III. derece varikosel çıktı. Sperm değerlerinde sıkıntı yoktu fakat geçmeyen testis ağrılarım nedeniyle ameliyata karar verdik.(1ay oldu ameliyat olalı) Normal literatürde varikoselin cinsel isteksizlik ve sertleşmeye engel olmadığı yazılsa da Can18 adlı arkadaşın dediği gibi bende de bu problemler oluşmuştu.(ameliyattan sonra eski halime geri döndüm :)) Fazla sözü uzatmayayım ameliyatı Samsun Medical Park Hastanesinde Yrd.Doç.DR Hamit ÖZTÜRK bey yaptı. Ellerine sağlık Allah razı olsun ondan. Kendisinden çok memnun kaldım. Mikrocerrahi ameliyat, odadan 11'de çıktık ameliyatı bitirip odama getirdiklerinde saat 11:50 idi.(akşam 7 de de hastaneden yürüyerek çıktım) 2 saat sonra sıvı gıda verildi kahve falan içtim. Anestezinin etkisi geçmeye başlayınca ameliyat yeri ağrımaya başladı ağrı kesici yaptılar. Daha sonra hiç ağrı kesici ilaç bile kullanmadım, ağrım olmadı. Sadece testislerde şişlik ve hassaslık vardı. Şişlik 1 hafta sonra geçti. 3 hafta sonra da hassaslık,dokununca ağrıma durumları kalmadı gibi bişey. Ameliyat spinal anastezi ile yapıldı, belden aşağı uyuşturularak. Bu tip anestezi ile ilgili çok şikayet var internette aşırı baş ağrısı, bel ağrısı ; sanırım bünyeyle alakalı çünkü bende azıcık bile baş ağrısı veya başka bir sorun oluşmadı. Bel ve malum bölgenin uyuşukluğu biraz uzun sürdüğü için 1 defa sondayla biriken idrar alındı, mesanedeki şişlik ameliyat yerine baskı yapmasın dediler(malzeme uyuşuk olduğundan bişey hissettmedim sonda takılırken :) ) Şu anda çok şükür hiçbir şikayetim kalmadı. Doktoruma tekrar teşekkür eder kendisini burdan reklam ederim :D Bu hastalıktan muzdarip herkese geçmiş olsun, acil şifalar dilerim. Yazmayı unuttuğum, sormak istediğiniz birşeyler olursa cevap veririm. Ha son olarak ben devlet memuruyum ameliyat normalde 2000TL normalde dedi, fiyatlandırma biriminden doktorum indirim talep etti 1500TL - 4 taksit oldu. oda ücreti de 2 kişilik oda sabah 10dan akşam 7ye kadar kaldım 100TL: toplam 1600TL'ye geldi.




  • Arkadaşlar merhaba,

    Önümüzdeki hafta Ankara'da varikosel ameliyatı olmak istiyorum. Tahliller tetkikler her şeyi yaptırdım bir kaç dr ve hastane ile görüştüm operasyon olmaya karar verdim.

    Ben istanbuldayım ailem Ankara de olduğu için Ankarada ameliyat olmaya karar verdim. Ama Dr ve hastane konusunda hiçbir bilgim yok.

    Özel sağlık sigortam bulunmakta ve mikro cerrahi ile yapılmasını istiyorum

    Ankara'da dr ve hastane konusunda tecrübe ve bilgilerinizde yaralanmak istiyorum yardımcı olur iseniz sevinirim saygılar.

    Msjımı alıntılıyarak cevap verir iseniz hızlıca görmüş olurum teşekkürler.
  • RFB kullanıcısına yanıt
    Hocam bu ağrılar ameliyat öncesi de varmıydı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ameliyat olan arkadaşlar iyileşti mi? Konu pasif olmuş yine,tecrübelerini anlatsalar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ameliyat uzerinden 6 ay geçti.

    Sonuclar cok cok iyi.



    Sorulari olan varsa cevaplayabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cloud Nine

    Ameliyat uzerinden 6 ay geçti.

    Sonuclar cok cok iyi.



    Sorulari olan varsa cevaplayabilirim.

    Üstad merhaba;

    Sonuçlar ço çok iyi derken semen analizinden mi bahsettin,

    Bundan dolayıysa değerlerin önceki sonraki sonuçların variköz derece mm ren hakkında bilgi verebilirmisin.

    Bende 3 gün önce oldum,Bir süre bayan doppler yüzünden biraz gecikti.yaklaşık 4 defa skotral doppler çektirdim ilk 3 ü bayan oldugunda sonuçları 2.7mm solda geri akımsız dı.

    En sonuncusunda erkek olunca bakarak daha detaylı görüntüleme yaptı galiba 3.00mm sol 2.6mm sağ geri akımreflü var olarak çıkardı.Doktorda bunu görünce ameliyatı düşünmeyen doktor Ameliyatı düşünmeni öneririm dedi.Teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Anestezi çeşidini Aneztezi doktoru öneriyor fakat spinal daha kolaylarına geldiğinden dolayı dırki olagan üstü bir bölgende değilse herkeze spinal öneriyorlar.
    Benim ürolog da Yekten dediki biz anezstezi uzmanlarına fikir vermekten çekinizyoruz alınıyorlar sağlık problemin yok ise Genel anestezi ol spinalin ameliyat sonrası Genç hastalarda şiddetli baş ağrısı filan oluyor Birde sağlam omur ilik çepherine iğne girdiği için her halükadarda sıkıntılı benim dediğimide deme dedi 😂

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Varikosel olan arkadaslar ne tarz agrilar yasiyor? Agrilari nerede hangi bolgelerde hissediyorlar?Agrilar surekli mi yoksa ara sira mi oluyor? Tesekkurler..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ibrhmm

    Varikosel olan arkadaslar ne tarz agrilar yasiyor? Agrilari nerede hangi bolgelerde hissediyorlar?Agrilar surekli mi yoksa ara sira mi oluyor? Tesekkurler..

    2 Hafta önce ameliyat oldum. Ağrılar geçti sayılır. Ameliyat sonrasında ciddi ağrı çekmedim. 1 gün sonrasında rahat rahat yürüdüm. arada bir hafif sızlama oluyor. Bakalım sonuçlr nasıl olacak
  • yaniyorsunfuatabi kullanıcısına yanıt
    Hocam geçmiş olsun öncelikle. Şunları sormak istiyorum normal mi oldunuz ameliyatı yoksa mikrocerrahi mi? Ameliyattan halısahaya maça gidebilecek sıkıntısız bisiklet sürebilecek duruma gelmek için ne kadar zaman gerekiyor? Uyutma uyuşturma işi nasıl oldu narkoz vb? Birde ameliyattan önce cesaret iğnesi dedikleri şeyi yaptılar mı?

    Şöyle genel bir soru daha sorayım bilen varsa lütfen acil cevaplasın yakın sürede ameliyat olacağım. Mikrocerrahi ameliyatını sigortanın karşılaması gibi bir durum söz konusu mu? Bir yolu varmıdır yani çok ücret ödemeden mikrocerrahi ameliyat olma şansım varmı?
  • istanbulda önereceğiniz doktor var mı devlet öncelikli ama özelde olabilir, solda grade I çıktı devlet hastanesinde doktor üstünde durmadı sorun yok dedi yolladı sperm testi bile istemedi grade 1 iken ameliyat olan varmı?
  • Dün pendikte remedy hospitalda ameliyat oldum.Benimki solda ileri dereceydi,sperm hareketliliğinde düşüş vardı,sıcak havalarda sarkma ve ağrı yapıyordu.Oldum kurtuldum,şimdi yatıyorum evde.Ameliyat için sperm testine bakarak karar veriyorlar,doktorlar sperm sayısı ve hareketlilik durumuna göre karar veriyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.