Şimdi Ara

Vantilatör neden soğuk hava üfler? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
6.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Einstein

Vantilator havayı üflerken düşük de olsa o havanın yoğunluğunu düşürüp genleştiriyor. Bu soğumasına sebep oluyor. Ayrıca oda sıcaklığı zaten vücudundan soğuk. Ama sürekli etrafında sabit olduğu için bir süre sonra etrafındaki hava sürekli sıcak oluyor, ancak hava sirkülasyonu olunca soğuk hissediyorsun.

nickinin hakkını veriyo adam
  • tamamen psikolojik.
  • yan yatır düzelir !
  • seviyosan git konuş bence
  • Sıcak havanın ani yer değiştirmesi sonucunda soğuk hava üfler . Yani yeni gelmiş sıcak kahvenin üzerinden çıkan dumanları üfleyerek dağıtıyosun soğutmak için . Aynı mantık .
  • Zorlanmış taşınım
  • Eğer soğuk hava üfleseydi klimalara gerek kalmazdı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: okanb3

Antalya anamurdaydım, 4-5 gün öncesine kadar. Odada vantilatörü açmadan uyuyamıyorsunuz aşırı derecede sıcak ve nem var. Ama vantilatör soğuk üflüyor. Sonuçta arkasından aldığı hava sıcak hava, yani bizi bunaltan. Bildiğim kadarıyla motorun içinde bir tür kimyasal madde de yok, havayı soğutacak. E peki neden soğuk üflüyor?

Vantilatörün soğuk üflediğini de duyduk ya artık tamamdır.... İyi misiniz beyler ?
  • Sıcak üfleseydi satışlar azalırdı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dejavu

Giden arabadan kolunu çıkarttığında da soğuk gelir. Kolundaki sıcaklığı sürtünme yoluyla uzaklaştırdığı için serinlik hissederiz.

ek olarak; tenindeki suyu buharlaştırdığı için bir serinlik oluşur. Aynı kolonyadaki gibi
  • quote:

Vantilator havayı üflerken düşük de olsa o havanın yoğunluğunu düşürüp genleştiriyor. Bu soğumasına sebep oluyor. Ayrıca oda sıcaklığı zaten vücudundan soğuk. Ama sürekli etrafında sabit olduğu için bir süre sonra etrafındaki hava sürekli sıcak oluyor, ancak hava sirkülasyonu olunca soğuk hissediyorsun.

İyi denemeydi Einstein fakat deney olmadan ancak bir teori olarak kalır.

Az önce dijital termometre ile denedim tahmin ettiğim gibi vantilatör kapalıyken 31 dereceyi gösteriyordu, vantilatörü 3 kademede çalıştırdım ve ölçüm değişmedi 31 derece odanın sıcaklığı. Arkadaşlar doğru söylemiş, havayı olduğu sıcaklığı ile üfürüyor fakat vücut sıcaklığımız daha yüksek olduğu için azda olda vücudumuzun sıcaklığını 31 dereceye düşürmeye çalıştığı için serinlik hissi veriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: commodore63

quote:

Az önce dijital termometre ile denedim tahmin ettiğim gibi vantilatör kapalıyken 31 dereceyi gösteriyordu, vantilatörü 3 kademede çalıştırdım ve ölçüm değişmedi 31 derece odanın sıcaklığı. Arkadaşlar doğru söylemiş, havayı olduğu sıcaklığı ile üfürüyor fakat vücut sıcaklığımız daha yüksek olduğu için azda olda vücudumuzun sıcaklığını 31 dereceye düşürmeye çalıştığı için serinlik hissi veriyor.

1200lt'lik odaya 30cm'lik vantilatör çalıştırarak mı yaptın deneyi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRojka -- 3 Ağustos 2011; 18:45:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

quote:

Orijinalden alıntı: commodore63

quote:

120lt'lik odaya 30cm'lik vantilatör çalıştırarak mı yaptın deneyi?

Hayır oda derken vantilatörün üfürdüğü yeri bölgesel olarak anlık ölçtüm. Lazer ölçüm cihazı ilede ölçtüm ve çıkan hava oda sıcaklığından farksız.

• Duran enerji harekete geçiyor. Size şu şekilde örnek vereyim; Klimayı açarsınız içerisi 26 derece olur soğuk diyip kapatırsınız kapatınca içeride olan soğuk hava hareket etmediği için siz gene sıcaklarsınız biraz sonra içerisi 29 30 derece olunca terlemeye başlarsınız. Ama klimayı açmadan orada bi pervane veya bişeyle içerideki havayı yerinden oynatırsanız içerisi 32 33 derece olana kadar sıcak olmaz. Buda böyle birşey herhalde.
  • hava akımı olan yerde basınç düşüyüor sizin de teriniz rahat rahat buharlaşıyor hatta daha hızlı buharlaşıyor. olay bundan ibaret kıçınızdan icat uydurmayın küçük aynştaynlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiNaPSiS -- 3 Ağustos 2011; 18:58:18 >
  • quote:

Soğuk hava bildiğiniz üzere aşağıya doğru gider, oda sıcaklığındaki havadan yoğundur. Kütlesi sabitse demekki soğuduğu için hacmi azalıyor, özkütlesi artıyor.

Şimdi vantilatör havanın yoğunluğunu düşürüyorsa, hacmini genişletiyor demektir. Buda havanın ısınmasına sebeb olmaz mı?
  • İcat çıkartmayın arkadaşlar, bilgisayar üstündeki fan nasıl işe yarıyorsa vantilatörde aynı şekilde çalışıyor ne teri? ne yoğunluğu? Bilgisayar fanı soğuk havamı üfürüyor hayır , işlemcinin sıcaklığını üzerinden atıyor ve normal hava sıcaklığına denkleştiriyor. Vücut sıcaklığımız eğer hava sıcaklığında fazla ise vantilatör işe yarar yoksa çıkın güneşte 40 derecede çalıştırın vantilatörü tam tersi 1 saat dayanabiliyorken sıcağa 10 dakika sonra bayılırsınız.
  • vücuttan çevreye olan ısı transferini hızlandırıyor. 10 sayfa yazmaya gerek yok. mühendis var dağılın
  • Antalya anamur ?
  • Sıcak hava üflese vantilatör olmazdı.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.